Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 23*

Sierpień:
gianella - 02.08. - dziewczynka / Kliniczna
Eliska - 03.08. - dziewczynka Gaja -Zuzanna / Zaspa
Sylwia- 04.08.- chłopak! :) / Kliniczna (?)
Sanszajn - 04.08. - chłopczyk / Redłowo
mariols - 05.08. - dziewczynka Wiktoria :*/ Kliniczna
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08. - dziewczynka:)
karing - 07.08.
agag_agag - 09.08 - chłopczyk Szymek /Zaspa
ania84 - 12.08. - dziewczynka Liwia /
kasiowa87 - 12.08. chłopiec Antoś / Kliniczna
Ania32 - 13.08.
asela - 15.08. - dziewczynka Gaja Daniela / Redłowo
Kasita - 17.08.
Ola81 - 17.08. - dziewczynka :) / Wejherowo
GosiaS - 18.08.
Zetka- 18.08 synek, Wojtuś :)/ Zaspa
Paula - 19.08. chłopczyk Antoś :)
AgusiaB - 20.08. - synek Wojtuś :) / Kliniczna
Bimka - 21.08. - chłopczyk Adaś ;) / Redłowo
aga81gd - 23.08
Martek - 25.08 - chłopczyk
łucja81-26.08- synek:)- chyba Maciej / Wejherowo
Mammamia - 28.08 - synek! / Redłowo
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08 - dziewczynka / Kliniczna
asiaM - 30.08. - chłopczyk

Wrzesień:
ania85 - 01.09. dziewczynka
Galuszka-03.09.córcia Nina albo Maja/Wejherowo lub Redłowo
nanik - 03.09.- dziewczynka Wiktoria
Asiunia81 - 05.09. - chłopczyk
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09. - chłopczyk / Redłowo
Fretka - 15.09. chłopczyk
agusp - 15.09. dziewczynka / Swissmed
LADY_D - 16.09. synka¤ Jasia:)
miskab - 17.09 - synek Jasiek / Wejherowo
Roli - 17.09. - synek / Kliniczna
Alana - 18.09. - córeczka Laura / Redłowo
gomarried - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.- dziewczynka :) Amelia / Kliniczna
malutka22 - 22.09. - synek Fabian / Redłowo
okruszek_ - 22.09 - synuś
ivi83 - 09.09. - synek Olaf / Borys, może Zaspa
krasnal699 - 24.09.synalek Konrad :)/Klinczna ale to wszystko na razie raczej:)
Iskierka28 - 29.09 - córeńka / Wojewódzki/Zaspa

poprzedni wątek: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-22-t388310,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 23*

:) tak se patrze bo troche sie martwie ze moja corcia urodzi sie mała, ale czasem lepiej zadac lekarzowi jedno pytanie za duzo niz za mało :)

własnie sobie"analizuje" badanie połówkowe

a co do puchniecia rąk i nóg to mi w lecie zawsze palce troche puchną ( w obrącze w ogole nie chodzę - tak sie przyzwyczaiłam ale jak przymierzałam ostatnio to jakas ciasnawa była) natomiast stóp opuchnietych u siebie nie zauwazam bo chodze w balerinkach narazie a to wiedomo wygodne i w ogole

dobre nanik ;) ale sama prawda. Tak samo do tego podchodze.

ja jeszcze w obrączce smigam. I strasznie sie ciesze bo w pierwszej ciazy juz w czwartm miesiacu sciagalam. ale to zasługa kg ktorych mialam zdecydowanie wiecej

jeśli chodzi o puchnięcia to dzisiaj się ledwo dałam rade pożegnać się z obrączką, jedno szczęście że tylko palce mi puchą ale jest to zależne od pogody.

Ja też nie analizuje USG bo po pierwsze n tym się nie znam a po 2 wierze lekarzowi i jeszcze jedno z doświadczenia wiem żeby nie czytać tych głupot w internecie. Raz się naczytałam po czym miałam tysiąc pytań do mojego gina i on odrazu do mnie mówi była pani u dr google

mariols. Nie czytaj i nie wkręcaj sobie. Nigdy nie jest wszystko równo. Ja nawet tego nie analizuje. Ale z wczorajszego usg mam np. (nawet nie wiem co te skróty oznaczają ;) ) BPD - 27W2D, HC - 28W, AC - 26W5D, FL 27W3D

Zetka ja dziś się obudziłam z tak spuchniętymi dłońmi i stopami że hej:/ nie mogłam obrączki ściągnąć:/ w pierwszej ciąży to na miesiąc przed porodem zaczęłam puchnąć a teraz mam jeszcze prawie 3 miechy:/ strach pomyśleć co będzie później...
a swoją drogą to miałam kiedyś ksywę zetka:P

Ja mariols nie pomoge bo bylam tylko na dwoch usg (hahha.. ;( ) moze zapytaj sie przy nastepnej wizycie ginekologa :)

nanik ja juz tak mam,ze lubie wczesniej sobe zorganizwoac zeby nie panikowac pozniej ;p bo jak ciagle o czyms myslei to mnie to stresuje ;) takie chore .... poza tym czuje ze troche szybciej urodze ;)

Zetka mi puchly tak stopy i rece w 1 ciazy, ale mialam wysokie cisnienie a pozniej gestoze. (upaly mi nie sluzyly)

Dziewczyny własnie wyczytałam ze wskazaniem do badania przeływów jest hipotrofia płodu bądz nadciśnienie u mamy...

podobno jest hipotrofia symeryczna i asymetryczna....

"hipotrofia asymetryczna (najczęstsza forma hipotrofii, która występuje najczęściej po 20 tygodniu) ma miejsce w sytuacji, kiedy wymiary główki i nóżek płodu są prawidłowe, ale zmniejszeniu ulega przede wszystkim obwód brzucha"

tak własnie patrze na 2 moje ostatnie usg i faktycznie obwód brzucha jest zawsze mniej rozwiniety w stosunku do wymiarów głowki i tej kosci udowej ... czy wy tez tak macie?

czy te wszystkie wymiary BPD,HC, FL i AC macie w jednym wieku ciąży czy w róznych (jak u mnie) ..... juz kiedys was chciałam o to zapytac :)

co do puchniecia to chyba aż tak nie. Zależy od pogody. W sobote bylam napuchnieta.

ja też mam daleko, bo na zakoniczynie mieszkam, ale chcę rodzić na zaspie, dlatego się tam zapisałam :)

dziewczyny, czy Wam też puchną pałce u rąk i stopy?? bo mi palce u rąk puchły a przed chwilą stopy się jak balony zrobiły :(

miskab masz racje aż się zaczynam stresować przez dziewczyny.

Ania ty masz termin na 1.09 i juz wszytsko gotowe to tylko pare dni przede mną a ja wogóle jeszcze muszę ciuszki kupic

Witam na dzis..
ja w 33 tc miałam I st. dojrzałosci łozyska, no ale babka mowila ze moj brzuchol to na 31 tc wygląda :/

ania a kosz super :)

a szafeczka w sumie nie stoi tylko wisi hehe

Bimka, dzieki za odpowiedź ;) to się uspokajam.

o mamoooo ;) wy już prasujecie a ja nie mam jeszcze cooo :) mam wielkie NIC :D a nie przepraszam. Szafeczkę mam co maż zrobił docelowo dla Jasia :) ale pusta stoi ;]

chce dokupic stojako-bujak ;p ale na ziemi na pewno nie ;)
Musze miec cos przenosnego przy Piotrusiu i przy wysokich angielskich schodach, zeby przenosic coreczke jak ktores bedzie spalo itp

ładny, ale gdzie on bedzie stał? Na ziemi?

Witam z rana ;) Iskierka spokojnie dasz rade ;)

JA tam juz wyprasowalam wszystkie ciuszki,zostaly mi kocyki do wyprania, powloczki na kosz mojzesza itp ;p

http://www.mothercare.com/Mothercare-Little-Circus-Moses-Basket/375036,default,pd.html?cm_sp=ProductFeatures-_-Category%2520landing-_-Mothercare%2520Little%2520Circus%2520Moses%2520Basket

taki kosz odbieramy w piatek ;D cos musi byc jak lozeczka nie mamy ;p

miskab, chodzi o stopień dojrzałości łożyska, masz dobry :)
W łożysku z biegiem czasu odkłada włóknik i wapń, co może pogorszyć działanie łożyska. Jak jest stare łożysko z dużą ilością złogów (w III stopniu dojrzałości) to robi się czesto badanie przepływów.

Też mam I/II. Przy końcówce ciązy bedzie pewnie już III stopień.
I/II w okolicach 30 tyg. to bardzo dobry wynik :)

Witam sie.
Ja wczoraj też byłam popodglądac maluszka. Zdrowo rośniemy, mamy kilogram. Tak wszystko ok, wyniki mi się poprawiły niby. Nic nie mówił tylko potem na pisie zobaczyłam że łożysko I/II st. Ktos wie o co w tym chodzi?
A ja znów dwa kg do przodu czyli łącznie 8. Chyba musze rzadziej te wiyty umawiac bo mam wrażenie, ze czy pojde co tydzien czy co 4 zawsze jest 2 kg do przodu.
CO do ruchów to ja tez w pierwszej ciaży czułam zdecydowanie bardziej obecnośc malucha. Ten jest stokroć delikatniejszy ;)

Sylwia, jak Twoje plamy? Byłas u lekarza?

i ja się witam z rana :)

Iskierka po co te nerwy wes się uspokój i bedzie git majonez.

Bimka jak nie zapomnę to zapytam w czwartek bo wiesz jak to teraz jest z tą pamięcią :P

Ivi a skąd ty wogóle jesteś?? Dzwoniłaś to tej trendy mamy czy nie chcesz tam chodzić

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (20 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....