Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 25*

Rozpakowane:
20.06. gianella - termin na 02.08. - Rozalka, 2,03 kg, 44 cm / Kliniczna / CC

2-paki:
Sierpień:
gianella - 02.08. - dziewczynka / Kliniczna
Eliska - 03.08. - dziewczynka Gaja -Zuzanna / Zaspa
Sylwia- 04.08.- chłopak! :) / Kliniczna (?)
Sanszajn - 04.08. - chłopczyk / Redłowo
mariols - 05.08. - dziewczynka Wiktoria :*/ Kliniczna
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08. - dziewczynka:)
karing - 07.08.
agag_agag - 09.08 - chłopczyk Szymek /Zaspa
ania84 - 12.08. - dziewczynka Liwia / Kliniczna
kasiowa87 - 12.08. chłopiec Antoś / Kliniczna
Ania32 - 13.08. synek Filip / Kliniczna
asela - 15.08. - dziewczynka Gaja Daniela / Redłowo
Kasita - 17.08. - Synek Tymek / Kliniczna
Ola81 - 17.08. - dziewczynka :) / Wejherowo
GosiaS - 18.08.
Zetka- 18.08 synek, Wojtuś :)/ Zaspa
Paula - 19.08. chłopczyk Antoś :)
AgusiaB - 20.08. - synek Wojtuś :) / Kliniczna
Bimka - 21.08. - chłopczyk Adaś ;) / Redłowo
aga81gd - 23.08
Martek - 25.08 - chłopczyk
łucja81-26.08- synek:)- chyba Maciej / Wejherowo
Mammamia - 28.08 - synek Maciuś / Redłowo
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08 - dziewczynka / Kliniczna
asiaM - 30.08. - chłopczyk

Wrzesień:
ania85 - 01.09. dziewczynka
Galuszka-03.09.córcia Nina albo Maja/Wejherowo lub Redłowo
nanik - 03.09.- dziewczynka Wiktoria
Asiunia81 - 05.09. - chłopczyk
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09. - chłopczyk / Redłowo
Fretka - 15.09. chłopczyk
agusp - 15.09. dziewczynka / Swissmed
LADY_D - 16.09. synka¤ Jasia:)
miskab - 17.09 - synek Jasiek / Wejherowo
Roli - 17.09. - synek / Kliniczna
Alana - 18.09. - córeczka Laura / Redłowo
gomarried - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.- dziewczynka :) Amelia / Kliniczna
malutka22 - 22.09. - synek Fabian / Redłowo
okruszek_ - 22.09 - synuś Marcin / Kliniczna
ivi83 - 09.09. - synek Olaf / Borys, może Zaspa
krasnal699 - 24.09.synalek Konrad :)/Klinczna ale to wszystko na razie raczej:)
Iskierka28 - 29.09 - córeńka / Wojewódzki/Zaspa

link do starego
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-24-t390624,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 25*

U mnie w domu tradycja pieczenia kurczaka jest... faszerowany kurczak... ale ja nie potrafię temperatury nigdy ustawić :) haha

no tak, wody jej odchodziły, miała ich w ogóle mało. Ale dokładnie nie mówiła co i jak.

jak ktoś ma ochote upiec kurczaka a nie umie to polecam ten "pomysł na" z woreczkami do pieczenia udek. Super sprawa. Nie może się nie udać a wychodzi pycha, mięciutki, soczysty, sosik tez jest, ale zlewam i dorabiam mąką :)

a jeśli chodzi o gianelle to z tego co dobrze pamiętam to pisała,że wody jej zaczęły odchodzić i miała cc

dzisiaj zrobiłam echo serca i okazuje się, że mam serce jak dzwon:)

aguseek trzymam kciuki za twojego synka i córeczkę w brzuszku też

a mój mało pijący mąż kupił sobie dzisiaj na mecz właśnie lecha shandy, normalnie chyba się wścieknę:)

iskierko ja tam kurczaków nie piekę tylko gotowe z rożna kupuję:)

hejka
Dziś w końcu pogoda! Dzieci się wyszalały na łące, ja sobie poczytałam na leżaku, moja młodsza od 4 dni zaczęła znowu jeśc więc życie jest piękne!

Mi też cellulit w ciązy wychodzi jak grzyby po deszczu i to od pierwszych tygodni już. Potem sam schodzi z czasem.

agusek a co z Twoim synkiem sie stalo? nie wiem, czy moze juz pisalas, ale nie kojarze. Dlugo bedzie w szpitalu?

Kurczę, dopiero się zorientowałam, że juz jedna z nas nie jest w dwupaku... ja dziś średnią noc miałam, brzuch mi się stawiał straszniei stwierdziłam, że pora chyba się spakować do szpitala... tak na wszelki wypadek...

idź sobie po kurczaka z rożna :D

Apropo bakterii w moczu, to też miałam i lekarz najpierw kazał mi przez kilka dni brać urosept, powtórzyć badanie i potem najwyzej antybiotyk, bo wlasnie czesto tak jest, że mocz moze byc zle pobrany, lub za długo przechowywany i wtedy moze wyjsc przeklamanie, takze przed antybiotykiem zawsze warto powtorzyc. Poprzednia ginka też kazała mi zrobic najpierw posiew, znim dostałam antybiotyk.

Aguseek trzymaj się dzielnie, i staraj się nie stresować... łatwo mówić...

Jak coś to relanium sobie zarzuć ja brałam prawie miesiąc... odstawiłam w zeszły piątek.

Co do Gianelli to z tego co kojarzę ale nie jestem pewna to miała za mało wód... Czują się dobrze z tego co pisała.

A ja się wkur.... właśnie. Nastawiłam kurczaka wg rozkazów Babci i co?! nie upiekł się jest surowy, ja głodna jak sto piorunów, i na mnie gadają że to ja źle nastawiłam temperaturę... no ja oczywiście ale wg ścisłych zaleceń... normalnie bym ich wszystkich rozszarpała!!

dziewczyny napiszcie mi proszę co się stało że gianella jednak musiała szybciej urodzić i czy obie się dobrze czują? nie dam rady was poczytać od kiedy mnie było ale teraz mam więcej możliwości zaglądania.

Dzisiaj wizyta u Doeringa trzymajcie kciuki bo już 6 tygodni małej nie widziałam :(

Mój syn nadal w szpitalu, jestem ciekawa jak tam moja szyjka bo te nerwy mnie wykończą :((((((((buuuu

Ja moje bakterie wyleczyłam w 10 dni ;D dzisiaj robiłam badanie i wszystko jest ok, teraz zaczynam myśleć, że mogłam posłuchać którejś z Was i poprostu powtórzyć badanie :D

Hello, a ja dziś byłam u ginka. I generalnie wszystko OK, tylko mam rozwarcie na 1 palec i szyjka sie skraca, przygotowując się do porodu pomału. Powiedział żebym spakowała torbę w tym tygodniu w razie czego...
Z wymiarów samej główki wynika termin 5 lipca hehe, ale ja wiem że mała posiedzi dłużej. Wg średniej z całego usg - TP to 28 lipca.. Ale ja chcę sierpień :) Mała waży 2900 ale raczej - 200 g więc ok. 2700. I mam brać żelazo bo mi się obniżyło.

Łucja - ja wypiłam dwa łyki tego piwa z lemoniadą (Lech shandy czy jakos tak ) i mi smakowało :)))Mąz musial mi je zabrac sprzed nosa bo bym wypiła całe :D

Krasnalku, kurde jestem w ciężkim szoku, że Tobie USG nie robił... ja mam za każdym razem u niego robione. Ostatnio też sprawdzał czy wszystko okej z córcią. Może miał jakieś widzi mi się. Ja też mam 6 tygodni przerwy ... przez ten jego zakichany urlop i najgorsze, że mój drugi też ma urlop i będę musiała śmigać do rodzinnego po L4 na 14 dni ;/

Bakteriami się nie przejmuj :) zakwaszaj organizm np. suszoną żurawiną :) Ja to wcinam jak cukierki ;)

ja jak nie pójdę do kogoś innego to też będę miała 10 tygodni przerwy bez usg. Bo byłam po 4 tygodniach na wizycie bez usg teraz mam za 6 tygodni bo babka idzie na urlop. Ale mam pakiet więc się pewnie gdzieś wybiorę w między czasie :)

no właśnie krasnalku, to jest jakaś masakra ..
mi już nie chodzi, żeby młodego popodglądać bo i tak niewiele na tym ekranie kumam poza głową ;), ale chciałabym wiedzieć, że wszystko okej, że jedzonko dobrze do niego napływa, że dobrze rośnie ..

a tym, że się ciągle rusza tego nie stwierdzę ..

nie chodzi o to, że widzę wszystko w czarnych barwach bo jasne, że zakładam, że wszystko okej, ale usg by mnie uspokoiło :/

Daria, no właśnie powiedziałam, że obojętnie do kogo byle szybko ;).
W poniedziałek mam dzwonić do doktora z wojewódzkiego co w kolejowym przyjmuje .. bo miejsca na październik :D, ale dzwoniłam do niego na prywatny numer i w poniedziałek mi powie kiedy i czy mnie gdzieś wciśnie ... masakra z tymi przychodniami, lekarzami itd

rozumiem co czujesz Krasnal ;/ bo ja jutro zobacze mala (!!!)po 10 tyg...innej opcji tu w Anglli nie mam.

a bakteriami sie nie przejmuj, to czeste w ciazy.W pierwszej mialam,bralam furaginum i przeszlo. Bierz tez duzo witaminy C, zakwasza mocz, a w zakwaszonym bakterie nie moga sobie zyc ;)

Witam się po długiej przerwie :-)

Po pierwsze krasnalku gratulacje.

Sylwia, a może spróbuj w tej nowej przychodni swissmedu na Morenie, ostatnio mojej mamie udało się tam umówić do gina z dnia na dzień na nfz, ale nie wiem jak w ciąży z usg.

My już po urlopie, wróciliśmy wypoczęci i pomimi, że było goroąco to czułam się super, zero dolegliwości, niczego.

Jeśli chodzi o malucha to będzie miał na imię Jaś, poród będzie najprawdopodobniej przez CC, więc mam nadzieję, że ominie mnie ten cały stres z czekaniem ;-)
Moja córka nszczęscie powoli się oswaja z tym, że będzie miała w domu malucha i jest coraz lepiej, mam nadzieję, że już jej tak zostanie ;-)

Co do wyprawki, to w sumie większość mam, bo część po Zosi, tytpu wózek, łóżeczko, a ubranka po chrześniaku, także zostaje mi dokuepienie tylko bieżących rzeczy, typu pieluchy, podkłady.

Ja też mam poczucie, że ten mój maluch w brzuchu jakiś taki nie dopieszczony w tym brzuchu, Zosia była wygłaskana, wycacka i wogóle, a teraz nic, ale przyjdzie na to czas jak się już urodzi.

wróciłam od lekarza i jest mi źle:(
nie dość że mam jakieś bakterie w moczu i teraz mam łykać antybiotyk przez 10 dni
to jeszcze doktor nie zrobił mi usg tylko posłuchał rytmu serca przez pół minuty :(:(:(
a jeszcze żeby tego było mało następną wizyte mam 10 sierpnia bo on ma urlop .......................................
czyli mam czekać na wizyte 6 tygodni a poprzenią miałm 4 tygodnie temu
czyli 10 tygodni bez oglądania synalka:( a poprzedni lekarz zaglądał do niego co wizyte:(
jest mi źleeeeeee

Inne tematy z forum

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...