Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 25*

Rozpakowane:
20.06. gianella - termin na 02.08. - Rozalka, 2,03 kg, 44 cm / Kliniczna / CC

2-paki:
Sierpień:
gianella - 02.08. - dziewczynka / Kliniczna
Eliska - 03.08. - dziewczynka Gaja -Zuzanna / Zaspa
Sylwia- 04.08.- chłopak! :) / Kliniczna (?)
Sanszajn - 04.08. - chłopczyk / Redłowo
mariols - 05.08. - dziewczynka Wiktoria :*/ Kliniczna
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08. - dziewczynka:)
karing - 07.08.
agag_agag - 09.08 - chłopczyk Szymek /Zaspa
ania84 - 12.08. - dziewczynka Liwia / Kliniczna
kasiowa87 - 12.08. chłopiec Antoś / Kliniczna
Ania32 - 13.08. synek Filip / Kliniczna
asela - 15.08. - dziewczynka Gaja Daniela / Redłowo
Kasita - 17.08. - Synek Tymek / Kliniczna
Ola81 - 17.08. - dziewczynka :) / Wejherowo
GosiaS - 18.08.
Zetka- 18.08 synek, Wojtuś :)/ Zaspa
Paula - 19.08. chłopczyk Antoś :)
AgusiaB - 20.08. - synek Wojtuś :) / Kliniczna
Bimka - 21.08. - chłopczyk Adaś ;) / Redłowo
aga81gd - 23.08
Martek - 25.08 - chłopczyk
łucja81-26.08- synek:)- chyba Maciej / Wejherowo
Mammamia - 28.08 - synek Maciuś / Redłowo
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08 - dziewczynka / Kliniczna
asiaM - 30.08. - chłopczyk

Wrzesień:
ania85 - 01.09. dziewczynka
Galuszka-03.09.córcia Nina albo Maja/Wejherowo lub Redłowo
nanik - 03.09.- dziewczynka Wiktoria
Asiunia81 - 05.09. - chłopczyk
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09. - chłopczyk / Redłowo
Fretka - 15.09. chłopczyk
agusp - 15.09. dziewczynka / Swissmed
LADY_D - 16.09. synka¤ Jasia:)
miskab - 17.09 - synek Jasiek / Wejherowo
Roli - 17.09. - synek / Kliniczna
Alana - 18.09. - córeczka Laura / Redłowo
gomarried - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.- dziewczynka :) Amelia / Kliniczna
malutka22 - 22.09. - synek Fabian / Redłowo
okruszek_ - 22.09 - synuś Marcin / Kliniczna
ivi83 - 09.09. - synek Olaf / Borys, może Zaspa
krasnal699 - 24.09.synalek Konrad :)/Klinczna ale to wszystko na razie raczej:)
Iskierka28 - 29.09 - córeńka / Wojewódzki/Zaspa

link do starego
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-24-t390624,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 25*

ja irokeza wtedy ledwo zciełam bo myslałam że jak urodze syna to już bede starsza poważna pani ^^
ale mi nie wyszło ....................................................................
i dalej kiełbie we łbie:P
słuchaj bo ja dostałam kilka ciuszków dla dziewuszki wprawdzie żadna super rewela ale zawsze cuś to jak byś chciała to ci bym podrzuciła we wskazane miejsce ;P oczywiście jeżeli nie masz nic przeciwko używkom :P

Krasnal Ty to udana jesteś :D

Na Morenę... ale na Przymorzu będę chyba codziennie ;)

ja jak urodziłam pierwszego to na sali poporodowej lezałam sama urodziłam go o 2 w nocy na sali byłam o 4 o 6 obchód zaliczyłam jeszcze pół przytomna na śpiocha ale jak już sie obudziłam wziełam prysznic z dzieckiem w łazience to moja koszula po babci tak mi waliła porodem że trzasnełam ją w śmietnik władowałm sie w dziny i starą bluzke i wylazłam z tej łazienki zadowolona pachnąca i szczesliwa z bobasem na łapkach do momentu kiedy nie przyszedł lekarz na popoudniowy obchód i nie złupał mnie za to że wogóle jak ja śmiem kilka godzin po porodzie spodnie założyć ;) ale że nie miałam 2 koszuli a tą szpitalną wzgardziłam ozięble jakoś sie przemęczyli ze mną ubraną po cywilu kilka dni :^^

a iskierko gdzie ty sie wyprowadzasz cio?

Mammamia, w sumie mam tak samo - gdzieś się dziecko położy, czymś się umyje, a czego zabranie to się dokupi :) Pewnie jakbym miała więcej kasy to byłoby inaczej, a tak to sobie próbuję racjonalizować i zaopatruję się w absolutnie niezbędne minimum :P

Przy ostatnim USG miałam łożysko I/II, to był jakiś 28 tydzień chyba?
Jutro idę na wizytę, zobaczymy.

a propos KTG to poza wspomnianymi przez Was sytuacjami, to robi się je także przy starym łożysku
Ja miałam teraz w poniedziałek w 31 tyg. i stopień i zero zwapnień także może tym razem nie będę wczasowac na patologii!!!!! Byłoby cudownie jechac na poród z własnego łózka!

Malutka ja tez mam kilo mniej w ciągu 4 dni ostatnich - kuźwa - to przez te schody u rodziców i ciągłe biegania w te i nazad z Gabi na rękach bo nie ma jej kto przypilnowac jak ide na górę. JA CHCĘ DO DOMU!!!!!

a tak w ogóle byłoby ekstra jakbyśmy się spotkały na położniczym laski - mi tak wypada Bimka i nat w Redłowie, w tym terminie że się tak wyrażę "prawdopodobnym" - a ginka mnie teraz pocieszyła, że jest duże prawdopodobieństwo że tym razem urodzę w terminie bo jest regularny wzrost dziecka od pierwszego USG i nie tak jak przy dziewczynkach, że ciągle z 10 dni do tyłu były, Maciuś jest stale z tydzień naprzód

hejka

Sylwia przykro mi z powodu kaszlu, niestety wygląda na to, że dopadł Cię ten "maratonowy" - mnie trzymał zimą teraz 3 miechy :/ Najgorzej rano i w nocy nad ranem, szło pluca wypluc choc osłuchowo wszytsko okej było - psikałam tantum verde ale tak raczej żeby cokolwiek robic niz zeby pomagało

Ja tak jak Martek nie mam czasu ani nawet potrzeby zajmowac się dzieckiem, które jeszcze jest w brzuchu, na nie przyjdzie pora za 2 miesiace. I wcale mnie nie przeraża że już tylko kilka tygodni, wręcz przeciwnie. No i przyznam się Wam (bez bicia mam nadzieję :P ) że omijam Wasze posty dotyczące wyprawek i innych przygotowań heh
Jakoś mi to wisi; wiem, że dziecko jakby co to będzie gdzie położyc i co mu na plecy zarzucic :P Czymś tam je umyję, wysmaruję, nawet jakby co mam małe pieluchy bo lalka Zuzia używa ;)
A resztę się kupi w razie potrzeby, wszytsko jest przecież teraz na wyciagnięcie ręki, Tesco 24 h otwarty jakby co ;)

A propos koszul to ja ich w ogóle nienawidzę; mam 3 zielone uzbierane w ciągu ostatnich ciąż, na szczęscie bez żyraf i innej trzody ale i tak czuję się w nich jak matka Klementyna - no ale fakt, po porodzie w szpitalu taki ciuch najwygodniejszy niestety :/

miskab tez mi sie podoba koszula Zetki ...tylko ta przesyłka jakas droga 10 zeta :( .. no coz ja pod biustem amm 80 a tam S/M pisze 92 ... któras by sie na tą koszulę decydowała?

nogi mi napuchły i teraz jestem pewna bo kostki prawie nie wystają, tez tak macie ? :(

gdzies w mojej mądrej książce czytałam, że KTG robi sie po 25tc bo wczesniej to technicznie niemozliwe (cokolwiek autor maił na mysli)

a ja dzis musze znow ruszyc d*psko na zakupy.. bo brak mi butków do sukienki i jakiegos swetra jak by było zimno :( myslalam o takim czarnym długim albo jakims fioletowym ...

Malutka ;) na pewno stąd wiec spokojnie. dlatego wazne jest by się trzymac wyników jednej wagi.
Ja uwielbiam wagę u lekarza i jej sie trzymam bo moja domowa na czcz, bez ciuszków i po siusiu pokazuje tyle, co jego po południu, po obiedzie w kompletnym opakowaniu :)

Iskierko podjadasz pewnie Malutkiej jedzenie, stad takie wagi ;p

JA poki co wole wazyc sie rano ;)))

No chyba tak :) niby mam 1kg mniej ale ważyłam się na czczo bez ciuszków więc może stąd ta różnica bo u lekarza zawsze mam ful rzeczy na sobie, z pełnym pęcherzem i po obiedzie :D

My też nie mamy łóżeczka, Malutka spokojnie damy radę :)))

A Tobie czemu waga spadła??;> To dlatego mi tak podskoczyła, bo Tobie spadła :P

Daria jeszcze ja nie mam łóżeczka więc cicho siedź :P

A mi waga spadła :/

A no i Malutka pobiłam Ciebie, prawie 8kg mam na plusie!! jakiś szał !

Dziewczyny, koleżanka chce sprzedać łóżeczko Drewex Mały Miś z szufladą i materacem za 180 zł. Gdańsk.
Może któraś byłaby chętna?

(czemu dopiero teraz ona mi to mówi, jak ja już mam łóżeczko? :-/ )

Malutka bo moje piegi zawsze są na wierzchu :D ha ha

Krasnal, mój Małż by mnie zatłukł gdybym wzięła jakaś taką koszulkę :D
Coś mi się wydaje, że my musimy się znać choć z widzenia skoro i muzyka podobna... ;)

Jejku ale mam lenia, cały dzień w łóżku bym przeleżała. Niestety nie ma tak dobrze, załatwiam sprawy urzędowe mailowo-telefonicznie... w sobotę najprawdopodobniej odbieramy klucze do mieszkanka :D Mój Małż nie jest szczęśliwy z tego powodu, bo on po kawalerskim u kolegi będzie... haha. Już czuję tę radość z nabijania się z jego cierpienia :D:D:D

ja noszę rozmiar S i koszulę w 1 ciąży też na taki rozmiar kupiłam :))

Iskierko czemu nie polecasz na ramiączkach. Jak dla mnie są super.

no właśnie tez sie zastanawiam, czy koszula do karmieniao 1 rozm. większa niż standardowo noszę wystarczy?

krasnal mój ulubiony kolor to też czarny:)

kurcze nie mam jak sie obmierzyć bo chyba bym od razu zamówiła tylko zastanawiams ie nad rozmiarem

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (118 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...