Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 24*

Sierpień:
gianella - 02.08. - dziewczynka / Kliniczna
Eliska - 03.08. - dziewczynka Gaja -Zuzanna / Zaspa
Sylwia- 04.08.- chłopak! :) / Kliniczna (?)
Sanszajn - 04.08. - chłopczyk / Redłowo
mariols - 05.08. - dziewczynka Wiktoria :*/ Kliniczna
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08. - dziewczynka:)
karing - 07.08.
agag_agag - 09.08 - chłopczyk Szymek /Zaspa
ania84 - 12.08. - dziewczynka Liwia / Kliniczna
kasiowa87 - 12.08. chłopiec Antoś / Kliniczna
Ania32 - 13.08. synek Filip / Kliniczna
asela - 15.08. - dziewczynka Gaja Daniela / Redłowo
Kasita - 17.08. - Synek Tymek / Kliniczna
Ola81 - 17.08. - dziewczynka :) / Wejherowo
GosiaS - 18.08.
Zetka- 18.08 synek, Wojtuś :)/ Zaspa
Paula - 19.08. chłopczyk Antoś :)
AgusiaB - 20.08. - synek Wojtuś :) / Kliniczna
Bimka - 21.08. - chłopczyk Adaś ;) / Redłowo
aga81gd - 23.08
Martek - 25.08 - chłopczyk
łucja81-26.08- synek:)- chyba Maciej / Wejherowo
Mammamia - 28.08 - synek Maciuś / Redłowo
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08 - dziewczynka / Kliniczna
asiaM - 30.08. - chłopczyk

Wrzesień:
ania85 - 01.09. dziewczynka
Galuszka-03.09.córcia Nina albo Maja/Wejherowo lub Redłowo
nanik - 03.09.- dziewczynka Wiktoria
Asiunia81 - 05.09. - chłopczyk
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09. - chłopczyk / Redłowo
Fretka - 15.09. chłopczyk
agusp - 15.09. dziewczynka / Swissmed
LADY_D - 16.09. synka¤ Jasia:)
miskab - 17.09 - synek Jasiek / Wejherowo
Roli - 17.09. - synek / Kliniczna
Alana - 18.09. - córeczka Laura / Redłowo
gomarried - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.- dziewczynka :) Amelia / Kliniczna
malutka22 - 22.09. - synek Fabian / Redłowo
okruszek_ - 22.09 - synuś Marcin / Kliniczna
ivi83 - 09.09. - synek Olaf / Borys, może Zaspa
krasnal699 - 24.09.synalek Konrad :)/Klinczna ale to wszystko na razie raczej:)
Iskierka28 - 29.09 - córeńka / Wojewódzki/Zaspa

poprzedni watek;http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-23-t389378,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 24*

musze Wam napisać, że jestem ostatnio podminowana :/
Tak jak byłam wręcz anemiczną oazą spokoju niczym Dalaj Lama, tak teraz normalnie na bombie siedze!
Jakbym niechcący napisała coś złośliwego to niespecjalnie chcący ;)

okruszek takie np. http://bio-beauty.pl/mydlo-z-oliwy.html
wiem, że w pierwszym momencie cena jak na mydło "inna", ale to się długo zużywa więc te pieniądze trzeba rozłożyc na dłuższy czas. Odkąd go używam nie smaruję już skóry dzieciom codziennie tylko raz w tygodniu lub po bardzo długich kąpielach. I to tylko profilaktycznie robię, nie z potrzeby.
A sama używam mydła z płatkami owsiqanymki albo migdałami i nie musze już kupowac peelingu.

Ja wlasnie sama uzywam glicerynowego mydla, ale tez chcialabym synkowi atopowcowi dac cos zwyklego do mycia. Napisz maammia jakiego dokaldnie uzywasz ;) bo wybor jest duzy, a chetnie skorzystam z rady.

Kilka dni bez neta i jestem bez szans na nadrobienie.... ehh
Przypałętało sie do mnie zapalenie zatok i dostałam nawet na to antybiotyk, na poczatku nie byłam przekonana co do brania go ale łeb mnie tak napieprzał, że w końcu się poddałam i jestem po pierwszej dawce.

W sobote byłam na małych zakupach w smyku i kupiłam 6 pajacy i 3pak długich bodziaków, musze jeszcze dokupić ze 3 spiochy i ubrankowych zakupów koniec.

mammamia a co to za mydlo? gdzie dostanę? bo ja wlasnie chcialam przejsc z emolium na jakies zwykle kosmetyki do kąpieli ale troszke sie boje ze znowu bedzie szorstka skorka :/

w gdyni na pewno są tu http://christelle.pl/ i http://www.bobas.szkola.pl/sklep

hejka
Pisze z zaświatów, bo utknełam na wsi u rodziców (u nas remont w mieszkaniu).
Ja nie polecam ani parafiny (już Bimka napisała dlaczego) ani żadnych niwełów i dżejdżejów. Proponuję na początek do d*pki Alantan zwykły (maśc PLUS jak się coś dzieje już ) lub coś z serii Linomag, bepanthen - to wszytsko ma za zadanie nie dopuści żeby skóra cierpiała a może bo przecież zakmnięta jest w kompresie z pieluchy, moczu itd. Jak coś było gorzej, to uzywałam Sudocrem, ale na szczęście rzadko się to zdarzało. Najlepiej by było jakby dzieciątko mogło sobie jak najdłuzej po zmianie pieluchy polezec bez nowej, żeby skóra pooddychała i wyschła.
Na początku do mycia używałam tylko wody z kroplą emolientu, żeby na skórze był film i niczym już wtedy nie smarowałam. Teraz używam organiczego mydła i zero problemów ze skóra, nawet u mojej starszej z atopówką.

No ja się chciałam w sumie też podpytac gdzie w gd można przymierzyć staniki alles mama. Na razie chyba nie będę kupować, bo rozmiar mi się jakoś znacząco nie zmienił, ale przy emi pamiętam, że wszystko zmieniło się tuż po porodzie i takie które miałam sobie przygotowane (a były już większe) to okazały się za małe. Teraz poczekam na 2-3 tygodnie po porodzie i kupię coś porządnego a do tej pory jakiś tak stanik znajdę. Zresztą powiem Wam szczerze, że przy emi najwygodniej było mi w staniku od stroju kąpielowego :) W takich zwykłych trójkątach :) Luzowałam sobie paski ile chciałam, wkładka laktacyjna wchodziła bez problemu, przepłukać szło raz dwa i suche... A że było upalnie, to nikomu nie wadziło ze pod bluzką przewiewną miałam strój kąpielowy, albo poprostu nie było widać. I też dopiero z czasem sobie dobrałam właściwe rozmiary

dziewczyny nie stresujcie się tak! dziecko to nie bomba, nie trzeba być saperem żeby to ogarnąć :)

wracając do tematu. Jak sie Madzia urodziła to kąpałam ją w płynie 2w1 Nivei i smarowałam oliwką Bambino.

Na odparzenia używałam kremu na odparzenia Nivei (P.S. ten krem jeszcze mi sie nie skończył :P )
No i oczywiście niezawodna mączka ziemniaczana!

Oliwki Bambino (i innych żółtych) nie polecam, bo tak wszystko syfią że sie później tylko do wywalenia nadaje, bo sie nie spiera. Ręcznik wygląda jak szmata do podłogi (albo i gorzej)

Później przerzuciłam się na oliwkę w żelu J&J. Madzia miała strasznie suchą skórę, aż miała takie łuski, a ta oliwka pięknie sobie z tym poradziła (chyba dlatego, że długo na skórze utrzymuje się ten film).
Dostałam próbki z Johnsona i tez super (szczególnie krem przeciw odparzeniom, nie dość że dobry to ślicznie pachnie)

I ani Nivea, ani J&J jej nie uczulają.
Za to dostaje nieładnych krostek na buzi po kremach z Ziajki.

Także, jeżeli chodzi o kosmetyki to jest tak jak z dorosłymi, jednemu podejdzie, innemu nie podejdzie, wiec trzeba próbować i dlatego najlepiej zaopatrzyć się w próbki, albo w małe opakowania.

Polecam mieć Alantan Plus maść - zawsze sie przyda. Na suche policzki, na odparzenia... nawet dla nas. Pamiętam że po porodzie miałam okrutnie suchą skórę na pysku i tylko Alantan mi pomógł.

Rożek ja bym wolała nie usztywniany. Bo w usztywnianym trzymasz dziecko a nie przytulisz go do siebie. Nie nakarmisz piersią w tym rożku.
Mi sie przydał usztywniany jak przychodziła moja mama na poczatku, bo bała się wziąć Madzie na ręce. Ale jak była w usztywnianym rożku to sie nie bała ;)
A jak nie możesz się zdecydować to kup usztywniany z wyciąganą wkładką, nie spodoba się to wyciągniesz i bedzie nieusztywniany ;)

ja normalnie noszę 75B i takie też kupiłam. Bo w ciąży piersi zrobiły mi się pełniejsze ale nie urosły o kilka rozmiarów :/ a szkoda...

Witam.
U mnie nadal uczelniane kongo... więc mam mało czasu na czytanie i pisanie więc tylko tak pobieżnie doczytuje...
Mam pytanie może bardzo głupie (w tym wieku) oglądam te staniki do karmienia z Ales mama i nie wiem jak się zmierzyć tzn wiem niby ale przy moich małych to się nie mieszczę w tabeli ;( normalnie nawet teraz chyba nic mi nie urosły;( i nie wiem czy 75B-zaczyna tabele - będzie ok bo może jeszcze podrosną;) czy nie. Nigdy nie kupowałam tak bez mierzenia i nie wiem.

Witam Was Kochane!

Alanka gratuluję zdania prawka!!

Krasnalku, Alanko ja jestem 2w1 i tak zostanie do końca września :) Nie planuję wcześniej. Dziękuję za troskę. A Tobie Agag dziękuję za odpowiedź dziewczynkom co się ze mną dzieje.

Gianella gratuluję Córci, trzymajcie się dzielnie!! Malutka zacznie tyć swoim tempem :)

Z najświeższych dzisiejszych wiadomości lekarskich mogę już chodzić, "skakać", "tańczyć"...
Stres odszedł to i bóle się skończyły, twardnienie brzuszka, wszystko poooooooszło w pieruny! Odstawione wszystkie tablety prócz witaminek i magnezu. Widziałam Córcię dzisiaj na ekranie (choć lekarz miał tylko tętno sprawdzić,ale chciał mi humor poprawić) ależ ona piękna... twarzyczkę akurat ślicznie pokazywała i składała usteczka, lekarz się śmiał, że daje Mamusi całuska :) Córcia tak jak się spodziewałam jest cały czas nogami w dole... dlatego czuję kopniaki tylko na dole, lub z boku.

My mamy śpiworek bez rękawków(ze smyka za 35zł!!) i dodatkowo jak coś to kocykiem zimą będziemy ją przykrywać :)

Postaram się wrócić jak najszybciej do codziennego pisania do Was :)))

Ja mam rożek bez usztywnienia.

ale się nażarłam. Inaczej powiedziec nie mozna ;) a jeszcze mi maż podrzucił siatę owoców i jogurty... hmmmm pycha :)
tylko teraz sie pracowac odechciewa :D

Ja w sumie nawet nie wiedzialam, ze jakies kolko mazna miec ;p a bede rodzic juz drugi raz ;p hehe

a co poduszki...mam po siostrze..taką miękka z wypełnionymi jakby ziarenkami grochu:D:D aa i w konkursie Bobovity wygrałam poduszkę ciążową - taką dużą, do spania i do karmienia..więc w razie czego na niej będe siedziała.

OO to ja się dołącze do pytania o śpiworki..bo ponoć najpraktyczniejsze...mam dwa..oba bez rękawków? jak będzie miało długi rękaw to nie zmarznie chyba,co?
Rożek planuje kupic jeden, a macie taki z usztywnieniem czy bez?
Co do kosmetyków..to na szkole rodzenia, babeczka mówiła żeby używać ich jak najmniej, na początku kąpać tylko w wodzie z oliwką..a jak potem używać kosmetyków to z jak najmniejsza ilością składników no i bez parabenów - bo to właśnie one uczulają. Ja planuje kupić HIPPa kosmetyki ale chyba warto na początek małe opakowania, żeby zobaczyć czy nie ma uczulenia...
Co jakiś czas kupuję małej ubranka..i mam już 2 szuflady..ale jakoś wydaje mi się że będzie za mało:)zwlaszcza że tych najmniejszych mam po 3 sztuki..USG mam 18.07 ..poczekam chyba i jak mi powie że będzie drobna to jeszcze dokupię:)
pozdrawiam w to mokre jesienne popołudnie:)

a ja dla starszego synka nie kupowałam kołderki ani poduszki, tylko miałam kocyk ale młody nam strasznie marzł - pomimo że był upalny maj. Po tygodniu albo dwóch tygodniach w domu pojechaliśmy do akpolu po kołderkę i już było ok. Ale w obecnych czasach można kupić wszystko od ręki i w każdy dzień tygodnia więc jak zajdzie potrzeba to podjedziecie Wy albo mąż.

rożek mam jeden i to wystarczy.
Śpiworek tez mam bez rękawków.

Matko dziewczyny tak nas dzisiaj czytam to normalnie takie tematy jakby kazda chciała zaraz juz iść rodzic albo najpóźniej w lipcu :)

Ja tez zadznych dodatkowych kółek poduszek i tego typu rzeczy nie bede kupowała zawsze można dokupić a tak to mi szkoda kase wydawać jak może się nie przydać. co do rożka to bede miała 1 do zestawu z łóżeczkiem i myśle że mi starczy przeciez są jeszcze koce :D.

Alana ja mam śpiwór bez rękawków według mnie bedzie bardziej praktyczny

ja ze szpitala wyszłam w swoich przedciążowych jeansach :D
a jak się czułam zarąbiście, że w nie weszłam haha

też planuję przykrywać kocykiem, zwłaszcza że u mnie w domu bardzo ciepło jest :/ ... ale muszę kupić 2 zmiany pościeli bo mam różowe tylko ;)
któraś z Was chyba zamawiała na allegro, potrzebuję czegoś nie drogiego ;)

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

dom czy mieszkanie??? (432 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...