Mamusie październikowo - listopadowe cz. 3

1.10 -malutka22
2.10 - iskierka28
5.10- jolga
5.10.- diverta
5.10.- speedforyou
6.10- madzia.77
12.10 Parchatek
13.10 narzeczona81
13.10 Mutti
16.10 aga-m
16.10 moniaa84
17.10 medullah
20.10 emaderka
22.10 lolita2912
23.10 mawera
25.10 jabuszko66
27.10 gosiaczek2006
28.10 Ivvvka

listopad:
6.11 karolaa
8.11 elfica
17.11 alias
17.11 Moni :)))
18.11 judina
22.11 amoruccia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie październikowo - listopadowe cz. 3

A ja mam aż za dużo tego czasu... do 15 nie mam praktycznie co robić, jakas masakra, jestem na zwolnieniu od 6tc i zaczynam sie zwyczajnie nudzić. Może powinnam skladać długopisy- może być odprężające:)
Szkoda, że Siostra w Gdyni mieszka, a ja w Gdańsku. Dobrze byloby nam razem co malutka:) Jeszcze by sie sponsor przydal do tego:P

Amoruccia ja też będą polowała 24 maja w Lidlu :) bardzo fajne są te tuniki

Ja dzisiaj będąc na zakupach skoczyłam do Madisona i tak jakoś niechcący weszłam do 5-10-15 i patrzę promocja na bodziaki , pajacyki, śpioszki...to nie wiele myśląc zakupiłam 2 pary bodziaków i 2 pary pajacyków ale się cieszę z tego jak małe dziecko no no pierwsze poważne zakupy :) a to jeszcze kropla w morzu... kolory wybrałam takie neutralne np bodziaki kupiłam z aplikacją żabek także i dla chłopca i dla dziewczynki .
A maluszek dzisiaj też brykał sobie jak jechaliśmy tramwajem :)))

Cześć Babeczki:)
Czytam Was, ale jak tylko zbiore się aby coś napisać to zaraz coś się dzieje a później nie mam czasu.
Witam nowe mamusie.
Coraz więcej z was wie juz czy synek czy córcia będzie. Fajnie wam. My jeszcze czekamy.
Jestem po wizycie, maleństwo ma 8 cm wzrostu, więc z USG wynika, że jest starsze. Wszystko oki, leżał sobie z rączką pod główką i fikał nóżkami:) Mąż mi mówi ostatnio, że zrobiłam się "ciężka w obsłudze".
Brzuch mi sporo urósł, jak patrze na zdjęcia z poprzedniej ciąży to taki miałam gdzieś 6-7 miesiąc. Powyciągałam już moje ciążowe ciuchy i poprałam i wskakuje w nie, bo w niczym się już nie dopinam. 24.05 musze pamiętac żeby do Lidla podejść, te ich ciuszki sa dobrej jakości i w na prawde dobrych cenach.

ja tez siedzę sobie w domu - póki co mi to nie przeszkadza, no ale ja mam jeszcze zajęcia na uczelni, a teraz to raczej sesję, więc na brak zajęć narzekać nie mogę, a nawet jestem jakiś tydzień do tyłu ze wszystkim więc zaraz biorę się dalej za jakieś śmieszne projekty i naukę :/

fajnie, że się tak spotkałyście :) też bym chciała, ale jakby spotkanie było bliżej, gdzieś w Gdyni chociażby :) a Jabuszko co wygrałaś :) ?

widzę, że jakaś przewaga dziewczynek nam wyszła :) ?

ja też życzę powodzenia ... mój młody to taki psuj, że najlepiej coś metalowego, bez naklejek i najlepiej co da się przykręcić do podłogi :D:D

mnie już siedzenie w domu wykańcza. Mam dość. 14 tygodni w domu to dla mnie za wiele. Potrzebuję coś robić, działać, spełniać się. Cudownie jest być matką ale mi niestety potrzeba czegoś więcej ...

dzisiaj znowu mnie bolą plecy :( coś czuję, że będę się z tym bujać do końca :(

Iskierka28
Cierpliwym być:) i ta cierpliwość kiedyś zostanie nam nagrodzona dlatego ja czekam cierpliwie do USG połówkowego wtedy oby było widać :)
Ale właśnie rozpoczęłam weekend. Idę odpocząć zanim mąż wróci z pracy:) a w weekend jedziemy do Stegny na zlot samochodów FSO:)

no jak to?! jaka praca :P

To powodzenia Mandy w zakupach dla synka dla Malutkiej ;) Dobrze, że mdłości Tobie przeszły.

Jabuszko, no to widzę, że masz tak ja i ja z tą płcią :D Ale ja już wiem, że mam królewnę i nie ma prawa nic jej wyrosnąć :D haha

Niestety w pracy w pracy... Ktoś musi pracować by obijać mógł się ktoś:)
Ja też mam dzisiaj jakiś dziwny nastrój. Aż się mnie wszyscy pytają czy to dlatego że się dowiedziałam że chyba dziewczynka. A my się cieszymy byle zdrowe było, a zdrowe jest i będzie najprawdopodobniej duże. Ale przez to zmęczenie nie zapytałam jakie jest teraz.

Ja Ci powiem gdzie one są ... tam gdzie nas nie ma czyli w pracy.

29 mam jest na liściem, a tak mało się udziela. Gdzie was mamuśki wywialo?

Malutka: Kija to on od cioci nie dostanie:)
Wycieczka autokarowa do Kiełpina wiec poważna sprawa:)
No ten Musiał to z pakietu ale z pracy. Ogolnie w LUX MEDzie maly wybór dobrych ginekologów.

pewnie ten lekarz jest z pakietu??

Ja polecam dr Januszewską, przyjmuje prywatnie na Orunii. Sprzęt ma rewelacyjny, ma też drugi monitor taki wielki dla matki. Wszystko widać.
No i świetna babka:) gdyby nie to, że teraz nie mam jak do niej jeździć to prowadziłaby moją 2 ciążę. Ja póki co nie mogę trafić na lekarza, któremu potrafiłabym zaufać i który zainteresowałby się moim przypadkiem.

Mandy ja bym kupiła wielkiego grubego kija ...

Pierwsza wycieczka ... wow :) dokąd poszli ??

ja mam dzisiaj tak podły humor, że najchętniej to bym gdzieś uciekła. Źle spałam i bardzo krótko. Mój diabełek mały robi co może by mnie wyprowadzić z równowagi i biszkopt na jego tort mi opadł ! :/ nie wiem jakim prawem :P

Naprawdę super jest że udaje nam się powoli się poznawać. Pewnie jeszcze się kiedyś uda. Dzisiaj byłam u doktora i na 70% powiedział że dziewczynka ale się jeszcze nie podpisze pod tym. Musze poczekać do USG połówkowego a chce iść do Deringa i nagrać je na płytkę i będę szła jakoś przed Bożym Ciałem. I będę musiała przy następnej liście na forum zmienić datę porodu. Bo ja wpisałam tą z USG a wszyscy i wszystko liczą OM więc wychodzi że termin porodu wypada na 10 października:) Więc troszkę szybciej. :)

witam w ten słoneczny dzień:)

Dzień bez mdlości jest dniem cudownym:) Posprzątalam, zrobiłam obiad i nadal mam pelno energii - chociaz się przyda bo wieczorem muszę kupic prezent dla Siostrzeńca, a to będzie wyzwanie:P Moje dziecko pojechało dzis na pierwszą wycieczke,ciągle o Niej myślę- jak cieżko odciąć pępowinę:)

Była, któraś z Was u dr Musiał? Zapisałam się do niego na USG. W necie jest bardzo mało opinii na jego temat. A może, któraj robila w PROMEDIS USG? Zastanawiam się jaki mają sprzęt bo moja prowadząca pracuje chyba na jakimś starociu bo nie mam ani jednego ładnego wyraźnego zdjęcia:(

Kupiłam sobie 2 pary spodni ciążowych, cieszę sie z nich jak dziecko:)
Miłego dzionka:)

Dzień doberas Mamuśki,

Monia, pomocą zawsze służę ;) Super, że Twój Żuczek nie chce być gorszy od mojego :D
A z tym siusianiem w nocy to koszmar, teraz już i tak lepiej bo rzadko wstaję, ale tak do 20 tygodnia to często nawet i bardzo często musiałam wstawać.

A ja o dziwo nawet tak bardzo zmęczona nie byłam, tylko kość ogonowa dała mi znać o sobie;/

Witam :)
Jabuszko ja też padłam po warsztatach , oczywiście miło było poznać koleżanki z forum mam nadzieję że będziemy miały okazję może jeszcze się kiedyś spotkać ale w większym gronie :) Iskierka dziękuję za odprowadzenie mnie na przystanek ;)
W nocy miałam miłą niespodziankę , obudziłam się tak około 03:30 zrobić siusiu no i oczywiście nie mogłam zasnąć teraz co dzień mam takie akcje, ale to bardzo dobrze tym razem bo maluch mnie kopał i to nie były takie 3 lekkie kopniaczki jak w ubiegłym tygodniu :) Ale maleństwo miało zabawę mam nadzieję że rozruszał się na dobre:))) Maluszek nasłuchał się wczoraj jak to malutka Iskierki okopuje mamusie i chyba nie chce być gorszy:)
Miłego dzionka :)

Jeszcze miałyście siłę pisać po powrocie. Ja padłam już i poszłam spać. A śmiałam się do męża choć idziemy bo i tak nigdy nic nie wygrałam to nie musimy siedzieć:) A tu psikus. Warsztaty były fajne mojemu mężowi podobała się najbardziej ta pierwsza część. I to było coś co się nie powtarzało Dzięki temu te warsztaty były inne niż te poprzednie. Powiem nawet że bardzo ciekawe:)

Wróciłyśmy:)

Warsztaty skończyły się ok.19:20. Było całkiem ciekawie, Jabuszko zgarnęła 2 nagrody, szczęściara :)

Inne tematy z forum

Wybór auta :) (83 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?