Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 24*

Sierpień:
gianella - 02.08. - dziewczynka / Kliniczna
Eliska - 03.08. - dziewczynka Gaja -Zuzanna / Zaspa
Sylwia- 04.08.- chłopak! :) / Kliniczna (?)
Sanszajn - 04.08. - chłopczyk / Redłowo
mariols - 05.08. - dziewczynka Wiktoria :*/ Kliniczna
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08. - dziewczynka:)
karing - 07.08.
agag_agag - 09.08 - chłopczyk Szymek /Zaspa
ania84 - 12.08. - dziewczynka Liwia / Kliniczna
kasiowa87 - 12.08. chłopiec Antoś / Kliniczna
Ania32 - 13.08. synek Filip / Kliniczna
asela - 15.08. - dziewczynka Gaja Daniela / Redłowo
Kasita - 17.08. - Synek Tymek / Kliniczna
Ola81 - 17.08. - dziewczynka :) / Wejherowo
GosiaS - 18.08.
Zetka- 18.08 synek, Wojtuś :)/ Zaspa
Paula - 19.08. chłopczyk Antoś :)
AgusiaB - 20.08. - synek Wojtuś :) / Kliniczna
Bimka - 21.08. - chłopczyk Adaś ;) / Redłowo
aga81gd - 23.08
Martek - 25.08 - chłopczyk
łucja81-26.08- synek:)- chyba Maciej / Wejherowo
Mammamia - 28.08 - synek Maciuś / Redłowo
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08 - dziewczynka / Kliniczna
asiaM - 30.08. - chłopczyk

Wrzesień:
ania85 - 01.09. dziewczynka
Galuszka-03.09.córcia Nina albo Maja/Wejherowo lub Redłowo
nanik - 03.09.- dziewczynka Wiktoria
Asiunia81 - 05.09. - chłopczyk
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09. - chłopczyk / Redłowo
Fretka - 15.09. chłopczyk
agusp - 15.09. dziewczynka / Swissmed
LADY_D - 16.09. synka¤ Jasia:)
miskab - 17.09 - synek Jasiek / Wejherowo
Roli - 17.09. - synek / Kliniczna
Alana - 18.09. - córeczka Laura / Redłowo
gomarried - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.- dziewczynka :) Amelia / Kliniczna
malutka22 - 22.09. - synek Fabian / Redłowo
okruszek_ - 22.09 - synuś Marcin / Kliniczna
ivi83 - 09.09. - synek Olaf / Borys, może Zaspa
krasnal699 - 24.09.synalek Konrad :)/Klinczna ale to wszystko na razie raczej:)
Iskierka28 - 29.09 - córeńka / Wojewódzki/Zaspa

poprzedni watek;http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-23-t389378,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 24*

a ja dzis dostałam od znajomej torbę pieluszek ;) bo jej malutka za szybko rosła i nie zużyli wsyztskich i tak o ;) dostało mi się :) jenyyy ale one sa mikroskopijne. Az mój starszak popatrywał na nie z niedowierzaniem. No ale jak mi sie wydają one mikro to dla takiego małego człowieka co to nie widział w ogóle noworodka to dopiero musi być abstrakcja ;)

no w smyku na prawde duzo przecen :)

ten termometr poleciła mi moja ciocia piguła i pracuje w szpitalu w ogole polecala termometry firmy microlife modele NC100 FR100 IFR100 ja kupiłam ten pierwszy w aptece go kupilam za 105 zł :)

a ja bym linka chciała do jakis koszul nocnych do karmienia z allegro sprawdzonych jakby któras polecała :)

Alana, to mogą być nawet duże ;) Ale lepiej żeby były większe niż za małe :)

mammamia czy tym cethapilem MD mozna smarować noworodki ? bo raczej nie chcialabym zadnej oliwki kupowac w ogole nie lubie oliwki jakos :( ... wiec czy to moze byc za oliwke?

Ale was nadgonic w czytaniu to nie lada wyczyn :) co bedzie jak znikne na 5 dni :/

Ja mam jeden rozek od kompletu, nieusztywniany, mam nadzieje ze wystarczy, potem zapewne posłuzy do przykrywania corci czy to w wózku czy w łozeczku ...

Spiworek ponoc mam jakis z ciuchlandu z długim rękawkiem :) jeszcze nie widziałam....

Ja narazie staników dla karmiacej mamy nie kupuje, za duzo juz kasy wydalismy... jesli bede karmioic piersią po prostu zdejmę normalny stanik i jazda ... chyba ze stwierdze potem ze potrzebny...

Alana gdzie kupiłas ten termometr i ile ksoztował - nie mam siły już na szukanie i zastanawianie sie nad kazda rzeczą - kupie to co ty (kiedys chyba pisałas ze jakas pani pracujaca w szpitalu ci polecila ten termometr .... )

dzis kupilam tylko majtki poporodowe (2szt) takie co mozna prac ..z siateczki..

a i dzwonili ze wozek juz do odbioru... czyli nieco ponad tydzien czekalismy....

Jestem po wizycie wszystko ok z moja córcią :) aż mi się papuch śmieje mała waży 1337:P

Alana naprawdę takie przeceny tam sa w smyku musze zjechać jakoś ale pewnie dopiero w weekend

\Alana mi się nawet 1 rożek nie przydał :P

dzieki bimka :) kupilam dzisiaj dwie w smyku rozm 36-38 cm i wlasnie siedzialam i sie zastanawiałam czy to nie jakies dla wczesniaka bo takie małe sie wydawały :)

ja nerwow nie mam ale napady smutku i wyje bez powodu bo mi smutno i juz :) ale to chyba lepsze niz nerwy :)

cały czas jestem na magnezie :/

Irytują mnie rzeczy, które zawsze były nie ten teges, ale olewałam dla świętego spokoju. I chyba się po prostu nazbierało, miarka sie przebrała, bo na czole napisu "FRAJER" chyba nie mam ;)

dziecko rodzi się z obwodem głowy 32-36 cm (coś koło tego), i takich czapeczek by było trzeba szukać (ale pewnie są rozmiary 0-3 m.)
Ze 3 cienkie i 3 grubsze powinny starczyć.

Skarpetki też ze 4-6 sztuk. 3 ciensze, 3 grubsze.

Bimka ja tak miałam na początku ciąży że nie wiadomo było kiedy wybuchnę pamiętasz ?
i wtedy magnez mi lekarz kazał łykać ale nie ten w tabletach tylko taki rozpuszczalny tylko taki zwykły trzeba 3 tabletki na dzień pić a ja kupowałam taki pluszzzz 375mg bodajrze i taka sie łyka jedną i cały strasik jak ręką odioł:)

aa no i wezcie mi powiedzcie jakie rozmiary czapek kupic i skarpetek i ile tego i tego?

to sie ciesze Iskierko i tez kupilam dzisiaj w smyku dwa spiworki po 35 zł jeden 0-6 mc drugi na 68 cm chyba styknie na jakis czas :)
i pajace na 56 cm po 55 zł 3 sztuki, i jeden polarowy pajac za 15 zł w ogole fajne przeceny w smyku :)

Mammamia, to jest to?
http://www.ceneo.pl/1941037

biały jeleń jest okej jak ktoś nie ma bardzo suchej skóry - my mamy

A do ciała używam balsamu, który kupiłam kiedyś po przeanalizowaniu setek forów na temat AZS i łuszczycy (tą pierwszą mam, tej drugiej się boję bo babcia miała a to może by dziedziczne).
Nazywa się Cetaphil MD.
Ta końcówka MD jest o tyle ważna, że sa jeszce inne cetaphile. Najpierw używałam tego ja do całego ciała bo miałam od zawsze mega suchą skórę a teraz smarujemy się tym wszyscy i nie codziennie (po dłuższym czasie stosowania skóra utrzymuje nawilżenie po nim sama przez kilka dni).

Rany, ta pogoda.... koniec czerwca a ja deprechę łapię!

zwykły biały jeleń też super, bo jak zobaczyłam że ładnie sie dzieki niemu goi wysypka to poleciłam mojej mamie, która ma egzemę. Nie mogła żadnych mydeł używać, jedynie wodę po której miała suche ręce. I też sie przerzuciła na białego jelenia i nareszcie po latach myje ręce mydłem ;)

*mammamia
Bimka mozesz byc zlosliwa ;p ja wlasnie robie pizze, nagniotlam ciasta i czekam, bo juz burczy w brzuchu ;)

mammamie a czym smarujesz corcie?

aa właśnie w jakiś poprzednim wątku wyczytałam, że zwykły biały jeleń też jest polecany ;)

ale na tych parabenach i innych cudach się nie znam, wiem tylko, że chyba babydream z rossmana ich nie ma ;)

a w ogóle to zaczęłam kupowac te mydła i używac tylko prostych aptecznych kremów i masci bo się wkur.... na tą całą chemię we wszystkim. Jak co chwila się okazuje, że coś co było niby bezpieczne może by rakotwórcze, że coś jest na liście "podejrzanych" jak np parabeny ale że nikt nic nie wie na pewno. Więc kurde wolę używac tego, czego się używa od setek lat i nie miec bólu głowy, że cos się tam kiedyś okaże, że myłam dziecko w czymś żrącym :/
Już tego dośc miałam. No i problemów ze skórą córki też miałam dośc - nic jej nie pomagało a liszaje się ciągle robiły. A była smarowana 4 razy dziennie - oczywiscie tym, co lekarz przepisał a co mu wcisnął jakiś przedstawiciel medyczny. Bo co chwila co innego "najlepsze dla pani dziecka". Oszalec można i pójsc z torbami bo te emolienty to miewają takie ceny... :/

Inne tematy z forum

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...