Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 25*

Rozpakowane:
20.06. gianella - termin na 02.08. - Rozalka, 2,03 kg, 44 cm / Kliniczna / CC

2-paki:
Sierpień:
gianella - 02.08. - dziewczynka / Kliniczna
Eliska - 03.08. - dziewczynka Gaja -Zuzanna / Zaspa
Sylwia- 04.08.- chłopak! :) / Kliniczna (?)
Sanszajn - 04.08. - chłopczyk / Redłowo
mariols - 05.08. - dziewczynka Wiktoria :*/ Kliniczna
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08. - dziewczynka:)
karing - 07.08.
agag_agag - 09.08 - chłopczyk Szymek /Zaspa
ania84 - 12.08. - dziewczynka Liwia / Kliniczna
kasiowa87 - 12.08. chłopiec Antoś / Kliniczna
Ania32 - 13.08. synek Filip / Kliniczna
asela - 15.08. - dziewczynka Gaja Daniela / Redłowo
Kasita - 17.08. - Synek Tymek / Kliniczna
Ola81 - 17.08. - dziewczynka :) / Wejherowo
GosiaS - 18.08.
Zetka- 18.08 synek, Wojtuś :)/ Zaspa
Paula - 19.08. chłopczyk Antoś :)
AgusiaB - 20.08. - synek Wojtuś :) / Kliniczna
Bimka - 21.08. - chłopczyk Adaś ;) / Redłowo
aga81gd - 23.08
Martek - 25.08 - chłopczyk
łucja81-26.08- synek:)- chyba Maciej / Wejherowo
Mammamia - 28.08 - synek Maciuś / Redłowo
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08 - dziewczynka / Kliniczna
asiaM - 30.08. - chłopczyk

Wrzesień:
ania85 - 01.09. dziewczynka
Galuszka-03.09.córcia Nina albo Maja/Wejherowo lub Redłowo
nanik - 03.09.- dziewczynka Wiktoria
Asiunia81 - 05.09. - chłopczyk
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09. - chłopczyk / Redłowo
Fretka - 15.09. chłopczyk
agusp - 15.09. dziewczynka / Swissmed
LADY_D - 16.09. synka¤ Jasia:)
miskab - 17.09 - synek Jasiek / Wejherowo
Roli - 17.09. - synek / Kliniczna
Alana - 18.09. - córeczka Laura / Redłowo
gomarried - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.- dziewczynka :) Amelia / Kliniczna
malutka22 - 22.09. - synek Fabian / Redłowo
okruszek_ - 22.09 - synuś Marcin / Kliniczna
ivi83 - 09.09. - synek Olaf / Borys, może Zaspa
krasnal699 - 24.09.synalek Konrad :)/Klinczna ale to wszystko na razie raczej:)
Iskierka28 - 29.09 - córeńka / Wojewódzki/Zaspa

link do starego
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-24-t390624,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 25*

Agusek na spokojnie ze wszystkim... Na szybkiego nic nie osiagniesz a tylko sobie zaszkodzisz. Jeszcze chwila i synek wróci do Was. A kto teraz przy nim jest?

Iskierka krzesła weźmiemy ode mnie po sąsiedzku co dziewczyny będą po całym trójmieście latać z krzeslami... Do tego urządzimy jakieś bocianie party i każda sobie coś dla maleństwa kupi na te okazję, przyniesie i sie pochwali : (będzie wymówka na jeszcze jakiś łaszek) Sąsiadom ogłosimy że jesteś góru w sekcie i zajmujesz się sztucznym zapładnianiem, a że terapia zapładniania wzrokiem skuteczna to przecież widać gołym okiem i jakby kto chciał to za drobną opłatą 100 000zł wpuścimy i zapłodnimy :)

Amen :)

dobranoc

ps apropo tych nóżek mi się wydaje że mogło po prostu sobie zarzucić nózie na buziaka :) zobaczysz na następnym usg

Okruszek, pamiętam. W weekend męża wezmę za szmaty żeby mi je przywiózł, zrobię zdjęcia, wymierzę, wypiorę i bedzie czekało na Ciebie.

szukałam tych różnych ułożeń w macicy i piszą o położeniu miednicowym niezupełnym, tzn. nóżki wyprostowane, stopy przy głowie, ale głową do góry. Nic nie piszą o takiej sytuacji z głową w dół. Moze to nie ma znaczenia jak jest główka w dół, a może dziecko sobie jeszcze rusza tymi nogami i akurat miało tak.

wszędzie to samo:

http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaza-i-porod/porod-i-polog/szkola-rodzenia/2010/ulozenie-dziecka-przed-porodem.aspx

agusek,
skargę składaj najlepiej do dyrekcji w budynku kadr bo jak złożysz do ordynator to rozejdzie się to po kościach. Ordynator broni swego personelu więc...sama rozumiesz.
Co do szyjki to raczej nie spotkałam się z 6centymetrowymi :) jesteś pewna że skróciła się dwa razy? 32mm to bardzo dobra długość :) Przeciętna ma ok 4,5cm. A pessar zakłada się na krótszą, chyba od ok 2,5cm.

Ja mam mega doła bo skurcze mi się nasiliły i cały czas mam jakiś brązowawy śluz... mam tylko nadzieję że to nie czop :/ jutro wizyta. Ta ciąża mnie wykończy, serio, wykończy....

Bimka a trzymasz dla mnie to wyrko cały czas? pamiętasz? :)

on wcześniej miał problemy skórne ale drobne natomiast to co się teraz stało to szok że tak zaatakowała ta atopia :(

Tak mała jest główką do dołu.

straszne! A AZS by tak nagle zaatakowało? Myślałam, że to jest sprawa przewlekła, która tak niespodziewanie nie atakuje jakimiś sączącymi się krwią i ropą plamami... no ale nie znam się w sumie, nie wiem

Aguseek, a główką jest w dół?

Teraz nocuję już w domu więc mogę napisać.

Moje dziecko dostało ostatnio strasznych czerwonych plam na całym ciele które sączyły się ropą i krwią :( koszmar!!! Małego strasznie to swędziało i nie dało mi sie nawet dotknąć :( Pojechaliśmy na Polanki i tam spędziliśmy 5 dni i oni nie wiedzieli co małego jest :( Potem rozłożyli ręce i w srodę nas przewieźli po ustaleniach z ordynator dermatologii do AM i tam następny koszmar. Mimo że miało być wszystko ustalone jakieś lekarki nie miały pojęcia o całej sprawie i su** robiły wielkie problemy ze wszystkim. W końcu go przyjęli i postawili diagnozę atopowe zapalenie skóry i teraz go leczą mam nadzieję że jak najszybciej podobno jest szansa ze w pon wyjdziemy.

Tak mnie wczoraj zdenerwowali że cały dzień miałam skurcze :(((( Jak będą małego wypisywać to mam zamiar złożyć skargę na te 2 lekarki, tylko nie wiem gdzie to się robi pójdę najpierw do ordynator albo do kierownika tego oddziału. Nie zostawię tej sprawy tak załatwionej nie ma mowy!!!!

Dzisiaj byłam na usg sprawdzić co z małą i wszystko ogólnie ok, waży 1131 gram :) Jedno mnie zmartwiło że chcieliśmy zrobić usg 3d ale mała zakrywała i rękami i noga buzię i martwi mnie bo zastanawiam się czy to aby nie jest nieprawidłowe ułożenie nóg, wydaje mi się że powinna mieć podkurczone a nie zasłaniać twarz nogami, wiecie coś może na temat takiego ułożenia?
No i 2 -krotnie skróciła się szyjka ma 32 mm niby ok ale lekarz powiedział że mam zakaz noszenia synka co jest nierealne :( Muszę się gin prowadzącej zapytać czy w związku z tym zakładamy pessar.

Hi hi hi i nagle ulicami Trójmiasta będą jechać kobietki w ciąży z krzesłami :))) Ludzie pomyślą, że to jakas akcja jest :))

heheh ja też jestem za ... gdzie z tym krzesłem cisnąć? :P

"nie wiadomo tylko co na to mąż Iskierki hi hi "

Mężowi zorganizujemy towarzystwo naszych mężów - a kto będzie nas odwoził do domów? Muszą być szoferzy ;)

Agusia twoja wizja bardzo mi sie podoba :)
nie wiadomo tylko co na to mąż Iskierki hi hi
chce kupić zielone łóżeczko z ikei ale nie wiem jaką posciel do tego dokupić w jakim kolorze na allegro taki wybór że głowa mała
musze cos przeciez w końcu zaczac kupowac bo potem mi sie nie bedzie chciało;/

to gdzie mam iść z moim krzesłem

Wtórny rynek, więc jestem ogólnie przerażona remontem... Ale damy radę :) tzn. mój ślubny :D

Haha, AgusiaB to by było dobre! Tylko krzesła ze sobą byście musiały przynieść :D bo na podłodze to niewygodnie siedzieć :) Ja jestem jak najbardziej za :D pomyślimy :D

Iskierka gratuluje odbioru. Pochwal się to nowe budownictwo czy rynek wtórny?
Może zorganizujemy u Ciebie parapetówkę? Przynajmniej wszystkie forumki się poznają :D
Już widzę miny nowych sąsiadów jak tu ze 20 ciężarówek z wielkimi brzucholami wjeżdza do jednego mieszkania hahahahah

Hej dziewczyny ja tylko na chwilę, nie mam szans by was dzis nadrobic, zreszta pakuje sie na to wesele, 400 km w jenda strone prawie ;/ no ale coz mam nadzieje ze dam radę... ale wam powiem ze nie mieszcze sie w kiecki ktore uplanowałam załozyc :( tak tak przytyłam ze musze teraz załozyc spodnie :/ .. trzymajcie sie ciepło i do wtorku :)

U mnie w domku to zawsze takie mniaaaaaam rosołki, jak coś to Daria zapraszam do mnie ;)

Ale suma sumarami kurczę się upiekło, i było smaczne :) HAHA

W poniedziałek odbieramy klucze do mieszkania :D jupi jaj jej.

może jeszcze żyła bestia ;)

tym bardziej żal potrawy...

jak u teściowej jemy sobie rosołek z prawdziwego, jeszcze ciepłego (jeszcze echo gdakania słychać hehe) wiejskiego kurczaka i swoich warzywek to normalnie... mmmm.... palce lizać!
Te nasze rosoły z Biedronki to d*pa. Zupełnie inna zupa wychodzi.

Był wczoraj uciukany :D haha więc świeżutki :D

a rozmroziłaś go? ;)

Inne tematy z forum

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...