Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 5*

Sierpień:
gianella - 02.08.
Eliska - 03.08
Sylwia- 04.08
Sanszajn - 04.08
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08
karing - 07.08
agag_agag - 09.08
ania84 - 12.08.
Ania32 - 13.08.
asela - 15.08.
Kasita - 17.08.
Ola81 - 17.08.
GosiaS - 18.08.
Paula - 19.08.
Bimka - 21.08.
Martek - 25.08
Mammamia - 28.08.
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08

Wrzesień:
ania85 - 02.09.
nanik - 03.09.
Asiunia81 - 05.09.
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09.
ivi83 - 09.09.
Fretka - 15.09.
agusp - 15.09.
Roli - 17.09.
Alana - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.
krasnal699 - 24.09.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 5*

na zwolnieniu najgorszy jest pierwszy tydzień... a potem jak się cżłowiek przyzwyczai to zaczyna się cieszyć wolnym czasem, który juz potem jakoś tak się sam czymś zawsze potrafi zapełnić ;)

Krasnal, a jak Ty na zwolnieniu? Już nie fisiujesz z nudów?

ja teraz też poszłam od razu na zwolnienie właśnie ze względu na synka i wcale mi się nie nudzi :)

idz na zwolnienie - co prawda ja też mam zawsze problem by tak po protu zostawić robotę i iść, ale ostatecznei zdrowie i dobrze samopoczucie jest najwazniejsze:)
Ja też mam stosunkowo lekka pracę, bo siedze przed kompem i klikam analizy:). Ale jednak co spokojw d omku to spokój w domku. Nuda się nie martw - zawsze znajdzie się coś do robienia:). Ja na zwlonieniu wypucoawłam chatę, codziennie pichciłąm obiadki - bo norlalnie to sie mi w tygodniu nie zdaza:). No i oczywiście Filip:) Dla neigo miałam masę czasu - a to dla mnie najwazniejsze, bo neistety nasz synek mało ma możlwści spęzania z nami czasu....:(

tylko nie zapomnij gadać o tych plamieniach
a jesteś teraz na d*phastonie albo na czymś?

DZiekuje kochane za rady, postaram sie pojsc na zwolnienie na 2 tyg zeby przelezec ten okres, dzis mam wizyte u mojego gp i moze mi da zwolnienie a jak nie to wieczorem prywatnie i ten to chyba wypisze bez gadania(mam nadzieje)

Milego dnia kobitki:))))

Mamafipcia, super, że już wiesz:) Gratuluję dziewuszki do pary! Ja mam nadzieję, że dowiem się jutro, jaka będzie płeć, już nie mogę się doczekać wizyty. Zastanawiam się też, czy nie iść już na zwolnienie, bo czuję się średnio, ale z drugiej strony, pracę mam lekką (pracuję w urzędzie) a w domu pewnie będzie mi się nudzić... Sama nie wiem co robić, zobaczę co mi lekarz jutro powie.

:) paula - faktycznie nie nakręcaj się, bo mimo wszystko nigdy nie wiadomo. Ja też sie śmiałam jak mi mowli, że wyglądam teraz na dziewczynkę - a jednak to się okazało prawdą:). Choć mój lekarz, który jest znany z tego, żę dosyć szybko potrafi wypatrzec płeć, teraz też powiedzial, że nam na 100 % to nie potwierdzi bo może jeszcze się okazac, że jednak chłopak - na tym etapie niestety to jeszcze możliwe.

Idz spokojnei do lekarza i trzymaj kciuki:).
Ja tez miałam poderzjerznie o problamech tarczycowych - na szczęście wyniki mimo, że na granicy, okazały się całkiem si i nie musze brac leków. Teraz mamy inny problem - w pierwszej ciązy miałam cesarkę -2 lata temu. I te kłucia w boku okazały się rozciąganiem zrostówn na macicy - muszę uważać na sieie by sie calkiem nie rozeszły.
Ale liczę, że będzie dobrze:)

No to ja życzę dziewczynek tym, które o nich marzą :>

Roli, ja miałam plamienia pod koniec 8,9 i 10 tygodnia. Jesli są brązowawe to znacznie lepiej niż gdy pojawia się żywa, jasna krew. U mnie taka była na pocżątku :/ Na szczeście się skończyło i prawdopodobnie było to spowodowane oczyszczaniem się macicy po resztkach miesiączkowych. Bardzo mnie zdziwiło, że po takim czasie, tym bardziej, że nigdy wczesniej coś takiego mi się nie zdarzyło. Jest jeszcze wersja że w okresie miesiączki można plamić przy d*phastonie. Nie wiem czy Ty go zażywasz. W każdym razie z każdym plamieniem czy tym bardziej krwawieniem trzeba iść do lekarza a w międzyczasie najlepiej nie ruszać się zbyt wiele i odpoczywać.

Ja mam teraz bardzo dużą nadczynność i nie chcę nawet czytać jaki to może miec wpływ na dziecko :/ W każdym razie endo kazała mi odstawić euthyrox (mam Hashimoto). Boję się co to będzie.

No właśnie widzisz,ja też teraz z cerą mam problemy,a do tego babcia mi cały czas wmawia,że na pewno będzie dziewczynka,żę ona to widzi,bo naprawdę się zmieniłam (hehehe wiemy co to znaczy jak tam mówią) obawiam się trochę,że ona tak mówi,bo chciałaby bym miała córeczkę :)
ona mówi,że jest o tym przekonana :P podobno mój dziadek pierwszy to zauważył :P
moja mama cały czas mi powtarza bym się nie nakręcała i sobie odpuściła,ale ja po tym jak mi ludzie mówią(nie tylko babcia),że się zmieniłam to sama zaczynam w to wierzyć :)

Bardzo proszę:)

Sierpień:
gianella - 02.08.
Eliska - 03.08
Sylwia- 04.08
Sanszajn - 04.08
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08 - dziewczynka:)
karing - 07.08
agag_agag - 09.08
ania84 - 12.08.
Ania32 - 13.08.
asela - 15.08.
Kasita - 17.08.
Ola81 - 17.08.
GosiaS - 18.08.
Paula - 19.08.
Bimka - 21.08.
Martek - 25.08
Mammamia - 28.08.
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08

Wrzesień:
ania85 - 02.09.
nanik - 03.09.
Asiunia81 - 05.09.
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09.
ivi83 - 09.09.
Fretka - 15.09.
agusp - 15.09.
Roli - 17.09.
Alana - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.
krasnal699 - 24.09.

:) no to tak - z Filipem miałam fantastyczną cerę, piękne włosy:), żadnych zachcianek - choc przyznaję, że przez jakiś czas wciągałam namiętnie parówki - choć normalnie ich nie tykam:). No i nie miałam żadnych mdłości. W tej ciązy na samym poczatku miałam straszne mdłości, Sylwester spędzilismy w domu bo kazdy krok powodował zawirowania. Ale w sumie to byl sam począteczek i teraz juz od dłuższego czasu nie mnie nie bierze. Poza tym teraz cera to jakas masakra, no i co dziwne - dziewczyny w pracy mi od początku mówiły, że będzie baba bo ponoc strasznie się zmieniam na twarzy - znaczy, że na gorsze:). Choć ja tego sama nie zauwazyłam!! Co do zachcianek - w tej ciązy kompletny brak - i generalnie na nic nie mam ochoty jesli chodzi o jedzenie.
W sumie, tak szczerze to ja nie bardzo widzę różnicę. I co więcej - jakoś mi się wydawalo, że i tym razem będzie chłopak:) Tak więc matczyna tudziez kobieca intuicja mnie zawiodła:)
Trzymajcie kciuki by panna pozostała panną:)

to chyba do listy możemy zacząć dopisywać płcie, co?

mamafilipcia wielkie gratulacje !!!!suuuper !!!
no ja tak po cichutku też marzę dziewczynce :)
to teraz powiedz mi kochana czy ta ciąża różniła się od poprzedniej ?
mdłości,zachcianki,wygląd itp. ? :)
ja się u siebie doszukuję różnic,chociaż wiem,że to wcale nie musi o niczym świadczyć :)
ale tak z ciekawości jak możesz to napisz :)

z plamieniami to bym szybko poszła do ginekologa, tak ino roz

MamaFipcia to super bedziesz miala parke:) gratuluje:)
Dziewczyny caly wieczor wczorqj nadrabialam zaleglosci z tygodnia:)

Mam pytanie techniczne do Was, czy meczyly was bole brzucha? ja juz nie daje rady, mialam tydzien spokoju i od wczoraj znowu a do tego brazowe plamienia, czy to normalne czy moze ze mna cos nie tak?

to to fajnie że juz się ujawniła :)

hehe, ja w pierwszej ciązy komunizm budowałam jeszcze na porodówce, hehe :P
A teraz? Zobaczymy...

MamaFipcia - gratulacje :)) Mi się też marzy dziewczynka, ale na razie nie udało się rozszyfrować płci :) Może w piątek ?

Bardzo wsyztskim wam dziękujemy za miłe słowa i zyczymy tego samego:). Pewnie teraz coraz więcej będzie informacji kto mieszka w brzuszkach:). No i podjęłam wazną, jak dla mnied ecyzję, ż epracuję do konca kwietnia i siup na zwonienie do konca ciązy. W pierwszej ciązy pracowałam do konca 7 miesiąca i była tylko tydzień na zwonieniu i potwm Filip urodził się o cały miesiąc wczesniej. Byłam wykonczona, zmęczona i zła na siebie, że tak długo "komunizm budowałam"... no i teraz zamierzam troszkę bardziej dbac o maluszka.

To ja jeszcze raz gratuluje i najwazniejsze by dzidzia zdrowa byla caly czas :)

mamafilipcia gratulacje :)

Inne tematy z forum

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

krzywe ząbki (23 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...