Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 24*

Sierpień:
gianella - 02.08. - dziewczynka / Kliniczna
Eliska - 03.08. - dziewczynka Gaja -Zuzanna / Zaspa
Sylwia- 04.08.- chłopak! :) / Kliniczna (?)
Sanszajn - 04.08. - chłopczyk / Redłowo
mariols - 05.08. - dziewczynka Wiktoria :*/ Kliniczna
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08. - dziewczynka:)
karing - 07.08.
agag_agag - 09.08 - chłopczyk Szymek /Zaspa
ania84 - 12.08. - dziewczynka Liwia / Kliniczna
kasiowa87 - 12.08. chłopiec Antoś / Kliniczna
Ania32 - 13.08. synek Filip / Kliniczna
asela - 15.08. - dziewczynka Gaja Daniela / Redłowo
Kasita - 17.08. - Synek Tymek / Kliniczna
Ola81 - 17.08. - dziewczynka :) / Wejherowo
GosiaS - 18.08.
Zetka- 18.08 synek, Wojtuś :)/ Zaspa
Paula - 19.08. chłopczyk Antoś :)
AgusiaB - 20.08. - synek Wojtuś :) / Kliniczna
Bimka - 21.08. - chłopczyk Adaś ;) / Redłowo
aga81gd - 23.08
Martek - 25.08 - chłopczyk
łucja81-26.08- synek:)- chyba Maciej / Wejherowo
Mammamia - 28.08 - synek Maciuś / Redłowo
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08 - dziewczynka / Kliniczna
asiaM - 30.08. - chłopczyk

Wrzesień:
ania85 - 01.09. dziewczynka
Galuszka-03.09.córcia Nina albo Maja/Wejherowo lub Redłowo
nanik - 03.09.- dziewczynka Wiktoria
Asiunia81 - 05.09. - chłopczyk
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09. - chłopczyk / Redłowo
Fretka - 15.09. chłopczyk
agusp - 15.09. dziewczynka / Swissmed
LADY_D - 16.09. synka¤ Jasia:)
miskab - 17.09 - synek Jasiek / Wejherowo
Roli - 17.09. - synek / Kliniczna
Alana - 18.09. - córeczka Laura / Redłowo
gomarried - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.- dziewczynka :) Amelia / Kliniczna
malutka22 - 22.09. - synek Fabian / Redłowo
okruszek_ - 22.09 - synuś Marcin / Kliniczna
ivi83 - 09.09. - synek Olaf / Borys, może Zaspa
krasnal699 - 24.09.synalek Konrad :)/Klinczna ale to wszystko na razie raczej:)
Iskierka28 - 29.09 - córeńka / Wojewódzki/Zaspa

poprzedni watek;http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-23-t389378,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 24*

gomarried łucja to moje imię z bierzmowania:) zawsze mi się podobało, jak byłam mała to mówiłam, że jak będę miała córeczkę to nazwę ją łucja:D

dzieki dziewczyny za podpowiedzi, musze to wieksze łózeczko zmierzyc, ale narazie stacjonuje u rodziców i nie mam jak.

Łucja kocyk śliczny, chyba też sie na taki skusze.

A tak apropo własnie Twoje toczy sie dyskusja o imie naszej Kulki, będzie Pola albo Łucja własnie :D

a materace ponoć są najlepsze te trzywarstwowe, ale jak jest naprawdę - tego nie wie nikt ;)

apropo kocyków to jeden mamy z h&m bawełniano-welurowy, drugi bawełniano-polarowy, trzeci z mikrofibry, czwarty z mikrofibry. wszystkie są po Madziku więc nie będę dokupywać bo tyle nam wystarczy :)

nam 2 prześcieradła styknęły. Pościel kupujesz na wymiar wyrka, my mamy łóżko 120x60 i taką też pościel. Nawet jeśli najpierw będzie dzidzia w kołysce to możesz przykryć ją mniejszym grubszym kocykiem. Kompletów pościeli też mieliśmy dwa.

dziewczyny czy dwa prześcieradła takie z gumką wystarczą?

i jeszcze jedno łóżeczko dostaliśmy razem z materacem ale kokosowym, czy któraś z was miała takie? nie jest zniszczone, ale podobno lepsze jest gryczano-kokosowe?

witam witam:)
w piątek rano pojechaliśmy do moich rodziców i przy okazji zaliczylismy 30-stke szwagra:) ale się najadłam

alana tygrysek większy na wałowej, ale tak tam wg. mnie mało miejsca jest, jak jakaś mamusia wejdzie z wózkiem to ciężko się obrócić

my już też mamy łóżeczko, wczoraj przywieźliśmy i mąż skręcił
myślałam że dzisiaj zacznę jakieś pranie ciuszków małego robić ale chyba poczekam na lepszą pogodę:)

gomarieed ja mam jeden taki
http://allegro.pl/kocyk-koc-z-mikrofibry-bobas-urocza-nowosc-i2416544014.html

drugi coś w tym stylu
http://allegro.pl/baby-mix-miekki-kocyk-akrylowy-80x110-4-kolory-i2383136855.html

i jeszcze dwa polarowe siostra mi dała, tak wiec kocyków mam dosyc:)

Kocyk najlepszy bawełniany, ale ciężko dostać i są droższe niż polarowe.
Mam jeden jeszcze po Miśku i jest super. Kupowałam w Akpolu ale 3 lata temu :)

Z rzeczy do kupienia został mi materac do łóżeczka, jeszcze z jedno prześcieradło, folia na wózek i proszek do prania i to chyba wsio. Nie liczę rzeczy typu zapasy chusteczek i pieluch.
No i ciągle jakoś ubranek mało chyba :/

No i przy takiej pogodzie to chyba śpiworek trzeba będzie od razu :/ Chociaż pierwszy miesiąc to dzidzia i tak raczej leży tak jak się ją położy ;) więc przykryć kocykiem i się nie odkopie.

Wkurza mnie ta pogoda! Koniec czerwca, zimno, wieje, leje i d*pa no! Mąż miał 3 dni wolne teraz i kurcze nawet nam się nie chciało nigdzie pojechać.
Stwierdziłam już że na przyszły rok nie będę nawet dzieciakom letnich ciuchów kupować bo się nie przydadzą normalnie! Pełno sukienek Misiak ma i co, i nawet raz ma nie założyć bo za zimno będzie???

Wskoczył mi 8 miesiąc, teraz to już zleci migiem.

Idę smażyć naleśniki na obiad.

hejka dziewczyny,

dzis wizyta i chyba czas na zwolnienie, bo juz nie daje rady zwlekac sie tak rano i chodzić do pracy.

Mam pytanko jakich wymiarów i z jakiego materiału kupowałyście kocyki dla Waszych maleństw? polar, mikrofibra??

No i pościel do łóżeczka jaki też wymiar? bede miec na początku kołyskę, a potem łózeczko typu kojec i nie bardzo wiem jaki rozmiar kupić ??
Ale docelowo chce kupic taki rozmiar jak pod kojec.

no to super agag :)
jak znajdę jakiegoś ptaszka to wiem kto się nim zajmie ;)

Okruszek, moja ma to samo. Nie woła. Na nocnik sadzam ją już z rok czasu, jak siedzi to zrobi. Kupę robi już na nocnik, ale siku nie.
Wie że bedzie robić siku bo sie rozkraczy i mówi, że robi, ale w ostatniej chwili, albo dopiero jak już leci. Albo po prostu gmera się tam co znaczy że bedzie robić, ale nie zawsze jestem w stanie to zauważyć i w 5 sekund podać nocnik ;)
Wie co to mokro co to sucho.
Wie co to siku.
Wie co to znaczy robić siku i kupę.
Wczoraj np. podchodziliśmy do próby i jej mówie, że w majteczki nie wolno robić siku to powiedziała że nie chce majteczek tylko pielunie, zdjeła gacie i poszła po pieluche :/
Spróbuje za jakiś miesiac jeszcze raz.
Wychodzę z założenia, że ma czas do 3 lat ;)
Na naszym czerwcowym forum różnie to pieluchowanie wychodzi, jedna Zosia jest całkowicie odpieluchowana (oprócz nocy), a tak to różnie, jak chodzą w majtkach to zdarzają sie wpadki.
Ja nie cisnę jakoś ostro na ten temat. Spokojnie.

Oj ptaszki! Faktycznie nie napisałam :)
Otóż sikoreczki zostały zwrócone naturze.
Początki były śmieszne, bo oddalały się na kilka metrów i wracały. Dostały karmnik z budką lęgową na noc - zawiesiliśmy na ich ulubionym drzewku. Podsypywaliśmy przez kilka dni ziarenka jajko i robaczki, ale już bez karmienia, wieszaliśmy na nitkach skrawki słoninki i boczku, a one sobie zaczęły świetnie radzić. Widać było, że najchętniej skubią korę drzewka (pewnie jakieś jajeczka tam są) i poluja na mrówki :) Z czasem zaczęły oddalać się coraz wyżej i dalej i chociaż zaczęły polować już same, to chętnie przylatywały na werandę, siadały nam na ramieniu, dawały się podłaskać, albo jak pieliłam, to sobie siadały pół metra dalej i obserwowały :)
Ale to niestety minus naszego wychowania: zawsze miały "dno " w pudełku czy klatce i chodziły po płaskim a nie tylko po gałązkach i teraz też często sobie korzystają z trawki i ziemi niż z wysokich drzew... Niestety jedna taka okazja została wykorzystana przez niesfornego psa sąsiadów i sikoreczki zostały 2 :(
Ostatni tydzień zostały na działce zupełnie same i bez dokarmiania i... nic złego się nie stało :) Po tym tygodniu są już coraz bardziej samodzielne, coraz bardziej dzikie, nikt ich nie zjadł ale też nigdzie nie odleciały... Wierzę, żę będzie dobrze :) Zobaczę, czy za tydzień uda mi się ustrzelić jakieś zdjęcie "w naturze" :)

siemka babeczki z rana :)
ja mojemu synowi za każde wołanie dawałam kostke mamby:D
a potem sie umówiłam że jeszcze ileś tam zawołań i awansuje na super syna i dawałam mu medale:D
a jak juz mu sie znudziły to i tak wołał:D
to taki mój sposób był

Alana a łóżeczko mój chłop drewniak stwierdził ze nie warte ceny bo to sosna najtańszy materiał lepiej już ponoć znależć już coś z firmy meblik albo podobne bo laminowane i sie praktycznie nie da zużyć ja miałam biurko z meblika i żałuje ze zmieniłam na zwykłe
tu przykład łóżeczka : choć też nie tanie http://wroclaw.olx.pl/lozeczko-dzieciece-meblik-tatoo-140-iid-356347155

Witam poniedziałkowo,
Ale brzydka pogoda. Mi to na rękę bo się nie gotuję w tym łóżku, ale od soboty mają być upały :(

Słuchajcie a co słychać u naszych forumowych ptaszków? Przegapiłam ich wypuszczenie?

Malutka jak idzie malowanie ścian?

okruszek moja 12 maja miała 2 latka ale już dłuuugo jest bez pieluchy.. Tzn ma ale tylko na noc i to tez zazwyczaj sucha (boże musze się zmobilizowac i odpieluchować do końca zanim się Szymek urodzi...)
Teraz jest tak ciepła, że nawet jak się zmoczy w majtki to sobie nie zaszkodzi. Zdejmij jej pampersa koniecznie! Zawoła albo nei zawoła - nic się nie stanie! Przepłuczesz mokre majtki i tyle :) a może zaskoczy. Ja miałam ten sam problem: jak za często przypominałam i myślałam za małą to ona nie chciała wołać, a jak przestałam przypominać, to zaczęła mi sygnalzować. teraz od czasu do czasu pytamy czy chce i jak mówi że tak to ok a jak nie to nie :) Tylko przed "wyjściem" czy wyjazdem jest przymusowe posiedzenie :)

Ciekawe jak tam nasz maluszek..
Gianella daj znać, dziś poniedziałek, więc pewnie lawina informacji po weekendzie (jak to w szpitalu)

Daria spox, nie spieszy mi się ;)

poza tym jakby wymiary były takie jak z linku tzn 90x40cm to chętnie wezmę tą kołyskę. W Gdyni będę 13lipca więc wtedy bym ją ewentualnie odebrała, oki?

To dzięki i czekam na więcej info.

A tak w ogóle to pogoda parszywa :/

Ejjj...dziewczyny....a jak Wasze dwulatki z radzą sobie z nocnikiem? Bo moja jak ją posadzisz to zrobi i czasem na jednym pampku cały dzien jest ale jak jej nie posadze to nie zawoła i robi w gacie... nie wiem jak nauczyć ją wołania??????????????

Hey hey, ja jadę zaraz pobrać krew ;), mam nadzieję, że bez problemu bo minął miesiąc od wystawienia skierowania a nie wiem ile jest ważne ;)

później położna, bo mnie atakuje i chce się zobaczyć, a potem lekarz ... mam nadzieję, że mi coś pomoże bo idę do innej niż swojej, a jestem przeziębiona już 2 tygodnie i jak kaszlę to mnie coraz częściej boli od tego brzuch :/

tylko jeszcze dziecko muszę ubrać, bo ją obudziłam i mi się buntuje ;)

Wczoraj CHCIAŁAM odpocząć i pojechałam z siostrą do rodziców ... i kurna! wróciłam bardziej zmęczona niż jakbym była w domu ;).
Za to przywiozłam 2 wielkie wory ciuchów dla Młodego i już jedna partia się suszy ;). Drugą wrzuciłam do pralki, żeby dzisiaj nastawić, i nie wiem jak to się dzieje, nic mi z worków nie ubyło ;).
Potrzebna mi kolejna szafa! hahaha, a że nie mam na nią miejsca to się chyba przekuje do sąsiada i pożyczę trochę miejsca :D

Miłego dnia dziewczyny!!

Witam po weekendzie :)

Sylwia gratulacje klocko- kubka :D

Chciałam w weekend odpoczywać i się nie dało to imieniny dziadka to goście do nas przyjechali i tak wyszło że może leżałam jakąś godzinkę :(. To nic teraz sobie odbije :) Na szczęście już nie mam takich bólów :D i odliczam dni do jutrzejszej wizyty :).

Widzę że każda kupuje już łóżeczka haha ja też myślałam żeby w tym miesiącu kupić tym bardziej jak już jedna urodziła to zdałam sobie sprawę że to już niedługo.

jakby okruszek nie chciała to ja jestem tez chętna po niej :))

a tak w ogole to dzien dobrek :)

ogólnie jest ok, nie jest w stanie super ekstra perfect nówka, ale można powiedzieć, że stan dobry

stelaża nie ma od baldachimu

wymiary to nie wiem, musiałabym zmierzyć, a ona stoi u rodziców (ale chyba takie jak ta z linka)

zdjęcia real zrobię tez jak ją zwiozę do domu

nie wiedziałam czy bedzie ktoś chętny czy chować ją do piwnicy i się nie przygotowałam ;)

daj mi tydzień, ok?

a teraz mi jeszcze napisz jakie ma wymiary bo ja potrzebuję do sypialni a nasza sypialnia jest mikro :) no i czy oprócz tej uszkodzonej blokady jest okej? :)
a stelaża nie masz od baldachimu czy od kołyski? ;)

Inne tematy z forum

krzywe ząbki (24 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??