Mamusie październikowo - listopadowe cz. 3

1.10 -malutka22
2.10 - iskierka28
5.10- jolga
5.10.- diverta
5.10.- speedforyou
6.10- madzia.77
12.10 Parchatek
13.10 narzeczona81
13.10 Mutti
16.10 aga-m
16.10 moniaa84
17.10 medullah
20.10 emaderka
22.10 lolita2912
23.10 mawera
25.10 jabuszko66
27.10 gosiaczek2006
28.10 Ivvvka

listopad:
6.11 karolaa
8.11 elfica
17.11 alias
17.11 Moni :)))
18.11 judina
22.11 amoruccia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie październikowo - listopadowe cz. 3

dopiszę się ponownie, bo gdzieś po drodzę zaginęłam ;)

1.10 -malutka22 - synek Fabianek / Redłowo
2.10 - iskierka28
5.10- jolga-synek/Zaspa
5.10.- diverta
5.10.- speedforyou
5.10 - rabitka
6.10- madzia.77
12.10 Parchatek
13.10 narzeczona81
13.10 Mutti
16.10 aga-m
16.10 moniaa84
17.10 medullah
20.10 emaderka
22.10 lolita2912
23.10 mawera
25.10 jabuszko66
27.10 gosiaczek2006
28.10 Ivvvka

listopad:
5.11 Daisy_85
6.11 karolaa
8.11 elfica
10.11 Ciezarówka/ Gd.-Chełm
17.11 alias
17.11 johana
18.11 judina
22.11 amoruccia
26.11 mandy85

A ja nadal też nie mam @ ;/

No ale na 17 się stawię, Monia daj znać jak będziesz ubrana to będziemy Ciebie z Jabuszkiem wypatrywać :)

Ja dostałam ponownie maila o podobnej treści jak wcześniej cytuję
"Serdecznie zapraszamy na jutrzejsze spotkanie z cyklu Świadoma Mama, które
odbędzie się w hotelu Dal przy ul. Czarny Dwór 4. Starujemy o godzinie
17.00.

Zachęcamy do zabrania ze sobą osoby towarzyszącej, mamy bowiem jeszcze
miejsca, a na każdego uczestnika czekają atrakcyjne upominki:)

Pozdrawiamy,
Redakcja Świadomej Mamy"
tylko bez żadnych szczegółów.

A ja od dzisiaj zaczynam powoli porządki dla orzeszka naszego. Zaczęłam oczywiście od swojej garderoby. I jestem w połowie po 3 h troszkę już zmęczona więc teraz przerwa a za chwilę dalej będę kontynuować.

Hej :)
Na wstępie witam nowe przyszłe mamusie :)
Ja dzisiaj miałam wizytę u mojej ginki , a ponieważ jestem w luxmedzie a tu panują dziwne zasady to dzisiaj miałam akurat konsultacje czyli ważenie omówienie wyników , badanie czystości i szyjki i inne takie tam acha no i posłuchałyśmy z panią doktor serduszka bije jak dzwon a to najważniejsze jest dla mnie :)
Powiedziałam gince że bardzo męczą mnie zaparcia poleciła mi laktulozę i jak wróci mężuś to przy okazji zakupów w tesco skoczę do apteki.
Jeśli chodzi o to jutrzejsze spotkanie to też nie dostałam żadnej informacji na @ i sama nie wiem o co chodzi...

Ja gdzieś zniknęłam więc jeszcze raz się dopisuje

Mi nudności minęły jakoś po 10 tyg. Najgorsze były 2 pierwsze m-ce. Teraz zaczynam 4 m-c i czuje się lepiej (uff!:) )

2.10 - iskierka28
5.10- jolga-synek/Zaspa
5.10.- diverta
5.10.- speedforyou
5.10 - rabitka
6.10- madzia.77
12.10 Parchatek
13.10 narzeczona81
13.10 Mutti
16.10 aga-m
16.10 moniaa84
17.10 medullah
20.10 emaderka
22.10 lolita2912
23.10 mawera
25.10 jabuszko66
27.10 gosiaczek2006
28.10 Ivvvka

listopad:
5.11 Daisy_85
6.11 karolaa
8.11 elfica
10.11 Ciezarówka/ Gd.-Chełm
17.11 alias
18.11 judina
22.11 amoruccia
26.11 mandy85

Witam, dopisalam sie do listy - do tej pory tkwiłam w wątku wrześniowo październikowe mamy... ale 2010 r :)
U mnie rożnica między dziećmi wyjdzie dokładnie lata.

2.10 - iskierka28
5.10- jolga-synek/Zaspa
5.10.- diverta
5.10.- speedforyou
5.10 - rabitka
6.10- madzia.77
12.10 Parchatek
13.10 narzeczona81
13.10 Mutti
16.10 aga-m
16.10 moniaa84
17.10 medullah
20.10 emaderka
22.10 lolita2912
23.10 mawera
25.10 jabuszko66
27.10 gosiaczek2006
28.10 Ivvvka

listopad:
5.11 Daisy_85
6.11 karolaa
8.11 elfica
17.11 alias
18.11 judina
22.11 amoruccia
26.11 mandy85

dziewczyny u mnie jesli chodzi o zachcianki jedzeniowe czy nudnosci to w kazdej ciazy tak samo
nudnosci dwa tygodnie potem tydzien przerwy i kolejny tydzien
wstret do kawy do ok 4 miesiaca ciazy, wstret do miesa, obromne zapotrzebowanie na warzywka-codziennie inna salatke bym wpierdzielala i czosnek moja milosc-dodaje do wszystkiego a na slodycze to ochoty nie mialam i teraz tez nie mam
jedyna roznica to z dziewczynkami w 8 tyg ciazy mialam krwawienia z niewiadmoych powodow a teraz ciaza "męska" ;) i nie mialam nic
moja ginka twierdzi,ze mozliwe ze ciaze z dziewczynkami tak podniosly mi poziom zenskich hormonow ,ze moj organizm traktowal to jako zapowiedz zblizajacej sie miesiaczki i stad krwawienia cos podobnego w necie znalazlam wiec moze prawda

No to ciekawe czy u mnie się sprawdzi. Bo tez tak miałam że miałam wstręt do słodyczy tak jak kiedyś nie wyobrażałam sobie dnia bez nich tak nawet co kol wiek co było posłodzone było niedobre. Teraz mi troszkę przeszło ale nie do końca. Mój lekarz też mnie sam wysłał do innego lekarza na usg genetyczne a teraz na połówkowe, więc widocznie mniej się zna na usg albo woli by ktoś lepszym i bardziej wprawnym okiem spojrzał na to usg. Więc trzeba iść do innego a że raz byłam u Deringa to teraz to powtórzę.
A co do mdłości to ja jak na razie nie miałam ich ani razu więc nie zostałam doświadczona jak sobie z nimi radzić.

Jolga ja będę miała USG dokładnie w 23t2d ciąży :)

Ivvka ja też bym nie szła do innego lekarza, ale on mnie sam wysłał to cóż ja mogę :)

Jeżeli chodzi o mdłości to nawet teraz czasami mi się zdarzają, ale sporadycznie. Najbardziej miałam tak do 13-14t.c.

A co do słodyczy = dziewczynka u mnie to się nie sprawdziło. Przez I trymestr słodycze mogłyby nie istnieć, a nadmienię że uzależniona od nich przed ciążą byłam :D
Ale jadłam baaaaaaardzo dużo warzyw i owoców... No i mamy Małą Elizkę wstępnie :D

Ale Wam zazdroszczę,że już znacie płeć....też już bym chciała,ale w czerwcu na kolejnej wizycie myślę,że już poznam:)

Co do mdłości to w pierwszej ciąży miałam od 6 do 9tyg.i to tylko z rana,a teraz...już 15 tydzień i są dni,że dalej je mam,oby zaraz już się to skończyło na dobre:)ale nie ukrywam,ze apatyt mam:)

heh a ja z Liwią nie widziałam co to mdłości;) a teraz synek i zupełnie inaczej tą ciążę przechodzę.
MI się dziś śnilo ze wczesniej urodziłam i synek był taki malutki i miał całą główkę czarnych włosków;P Liwia miała więc pewnie dlatego,hehe

cześć :)

no ja w 1 ciąży miałam takie mdłości, że mi się żyć odechciewało. 3 miesiące spędziłam w oknie :/ za to teraz ... nie wiem co to znaczy. Myślałam, że taka zmiana to na dziewczynkę no ale jednak nie:P

Co do jedzenia ... nie moge się opanować przed słodkim.

Hejka,

gratulacje córeczek i synków;)

Co do mdłości to mnie jeszcze czasem dopadają ale tak do 15 t.c miałam dosyć silne.
Teraz bardziej męczą mnie autobusy, i ten zaduch w nich;/ bez butelki wody się nie ruszam.
Dziż jakoś mi się kreci w głowie i gorzej się czuję ale to zapewne ciśnienie wariuje.
Na połówkowe tez wybieram się do Doeringa w 24.t.c

miłego dnia;*

chociaż z chłopaka cieszyłabym się pewnie tak samo :)

ja będę miała połówkowe u tego samego lekarza, do którego aktualnie chodzę, nie widzę sensu zmiany :)

ja właśnie całą ciążę czuję się znakomicie i jakoś intuicja mi podpowiadała że to chłopak, żadnych ciągot do słodyczy, najlepiej bym jadła mięsa, parówki, pomidory i w ogóle owoce najróżniejsze :) a tu dziewczyna :) ale cieszę się jak szalona, że będę miała swoją księżniczkę :)

Diverta dam znać oczywiście co i jak na połówkowym.

Ja też maila nie dostałam odnośnie tych warsztatów.

Witam z rańca:)

Kurcze dziewczyny Wy już o połówkowym myślicie, a ja dopiero miałam usg te po 12 tc- trochę Wam zazdroszczę:P

Widzę, że głównie dziewuszki Wam przewidują- to może u mnie trafi się chłopak:) chociaż..... moja córka chce siostrę i nie dopuszcza informacji, że może być to brat, ehh.

Dziewczyny kiedy Wam przeszły nudności?- ja jestem w 13 tc i ciągle muszę bardzo uważać na to co jem... w pierwszej ciąży nie wiedziałam co to znaczy, a teraz... .

Ide szukać inspiracji na obiad:)

ja też dostałam maila że na 3 dni przed dostaniemy szczegóły a tu nic jeszcze niema.
Ja też chce iść na połówkowe do Deringa. Byłam u niego na genetycznym więc i teraz pójdę:)

Ale fajnie, że posypały się dziewczynki:) Gratuluję nieśmiało i liczę że niedługo nam wszytskim się potwierdzi:)

Iskierko, wybierasz się do Doeringa na połówkowe?? Ja właśnie się wybieram około 11 czerwca (jeszcze się nie umówiłam). Myslę aby od razu zrobić 4d, na pamiątkę. Jesli wybierzesz się szybciej to proszę daj znać jak było.

Dziewczyny, a dostałyście maile z dokładnymi inf o warsztatach?? Jak się zarejestrowałam to dostałam maila, że na 3 dni przed doślą dokładne informacje, a jak dotąd nic, a przecież już wtorek.

ja będę robiła będąc w połowie 23 tyg, ta gin mówi, że wtedy najlepiej wszystko widać, a że moje dzieciątko jest mniejsze niż wskazuje termin to tym lepiej, że nie poszłam w 20:)

Inne tematy z forum

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...