Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 5*

Sierpień:
gianella - 02.08.
Eliska - 03.08
Sylwia- 04.08
Sanszajn - 04.08
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08
karing - 07.08
agag_agag - 09.08
ania84 - 12.08.
Ania32 - 13.08.
asela - 15.08.
Kasita - 17.08.
Ola81 - 17.08.
GosiaS - 18.08.
Paula - 19.08.
Bimka - 21.08.
Martek - 25.08
Mammamia - 28.08.
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08

Wrzesień:
ania85 - 02.09.
nanik - 03.09.
Asiunia81 - 05.09.
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09.
ivi83 - 09.09.
Fretka - 15.09.
agusp - 15.09.
Roli - 17.09.
Alana - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.
krasnal699 - 24.09.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 5*

Bimka przeglądam i przeglądam stronkę,bardzo fajne zabawki dla dzieci(dopiero to zdążyłam przeglądnąć) :)
mam pytanko,a masz może te puzzle max 24 elementy?
link już wysłałam mamie :D

Ale super rzeczy masz Bimka w tym sklepie:) Jak już będzie bliżej sierpnia to ruszam na zakupy, muszę teściowej pokazać tę stronę, bo ona już świruje, kiedy będzie mogła dla dzidzi kupować;)

fajne mam też domki ogrodowe, place zabaw i baseny :)

Wow, Bimka - super sklep :) Zaraz pooglądam dokładnie co tam masz :))

Bimka już widzę,że przed sezonem pływackim na pewno się do Ciebie zgłoszę :D

no ja też zaczynam mieć jakieś dziwne przeczucie że jednak bedzie druga pipka... mąz w sumie jakoś o płci nie gada, tylko tyle, że on "zawsze żył wśród samych bab i wśród samych bab zczeźnie" :P
w ogóle temat ciąży jakoś w ogóle jest rzadko poruszany, za dużo problemów ostatnio mamy
Jak bedzie druga baba to może się zgodzę na psa płci męskiej co by mąż jakieś towarzystwo miał i mógł z kim pogadać o męskich tematach :P chociaż sama nie wiem... bo bym go (znaczy tego psa) chciała wykastrować.... :P

Oo. Bimka, zaraz zaglądam :)

Byłam wczoraj na USG genetycznym. Dzidziol zdrowy, wyrośnięty, wszystko ma na swoim miejscu i bardzo ruchliwy :) Między nogami jakiegoś pypka było widać ale pani dr powiedziała że na tym etapie to może być jedno i drugie :) Mąż się oczywiście uczepił tej wizji i jak coś jest to na pewno będzie facet, ale wiem swoje i wiem że dziewczyna :)

dziewczyny, chciałam Was oficjalnie zaprosić do mojego nowo-otwartego sklepu:

http://cudownaplaneta.com.pl/

z samymi dzieciowymi rzeczami, wózkami, fotelikami, łóżeczkami, zabawkami, wiec jak najbardziej w temacie ;)
Zapytajcie o produkt, powiem ile mogę dac max. zniżki i przy okazji bedziecie królikami doświadczalnymi, hehe :P

nie Filip jest z dziadkami - moimi rodzicami. Ale codziennie rano o 7 mamy wyjazd z domu i odbieram go po 16. Z dziadkami mu jest bardzo dobrze, ale mały tęskni za nami. Ostatnio po pracy bylismy z nim 2 godzinki i potem poszlismy na imprezę - moja mama mowiła, że pół wieczoru przepłakal i wołał mamusia, tatuś...
Od września idzie do przedszkola i własnie dlatego myslę by iść na zwolnienie wczesniej i pobyc z nim jeszcze trochę w domu. Potem jak dzdzia nowa się urodzi to Fipi pójdzie do przedskzola i znowu będzie taki troszkę z boku.
No a poza tym - mimo, ze fajnie mi w sumei w pracy, to jednak z małym tęsknie bardzo...

a Filip chodzi do złobka?

:) zimne piwo?:) W pierwszej ciązy w ogólr nie miałam ochoty na alkohol... teraz też marzę o jakims drinie... szkoda, że akurat tej zachianki nei mozna spełniać...

co do pracy i zwolnien - ja też mam mega wyrzuty sumienia, ale ostatecnzie praca się nie zawali. Ja jak tylko poszłam na pierwsze zwolnienie zostałam odsunięta od nowych projektów - i w sumei uczę teraz laskę, która mnie będzie zastępować. I etraz robie albo analizy dla szefa albo jestem sekretarką wszstkich innych.. i mimo, ze z szefem mam super układy i mi tlyumaczy, ze to miala; być dla mnie nobilitacje, że jak wsyztsy rabotaja to ja mam chiwlkę przerwy - to mnei tak teraz cholera bierze, że idę wczesniej na wolne. Praca do konca kwietnie i siuo do domku i Filipka. O!

no właśnie nie wiem jaki jest okres oczekiwania, ale chyba jutra zadzwonię aby się już zapisać na 12 marca, mam nadzieję, że będą jeszcze miejsca ;)

Jejku, ale mam zaległości w czytaniu ;-)

Ja jutro idę właśnie do Doeringa na USG i już się nie mogę doczekać, co tam zobaczę ;-)

Terminy u niego krótkie, chyba nawet można z dnia na dzień się umówić.

U mnie forma minimalnie lepsza i mam nadzieję, że tendencja wzrostowa już zostanie, bo jeszcze trochę i jakaś depresja by mnie dopadła.

agusp ale mi checi na piwko narobilas mniam takie zimne z sokiem malinowym....:)

gianella,a powiedz mi jeszcze proszę nie wiesz może czy na wizytę do doktora Doeringa długo się czeka?moja ciocia chodziła na nfz do lekarza u którego nie było usg,a do Doeringa chodziła na samo usg :)

może jo, może Cię pomyliłam... nie mam pamięci do ników ;)

Melduję się w nowym:) Byłam dziś u gina, fasola ma ręce, nogi i po 5 palców, fika, więc wszystko ok:) Dzisiaj tak na szybko, a to porządne USG za 2 tygodnie.
Bimka - albo ja mam sklerozę albo mnie z kimś pomyliłaś, ja nigdy nie pisałam tu nic o działce na Obłużu....:D Bo działkę to my mamy za Wejherowem i w sumie nawet się tam pod koniec roku przeprowadzamy - to dopiero koniec świata będzie.
Nie chcę zapeszać, ale chyba powoli mijają mi mdłości...męczy mnie już tylko w nocy i rano, w sobotę udało nam się nawet wyjść i fajnie spędzić wieczór, opchałam się pizzą i lodami za wszystkie czasy i jestem wyrodną matką, bo wypiłam kilka łyków piwa na kręglach, nie mogłam się powstrzymać...

paula ja chodzę normalnie na nfz do mojej lekarki, ale postanowiłam sobie, że pójdę prywatnie na połówkowe badanie usg do jakiegoś lekarza jeszcze dodatkowo, aby się upewnić że moja dzidzia jest zdrowa, a że czytałam różne opinie o lekarzach ten ma dosyć dobre to się wybieram 12 marca akurat będzie równo 20 tydz. tylko cena trochę mnie przeraża.

Alana, okropna historia:((( Matko juz nic czlowiek nie wymaga tylko zeby zdrowe bylo.

No i mam zwolnienie na tydzien, i okropne wyrzuty sumienia, zastanawiam sie czemu taka glupia jestem i przejmuje sie praca przeciez dziecko teraz musi byc najwazniejsze! '

No i dalej jade na d*phastonie i no spie

Jaaaa ale mnie dzis brzuch tak ciaaaaagnie w dol ze szok i troche mnie boli. Dobrze ze jutro do doktorka ide a narazie lykam no spe. Wczoraj stwierdzilam ze nie jestem supermenka i nie moge dzwigac 13 kg corki i dwoch ciezkich toreb :(

Inne tematy z forum

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...