Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 23*

Sierpień:
gianella - 02.08. - dziewczynka / Kliniczna
Eliska - 03.08. - dziewczynka Gaja -Zuzanna / Zaspa
Sylwia- 04.08.- chłopak! :) / Kliniczna (?)
Sanszajn - 04.08. - chłopczyk / Redłowo
mariols - 05.08. - dziewczynka Wiktoria :*/ Kliniczna
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08. - dziewczynka:)
karing - 07.08.
agag_agag - 09.08 - chłopczyk Szymek /Zaspa
ania84 - 12.08. - dziewczynka Liwia /
kasiowa87 - 12.08. chłopiec Antoś / Kliniczna
Ania32 - 13.08.
asela - 15.08. - dziewczynka Gaja Daniela / Redłowo
Kasita - 17.08.
Ola81 - 17.08. - dziewczynka :) / Wejherowo
GosiaS - 18.08.
Zetka- 18.08 synek, Wojtuś :)/ Zaspa
Paula - 19.08. chłopczyk Antoś :)
AgusiaB - 20.08. - synek Wojtuś :) / Kliniczna
Bimka - 21.08. - chłopczyk Adaś ;) / Redłowo
aga81gd - 23.08
Martek - 25.08 - chłopczyk
łucja81-26.08- synek:)- chyba Maciej / Wejherowo
Mammamia - 28.08 - synek! / Redłowo
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08 - dziewczynka / Kliniczna
asiaM - 30.08. - chłopczyk

Wrzesień:
ania85 - 01.09. dziewczynka
Galuszka-03.09.córcia Nina albo Maja/Wejherowo lub Redłowo
nanik - 03.09.- dziewczynka Wiktoria
Asiunia81 - 05.09. - chłopczyk
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09. - chłopczyk / Redłowo
Fretka - 15.09. chłopczyk
agusp - 15.09. dziewczynka / Swissmed
LADY_D - 16.09. synka¤ Jasia:)
miskab - 17.09 - synek Jasiek / Wejherowo
Roli - 17.09. - synek / Kliniczna
Alana - 18.09. - córeczka Laura / Redłowo
gomarried - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.- dziewczynka :) Amelia / Kliniczna
malutka22 - 22.09. - synek Fabian / Redłowo
okruszek_ - 22.09 - synuś
ivi83 - 09.09. - synek Olaf / Borys, może Zaspa
krasnal699 - 24.09.synalek Konrad :)/Klinczna ale to wszystko na razie raczej:)
Iskierka28 - 29.09 - córeńka / Wojewódzki/Zaspa

poprzedni wątek: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-22-t388310,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 23*

noo gorąco gorąco. Dzis mam chyba pierwszy taki kryzys ;] znow przeprosilam wiatrak bo duszno strasznie ale chyba zaraz go wyłącze bo mnie wkurza. Ulga jest ale nei znosze jak cos tak na mnie wieje ;/

no to współczuję jeśli w Redzie jest jeszcze cieplej - naprawdę "gorąc" się znowu zaczyna

na Wzgórzu byłam:) w porównaniu do redy to tam chłodnawo:)

łucja gdzie Ty byłaś w Gdyni, że chłodno było?? Maryjo józefie ja wróciłam z dziecmi własnie do domu i zaraz pod prysznic :/ Sobie jeszcze jeansy ubrałam kurde...
No u nas też stanęło na Maciusiu :> Taki się utworzył kompromis między moim Krzysiem a męża Kubusiem. Imię normalne ale nie w liczbie tysiąca na jedno podwórko ;)

Jak byłam w ciąży z drugą córką to chodziłam normalnie w soczewkach ale w szpitalu je sobie darowałam. Nawet nie dlatego, że miałam jakies obawy bo nie miałam wiedzy co by się stało gdybym w nich rodziła, ale jednak było mi wygodniej ze szkłami na nosie a jak się oczy zmęczyły (a mnie soczewki męczą po kilku h) to bez problemu się zdejmie. Soczewek nie da się w kazdym miejscu czy czasie zdjąc czy nałożyć jednak. A ja mam tendencje do zapominania o nich tak w ogóle :/ Nie raz zasnełam w nich a potem się męczyłam na drugi dzIeń żeby je zdjąć z gałek. Po takim ściąganiu białko wyglądało jak u pijaka z długim stażem :D

Ale się rozpisałyście :)

Ja mam też wadę wzroku -4 ale tu chodzi o badanie dna oka i siatkówki - żeby się nie odwarstwiła/odkleiła podczas parcia :)

Co do braku miejsca w szpitalu - to ja tak miałam przy 1 porodzie. Ale teraz mój ginek mówi że nie ma aż tylu porodów co wtedy i raczej nei zdarza się, żeby musieli kogoś odsyłać. Choć na Kliniczną widzę, że jest sporo chętnych :)

A mnie pół nocy męczyła zgaga jakaś i ucisk na żołądek taki, że czułam wszystko w przełyku. Ciężko mi było spać. I jak się położę to znów to samo...

asela może wymień się z kimś na dziewczęce?

no w sumie nie pomyślałam o tym, że potem moze być problem ze zdjęciem ;] wiec chyba jednak przeprosze się na poród z okularami. natomiast zaraz po wróce do soczewek. Starszy miał żółtaczkę i lezał pod lampami a ja spałłam, a raczej czuwałam w okularach bo jak tylko otworzyłam oczy to musiałam go widziec. Wiec okulary byly na nosie ale umeczylam sie strasznie tym

Dobra, idę przejrzeć te ubranka i zobaczę ile tych chłopięcych mi się uzbiera, sprzedawać to nie będę, bo one nie są w jakimś super stanie, ale może faktycznie oddam komuś.

hejka
byłam dzisiaj w evi-medzie i mam to ustrosjtwo:) czyli holter na sobie, do jutra do 11 nie mogę się myć za bardzo;)oraz używać komórki, czuję się w tym jak królik doświadczalny;)

jejku jak w gdyni przyjemnie chłodno a u mnie upał

mammamia to będziemy miały Maćków:)

niby tak tylko jak ja byłam w oddziale to zmieni warunki ale ten punkt co nas interesował to nie bo to jest ubepieczenie grupowe ale grupa otwara a oni zmienili dla osób indywidualnie przystępujących a nie w takich grupach. w sumie na stronie napewno jest OWU to można sprawdzić dopiero pisać

asela może jak kuzynka nie będzie chciała ich już to albo sprzedaj albo oddaj komuś

Bimka ty to ubezpieczenie brałaś na siebie czy jeszcze na męża? Aha a ta twoja koleżanka przez internet zgłaszała "szkode" że tak szybko wypłacili?? Dobrze że masz termin przede mna bede wiedziała co i jak naprade to działa :D

no skoro uniqua zmieniła warunki to u Katarzyny też nic nie załatwi

Hej, ja wczoraj byłam na tym badaniu przepływów u mojego ginka na IP w Redłowie. Wszystko ok niby.
W weekend był u nas mój tata i wczoraj wieczorem padłam jak kawka, bo codziennie gdzieś łaziliśmy, oprócz tego serwowałam obiadziki, kanapeczki itp.
Tata mi przywiózł całą siatę ubranek od mojej kuzynki tylko, że to po chłopcu i niby sporo jest unisexów, ale są też takie typowo chłopięce i nie wiem za bardzo co z tym zrobić- w szafie to mi się już ledwo mieszczą.

malutka możesz spróbować napisać do tej Katarzyny co my tam przystąpiłyśmy

hehehe, szkodowość im skoczyła bo sami namawiali ciężarne na podpisywanie tej polisy, zaczeły rodzić to im skoczyła szkodowość hehe. Co oni nie wiedzieli, że tak bedzie? Dobrze, że sie załapałam :P

polecam do rodzenia jednak okulary-ja przynajmniej tym razem tak zrobię ;)
rodziłam poprzednio w soczewkach bo zapomniałam ich ściągnąć i...przykleiły mi się do oczu bo gałki mi wyschły :/ nie było fajnie

nanik nie przejmuj sie, przed pierwszym porodem rozne historie tez wymyslalam, sama zobaczysz jak bedzie,niczego nie przewidzisz ;) zobaczysz bedziesz jesscze smiac sie i milo wspominac ;D

w sumie tez sie teraz boje,ale moze dlatego ze jestem w Anglii, a tu troche inaczej moze to wygladac...

ODPISALI:

niestety, to w zasadzie była nie pierwsza ale kolejna, chyba 3 edycja i czwartej nie będzie bo im szkodowość skoczyła ?!
uniqa zmieniła ogólne warunki tego produktu...
radek

no niby tak ale nie dość że pierwszy poród nie wiem do końca czego mogę oczekiwać to jeszcze znam swój charakter i charakter mojego męża przecież jak by nam tak powiedzieli to on by ich tam zabiła a ja zakrzyczała na śmierć

miskab jesli jakos nie przesuszaja CI sie oczy ;p to pewnie, ze mozna.
Ja wolalam rodzic w okularach, teraz tez stawiam na okulary. Ale to ze wzgledu na komfort szybszego sciagniecia. Jakby sie jakis paproch przyczepil, to nie bedzie chcialo mi sie bawic, w mycie soczewki itp ;p

Inne tematy z forum

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...