Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 23*

Sierpień:
gianella - 02.08. - dziewczynka / Kliniczna
Eliska - 03.08. - dziewczynka Gaja -Zuzanna / Zaspa
Sylwia- 04.08.- chłopak! :) / Kliniczna (?)
Sanszajn - 04.08. - chłopczyk / Redłowo
mariols - 05.08. - dziewczynka Wiktoria :*/ Kliniczna
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08. - dziewczynka:)
karing - 07.08.
agag_agag - 09.08 - chłopczyk Szymek /Zaspa
ania84 - 12.08. - dziewczynka Liwia /
kasiowa87 - 12.08. chłopiec Antoś / Kliniczna
Ania32 - 13.08.
asela - 15.08. - dziewczynka Gaja Daniela / Redłowo
Kasita - 17.08.
Ola81 - 17.08. - dziewczynka :) / Wejherowo
GosiaS - 18.08.
Zetka- 18.08 synek, Wojtuś :)/ Zaspa
Paula - 19.08. chłopczyk Antoś :)
AgusiaB - 20.08. - synek Wojtuś :) / Kliniczna
Bimka - 21.08. - chłopczyk Adaś ;) / Redłowo
aga81gd - 23.08
Martek - 25.08 - chłopczyk
łucja81-26.08- synek:)- chyba Maciej / Wejherowo
Mammamia - 28.08 - synek! / Redłowo
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08 - dziewczynka / Kliniczna
asiaM - 30.08. - chłopczyk

Wrzesień:
ania85 - 01.09. dziewczynka
Galuszka-03.09.córcia Nina albo Maja/Wejherowo lub Redłowo
nanik - 03.09.- dziewczynka Wiktoria
Asiunia81 - 05.09. - chłopczyk
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09. - chłopczyk / Redłowo
Fretka - 15.09. chłopczyk
agusp - 15.09. dziewczynka / Swissmed
LADY_D - 16.09. synka¤ Jasia:)
miskab - 17.09 - synek Jasiek / Wejherowo
Roli - 17.09. - synek / Kliniczna
Alana - 18.09. - córeczka Laura / Redłowo
gomarried - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.- dziewczynka :) Amelia / Kliniczna
malutka22 - 22.09. - synek Fabian / Redłowo
okruszek_ - 22.09 - synuś
ivi83 - 09.09. - synek Olaf / Borys, może Zaspa
krasnal699 - 24.09.synalek Konrad :)/Klinczna ale to wszystko na razie raczej:)
Iskierka28 - 29.09 - córeńka / Wojewódzki/Zaspa

poprzedni wątek: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-22-t388310,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 23*

a mój wyjątkowo dzisiaj kopie w brzuch i to seriami :D rozkręca się chłopak póki ma jeszcze miejsce :D

Ja ostatnio mam film na jabłka. Obieram 4-5 jabłek i z synkiem zjadamy.

No to i ja zaczęłam 7 miesiąc :) ten czas jak dla mnie za szybko leci.

ja wiem bo czuję gdzie ma plecki gdzie mnie boksuje rączkami i niestety wiem gdzie ma nogi i nimi mnie kopie ;)
Adaś nóżki miał pod żebrami, a ten rozrabiaka jest złożony jak scyzoryk. Główka na dole, pupa lekko powyżej mojego pępka, a nóżki przy mojej kości biodrowej i czuje jak mnie kopie w tą kość biodrową albo w kośc uda - jakby w panewkę tej kości. :O

u mnie na ostatnim usg był ułożony pośladkowo i tak jest chyba nadal, bo najmocniejsze kopniaki dostaje w plecy, więc chyba nóżkami mnie wali, ale wczoraj wieczorem ruchy czułam właściwie wszędzie tak jakby mały sie non stop obkręcał, ale główki od d*pki nie odróżnię:)
dzisiaj mnie w plecy wali

a w ogóle dziewczyny wiecie jak ułożone są Wasze maluchy?
Bo ja podziwiam osoby, któe wiedzą gdzie d*pka gdzie głóka itd... ja wiem bo na usg mi lekarz mówi a tak sama z siebie to w życiu bym tego nie obczaiła ;]

agag a omawiałas z lekarzem te bóle głowy, moze to bóle migrenowe? podobno w ciąży się zdarzają ze zdwojona siłą jak ktoś wcześniej je miewał

mój synuś też lubi czereśnie, jak tylko zjem to szaleje, w ogóle od kilku dni mój brzuch faluje:) jakie to fajne uczucie;)

Agag to po drodze z działki zahacz do mnie i podaruj mi kilka "działkowych" truskawek ;)

Ja mam tak różne z kibelkowymi akcjami, ale biegunki to nie miałam w ciąży, jak coś to takie luźniejsze, a tak to normalne. A jak żelazo biorę to jest gorzej ;/

mamamija wczoraj nie zrobiłam tego zastrzyku i ból głowy był ale minimalny... zupełnei bez porównania do tego co wcześńiej! Dziś zastrzyk zrobiłam i zobaczę co będzie. Mam nadziejęże ten ból juz nie wróci bo chyba nie przetrzymam...
No i właśnie że to potylica to też mnie dziwi, bo rzadko się słyszy żeby akurat tam... zaczęłam się martwić czy gdzieś tam się czasem jakiś mini wylew nie szykuje, dlatego jak ból wróci to odstawię zastrzyki i wrócę do tabletek chociaż one niewiele dawały

A owocowym pochłaniaczkom zazdroszczę, bo ja na większość owoców mam uczulenie W zasadzie na wszystkie z jedną pestką (czereśnie wiśnie brzoskwinie śliwki nektarynki...) do tego też na jabłka i orzechy.
U mnie królują truskawki arbuz banany i maliny czasem poziomki borówki jagody.. A truskawek sama osobiście zjadam conajmniej kilogram dziennie w coctajlu mlecznym :) A jutro jedziemy na działke po SWOJE NAJLEPSZE NA ŚWIECIE TRUSKAWKI :)

Witam w piątek!

Włąśnie mątują mi łóżko dla Agi i szafkę... zobaczymy.

Jeśli chodzi o kibelkowe tematy to ja tak ze skrajności w skrajność raz przerwa kilka dni i walka na kibelku, a raz biegusiem i modlę się aby było wolne bo to tak z zaskoczenia...

Jak już marudzę to od wczoraj boli mie brzuchol w miejscu gdzie małą ma d*pkę(po lewej stronie nad pępkiem kurczę boli, drażni piecze no nie wiem nawet koszulka mnie drażni a jak dotknę to masakra czy to może brak skóry?? bo jak się ułoży inaczej to już ok. No i zaczynam mieć chyba zgagę wieczorami- nie jestem pewna bo nigdy nie miałam;)

witam piątkowo
ja odpukać na żadne bóle nie narzekam, tylko ten holter chcę miec za sobą

wy tu piszecie o rozwolnieniach itp:) a u mnie odwrotnie po prostu MASAKRA żeby nie było pije dużo wody, jem codziennie czereśnie, truskawki, śliwki suszone i d*pa, chyba przez żelazo

kasia ja też zazdroszczę tych czereśni, uwielbiam te owoce, wcześniej się ograniczałam i jadłam ich mało, bo po nich zawsze mi brzuch wywalało, na ale w w ciąży to moge jeść ile wlezie, brzuch i tak jest:)

ja moge pochłaniac KAZDE owoce ;)

eee Sylwia, to żadna zależność. Ja wtedy mialam siarę od 5 miesiaca chyba (teraz tez mam tak), a młodego karmiłam do 8 miesiecy wiec spokojnie ;)

a ja ostatnio kupiłam czereśnie w sklepie i wiecie, co ?? jak zawsze je uwielbiałam, tak teraz mi nie smakują... za to zajadam się arbuzem... mogę jeść codziennie, pochłonę każdą ilość :)

a siara mi tez nie leci, więc zobaczymy jak to będzie z karmieniem.

A wczoraj kupiliśmy wózek dla malucha :) i buzia mi się uśmiecha z tego powodu cały czas :)

Zapraszam, na głównym w gdańsku wsiadacie w linie 801, pond godzinka jazdy, wysiadacie w kartuzach potem jeszcze 20 min pieszo przez las pełen komarów mutantów (mieszkam na takim zadupiastym osiedlu, że bez samochodu ani rusz) i już jesteście na miejscu :) a więc czekam :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

wiadro czereśni to po ich napewno bym dołączyła do dziewczyn w toalecie :) może chcesz sie podzielić z łasuchami??

Juz prawie od roku mieszkam w kartuzach, wcześniej mieszkałam 3 lata na żabiance, jakoś nie mogę się przyzwyczaić do tych kartuz. A tak w ogóle to ja się pytam: gdzie tu jest tramwaj i skm? ;/

Ale mi ślinak poleciala jak przeczytałam o tych czereśniach.
Zwlokłam się z wyra i polazłam do kuchni wygrzebać zakiszony w szafce kompot z wiśni. mniam :)

Kaska, a gdzie to twoje zadupie ;D

a ja nie mam ochoty na owoce :/

czasami mnie dopada na truskawki ale chyba tylko raz na bardzo dobre trafiłam, a tak to chociaż ładnie wyglądają to jakieś mało słodkie ;)

Lena mnie zaatakowała laktatorem bo wczoraj dostałam od koleżanki inny i troszkę ciuszków dla Jasia .. podeszła do mnie, podniosła bluzkę, sobie myślę co ona robi, a ta zza pleców laktator i mi do cycka :D haha

usiadłam do kompa i coś mi mokro, patrzę a mi z niego leci!

i tak sobie myślę, z Leną też mi leciała trochę siara a karmiłam krótko, i jeśli to jest jakaś zależność tak jak piszecie, to ja nie chce tej siary!! Chcę pokarmić trochę Potwora małego ;)

a co do bólu to ja co dziennie dziękuję bozi za brak bólu w kręgosłupie ;) jakby mi dokuczały plecy pewnie bym tak sobie w pracy juz nie posiedziała ;] raz tylko obudziłam się z bólem ale chyba musiałam za długo spać na wznak i ktos mnie przygniótł ;) potem juz było ok.

Dobrze że na takim zadupiu mieszkam to szybko tu nie dotrzecie ;)

Inne tematy z forum

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

Dr Małgorzata Błędzka (4 odpowiedzi)

czy może ktos chodzi do pani doktor? chciałabym poznac opinię o niej.

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...