Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 5*

Sierpień:
gianella - 02.08.
Eliska - 03.08
Sylwia- 04.08
Sanszajn - 04.08
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08
karing - 07.08
agag_agag - 09.08
ania84 - 12.08.
Ania32 - 13.08.
asela - 15.08.
Kasita - 17.08.
Ola81 - 17.08.
GosiaS - 18.08.
Paula - 19.08.
Bimka - 21.08.
Martek - 25.08
Mammamia - 28.08.
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08

Wrzesień:
ania85 - 02.09.
nanik - 03.09.
Asiunia81 - 05.09.
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09.
ivi83 - 09.09.
Fretka - 15.09.
agusp - 15.09.
Roli - 17.09.
Alana - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.
krasnal699 - 24.09.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 5*

A ja używam Dzidziusia (balsam do prania). Czasem zamiennie z proszkiem bo policzylismy, że on sie najbardziej opłaca.

Malutka, nie mam nic mądrego do powiedzenia. Trzymam kciuki, żeby było okej i żebyś nie musiała się martwić.

Ja własnie wyniki mam do d*py, mój organizm, a konkretnie tarczyca robi wszytsko by walczyć z ciążą :/

Co do proszków, to też nie ma co wydziwiać. Najlepiej kupić sobie jedno opakowanie najtańszego i jeżeli okaże się, że uczula, to zmienić na inny.. My miałyśmy szczęście, że młodej nic nie uczulało i bardzo szybko zaczęłam prać jej rzeczy w naszym proszku (w wizirze sensitiv)

Malutka Natalia .. nie przejmuj się pomiarami póki co .. ja bym poszła do innego lekarza na inne usg Daj znać jak po 1 marca. Specjalnie dla Ciebie tu zajrzę (chociaż planuję się pourlopowac przez kilka dni w błogości odcięcia od świata) A ułatwiłabys mi życie pisząc na priv. Na razie spokojna głowa. Czasami tak jest, że przy jednym pomiarze dodadzą, przy drugim odejmą... a tu przeciez jest kwestia kilku milimetrów zaledwie Głowa do góry i trzymam kciuki

Ktoś tam o ręcznikach (sorki ale to za szybko leci żebym pamiętała kto o czym :) ) Ja ręcznika dla małej nie używałam przez jakieś pierwsze 10 miesięcy :) W OGÓLE! :) Po kąpieli otulaliśmy ją w pieluszki tetrowe, które znakomicie chłonęły wilgoć i tylko turlaliśmy ją po łóżku w tych 2 pieluszkach. Położna na szkle rodzenia zdecydowanie radziły używać właśnie pieluszek do osuszania skóry noworodków żeby ich nie wycierac i nie obetrzeć, bo takie delikatne. Nam to odpowiadało, a Emi uwielbiała! To był codzienny rytuał kąpieli takie przewalanki w pieluchach po łóżku :) Śmiechy chichy :) Do tych 10 miesięcy, kiedy babcia się dowiedziała że my właściwie to nie mamy ręcznika dziecięcego kupiła nam taki jeden z kapturkiem :) i od tamtej pory ciągle mamy tylko ten jeden dzieciowy :)
A jak już naprawdę dzieciowe ręczniki chcecie mieć, to je kilka razy wypierzcie przedtem, co by zmiękły i wodę chłonęły

~~nat - Ty się przejmujesz rozmiarem ręcznika? No weź:))) Ja do dzisiaj nie mam zielonego pojęcia jaki mój ma wymiary:) Nie ma co się stresować, że kupisz coś źle, bo wybór produktów jest ogromny a i tak co mama to inna opinia, sama będziesz sprawdzać, próbować i testować:) Nie wiem laski czemu tak narzekacie na te nasączone gaziki, my przecieraliśmy tylko tym i pięknie odpadł po 5 dniach! To chyba znowu nie kwestia środków pielęgnacji tylko 'uroku pępka';)
A proszki moim zdaniem za bardzo się nie różnią - czy to Lovela czy to Jelp (różnią się ceną). Ja akurat używam ich na zmianę i nie proszków tylko płynów do prania:)

ja to juz nie mowie ile moj jest starszy ode mnie :( tylko dobrze siw podobno trzyma to morze i piwko go konserwuje hehe.

WYNIKI BADAŃ BĘDĘ MIAŁA Jutro, a grzyba miałam na samym początku CIĄŻY ALE Został WYLECZONY.

Pójdę 1 marca.

Malutka idź jeszcze do innego lekarza zrobić USG. Może on źle coś mierzy.

Sylwia też mam taką samą różnicę wiekową pomiędzy mną a Małżem - 7lat.

Nanik coś namieszałaś z tymi wielkościami :)

no malutka malutki ten Twój fasolek.

a robiłaś badania na TOXO, CMV, tarczycę? "Oglądał" Cię gin pod kątem infekcji pochwy? może jakiś grzyb się przyczepił (sory za dosłowność ale to może być częste w ciąży)? :)

Kochana, póki co spróbuj zachować spokój. Poczytaj (ale z jakiegoś dobrego źródła np książki :)) o IUGR (to jest hipotrofia wewnątrzmaciczna płodu). Przyczyn może być wiele.

Malutka sądząc po twoim niku to pewnie jest taki malutki jak i ty :). Ja tylko marze żeby moja fasolka nie poszła śladem tatusia moj mąż miał 470 ja sobie nie wyobrażam mając 155 urodzić takiego olbrzyma :)

Alena spokojnie wszystko jest ok niema czy się stresować

Alana ale Twoje ma 3cm a mój tylko 1,7cm dzisiejszy lekarz mówił, że nawet JEŻELI DOSZŁO PÓŹNIEJ DO ZAPŁODNIENIA to i TAK WIELKOŚĆ Jest niepokojąca.

ja tez miałam wrazenie ze wolno rośnie bylam u lekarza w 10 tc i 2 dni i miał 3,05 cm ,ale ten sprzet wyliczył ze to dokładnie 10 i 2 dni wiec sie uspokiłam, teraz sie stresuje badaniem przeziernosci karkowej bo mam za 2 tyg i caly czas o tym mysle..

Malutka dziękuję :D

A ja w pracy :D i czytam :D i czekam z niecierpliwością na każdy wpis tak bardzo mi się nudzi :D a ludzie w pracy mnie wkurzają! Dobrze, że szefowa kochana i na mnie nie krzyczy :D

mój MA 27 :) A JA W Kwietniu 24 :)

naT, KREM NA BRODAWKI KUP mustella :) Nie TRZEBA ZMYWAĆ DO KARMIENIA :)

byłam u lekarza, martwi MNIE moje maleństwo. Strasznie wolno rośnie. Przez TYDZIEŃ UROSŁO 1MM. :/ to TYLE CO NIC.

:) przylączam sie do stwierdzenia i opinii, że generlanie bardzo plodne jesteście dziewczyny:) Ja tez siedząc w pracy nie nadążam czytac a coż dopiero pisać:)
ale tak trzymać - fajnie, że wiele z was zna się z poprzednich zafasolkowań:)

ee tam ;).
Mój 33 lata ma, ale dla mnie staruch jest bo jest starszy o 7 lat ode mnie ;)

z tym psem to nie wiem co zrobić, jak byłam z Leną w ciąży to dzwoniłam na straż, bo skoczył na mnie ... nic mi nie zrobił, ale skoczył ..
niby nie jest agresywny, poza tym jednym razem nic mi nie zrobił, drze morde tylko jak jest za furtką, na ulicy nie, ale ja się go boję i mam w nosie czy mi coś zrobi czy nie ..
w każdym bądź razie, straż jedynie wtedy upomniała Panią, co nic oczywiście nie dało ;)
teraz Pani zmarła ... ale mieszka tam żurek, który mieszkał z nią wcześniej .. :/

no nic, wieczorem zadzwonię do jej wnuka i powiem, ze albo tego psa gdzieś przenosi, albo go nastraszę, żę ja się tym zajmę :/

rany wszystkie powinnyście iść do roboty!
bo czytać Was to się nie nadąża...

Sanszajn ja na bank nie będę kupowała podwójnego wózka... Zostaję przy tym co mam i jak już to dostawka

Co do chusty to dla mnie ona była niezbędna! i bardzo się z tego cieszę. Uwielbiałam nosić małą w chuście zwłąszcza jak była taka malutka... Ona też to uwielbiała. Była super na krótkie spacery i zakupy - bo ja miałam problem na osiedlu żeby się wózkiem do sklepików dostać.. Była niezastąpiona przy kolkach, kiedy nie miałam pojęcia jak własnemu dziecku pomóc... Jak Emi miała 4 miesiące to mieliśmy przedłużający się remont łązienki i też chusta była wybawieniem, bo żadne wiertarki młoty i inne nie robiły najmniejszego wrażenia. czsem jak komunikacją miejską to też wolałam chustę... Na wypady do dziadków na krótko, żeby już wózka nie pakować bo nie było wiadomo czy damy radę iśc na spacer... Na niepogodę, żeby zaliczyc chociaż krótki spacerek, na mega śnieżne dni kiedy wózkiem nie możńa przejechać na spacery wokół jeziora gdzie ciężko wózkiem się przedostać..... i coś z braku czego bym miała całą jesień zmarnowane: NA GRZYBY! od maleńkiego a co!
Chusta jest super! :) Super znawcą nie jestem, ale coś tam wiem i sobie bardzo chwalę
Co do bananowców jak to któraś z was określiła, to też nie polecam

Za to poduszka kojec rogal motherhood którą ktoś tu wkleił sprawdziła mi się rewelacyjnie!
A ja dziś od rana wymiotuję... masakra aż do obiadu, a po obiedzie za to drugą stroną więc też "fajnie"...

no pewnie-bo same jesteśmy młode ;)

Ja o tyle będę miała "trudno" bo impreza będzie soprajsem :)

Hmm...bardziej mi chodzi o taką knajpkę że nie będziemy musieli muzyki kombinować tylko że już tam będzie jakiś dj albo muza na żywo :D

Eliska nie musi to być aż rotawirus.Teraz grasuje taka jelitówka kilkudniowa. Bardzo wyczerpujące świństwo :/ trzeba pamiętac by uzupełniać płyny w małych ilościach

Inne tematy z forum

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...