Mamusie marcowo - kwietniowe 2018 cz.2

Hej dziewczyny.
Nowy wątek zgodnie z prośbą :-)
Skopiowałam ostatnią uzupełnioną listę z poprzedniego wątku. Jeśli jakieś daty się zmieniły lub kogoś na niej nie ma to dopisujcie się :-)

xynka 4.03.2018
ika 9.03.2018
koralinaa 15.03.2018
Darnelka 17.03.2018
Mart84 22.03.2018
Kasia 23.03.2018
Hyo 28.03.2018
Dwupak 31.03.2018

Śruba 05.04.2018
yenna 06.04.2018
Dysia 07.04.2018
yevele 12.04.2018
Kateleen1 17.04.2018
Agatka230988 17.04.2018
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Darnelka powodzenia!
Ja w pt mam USG 3 trymestru...mam nadzieję że będzie ok, ostatni miałam USG jakiś tydz temu bo miałam podejrzenie zbyt małej ilości wód, to mój pulpety już 1200 ważył! Jego siostra w tym czasie była mniejsza :p
W lux medzie w ogóle nie mają KTG, ja robiłam.prywatnie koło siebie na morenie z wygody po.prostu...
Właśnie odebrałam paczkę że smyka :p dzisiaj złożyłam zamówienie w Gemini, to w tym tyg może część rzeczy już spakuje do torby żeby mieć z głowy...
Trwa pranie ubranek :p jeszcze po córce muszę przejrzeć i poprac :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

O kurcze Darnelka trzymajcie się dzielnie.
A te skoki ciśnienia to dokładnie jakie? Odczuwasz je czy po prostu mierzysz często z zalecenia?
Ja miałam na początku trochę skoków i ciężko mi było oddech złapać.
W poprzedniej ciąży z kolei wylądowałam na Klinicznej z powodu niskich ciśnień.
W środę mam właśnie usg 3 trymestru i też boję się czy wszystko ok. Tym bardziej, że skurcze mam bardzo często już.

Czesc Dzuewczyny :) oj, ale u mnie sie dzialo...i dzieje sie nadal :-/2 stycznia wyladowalam na Klinicznej z powodu skoku cisnienia, lezalam 4 dni i do domu. Zwiekszona dawka lekow i cisnienie bylo pod kontrola. W zesspym tyg mialam usg 3 trym w invikcie i dr Brzoska stwierdzila,ze.mam.dolna granice wod i nie podobaja jej sie przeplywy...do kontroli za.2.tyg. ale w.sobote znowu skok cisnienia i znowu jestem na Klinicznej :( a dzis jeszcze dostalam sterydy na plucka..jeetem przerazona mialam miec.jeszcze 2 mce.a.tu nic.nie wiadomo..boje sie :(

Dziewczyny spieszę donieść, że Duduś się przekręcił :-D
Przez ostatnie 3 wieczory miałam w brzuchu prawdziwy you can dance, a wczoraj wieczorem cisza... Naliczyłam może ze 3 ruchy w ciągu dnia i nic. Spanikowałam, bo już miałam wizje, że może okręcił się pępowiną i pojechaliśmy o 22 na porodówkę na Zaspę.
Podłączyli mi KTG, lekarz zrobił USG i okazało się, że tak się szamotał, bo się przekręcał. Swoją droga miałam niespodziankę, bo dyżur miał mój prowadzący ciążę gin. W między czasie przyjęto 3 rodzące w 39 tygodniu ciąży, ale słyszałam, że w ciągu dnia było sporo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja akurat chodzę do gin do LuxMed na Pomorskiej. Jeśli chodzi o sprzęt to załamka. Właśnie szkoda, że nawet nie mają KTG. W szpitalu w sumie muszą zrobić jak powiesz, że coś Cię niepokoi. A może jakiś inny LuxMed w Gda ma? Ja mam teraz wizytę w środę, a jestem w 34 tyg i może też usłyszę, że będę musiała robić :)

Właśnie najgorsze jest to myślenie, że będziemy jeździć od szpitala do szpitala. Ja właśnie muszę się w końcu spakować, jakoś ciężko mi to idzie a czas lecii :)

(ostatni post napisałam jako karolka128, pomyliłam moje konta)

Witaj :-)
Dopisałam Cię do listy.
Dobrze, że już możesz odpocząć na L4.

xynka 4.03.2018
ika 9.03.2018
koralinaa 15.03.2018
Natalia256 16.03.2018
Darnelka 17.03.2018
Mart84 22.03.2018
Kasia 23.03.2018
Ania 25.03.2018
Hyo 28.03.2018
Dwupak 31.03.2018

Śruba 05.04.2018
yenna 06.04.2018
Dysia 07.04.2018
yevele 12.04.2018
Inga 15.04.2018
Kateleen1 17.04.2018
Agatka230988 17.04.2018
Agata_230789 29.04.2018
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć dziewczyny.
Pozwólcie, że dosyć późno ale i ja dołączę :)
W końcu przestałam pracować więc cierpię na nadmiar wolnego czasu :)
Termin mam na 16 marca. To moja druga ciąża, mam już cudowną 5-letnią córeczkę.

Do szpitala

Ja bym chciała na Kliniczną, ale wiadomo tam podobnie jak na Zaspie pierwszeństwo ma patologia ciąży i odsyłają do wojewódzkiego, albo do Redłowa...
Słyszałam, że w Redłowie tną krocze nawet jeśli nie trzeba, więc bardzo wolałabym nie.
Słyszałam też, że szpital w Kartuzach jest bardzo popularny... ;)

Cześć, mam abonament w luxmedzie i lekarz powiedział, że od 34tc (czyli za 4tyg) mam co tydzień robić KTG, ale - mimo, że mam w abonamencie KTG, to w luxmedzie go nie robią...
Macie pomysł, gdzie mogę chodzić w Gdańsku? Najlepiej Przymorze / Oliwa / Żabianka / Wrzeszcz...

Ja mam jeszcze 9 tygodni.
Będę się kierować na Kliniczną jak ostatnio.
Torby już prawie spakowane :-)

Karolinka ja też myślę o Zaspie. Też ze względu na odległość, ale jak się zacznie oblężenie to nie wiadomo czy się dostaniemy. Chodziłam tam do Szkoły Rodzenia, gdzie zwiedzaliśmy porodówkę. To mój pierwszy poród więc tak naprawdę nie wiem czego się spodziewać. Mały się wierci ostatnio dość mocno i liczę, że się w końcu odwróci, bo mój prowadzący gin już dwukrotnie wspomniał o cesarce...
Macie już spakowane torby do szpitala?

No własnie coś tak ucichło, a nasze terminy coraz bliżej.
Ja już też nie mogę w to uwierzyć, że zostało mi ok. 7 tygodni :)
Jeśli chodzi o szpital najbliżej mam Zaspę i pewnie tam będę się kierować. Ewentualnie Kliniczna. Aczkolwiek i tak najbardziej obawiam się tego, że nie będzie miejsca :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny co taka cisza na pokładzie? :-)
Właśnie sobie uświadomiłam, że mamy mniej więcej 2 miesiące jeszcze tylko...
O mamo - zacznie się zaraz :-)
Jaki szpital w ogóle wybieracie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kasiu współczuję takiej wizyty... Paranoja :-/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jestem po wizycie. Podczas badania poprosiłam czy możemy zobaczyć Synka, bo jestem ciekawa parametrów to usłyszałam, że to jest akurat najmniej ważne.. No to mówię, że ostatnio był ułożony pośladkowo i jestem ciekawa czy się przekręcił. Z komentarzem, że za 5 min musi wyjść odebrać dziecko za szkoły i zaleceniem, że następnym razem proszę umawiać się szybciej kazał się położyć. Dowiedziałam się tylko, że główka u góry pod sercem i że najwyżej będzie cesarka, ale z tym też da się żyć...
Przymierzam się do ćwiczeń, żeby Małego przekręcić. Rozważam też wizytę prywatną u innego ginekologa, żeby dowiedzieć się coś więcej, bo wczoraj to byłam może z 5 min na całym badaniu...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Moja dr ogólnie nie robi USG raczej bo nie ma u siebie aparatu :p więc ja zawsze dostaje skierowanie i idę do innego lekarza.
Teraz we wtorek jadę głównie sprawdzić te wody płodowe, ale pewnie zrobi już te ogólne 3 trymestru.
A docelowe to ostatnie mam jakoś na początku lutego, chyba 5.02.

Wczoraj zaliczyliśmy z Marianna sanki :D

No a ja właśnie każde z tych trzech usg mam u takiej innej Pani w Gamecie.
Mój dr nie robi tych szczegółowych.

U mnie trzecie usg było u mojego gina prowadzącego. Ale genetyczne i połówkowe zalecił jeszcze u innej Pani doktor i tak zrobiłam. W poprzedniej ciąży też nie przypominam sobie żebym trzecie usg robiła gdzieś indziej. :-) /Kasix88

Inne tematy z forum

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (50 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

gdzie tanie przybory szkolne i inne ? (7 odpowiedzi)

Witajcie, może ktoś orientuje się gdzie w trójmieście znajdę tanie przybory szkolne (zeszyty,...