Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 52* 1*

Pierwszy wątek, kiedy już wszyscy jesteśmy obecni ;)
Wszystkim mamuśkom należą się gratulacje i buziaki, bo jestesmy zarąbiste :P a nasze dzieci przesłodkie ;)

20.06. (02.08) gianella - Rozalka, 2,03 kg, 44 cm / Kliniczna CC
24.06. (11.08) Mamafipcia - Weronika, 1480 gr., 40 cm/ Zaspa

27.07 (09.08) agag_agag - Szymek 3600 gr, 55 cm / Zaspa SN
27.07 (o3.08) sanszajn - Antony Adam 3400gr, 56cm / Redlowo SN
31.07 (03.08) Eliska - Zuzanna 3420 gr, 54cm / Zaspa SN

02.08 (20.08) AgusiaB - Wojtuś 3780 gr, 56 cm / Kliniczna SN
05.08 (04.08) Sylwia- Janek 3700 gr, 56 cm / Kliniczna SN
06.08 (19.08) Paula - Antoś 3200 gr, 53 cm/ Redłowo SN
10.08 (18.08) Zetka - Wojtuś 3310 gr, 53 cm/ Zaspa SN
11.08 (17.08) Kasita- Tymoteusz 3830 gr, 62 cm/ Kliniczna CC
12.08 (05.08) Mariols- Wiktoria 3470 gr, 55 cm/ Kliniczna SN
14.08 (25.08) Martek - Maciej Franciszek, 4150 gr, 56 cm / Swiss Med CC
17.08 (04.09) Jokerkowo Maja / Zaspa
18.08 (30.08) kaska2308 - Zuzanna, 3075gr, 53 cm / Kliniczna SN
18.08 (15.08) Asela - Gaja Daniela, 3700 gr, 56 cm / Redłowo SN
19.08 (17.08) Ola81 - Emilka, 3280 gr, 55cm / Wejherowo, SN
20.08 (18.09) Alana - Laura, 3100gr, 53 cm / Redłowo CC
20.08 (05.09) Asiunia81 -Jaś, 3758, 58 cm/ Swissmed CC
25.08 (20.08) KArolina -Tomasz, Redłowo SN
26.08 (12.08) ania84 - Liwia, 4125, 59 cm/Kliniczna
28.08 (21.08) Bimka - Adaś, 4000g, 60 cm/ Redłowo SN
29.08 (29.08) Olcia- Nicole,3550 gr, 55 cm/Redłowo/SN

01.09.(23.08) Aga81gd-Nikodem 3760g,56cm/kliniczna
03.09 (28.08) Mammamia - Maciuś, 3400g ,57cm/ Redłowo
06.09 (17.09) miskab - Jasiek, 3470 gr,55 cm/ Wejherowo
06.09 (13.09) asik-74-Emilka,3760gr, 57 cm/Swissmed
07.09 (06.09) nat - synek, 3400 gr, 56 cm / Redłowo
08.09 (03.09) nanik- Wiktoria, 2945 gr, 53 cm
09.09 (15.09) agusp-Agatka, 3540gr, 55 cm/Swissmed
10.09 (27.08) Łucja81 - Maciej , 3960 gr, 56 cm/ Wejherowo/SN
10.09 (05.09) kattie - Patryk 3370g, 56cm / Kliniczna CC
11.09 (01.09) ania85 - Weronika, 4100 gr, 57 cm / Far Far Away ;)
13.09 (16.09) LADY_D - Jaś, 3790 gr, 57 cm / Wejherowo
17.09 (22.09) okruszek_ - Marcin, 3295 gr, 55cm / Kliniczna
17.09 (14.09) DaMa - Lilianka, 2960 gr, 55cm/Kliniczna/CC
17.09 (29.09) Olka Fasolka-Lilka, 2720 gr, 51 cm,Redłowo
18.09 (02.09) Galuszka- Nina,3250g 57cm /Wejherowo/SN
19.09 (29.09) Iskierka28-Kornelka, 2950gr,53cm/Zaspa /SN
19.09 (17.09) Roli-synek/Kliniczna/CC
20.09 (20.09) Aguseek- Amelia, 3520gr, 56cm/Kliniczna
22.09 (19.09) ivi83- Olaf, 3490 gr, 55cm/Zaspa/SN
27.09 (22.09) malutka22, Fabian, 3990g, 59 cm, Redłowo
30.09. (24.09)krasnal699,Konradek, 2880 gr, 54 cm/Kliniczna/CC

Poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=414543&c=1&k=16
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 52* 1*

38 to chyba juz stan podgoraczkowy :|
u nas normalnie jest zawsze 37 lub cos kolo tego, a u was jak ?

kurde chyba mala cos "złapała" bo juz 2 dzien slysze jakies lekkie pokasływania :/

a i musze kupic ten nawilzac powietrza ... wiecie co jonizacja w takim nawilzaczu daje? i czy to niezbedne?

Wy drugie, a ja mam nadal zaległe pierwsze :/ , aż do mnie dzwonili 2 dni temu z przychodni czemu dziecka nie szczepię ;)

Alana podobno może tak być... Jakby temp jeszcze się podniosła, to zadzwon do pediatry i opowiedz o tym przy kolejnym szczepieniu. Moja pierwsze 2 czy 3 szczepienia przeszła bezobjawowo, a to ostatnie to tak spuchła w miejscu kłucia, że masakra i miała też gorączkę.
My tu gadu gadu o szczepieniach a my lada chwila mamy już drugie :/

dzien doberek :)

no wiesz, jak to wychodzi stówka miesiecznie to nawet prywatnie by sie opłacało iść

kurde mała ma gorączke po szczepieniu 38 około :( dałam jej pedicetamol
czy to normalne po szczepieniu ? szczepiłam 6 w 1 i pneumokoki

Krasnal też ciągle mi w głowie siedzicie! NA pewno będzie wszystko okej, już niedługo Kondziu wyjdzie do domku i będziecie razem!

Bimka, ogólnie z tymi alergologami jest tragedia, w Gdańsku, gdzie bym nie dzwoniła to albo miejsce na grudzień albo w ogóle miejsc do końca roku nie było :/
ale na szczeście koleżanka mi podpowiedziała, żebym do jeszcze jednej przychodni zadzwoniła i tam czekałam chyba właśnie ze 3 tygodnie, no mega szybko jak na nasze realia ;)

rzeczywiście, póki Adaś nie je tego mleczka dużo to jeszcze nie tragedia, ja tak myślę, że u nas to wyjdzie ok. 10 puszek na miesiąc, także już jest stówka różnicy więc no, bardzo mi zależało na tym zaświadczeniu ..

ja już nie wiem w takim razie w czym tego Gienka mojego kąpać, w sumie skórę na ciele ma okej, ta buzia tylko brzydka ..

kurna, kojarzycie któraś czy od biodacyny może szczypieć oko? w sensie przy zakraplaniu?
Lena dostała na to swoje zapalenie spojówek, dała wpuścić jedną kroplę, w dodatku do zdrowego oka , i to by było na tyle z naszej współpracy :/

mój mały pije teraz między 90-120ml przynajmniej dzisiaj pił tak dużo. Apetyt mu dopisywał i sam się budził co 3h.:)

mnie też na dole i piecze i swędzi i boli :(

w aptece gemini jest delicol za 18,89 a w dbam o zdrowie ta sama pojemność 35zł ... chyba mają błąd w cenie na stronie bo różnica w cenie chyba zbyt duża.

jutro kupię i zobaczymy czy będzie lepiej. Ta dzisiejsza była normalna, żółta ale męczył się z nią okrutnie.

za delicol placilam 22,90 i sie dodaje 8 kropel do kazdego karmienia ale na 120 ml bo to odpowiednio do ilosci pokarmu sie daje :) moze gdzies da sie taniej dorwać nie wiem bo nie szukałam :)

a mi dziecko zasneło o 19 i nie wiem czy budzic bo chyba sobie robi ta dłuższą drzemke teraz ;/

a co do pipki to chyba mam grzyba jakiegos :( bo swedzi piecze boli :((

to bez recepty jest, hmm czy nie stęka.. stęka ale o wiele mniej i juz pare razy nie zauwazyłam momentow kiedy kupe zrobila wiec na pewno jest poprawa :) jestesmy dalej na comfort, po konsultcji z pediatra kazała sie wstrzymac ze zmianą, i powrocic do comfortu kupy sa zielone dalej ;/ dzis poszły 3 zielone
z tymi kupami mozna zwariowac, ale pedatra mowila ze ok jak nie ma śluzu i krwi, ze to w koncu dojdzie do normy :) ten delicol dodaje sie do kazdego posiłku jakby co bo na ulotce pisza tylko ile kropel ale nie mowia ile razy dziennie :)

manganian potasu tez jest super na pipke jak piecze, jakies grzybki czy cos :) tylko to brudzi strasznie i skora sie robi zabarwiona :)

o jeny, ile naskrobałyście!

Krasnal: przede wszystkim do Ciebie: jesteś dzielna, wszystko bedzie dobrze, trzymaj się mocno. Jestes silna kobieta i dasz ze wszystkim radę. Kondziu jest taki śliczny, aż nie chce sie wierzyć ze coś może być nie tak...

Sylwia, nie dam Ci przepisu na krochmal bo chyba sama robie źle, bo mi też nie wyszedł śliski przeźroczysty kisiel tylko biała woda ;) Ale dzisiaj koleżanka mi powiedziała, ze można równie dobrze po prostu wsypać mączke ziemniaczaną do wanienki.
Na razie jest poprawa. Ale jakby jeszcze coś sie działo to bede pamietała o tym nadmanganianie. Ile to kosztuje? W aptece?

Kurka, chciałam zarejestrować młodego do alergologa żeby wziąć to zaświadczenie a terminy są na styczeń u nas w przychodni :/
Wiecie gdzie w Gdyni można sie szybko dostać do alergologa na NFZ?
(szybko znaczy tak do 3 tygodni)
Całe szczęście Adaś pije tylko raz dziennie (ewentualnie 2 razy dziennie) mleko, to mi schodzą 2 łyżeczki dziennie :P Na miesiac puszka starczy :P

A właśnie Alana. Ile kosztuje ten Delicol? Jak sie dawkuje?
Dzisiaj nie dałam Adasiowi Boboticu i jest ok :) (hmm... może te kolki też były od Bebiko?)

Ja w chuście teraz Adasia nie noszę, bo kurka nie wiem jak go pod tą chustę ubrać... Jak jest w wózku to zawsze mogę odkryć/zakryć, a jak jest w chuście to już nic nie zrobię. Teraz pogoda taka zmienna. Wyszłam z domu to było bardzo przyjemnie, słoneczko świeciło, ładnie było. A zajechałam z Oksy na Obłuże a już ciemno, chmury, zimno, wiatr i deszcz :/ Nie wiadomo jak sie ubrać.

Okruszek, Madzia zachowuje się bardzo dobrze w stosunku do Adasia, także na nią nie mogę narzekać. Czasami coś tam za mocno mu zrobi jak sie zapomni, ale to niechcący, nie po złości. I wtedy mówie, że może robić ale delikatnie i sie poprawia.

Eliska, noworodek do 3 m-ca życia powinien przybierać od 120 do 210 gram na tydzień wiec jest ok.

Biedna ta Twoja pipka Iskierka... :(

A propos pipki! Dzisiaj oficjalnie kończy mi sie połóg. Małżu już sie czai ;) Musze szybko zawinąć się do sypialni żeby uniknąć konfrontacji ;)

A! Galuszka, nie wiem czy wiesz, ale jak licytujesz i jest licytacja np. od 1 zł to nie musisz wpisywać 1,25 zł tak jak sugeruje. Możesz wpisać np. 20 zł (czy tyle ile chcesz poświęcić) i wtedy jak bedą licytować to Twoja oferta bedzie zawsze najwyższa i wygrasz :) (chyba ze ktoś wpisze wiecej niż te 20 zł). Ale nie trzeba przebijać sie w panice o złotówkę. Ale oni nie wiedzą ile Ty wpisałaś :)
No i ja zawsze wbijam się w licytację jak jest czas Poniżej minuty, żeby sztucznie nie windować ceny i żeby zaskoczyć rywali :P

Mnie suty swędzą jak słysze że młody ryczy ;) Aż sie wyrywają do niego ;)

Dobra spadam spać bo już późno.
Dobranoc :)

Mariols nie przejmuj się, ja też tak kiedyś poszłam i nawet przy refluksie dawałam mu wodę i inne soczki więc wiesz :P

Poszła kupka :D co za radość, bo bez wspomagaczy. Alana to jest na receptę ??

Ja Oskara za szybko pochwaliłam bo ugryzł Fabianka dzisiaj w stopę, musiało zaboleć bo się popłakał :(

a to przy usg brzuszka trzeba karmic dziecko? A co jak dziecko jest na piersi?

z tym nadmanganianem trzeba uwazac zeby nie przesadzic z ilosciiá na jeden raz. Woda do kápieli powinna byc bardzo lekko rozowa.

Aha i kupilam ten nadmanganian potasu w aptece za 5 zl, dzis go zastosujemy...
a wiecie czy to raz trzeba w tym dziecko wykapac czy mozna pare razy az do zejscia wysypki/krostek?

Krasnalku mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku i ich podejrzenia sie nie sprawdzą, życze ci bys miala jak najszybko Kondzia przy swoim boku....szczerze mowiac to mysle o Tobie czesto, oby sie wszystko dobrze skonczylo :*

Alana a ten Delicol-kropeli to na receptę? I jak twoja robi kupki juz nie steka? na jakim mleku jestes bebiko? i jak kupki?

Eliska... tez mysle ze cos malo twoja krolewna je, nasza zazwyczaj 200 ml wciaga a jest od twojej z 2 tyg mlodsza (waga i wzrost przy porodzie byly podobne), no i te 300g w 2 tyg to u nas tak własnie bylo ostatnio i tez pomyslalam ze cos malo, choc pediatra nie komentowal tego....

Po usg brzusia, okazalo sie ze nie bylysmy przygotowane bo poszlam z mala tuz przed karmieniem a babka do mnie gdzie butla bo by chciala refluks zobaczyc :) a ja ze mam tylko wode...a ona to daje dziecku wode jeszcze jak wiem ze ulewa ...nosz... kurka :) a ja ze daje po obudzeniu pare łykow by ust nie miala zaschnietych i ciapka w buzi heheh :) szkoda ze mleka nie wzielam ale ja ajk zwykle po fakcie sie dowiaduje :/ ...dalam wode i babka refluks zobaczyla ale tez stwierdzila ze zwieracz przez wiekszy czas jest zamkniety.... :/

hej dziewczyny :)

piszę i ja :) dawno WAS nie czytałam, a jakoś tak wyszło...

U nas jak na razie git. Tzn Marcinek śpi i je (z cyca :D), przybiera elegancko, czasem popłacze jak brzuszek zaboli, no i oczka mu cały czas łzawią. Masuję mu ale dalej łzawią i ropieją :( Teraz dostaje biodacynkę.

Dziewczyny, a co robić w momentach (na razie mieliśmy takie dwa) kiedy starsze rodzeństwo podchodzi i pacnie młodsze? Bo ja chyba źle zareagowałam te dwa razy bo raz krzyknęłam na Madzika a drugi raz jak zdzieliła pilotem Marcinka to dostała w d*psko ode mnie..heh... A poza tymi incydentami innych nie było, bo cały czas podhcodzi i całuje braciszka albo przytula (pod kontrolą rzecz jasna ;))

Hej!

Krasnal - tymi badaniami przsiewowymi az tak się nei przejmuj! Jak ja urodzilam Bartka to tez przyszło pismo że nie moga jednoznacznie wykluczyć fenyloketonurii. A okazało się, że jakoś za mało krwi mu pobrali do tych badań w szpitalu i dlatego je musieli powtórzyć, bo tamte nie wyszły. Głowa do góry!

Alanko - taa, ale moja jest meisiąc starsza a pije 60-90 to jest max. Waży 5 kg dziś, przybrała 300 g w 2 tygodnie. Chyba trochę mało ::(
No i mamy wirusową infekcję gardła u oboja.. :(((

Krasnalku wszystko bedzie dobrze, trzymam mocno kciuki.

A mnie znowu dopadlo zapalenie piersi, masakra nie wiem skad sie to bierze, paracetamol na mnie nie dziala, tylko nurofen, pol dnia mialam ggoraczke 40 stopni, nie mialam nawet sily wstac, naszczescie przyjechala moja siostra na pomoc, teraz juz troche lepiej, ale ogolnie slabo, maluch chyba od tych wszystkich moich lekow zrobil mega zielona i smierdzaca kupe.

Wczoraj bylismy na usg brzuszka i maly ma lekki refluks, ale nie musimy z tym nic robic tylko samo musi sie wszystko wzmocnic.

Krasnal jestes najdzielniejsza kobitką na swiecie!!!!!

a mialam jeszcze pisać - Eliska moja tez je mało od 90 - 120 ml wody ale 120 to sie rzadko zdaża, blizej tego 90 ml :)

Krasnal jesteś dzielną Mamuśką :)
A Kondziowi porobią badania i okaże się ze wszystko jest dobrze :)

Wróciłam od ginesa, dał mi antybiotyk :( jeżeli nie będzie poprawy to w piątek znowu mam iść :( ja pitole. Załamka z tą moją pipką :(

Inne tematy z forum

krzywe ząbki (24 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...