Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 24*

Sierpień:
gianella - 02.08. - dziewczynka / Kliniczna
Eliska - 03.08. - dziewczynka Gaja -Zuzanna / Zaspa
Sylwia- 04.08.- chłopak! :) / Kliniczna (?)
Sanszajn - 04.08. - chłopczyk / Redłowo
mariols - 05.08. - dziewczynka Wiktoria :*/ Kliniczna
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08. - dziewczynka:)
karing - 07.08.
agag_agag - 09.08 - chłopczyk Szymek /Zaspa
ania84 - 12.08. - dziewczynka Liwia / Kliniczna
kasiowa87 - 12.08. chłopiec Antoś / Kliniczna
Ania32 - 13.08. synek Filip / Kliniczna
asela - 15.08. - dziewczynka Gaja Daniela / Redłowo
Kasita - 17.08. - Synek Tymek / Kliniczna
Ola81 - 17.08. - dziewczynka :) / Wejherowo
GosiaS - 18.08.
Zetka- 18.08 synek, Wojtuś :)/ Zaspa
Paula - 19.08. chłopczyk Antoś :)
AgusiaB - 20.08. - synek Wojtuś :) / Kliniczna
Bimka - 21.08. - chłopczyk Adaś ;) / Redłowo
aga81gd - 23.08
Martek - 25.08 - chłopczyk
łucja81-26.08- synek:)- chyba Maciej / Wejherowo
Mammamia - 28.08 - synek Maciuś / Redłowo
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08 - dziewczynka / Kliniczna
asiaM - 30.08. - chłopczyk

Wrzesień:
ania85 - 01.09. dziewczynka
Galuszka-03.09.córcia Nina albo Maja/Wejherowo lub Redłowo
nanik - 03.09.- dziewczynka Wiktoria
Asiunia81 - 05.09. - chłopczyk
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09. - chłopczyk / Redłowo
Fretka - 15.09. chłopczyk
agusp - 15.09. dziewczynka / Swissmed
LADY_D - 16.09. synka¤ Jasia:)
miskab - 17.09 - synek Jasiek / Wejherowo
Roli - 17.09. - synek / Kliniczna
Alana - 18.09. - córeczka Laura / Redłowo
gomarried - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.- dziewczynka :) Amelia / Kliniczna
malutka22 - 22.09. - synek Fabian / Redłowo
okruszek_ - 22.09 - synuś Marcin / Kliniczna
ivi83 - 09.09. - synek Olaf / Borys, może Zaspa
krasnal699 - 24.09.synalek Konrad :)/Klinczna ale to wszystko na razie raczej:)
Iskierka28 - 29.09 - córeńka / Wojewódzki/Zaspa

poprzedni watek;http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-23-t389378,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 24*

padam ..
teściowa zadzwoniła rano, że mam nie budzić Leny, że ktoś mnie zapisał do dermatologa ...
a Lena po 5 wstała, że rzygać będzie .. ale położyła się i zasnęła, od tamtego czasu kręci się i marudzi .. a ja oczywiście nie śpię bo się boję, chociaż oddycha normalnie :/

przed chwilą się obudziła znowu że będzie rzygać, ale jakby zaczęła i tylko ślinę wypluła ..

schizy mam że się ten klocek cofnie i siedzę cały czas z telefonem w ręku :(

"zaparc nie mam ale chetnie sie przeczyszcze tu i tam :)"

:D :D :D

Sylwia, o ja cie jaka akcja! matko boska! a duży był ten klocek???
kurcze jak to trzeba pilnować

wczoraj Madzia zrobiła sobie "maziu maziu" klejem po języku, na szczęście takim zwykłym do papieru biurowym, ale jakby sobie zrobiła "maziu maziu" Kropelką??? Ja nie wiem skąd ona wzieła ten klej....

Na 10:00 jadę do gina, jestem ciekawa ile ten mój klocuch waży, ale nie wiem czy mi zrobi usg jak bede z Madzią

Alana mega gratulacje,tylko jezdzil. Ja mialam przerwe 10 lat i teraz...jezdze jak miusze bo jakos mam leki:(
Jejku ja juz mam 11 na plusie a konca nie widac :) a z Sandra ialam tylko 9. Dobrze ze mezulek jutro wraca, zaparc nie mam ale chetnie sie przeczyszcze tu i tam :)
Milego pochmurnego dzionka.

O jejku :( dobrze, że nic jej nie jest

Bimka, mam już brzuszek i to całkiem całkiem :) Ludzie mi nawet miejsca ustępują :) jakoś więcej życzliwości spotykam teraz niż w ciąży z Oskarem.

Okruszku, no przy badaniu na fotelu widzi jaką długość ma szyjka. Może nie widzi dokładnie ile ma mm ale widzi czy jest długa :) przy badaniu wziernikiem widzi też w jakim jest stanie.

Łącznie w sumie jestem niecałe 5kg na plusie :)

Alana gratulacje ;) za pierwszym razem??

ja dzisiaj przeżyłam chwile grozy ... no już dochodzę do tego, że w moim życiu nie może być pięknie i spokojnie ..
Lena mi się zadławiła klockiem :/, prawie się udusiła, oczywiście na jakiejkolwiek pierwszej pomocy znam się tak, że masakra ..
wzięłam ją szybko zaczęłam walic po plecach, potem prawie do góry nogami i lecę na gaciach do sąsiada, żeby wzywał pogotowie ..
i nim zdążyłam zapukać, Lena się odezwała, że go połknęła ..

kuźwa, z godzinę po ręce mi się trzęsły :(.

pojechałam do wojewódzkiego na ip, zrobili rtg ale nigdzie klocka nie widać, więc teraz mam tydzień ćzasu grzebać w kupie i go szukać .. i obym znalazła :/ ..

wróciłyśmy przed 23 do domu, położyłam ją i padam na ryj, aż brzuch mnie rozbolał ale to pewnie stres i nerwy ze mnie schodzą ..

hehe Bimka dobry pomysl na zatwardzenie ;p

Alana gratuluje ;)))

ja kurcze jstem szczescliwa,Piotrus byl tak padniety,ze zasnal na podlodze ;D taki aniolek.

Za to coreczka w brzuchu kopie dzis jak szalona ;p

dobranoc baby

a jeszcze wracając do tematu SR z poprzedniego wątku ... ja z Karczemek jestem i w zasadzie do Trandy miałabym najbliżej ale chcę rodzić na Zaspię dlatego się zastanawiam ... a dziś w ogóle byłam zobaczyć SR w Żukowie bo tam mam najszybciej całkiem spoko tylko że odpałtnie więc chyba to tylko takie jednorazowe sprawdzenie było :(

Alana gratuluje prawka :) w nagrodę powinnaś sobie pójść na to usg 4d ... ja byłam jakiś czas temu i po prostu jestem posikana hihihih ... co tam zwykłe usg z którego ja nic nigdy nie widzę :( naprawdę super ;) jak dzidzia jest dobrze obrócona to normalnie widać buziaka i wszystko wszystko ;) wydatek duży na pewno ale zgrywają na płytkę i jest mega pamiątka naprawdę polecam :)

ha! gratuluję prawka!
ja mam je już 10lat a jezdze od 2-właśnie madzik mnie zmobilizował do jazdy :D i teraz juz idzie jak z płatka :D

co do zaparć-w ciąży z madzią leżałam 2mce i też miałam ogromny problem. profilaktycznie pij d*phalac :) to jest laktuloza do kupienia w aptece albo pij activie-mi to wlasnie pomogło. a doraźnie nie mam sposobu, też raz się męczyłam na kiblu 3godziny :/ jak to wspomnę to mi słabo :/

malutka-a jak Ci dr sprawdził szyję bez usg?????????????? tzn długość? bo rozwarcie to ok, ale długość?

1,5 kg w miesiac? ładnie :)
A masz już brzuch? Czy nadal "wzdęcie"?

łucja, moja mama jest nauczycielką, wiesz co ona ma w szafach? Podręczniki szkolne sprzed 20 lat, swoje podręczniki i jakieś książki ze swoich studiów, zeszyty uczniów sprzed 20 lat, ich rysunki, kasety magnetofonowe z jakimiś piosenkami (bo uczyła tez muzyki pewnego czasu). I to wszystko leży aż osiągnie wartość muzealną chyba.
I nie da się za Chiny przekonać żeby to chociaż spakować i wynieśc do piwnicy bo to się może w każdej chwili przydać. A wiadomo że ona nawet nie wie co tam ma i jak czegoś potrzeba to nie przeszuka swoich archiwów tylko idzie do księgarni po nowe.

Ciuchy to swoją drogą, pełne szafy sukienek i płaszczy z lat 90-tych.
Ostatnio kupiła sobie nową szafę do przedpokoju to zapełniła się w trybie natychmiastowym. Im więcej szaf ma tym więcej ma pierdół w tych szafach. A i tak chodzi w kółko w tym samym i na dobrą sprawę starczyłaby jej 1 szafa, a nie 2 segmenty i 2 szafy.

zapomniałam się pochwalić, że przytyłam 1.5 kg w miesiąc :D:D

może za jakiś czas zobaczę magiczną 6 z przodu :) aczkolwiek wątpię.

jak te gazety widzę, to widzę też oczyma wyobraźni fruwające alergeny, mąż jest alergikiem i za kazdym razem wraca kichający:) ale tesciowa twierdzi ,że może sie te gazety jeszcze przydadzą, ale heloł do czego?

bimka z tego sposobu to ja chyba nie skorzystam:)

łucja tak stare poradniki to prawie jak okazy muzealne

bimka ja mam tak samo, nieznoszę niepotrzebnych pierdół w mieszkaniu:) zresztą ja co chwile coś wyrzucam:)
moja mama odkąd kupiła nowe meble pozbyła się krysztalów i teraz maja fajnie
za to mojej teściowej chyba nikt nie pobije, szafy sie nie domykają bo za duzo ciuchów, z czego połowy i tak nie nosi a na komodzie pod telewizorem są "PORADNIKI DOMOWE" z przed 30 lat! za każdym razem jak to widze to mam ochotę zrobić z tym porządek

co tu dużo mówić: seks analny ze wsadem ;) działa lekko przeczyszczająco, taka mini-lewatywka :P

mnie wkurza najbardziej u moich rodziców że wszędzie stoi wszystko!
na stole jakieś dziwne zupełnie niepotrzebne rzeczy, których ostatnim miejscem w którym powinny się znaleźć to stół ;) Na segmencie to samo. W tych kryształach z lat 80-tych też milion różnych bibelotów nie wiadomo do czego, skąd i po co.

Ja bym to wszystko wywaliła w pieruny. U mnie na meblach nie stoi nic. I to wcale nie przez dziecko, bo Madzia nawet nie ma manii ściągania wszystkiego i zaglądania do wszystkich szafek, ale nie lubie mieć dużo gratów wokół siebie, bo sie czuję jakaś taka przytłoczona.

Teraz dużo jest wszędzie Madzi zabawek. Tu nocnik, tam wózek dla lalek, kuchnia, piłka, pajacyk, lalka, grający lew, książeczka.... Ale juz się przyzwyczaiłam, z resztą przed nocą to zgarnę do pudełka i juz. I tak rano znowu wyciagnie ;)

bimka dawaj:D

jeszcze bym wam powiedziała co jest dobre, ale sie wstydze :P

jak to mówi moja mama "mieszkanie to nie laboratorium":) ja też nie lubię bajzlu ale codziennie ze szmatą nie latam:)

Inne tematy z forum

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (69 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

W góry pociągiem - gdzie? (50 odpowiedzi)

Mam pytania do bardziej doświadczonych turystów. Gdzie najlepiej wybrać się z dzieckiem na...