Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 52* 2*

20.06. (02.08) gianella - Rozalka, 2,03 kg, 44 cm / Kliniczna CC
24.06. (11.08) Mamafipcia - Weronika, 1480 gr., 40 cm/ Zaspa

27.07 (09.08) agag_agag - Szymek 3600 gr, 55 cm / Zaspa SN
27.07 (o3.08) sanszajn - Antony Adam 3400gr, 56cm / Redlowo SN
31.07 (03.08) Eliska - Zuzanna 3420 gr, 54cm / Zaspa SN

02.08 (20.08) AgusiaB - Wojtuś 3780 gr, 56 cm / Kliniczna SN
05.08 (04.08) Sylwia- Janek 3700 gr, 56 cm / Kliniczna SN
06.08 (19.08) Paula - Antoś 3200 gr, 53 cm/ Redłowo SN
10.08 (18.08) Zetka - Wojtuś 3310 gr, 53 cm/ Zaspa SN
11.08 (17.08) Kasita- Tymoteusz 3830 gr, 62 cm/ Kliniczna CC
12.08 (05.08) Mariols- Wiktoria 3470 gr, 55 cm/ Kliniczna SN
14.08 (25.08) Martek - Maciej Franciszek, 4150 gr, 56 cm / Swiss Med CC
17.08 (04.09) Jokerkowo Maja / Zaspa
18.08 (30.08) kaska2308 - Zuzanna, 3075gr, 53 cm / Kliniczna SN
18.08 (15.08) Asela - Gaja Daniela, 3700 gr, 56 cm / Redłowo SN
19.08 (17.08) Ola81 - Emilka, 3280 gr, 55cm / Wejherowo, SN
20.08 (18.09) Alana - Laura, 3100gr, 53 cm / Redłowo CC
20.08 (05.09) Asiunia81 -Jaś, 3758, 58 cm/ Swissmed CC
25.08 (20.08) KArolina -Tomasz, Redłowo SN
26.08 (12.08) ania84 - Liwia, 4125, 59 cm/Kliniczna
28.08 (21.08) Bimka - Adaś, 4000g, 60 cm/ Redłowo SN
29.08 (29.08) Olcia- Nicole,3550 gr, 55 cm/Redłowo/SN

01.09.(23.08) Aga81gd-Nikodem 3760g,56cm/kliniczna
03.09 (28.08) Mammamia - Maciuś, 3400g ,57cm/ Redłowo
06.09 (17.09) miskab - Jasiek, 3470 gr,55 cm/ Wejherowo
06.09 (13.09) asik-74-Emilka,3760gr, 57 cm/Swissmed
07.09 (06.09) nat - synek, 3400 gr, 56 cm / Redłowo
08.09 (03.09) nanik- Wiktoria, 2945 gr, 53 cm
09.09 (15.09) agusp-Agatka, 3540gr, 55 cm/Swissmed
10.09 (27.08) Łucja81 - Maciej , 3960 gr, 56 cm/ Wejherowo/SN
10.09 (05.09) kattie - Patryk 3370g, 56cm / Kliniczna CC
11.09 (01.09) ania85 - Weronika, 4100 gr, 57 cm / Far Far Away ;)
13.09 (16.09) LADY_D - Jaś, 3790 gr, 57 cm / Wejherowo
17.09 (22.09) okruszek_ - Marcin, 3295 gr, 55cm / Kliniczna
17.09 (14.09) DaMa - Lilianka, 2960 gr, 55cm/Kliniczna/CC
17.09 (29.09) Olka Fasolka-Lilka, 2720 gr, 51 cm,Redłowo
18.09 (02.09) Galuszka- Nina,3250g 57cm /Wejherowo/SN
19.09 (29.09) Iskierka28-Kornelka, 2950gr,53cm/Zaspa /SN
19.09 (17.09) Roli-synek/Kliniczna/CC
20.09 (20.09) Aguseek- Amelia, 3520gr, 56cm/Kliniczna
22.09 (19.09) ivi83- Olaf, 3490 gr, 55cm/Zaspa/SN
27.09 (22.09) malutka22, Fabian, 3990g, 59 cm, Redłowo
30.09. (24.09)krasnal699,Konradek, 2880 gr, 54 cm/Kliniczna/CC

Poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-52-1-t416283,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 52* 2*

Witajcie dziewczyny mam pytanie czy któraś z was miala wywoływany poród na Zaspie. Chodzi mi o to jak wygląda sprawa po przyjęciu czy podają oksytocyne na porodówce czy na patologi ciąży, i jak wygląda wtedy sytuacja z mężem. Czy jest przy nas czy jedzie do domu. Pytam bo jutro mam się stawić rano na Zaspie i nie wiem na co się szykować do końca. Może któraś podpowie.
Gratuluje Wam takich pięknych uśmiechniętych maluszków przy sobie.

o to moje dziecko podobnie, jak są obcy udaje aniołka
wczoraj w szpitalu jak dojechalismy to sie uspokoiła i rozdawała usmiechy lekarce i pielegniarce a one sie nią "bawiły" jak lalka i sie zachwycały i dziwiły po co przyjechałam a jak wrocilismy do domu to znowu sie rozwyła
dzisiaj jak tesciowa byla to tez aniołeczek
ciekawe jak bedzie jutro jak bedziemy same :P

ale tu dzisiaj spokój:)

Alana moge przystawiać, bo on ma też pleśnaiwki:( tak więc leczymy się razem:) on nystatyna doustnie i witamina c na zakwaszenie i biogaja, ja nystatyna na brodawki,roztwór z gencjany (mam fioletowe sutki:))i lacibiosfemina
kurcze to chyba moja wina, bo zamiast po mega końskiej dawce antybiotyku w szptalu mogłam wziąć jakiś priobiotyk

nat chyba lepiej z rana małemu "zainstalować" woreczek, po karmieniu powinien nasiusiać, no ale moj dzisiaj nie chciał,chyba z pół godz go trzymaliśmy z gołym tyłkiem na przewijaku i skubany nie chciał, już mu nawet jajeczka z zimna się skurczyły:)
ale za to w nocy jak go przewijam, to prawie zawsze mnie osika:)

mój tez dzisiaj grzeczny, była u mnie koleżanka z pracy i zawsze jak mam gości to on jest grzeczny:)

a dzisiaj fajny dzień po wczorajszym okropnym
mała grzeczna, tesciowa przyjechała i pomogła, odpoczełam i jest ok :)

łucja wspolczuje ;/ a co sie robi z grzybica na sutach ? mozesz przystrawiac małego ?

ja jestem lekko załamana, byłam u lekarza ze soba i malym jednoczesnie

ja mam grzybice sutków:( tak myślałam, ból masakra, nikomu nie życzę
a małego objawy wskazuja na alergie, prawdopodobnie, na cos co ja jem a jemu nie słuzy, byc może to maliny albo kakao, tak ja obstawiam, teraz rygorystyczna dieta, własciwie to nic nie powinnam jesc chyba:(

no i zakaz jedzenia słodyczy, to będzie najgorsze,ale co zrobić

no i probowalismy rano pobrac małemu mocz na posiew no i sie nie udało, jutro kolejna próba, tylko,że juz będę musiała sama próbować,mam nadzieję że sobie poradze

A co tu taka cisza? Pewnie wszyscy na spacerach, bo taka ładna pogoda, my raz byłyśmy a zaraz idziemy drugi raz. Rano poszłam z małą do pediatry, żeby zobaczyła co z tym kaszlem, bo i kichać zaczęła. Ta ją osłuchała i wszystko ok, powiedziała, że pewnie kicha i kaszle, bo jak uleje, to coś jej się do noska dostaje i musi się oczyścić, a tak to osłuchowo czyściutko i ogólnie mówiła, że Gajka się super rozwija, że silna itp.
Ja na mojego męża nie mogę narzekać, bo przy małej robi wszystko, w nocy mi ją podaje do karmienia i przewija, więc ja nawet z wyrka nie wyłażę, chyba że pokarm chcę ściągnąć. Poza ty, kąpie, przewija, nosi, bawi się, w domu pomaga- tylko nie gotuje i nie prasuje, bo nie umie;)

wszystkie na spacerkach bo tak cicho się zrobiło :) byłam wczoraj u pediatry 2 raz z małym, waży ponad 5 kg!!! A na ulewanie mamy dietę :D tylko 100 ml maksymalnie 120 ml mleka mojego ściągniętego co 3h a w nocy przerwa 6h a jakby mocno płakał to mu dawać czarną herbatę w kolorze słomkowym. 1miesięczne dziecko i czarna herbata?! A i badanie moczu mam zrobić i pytanie czy jak założę mu ten woreczek o 3 w nocy i na to normalnie pieluszka body itd a zdejmę o 8 to będzie ok? I jeszcze podejrzewa u niego atopowe zapalenie skóry, bo na policzkach ma kilka kropek, zaraz dała próbki super drogich preparatów, które mamy mu dawać.

dziewczyny, pamiętacie, że od dzisiaj rejestracja do dr Wyszomirskiej ?

my zapisaliśmy się na 7 listopada na 10.00 :) może któraś będzie miała ten sam termin ?:)

cześć Mamuśki.
Mała śpi, więc mam chwilkę na odciąganie i nadrobienie wątku.

Co do tabletek anty, owszem są bardziej skąpe okresy, ale nie po porodzie od razu :) Ja stosowałam bardzo długo tablety i miałam praktycznie plamienia. A teraz się obawiam pierwszego okresu ;/

Alana Ty to się masz ze swoją Laurką ;/ Ja też nie tolerowałam laktozy... i mam nadzieję, że Niunia tego nie odziedziczy.
W nocy mała strasznie mi ulewała, pierwszy raz coś takiego widziałam. Najpierw po mleku z cycka to tak średnio dużo, ale po mleku z butli chlusnęła wszystko co wypiła :( Dobrze, że dzisiaj idę do lekarza to się zapytam co to może być.

Aaa no i wyglądam kur.. jak bokser :( coś mnie w nocy pogryzło pod oczami i mam spuchnięte. :(dramat.

Życzę miłego dnia wszystkim :*

Krasnal przykro mi ale nikt od nas w Gdansku nie bywa co prawda my wczoraj bylismy na badaniu sluchu ale w najblizszej przyszlosci sie nie wybieram ale jakby co to zapraszam do siebie:)

no wlasnie ja tez tak myslalam a juz wogule nie spodziewalam sie jej w trakcie ich brania, mialay byc plamienia ale to plamien nie przypomina:( kurcze a moja lekarka na urlopie i dopiero w pon wraca.

myślałam, że po anty. miesiaczki są mniej obfite...

miałyscie masakryczny dzień?
to tak jak ja co dzień ;)

mój m. dużo pracuje, wychodzi o 7:00, wraca po 19:00. No i wtedy zje i ogarniamy bo akurat na kąpiel i usypianie trafia ;)
Za tydzień bedzie miał luźniej bo kończy dużą budowę, bedzie wiecej w domu to wtedy zobaczymy

Alana jestem z janowa.
za nami noc super mala pobudka o 2 na mleczko i potem o 7 wiec rewelacja.
kurcze jakies przeziembienie nie bierze:( musze sie nafaszerowac tabsami. do tego od ponad dwoch tyg biore tab anty a od jakiegos tyg dostalam @ leci ze mnie jak z kranu. kurcze czy tak moze byc ze na tab ma sie @? nie kumam.
dzisiaj jestem sama z mala Maks u babci wiec troszke lzejszy dzien bedzie:) chyba, bo to z Niki nic nie wiadomo.
Alana moze faktycznie mala Twoja ma tak jak ty, nic nie mozna wykluczyc.
u nas jest nietolerancja laktozy i u Maksa i u Niki i zadne na poczatku nie mialo wysypki ani brzydkiej skory a mega problemy brzuszkowe.z Maksem chodzilam od lekarza do lekarza jak byl maly i nie mogl sie sam zalatwic i strasznie palakal ale jak mowilam lekarza ze moze to nie tolerancja to mnie zbywali, az wkoncu trawfilam do medicoveru do super pediatry i jak jej tak zaczelam opowiadac wszytsko o Maksie to odrazu stwierdzila ze to nie tolerancja i zmiana mleka. no i po zmianie jak by mi ktos dziecko podmienil duzaaa poprawa. takze z Niki juz sie nie dalam zbyc i bardzo szybko zmieninilismy mleko na pepti.

na męża to tez nie moge złego słowa powiedzieć jeśli jest w ogole hyh ale robi dosłownie wszystko wtedy i nawet wiecej niz ja ;)

jezusniuuu ja przecież zwariuje!
wczoraj cały dzień mala wyła przy bąkach to az piszczała, sekundy nie spała jakas masakra, no i pojechalam z nia na IP do redłowa bo sie bałam ze moze cos z ta torbielą sie dzieje

a tam taka stara pediatra nas przyjela zrobili jej crp morfologie i badanie moczu i wszystko ok, usg brzucha mowia ze nie moga zrobic bo nie maja sprzętu no i mała tak tam wyła i wyła dałam jej jej jesc i ta pediatra mowi ze ona podejrzewa nietolerancje laktozy i zeby zmienic mleko na HA no to wtedy ja jej mowie ze ja tak mam ze tylko poczuje mleko to wymiotuje a jako dziecko szybko przestalam je pic i ona mowi ze mała tak moze tez miec szit ;D i teraz tylko czy ona ma racje ? wczoraj przez caly dzien zjadła moze ze 30 ml łącznie, a nocy sie budzila co dwie h na karmienie chyba musiala nadrobic, dzisiaj rtesciowa do mnie przyjezdza a ja se smigne na zakupy i takie tam ;)

Olcia jestes z Rumi ? może Cie gdzies spotkam kiedys bo ja tez, jak zobacze mamuske z roczniakiem i maluchem to bede sie pytac czy to Ty heh

ktoś mi poradzi co z tym moim pokarmem ? może być już koniec czy faktycznie jakiś chwilowy zastój ?? :(

Mój mąż ... nie mogę na niego narzekać. Wraca późno z pracy, często koło 23 czasem jeszcze później. Jak jest coś w zlewie to zmywa, wstaje do małego w nocy, przewija go i karmi, a jak się maluszek budzi już rano o 7 to też go karmi a ja w tym czasie biorę prysznic i ściągam mleko. Potem daję mu pospać ale z reguły wstaje o 10 żeby pobawić się jeszcze ze starszym synkiem.

A mój Mąż się zepsuł dzisiaj :(
A tak jego chwaliłam :(
Oskarżył mnie, że nie opiekuję się wystarczająco Nelcią i się z nią nie bawię i nie ćwiczę!!! To powiedziałam, że w takim razie jemu ją zostawiam (akurat ją nakarmiłam).darła się w niebo głosy 30 minut. Wykąpał ją, nawet natarł oliwką... a teraz ja siedzę z Mamą na allegro i szukamy kombinezonu, tylko szkoda, że allegro szwankuje. A mój M siedzi z Małą w drugim pokoju.

Ja mam ogólnie dzisiaj słaby dzień, a on mi jeszcze takie rzeczy zarzuca :(

Wpadła do mnie koleżanka z synkiem, a M. mówi do mojej Mamy po co ona w ogóle przyjeżdżała?! no kur... jak mi Mama to powiedziała, to mi ręcę opadły. Sam proponował mi ostatnio, żebym wyszła na "kawkę" z koleżankami ... a teraz takie hasła rzuca :(

To się pożaliłam :(

Krasnal, kurde wiem co to oznacza co chwila chodzić i ważyć smrodka... jutro mamy też ważenie i wizytę u pediatry na 15:30. A Ty na którą idziesz?? bo z pewnością na Kołobrzeską chodzisz?!

Agag, faceci są jacyś niereformowalni.

ivi mam pakiet z pracy i na szczescie z wlasnej kieszeni place jakies 100 zł wiec sie oplaca, ale jak sprawdzalam dla znajomego w medicoverze ile by opieka rodzinna na 2 doroslych i 1 dziecko kosztowala to wyszlo prawie 400 zł wiec jua bardzooooo duzooo.

a jeszcze różnica jest taka, że u Was faktycznie chodzi o rehabilitację a u mnie na razie tylko o potwierdzenie/wykluczenie diagnozy i ewentualne wskazówki do pracy w domu. Ja z wykształcenia jestem też pedagogiem specjalnym (nie rehabilitantem) tylko że pracuję w drugim wyuczonym kierunku, a specjalną zostawiłam gdzieś tam za sobą..

Inne tematy z forum

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...