Mamusie październikowo - listopadowe 2012 cz. 10

Rozpakowane:))
19.09 (29.09) Iskierka 28- Kornelia 2950g. 53cm/ Zaspa

Dwupaki;D
1.10 -malutka22 - synek Fabianek / Redłowo
1.10.-jula-synek/Zaspa
3.10.- diverta - córcia Ania / Wejherowo (?)
5.10- jolga-synek/Zaspa
5.10.- speedforyou - córeczka Liliana / Kościerzyna
5.10 - rabitka
6.10- madzia.77
10.10 jabuszko66 - córeczka - Dominika/ Zaspa
12.10 Parchatek - syncio Tadeusz / Szpital Wojewódzki w Gdańsku
13.10 narzeczona81 - synek Maksymilian /Karolinska Sjukhuset/Stockholm
13.10 Mutti - córeczka Laura / Kliniczna
16.10 aga-m
16.10 moniaa84- córeczka Julia :) / Kliniczna
17.10 medullah
17.10 Ilka
19.10 lolita2912-córeczka/ Kliniczna/ cc
20.10 emaderka - synek-Pawełek/ Kliniczna
20.10 - NataliaG - Córka Emilka / Wojewódzki
22.10 Ekomi - córcia Matyldka\ Kołobrzeg
23.10 mawera - córeczka / Zaspa
27.10 gosiaczek2006-coSka Otylia,syn Sebastian/szptal Wejherowo
28.10 Ivvvka - córeczka / Wejherowo
29.10 Leksio - Zaspa
29.10/30.10 kate32-Zuzia/Zaspa lub Swissmed
30.10 PrzyszlaMamuska - synuś - Daniel/ Wojewódzki
listopad:
5.11 Daisy_85
6.11 karolaa-córeczka/Kliniczna
8.11 elfica
10.11 Ciezarówka- synek :)
10.11 Alien34-córeczka Julka /Wejherowo?
11.11 aneciatkoo-córeczka Sandra/Wejherowo
17.11 alias - synek Adaś / Wejherowo
17.11 Moni :)))
17.11 johana
18.11 Czarna_Milosc- córeczka Julia swissmed
18.11 judina córeczka/ Swissmed lub Szpital Wojewódzki w Elblągu
21.11 katadra - synek - Miłosz / Gdańsk Wojewódzki
22.11 amoruccia - synek / Redłowo
22.11 owieczkanr1
26.11 mandy85 - córeczka / Kliniczna

Link do poprzedniego;))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie październikowo - listopadowe 2012 cz. 10

Hej dziewczyny! Bardzo żałuję, że dopiero teraz odkryłam ten wątek i to forum!! Ja miałam kilka terminów, ciągle USG pokazywało coś innego, ale teraz wreszcie lekarka powróciła do pierwszej wersji czyli 28.11. Chociaż na ostatniej wizycie powiedziała że moja mała Olivka już jest gotowa więc akcja może się zacząć w każdej chwili. Mam dużo leżeć i brać nospę. Czytam, że dziewczyny nie mogą spać, mam tak samo, od paru lat zmagam się z problemami z kręgoslupem (rwa kulszowa, torbiele itp), więc tak naprawdę żadna pozycja nie jest dla mnie wygodna :( niedługo też mam wizyte u neurologa, który jest za tym żebym urodziła przez cc bo niby coś mi może tam chrupnąć przy porodzie naturalnym...zobaczymy. Powoli się pakuję, ale jakoś nie mogę się zmobilizować żeby wszystko dopiąc na ostatni guzik. W dodatku złapało mnie przeziębienie i nic mi nie pomaga, może wy znacie jakieś sprawdzone sposoby?
Aha, rodzić zmaierzam w Redłowie, koleżanka rodzila tam miesiąc temu i jest bardzo zadowolona więc mam nadzieję, że będzie okey :)
Pozdrawiam gorąco wszystkie dziewczyny !!!

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=415314&c=1&k=160

Proszę bardzo:):*

Monia ja też poluję na te ciuszki w lidlu :P Co prawda mam dużo ciuszków ale dosłownie zakochałam się w tej pluszowej bluzie i ogrodniczkach;D:D Już przy otwarciu będę stała pod sklepem;D

Ja jakoś nie mogę zabrać sie za to pakowanie torby:( Niby coś tam mam już spakowane ale jeśli będę rodzić w Wejherowie gdzie wszystko trzeba mieć swoje to ta jedna będzie za mała i muszę kombinować drugą;p

Zaraz założę nowy watek może się ruszą jakieś porody;D hehe

hej
u mnie tez ze spaniem róznie, za chwilke wybieram sie na wizyte wiec trzymajcie kciuki by było oki.Wyprawke mam wyłożona teraz tylko do torby :) po drodze zachacze o tygryska i drobne zakupy:)
pozdrawiam i zycze miłego dzionka

Hej. Ja też nie mogę spać tylko, ze u mnie po.wodem jest ból kręgosłupa i bioder. Nie mogę leżeć, a na pol siedzącodługo też nie da rady bo tyłek boli:-( i tak się kręcę cała noc. Wczoraj naczytałem się , ze dziewczyny po odstawieniu fenoterolu po kilku dniach rodzą, a nawet w tej samej dobie, więc mam nadzieję, ze ja też urodzę trochę szybciej zdrową dziewczynkę . Nie mam siły czekać do terminu. Mój mąż jest w trakcie zmiany pracy i też się boję, ze wyjedzie na jakieś szkolenie. Jeszcze się okaże, że będę sama rodzic:-( dziś na wszelki też pakuje torbę bo od kilku dni mam wieczorami regularne skurcze, muszę tylko dokupić kilka drobiazgów. Miłego dnia mamuśki.

Hej Mamcie :)
Ja nie śpię już gdzieś od 3 godzin codziennie mam teraz takie schizy, przebudzę się a później już koniec nie mogę zasnąć i oczywiście rozmyślam : a czy będzie wolne miejsce na porodówce , a to o samym porodzie, a to o maleństwie...
Wiecie co tak zaczęłam się pakować i okazało się że mam za małą torbę, więc wczoraj wieczorem podjechaliśmy do mojej kuzynki i pożyczyłam od niej taką większą i muszę się przepakować... chyba zaraz zacznę to robić.
Mój mąż miał w niedzielę wylecieć w podróż służbową na 3 tygodnie...ale na szczęście kierownik jest na tyle wyrozumiały i teraz nie musi , no ale jak już mała się urodzi i trochę się ogarniemy to tatuś poleci a my zostaniemy same... i tego boję się najbardziej niestety nie mam tutaj rodziców , ani teściów no jeszcze mogą poratować mnie kuzynki i powiedziały że w tej sytuacji jedna z nich może przez ten czas u mnie nocować i przy okazji trochę mi pomóc.
Jutro w lidlu mają być rzeczy dla maluszków, i ma być też termometr taki bezdotykowy także można się zaopatrzyć :)
Dobra pomulę jeszcze trochę przed laptopem może uda mi się zasnąć a jak nie to idę się przepakować.

mgr zarządzanie dzienne na ug :P ostatni rok więc szkoda mi było brać dziekankę :)

ja mam w grupie koleżankę już z maluszkiem (w zeszłym roku rodziła), a dzisiaj się dowiedziałam że kolejna będzie mamusią grudniową :) także moja grupa się rozrasta :) mam fajne koleżanki w grupie więc na pewno dam jakoś radę :) a wykładowcy też raczej wyrozumiali :)

Ivvka podziwiam że jeszcze śmigasz do szkoły:) JA miałam na roku koleżankę też w zaawansowanej ciąży a potem miala już malucha i naprawdę wszyscy się zmobilizowai żeby jej pomóc:) Miał a notatki i wszystki e kserowki także mam nadzieję że Ciebie też wspomogą:) A co studiujesz?

wklejam tez tutaj :)

Wróciłam od lekarza i z uczelni...
I co? Figa z makiem - jak Mała była odwrócona d*pką, tak już pozostała :/ Mam ten smieszny wymaz w torebce i muszę jutro z rana zawieść...
Poza tym wszystko w porządku, łożysko II stopień, wody płodowe w normie, a Mały Klops waży 3kg :O No i mam się liczyć z tym, że nie dotrwam do terminu... Ale czemu to nie wiem :P
Na uczelni dałam radę :)

Ciezarowka
Niestety nie dotarłam, Mam nadzieję że jutro mi się uda. Chce też wybrać się do FH bo ponoć są w triumphie. Ale sądzę że jutro pojadę. Dzisiaj podjechałam do rosmana kupiłam wkładki i podkłady do przewijania maleństwa niech leżą. Faktycznie sporo fajnych promocji mają na te swoje produkty. :) Potem owoce, warzywa i zakupy w lidlu i już padłam i nie dojechałam. Jak tylko będę coś wiedziała napisze.

Jabuszko-daj znac czy sa w gdanskim tesco! I ewentualnie w ktorym :-) ja tez musze dokupic.

~diverta
Dziękuje właśnie się wybieram do tesco w gdańsku może znajdę:)
Na razie poszukuje takiego jednego do szpitala, a takie porządne to po powrocie kupię :)
To ja lecę na zakupy:)

aneciatkoo - dzieki wielkie za przepis.
Zastanawiam sie gdzie ju swieze drozdze znajde w sklepie.Mam w domu takie z torebki...
Apropo stanikow , to jesli chcecie takie lepsze to slyszalam swietne opinie o Triumph Mamabel Plain B:
http://brzuchwchmurach.blogspot.se/2012/09/biustonosz-mamabel-plain-p-by-triumph.html

Mam zamiar kupic po porodzie.

Moze nowy wątek dla rozpakowanej malutkiej?:)
Nie znam tylko wymiarów dzidzi

Jabuszko, ja kupowałam ten biustonosz w tesco na Dąbrowie/Karwinach. Nie było już pełnej rozmiarówki, ale jeszcze kilka rozmiarów było... Zajrzyj, może w najbliższym tesco znajdziesz taki jak Ci trzeba..

Ja biorę jedno opakowanie huggiesów z tego pudełka-zestawu, czyli 27 sztuk, z czego 2 pieluchy zapakowałam do siatki którą przekażemy położnym zaraz po urodzeniu dziecka..

Dziś byłam u gina.. Mała waży już 3250g i ma się dobrze. Ja przytyłam prawie 8 kg od poczatku ciąży. To prawdopodobnie ostatnia wizyta przed porodem bo za tydzień mojego gina nie ma, a za dwa tygodnie, tj. 15 października to mogę co najwyżej jechać po skierowanie na wywołanie.. Mam nadzieję że jednak wszystko samo się zacznie przed tym dniem..

A na przeziębienie ja piłam ciepły rumianek z miodem, herbatę z cytryną lub sokiem z malin, mleko z miodem... Można w aptece kupić kapsułki Prenatal GripCare i syrop Prenalen- zawierają wyciągi z malin, czarnej porzeczki, czosnku... A na gardło Tantum verde lub jakieś tabletki- np. Tymianek i podbiał. Na katar można podobno wszystkie dostępne krople, bo działają miejscowo i w żaden sposób nie docierają do dziecka.. Powodzenia w walce z choróbskiem!!

Przepis na rogaliki drożdżowe:
4szkl. mąki,
5dag. drożdży,
1kostka margaryny,
1 całe jajko,
1żółtko
1 mała śmietana 18% maćkowego,
5łyżek ciepłego (odrobinę podgrzanego) mleka,
2łyżki cukru.

Margarynę rozpuścić i odstawić do ostudzenia. Do dużego kubka wlać mleko rozpuścić w nim drożdże dodać 1łyżkę mąki i 2łyżki cukru. Odstawić do wyrośnięcia. W tym czasie przesiać mąkę do jakiejś plastikowej miski, dodać tłuszcz, wyrośnięte drożdże, jaja, śmietanę i zagnieść;)) Bardzo szybko się zagniata choć na początku wydaje się ze będzie na odwrót;)) no i wiadomo po kawałku od ciasta odrywać i wałkować;)) A zawijania nauczyłam się z tego filmiku :)) http://www.youtube.com/watch?v=wlPqTzOsMRQ Tylko że ta nie formowałam kółka tylko wycinałam za pomocą największego garnka:P i dzieliłam je na 8 a nie 12 części;))

Prosze bardzo;))

Bo ja go na fb podawałam;D:D

Dziewczyny, nie moge znalezc przepisu na rogaliki. Ostatnio ktoras dawala przepis. Strasznie mnie naszlo.
Please, wkleicie raz jeszcze?
Jej, ja mam za tydzien swoj pierwszy termin 8.10..Jak na razie male skurcze sa... ale tylko male i krotkie.

Ja jeszcze muszę wyprać jedną kuszulę do karmienia i zakupić staniki do karmienia. Wtedy już chyba będzie wszystko:)

To chyba wybiorę się jutro i kupie. :)
Ja zapakowałam do torby całe opakowanie 1 pampersa 43sztuki chyba. Jakoś tak było mi najwygodniej. Pewnie na pobyt w szpitalu wystarczy nie to mąż przywiezie. Jestem na finiszu pakowania torby jeszcze trochę zostało. :) Szczególnie dla mnie bo na zaspę za dużo dla dziecka nie trzeba brać :)

Inne tematy z forum

pilnie prawnik (23 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

JAKI KURIER NAJTAŃSZY - prywatna przesyłka? (27 odpowiedzi)

Dziewczyny zamówiłam fajny fotel na allegro, przyjechał kurierem - duże to i niestandardowe. Tak...