Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 25*

Rozpakowane:
20.06. gianella - termin na 02.08. - Rozalka, 2,03 kg, 44 cm / Kliniczna / CC

2-paki:
Sierpień:
gianella - 02.08. - dziewczynka / Kliniczna
Eliska - 03.08. - dziewczynka Gaja -Zuzanna / Zaspa
Sylwia- 04.08.- chłopak! :) / Kliniczna (?)
Sanszajn - 04.08. - chłopczyk / Redłowo
mariols - 05.08. - dziewczynka Wiktoria :*/ Kliniczna
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08. - dziewczynka:)
karing - 07.08.
agag_agag - 09.08 - chłopczyk Szymek /Zaspa
ania84 - 12.08. - dziewczynka Liwia / Kliniczna
kasiowa87 - 12.08. chłopiec Antoś / Kliniczna
Ania32 - 13.08. synek Filip / Kliniczna
asela - 15.08. - dziewczynka Gaja Daniela / Redłowo
Kasita - 17.08. - Synek Tymek / Kliniczna
Ola81 - 17.08. - dziewczynka :) / Wejherowo
GosiaS - 18.08.
Zetka- 18.08 synek, Wojtuś :)/ Zaspa
Paula - 19.08. chłopczyk Antoś :)
AgusiaB - 20.08. - synek Wojtuś :) / Kliniczna
Bimka - 21.08. - chłopczyk Adaś ;) / Redłowo
aga81gd - 23.08
Martek - 25.08 - chłopczyk
łucja81-26.08- synek:)- chyba Maciej / Wejherowo
Mammamia - 28.08 - synek Maciuś / Redłowo
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08 - dziewczynka / Kliniczna
asiaM - 30.08. - chłopczyk

Wrzesień:
ania85 - 01.09. dziewczynka
Galuszka-03.09.córcia Nina albo Maja/Wejherowo lub Redłowo
nanik - 03.09.- dziewczynka Wiktoria
Asiunia81 - 05.09. - chłopczyk
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09. - chłopczyk / Redłowo
Fretka - 15.09. chłopczyk
agusp - 15.09. dziewczynka / Swissmed
LADY_D - 16.09. synka¤ Jasia:)
miskab - 17.09 - synek Jasiek / Wejherowo
Roli - 17.09. - synek / Kliniczna
Alana - 18.09. - córeczka Laura / Redłowo
gomarried - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.- dziewczynka :) Amelia / Kliniczna
malutka22 - 22.09. - synek Fabian / Redłowo
okruszek_ - 22.09 - synuś Marcin / Kliniczna
ivi83 - 09.09. - synek Olaf / Borys, może Zaspa
krasnal699 - 24.09.synalek Konrad :)/Klinczna ale to wszystko na razie raczej:)
Iskierka28 - 29.09 - córeńka / Wojewódzki/Zaspa

link do starego
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-24-t390624,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 25*

;) nie no rzuciła, ze mi nie sprzeda pół żartem pół serio. Na serio dodała, ze nie poleca ze względu na stan. Że jakas tam by mogła być ale już jej nie ma.wiec sie oblizałam i podziekowalam

pewnie chodziło jej o to, że metka niewskazana w ciąży, bo surowa, ale żeby od razu ciężarnej odmawiać sprzedaży??? Normalna dyskryminacja! Napisz do Strasburga i żądaj 500 000 zł odszkodowania :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

może nie sprzedała, bo wiedziała jaki skład jest albo że to sprzed tygodnia :P
Powinnaś wrócić z kwiatkiem i podziękować Pani :)

a dlaczego??? przecież ciężarna niekoniecznie robi zakupy dla siebie.

a nie sprzedała, bo co???

aaaaa i mi babka dzis w miesnym nie sprzedala metki :D

Ja byłam w wojewódzkim na IP dla ciężarówek na KTG. Ale to wtedy co miałam te skurcze i brzuch twardy. Był to 25 TC, i trudno było złapać maleńką a dokładnie jej serducho. Skurcze są wyczuwalne, ale może tak być że nie złapią bicia serduszka bo to za wcześnie.

Ja też nie mam humoru jakoś;/

Sylwia współczuję Tobie z tymi lekarzami, ale u mnie babka ostatnio się zapisywała na NFZ na uwaga... PAŹDZIERNIK!! masakra jakaś.
Jedź na Zaspę, daleko nie masz :) Skłam, że Ciebie boli okropnie, brzuch masz prawie cały czas twardy... Ty to dobra w filozofii jesteś, to na pewno coś wymyślisz ;)

to albo na Zaspie jest spoko albo na fajnych ludzi trafiłam, bo mimo, że mogłam jeszcze noc przespać w domu, bo skurcze miałam co 10 minut! hahaha to bez problemu o 3 w nocy mnie zbadali i przyjęli już na porodówkę ;)

bimka, dzieki za odp. Bylam ciekawa właśnie bo nie wiem jak mam urlop planować :)
a ja dzis chyba za duzo w pozycji siedzącej i dopadła mnie zgaga życia... okropieństwo. Az mi nie dobrze sie robiło i myslalam, ze wyhaftuje cos na dywaniku samochodowym ;/
no iiiiii zrobiłam pierwszy zakup wyprawkowy haha tyle tu osttanio o gaciach, ze kupilam sobie poporodowe :D

może oni w nocy śpią i nie chce im sie wstawać do jakichś rodzących bab ;)

Ja też byłam późno bo koło 23.\

Malutka, no własnie leżałam na położniczym z laską, która ze skurczami pojechała do Wejherowa, ale bez żadnego badania ją wygonili, bo nie było miejsc. I nikt nawet nie sprawdził czy można ją puścić, czy nie za późno na jakieś wycieczki po wsi, itp itd, nikt sie nie przejmował co ona zrobi w środku nocy na jakimś wygwizdowie. I jechała stopem do Gdyni do szpitala. Urodziła 3 godziny przede mną. Wiec się ucieszyłam, że nie jechaliśmy do Wejherowa, bo tak samo jak ona odeszlibyśmy z kwitkiem. I teraz żadnych Wejherowów nie biorę nawet pod uwagę. Walę prosto do Redłowa.

Aha a KTG robią od 28 tyg. ciąży. Przynajmniej jak teraz byłam na Klinicznej to tak robili.

To i ja się przywitam w nowym wątku.
Jakoś nie ma wcale humoru. Cały czas warczę na domowników. Aż sama siebie wkurzam. Podczytuję Was ale nie mam nastroju do pisania. :(

Krasnal cudnie wyglądałaś. I podzielam zdziwienie dziewczyn: gdzie ty masz brzuch???? Wszystkiego najlepszego Krasnalku :)

Słuchajcie, a na Zaspie nie ma osobnej izby przyjęć dla ciężarnych? Jak byłam w poprzedniej ciąży to trwał remont w szpitalu i było osobne wejście dla kobiet w ciąży. Nie wiem jak jest teraz.

A wczoraj sie dowiedziałam że moja ginka, do której mam wielkie zaufanie i przy której chciałam rodzić nie wraca jeszcze do pracy po macierzyńskim. Może wróci do przychodni od sierpnia ale do szpitala nie wraca na razie wiec d*pka :((( A tak liczyłam że jakaś bratnia dusza będzie ze mną.

Teraz powinnaś co 2 tygodnie chodzić a oni Ci jeszcze tak przeciągają te wizyty ... koszmar. Ja byłam 2 razy za Zaspie bo nie wiedziałam co się dzieje to za każdym razem miałam usg :)

Za to najgorzej wspominam wizytę w Wejherowie. Pojechałam tam w 37 tygodniu z torbą bo miałam skurcze co 7 min i tak mnie brzuch bolał, że byłam pewna, że to TO. Dojechałam, wychodzi położna i pyta co się dzieje, ja mówię, że skurcze, że brzuch boli a ona do mnie: "a krwawienie jest?" mówię, że nie. To odpowiedziała "w takim razie raczej lekarz nie przyjmie" ... czekałam 2 godziny !! W środku lekarz co chwilę mnie popędzał. Szybciej, szybciej mam następne pacjentki, idzie już Pani? co tak dłu\go?\\ a ja nie mogłam się ubrać tak mnie wszystko bolało. Spłakałam się okropnie po wyjściu ze szpitala.\

jeku co was doczytam to na nowo trzeba :P

byłam sie spotkać z koleżanka przy okazji drobne zakupy dla córki no i dla mamusi buty :)

krasnalku sliczne wyglądasz ale brzuch dałaś rade tak mocno wciągnąć :P

Matko sylwia ty to masz zawsze jakieś przeboje z tymi lekarzami brrrrrr

A ja mam jutro wizyte :)

dzięki Bimka, poszukam numeru i jutro zadzwonię ..

Adamski przyjmuje też koło mnie w szpitalu studenckim i można dostać się tego samego dnia co przyjmuje, ale usg nie ma w gabinecie więc nie wiem czy by mi tu zrobił :/

no i jak byłam na IP na Klinicznej też był on ;)

Sywia, a spróbuj na Zaspę na Startową 1 do Adamskiego. Wiem ze krótkie terminy ma. Ja byłam przez Polmed ale w poczekalni gadałam z babką to ją zarejestrowali z dnia na dzień na NFZ i to na jednorazową wizytę bo jej gin był na urlopie. Może dasz radę. Sprzętu nie ma ekstraśnego, ale ogólnie lekarz polecany i wszystko robi na miejscu łącznie z usg bez żadnego wcześniejszego umawiania.

co ja chciałam co ja chciałam ..
Krasnaaaal gdzie schowałaś ten brzuch! :D

Jeszcze raz najlepszego :*

nie pamiętam która pytała ... ja chodzę na nfz w Gdańsku na Suchaninie ..
i o ile ginka jest naprawdę spoko babką to ta położna to jakaś porażka :/

nie wiem co teraz, prywatnie mnie nie stać, nawet gdybym dostała tą kasę to 150 zł mam na co wydać :/
położna mi "poradziła", żebym pojechała na IP i pościemniała, że mnie coś boli, ale no, na klinicznej ostatnio nawet ktg mi nie zrobili więc tam na pewno nie uderzę bo się nic nie dowiem ..
Myślę nad IP na Zaspie bo tam ponoć koleżance nawet usg trzasnęli ..

zresztą, samo to, że za tydzień, w kurna 36 tygodniu mam tam siedzieć niewiadomo ile godzin i czekać aż się łaskawie chwila wolna dla mnie zrobi ... masakra :/

"to o której ten obchód, że światło zapalały?:)"

- nie pamiętam, ale pamiętam że żeśmy sie wkurzały o to światło (może zapalali żeby wyraźniej krocza było widać ;)
I drzwi nie zamykali (a może to tylko o te drzwi chodziło...? kurde, nie wiem :-/ )

Inne tematy z forum

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

Czy ktoś korzystał z pomocy psychoterapeuty? (63 odpowiedzi)

Czy ktoś korzystał z takiej pomocy i może polecić? Ja próbowałam dwa razy, u dwóch różnych osób,...