Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 5*

Sierpień:
gianella - 02.08.
Eliska - 03.08
Sylwia- 04.08
Sanszajn - 04.08
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08
karing - 07.08
agag_agag - 09.08
ania84 - 12.08.
Ania32 - 13.08.
asela - 15.08.
Kasita - 17.08.
Ola81 - 17.08.
GosiaS - 18.08.
Paula - 19.08.
Bimka - 21.08.
Martek - 25.08
Mammamia - 28.08.
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08

Wrzesień:
ania85 - 02.09.
nanik - 03.09.
Asiunia81 - 05.09.
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09.
ivi83 - 09.09.
Fretka - 15.09.
agusp - 15.09.
Roli - 17.09.
Alana - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.
krasnal699 - 24.09.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 5*

ja też miałam tyłozgięcie a po porodzie mam przodozgięcie;)

coś naściemniała :)
ja mam tyłozgięcie macicy a pierwszego porodu wcale źle nie wspominam :)

Jejku, Alana, współczuję Twoim znajomym:(
A co do parcia na pęcherz, to mam straszne, w nocy wstaję ze 3 razy a w pracy to już dzisiaj chyba z 7 razy byłam. Kiedyś jedna pani ginekolog mi powiedziała, że nie można powstrzymywać siku tylko od razu trzeba lecieć do kibelka, bo inaczej szyjka macicy może się ułożyć w tyłozgięciu pod naciskiem pęcherza i będzie się miało ciężki poród.

Kurde, Alana .. straszna historia :(

a powiedźcie mi, też macie takie parcie na pęcherz?
Tzn. tak zgaduję, że dzidziuś za mały jest, ale nie wiem czy tak leży, czy to normalne, czy może coś z pęcherzem mam ...
no latam sikać co chwilę :)

to było w angli, tamjest jakas dziwna ta opieka, mieli d czeynienia z pielegniarkami i dopiero pod koniec ciąży na usg lekarz im pwiedział ze dziecko niestety nie ma rączek..

teraz pewnie z dnia na dzien coraz wiecej z nas sie bedzie dwiadywało kto tam w brzusiu siedzi :))

no wlasnie... przeciez oni kurcze mierza te wsyztskoe kości na okrągło...
mój gin. ostatnio mowił, że pierwszy raz w życiu wyszła mu przezierność az 8 nt. Mowił, że az sam sie przestraszył... i, ż echyba raczej jednak będzie zle...
no wspołczuję takim rodzicom... bardzo...

no to prawda najważniejsze by dzieciątko było zdrowe !!!
straszna historia Alana z Twoimi znajomymi :(
a lekarz który prowadził ciąże nie widział tego?

Mamafipcia gratuluje dziewuszki :) też bym chciała dziewczynke, a moj mąż synka, a tak poważnie to obojętne, mamy znajomych co koniecznie chcieli chłopaka i caly czas mowili ze bedzie synek ze chca synka no i urodził sie im synek tyle że chory nie miał rączek :(
tylko chciałabym wiedzieć bo mnie ciekawość zżera :)
Często na grouponie są rózne kursy makijażu, może niedługo sie tez coś pojawi :)
a ja odliczam czas do czwartkowej wizyty, juz sie doczekac nie moge zeby zobaczyć dzidzie :)

super jak będziesz coś wiedziała to ja poproszę o info.
przewertowałam różne strony,ale chciała bym coś sprawdzonego no i oczywiście nie drogiego :)
dzisiaj pisałam z dziewczyną która na forum też się ogłasza i u niej taki kurs 4 godziny podstawowego makijażu kosztuje 200zl .

no ja też bym bardzo chciała iść na taki kurs makijażu... ale słyszałam o kursach gdzieś w Empikach ect. Mam fajna wizazystkę, która sewgo czasu na różne imprezy robila mi fajne makijaże - kiedyś mówiła, że planuje prowadzić takie "szkolenia", ale czy to faktycznier robi - nie wiem... Ech, to były czsy jeszcze przwezd Filipkiem:) Teraz nie ma czaaassu:)!!!
Ale postaram sie wywiedziec i dam znać jakby co.

gianella a Ty chodzisz do doktora Doeringa prywatnie?ja się zastanawiam czy nie pójść do niego sobie na wizytę,do mojego lekarza chodzę na nfz,a słyszałam,że doktor Doering taki dobry przy poznawaniu płci :)
do swojego lekarza idę dopiero 6 marca,więc jeszcze dwa tygodnie :(

Mamafipcia super, że znasz już płeć. Zazdroszczę ;) Ja mam wizytę dopiero 5 marca i już się doczekać nie mogę co mi lekarz powie. A jeszcze wybieram się 12 marca na połówkowe usg do dr Doeringa więc sporo czasu jeszcze przedemną.

dziewczyny mam pytanko,może same się z tym spotkałyście,albo słyszałyście i będziecie w stanie mi pomóc :)
chodzi o to,że chciałabym pójść na jakiś kurs makijażu,taki dla siebie samej,po prostu chciałabym się jakoś fajnie umalować,dobrać odpowiednie kosmetyki :)

z góry dzięki za pomoc

asela pewnie,że powinnaś iść,słuchaj się męża,widać,że dobrze mówi :)

No właśnie mój mąż mi mówi, że mam wręcz idealną sytuację, bo raz, że to budżetówka, dwa, że mam umowę na czas nieokreślony i raczej jestem pewna, że po powrocie mnie nie zwolnią, więc powinnam korzystać, iść na zwolnienie i się relaksować;)

ja sie zgadzam z Bimką,na zwolnienie i tak pojdziecie,tak więc jeżeli macie możliwość to korzystajcie z tego czasu,jeszcze całe życie przed Nami do przepracowania :) a teraz odpoczywajmy i korzystajmy z możliwości wzięcia wolnego :)

Bimka może zdradzisz co to za praca w domku? :)

wiesz co asela, z mojego doświadczenia wynika że im bardziej sie starasz, im bardziej Ci zależy tym mniejsze powodzenie na sukces.
Widzisz, ja pracowałam do samiuśkiego końca w I ciąży, szybko wróciłam do pracy, a nie przedłużyli mi umowy teraz na koniec roku, chociaż chwalili, że świetnie się odnalazłam po wolnym, że wrzucili mnie na głęboką wodę a ja sobie świetnie radzę, itp. A jak przyszło co do czego to zonk - nie ma na mnie budżetu na nowy rok. Gdyby byli w porządku to zaproponowaliby stanowisko w innym dziale, bo potrzebują, ale nie, woleli zwolnić bo musieliby dać mi teraz umowę na czas nieokreślony.
Także, ja bym bez żadnych sentymentów poszła na zwolnienie na Twoim miejscu. Bo to jest i bedzie zawsze TYLKO praca. A i nie ma ludzi niezastąpionych. Na pewno sobie poradzą. W końcu i tak predzej czy później pójdziesz na to zwolnienie.

Teraz jestem trochę na innych zasadach - pracuje to zarabiam, nie pracuję to zarabiam mniej. I dlatego bede chciała porobić jaknajdłużej. Ale praca w domu, nie męcząca, spokojna to mogę sobie pracować.

Kurczę, to ja jakaś dziwna jestem...marzę już o tym żeby iść na stałe na zwolnienie, nie będę się nudzić, uwielbiam sama być w domu, i w końcu będę mieć okazję.
Wróciłam przed chwilą z przychodni, dostałam jeszcze tydzień zwolnienia, zapalenie zatok nie odpuszcza.
Planuję przepracować jeszcze marzec a potem błogi spokój w domu do końca sierpnia :D

U mnie ciąża pod znakiem ciągłego bólu brzucha, tak samo jak pierwsza. Coś porobię i od razu boli, dojdę na kolejkę, boli, siedzę za długo - boli. Niby nic się złego nie dzieje, taki mój urok chyba, ale to jest straszne. Nie jestem stworzona do chodzenia w ciąży...

Witaaam ;)
ale się rozpisałyście, wczoraj stary wątek doczytywałam, dzisiaj nowy :).

gratuluję tym, co już znają płeć! :)
no i czekamy na nowe wieści! Bo jeszcze chwilę i wszystkie będziemy wiedziały ( oby ja, nie za miesiąc bo zwariuję :D)

Wczoraj przywieźliśmy Młodą od dziadków iii ja nie wiem, czy to hormony czy co, ale straciłam do niej cierpliwość ..
usypiałam ją 1,5 godziny! Przy czym szlag mnie trafił z 10 razy, myślałam, że z siebie wyjdę ..
oby dzisiaj zasnęła szybciej bo naprawdę nie mam mocy :)

brzucha widać coraz bardziej, ale jak stoję to nigdy nie wiem czy to już taki duży mój brzuch czy nadal tłuszcz hahaha ... za to jak się położę to pod pępkiem tak pięknie rośnie, że tutaj nie mam wątpliwości :).

ja w poprzedniej ciąży pracowałam do 6 miesiąca .. i mogłabym dłużej, ale szefowa mnie wykorzystywała za nic mając to, że jestem w ciąży i nie mogę np. nosić ciężarów .. dlatego w końcu ją olałam i odpoczywałam :).
Teraz bez pracy, więc problemu nie mam ... kasy też :D hah

Miłego dnia dziewczynki!

No tak, ale gdy ma się już jedno dziecko to nuda nie istnieje:) Ja póki co siedziałabym sama do 17- 18, bo tak mój mąż wraca, ale w sumie racja- zawsze można mieszkanie wypucować, upichcić coś dobrego, wyjść na spacer, czy zakupy... Mój gin to od początku mi mówił, żebym szła na zwolnienie, bo to jest taki czas dla przyszłej mamy, kiedy może porządnie wypocząć, zadbać o siebie itp. Kurczę, rozdarta jestem... Z jednej strony myślę, jak oni tam biedni dadzą sobie radę beze mnie, ale z drugiej strony miałam dostać awans, a jak się okazało, że jestem w ciąży to nie dostałam, to co ja się tu będę wysilać.

Inne tematy z forum

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...