Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 52* 2*

20.06. (02.08) gianella - Rozalka, 2,03 kg, 44 cm / Kliniczna CC
24.06. (11.08) Mamafipcia - Weronika, 1480 gr., 40 cm/ Zaspa

27.07 (09.08) agag_agag - Szymek 3600 gr, 55 cm / Zaspa SN
27.07 (o3.08) sanszajn - Antony Adam 3400gr, 56cm / Redlowo SN
31.07 (03.08) Eliska - Zuzanna 3420 gr, 54cm / Zaspa SN

02.08 (20.08) AgusiaB - Wojtuś 3780 gr, 56 cm / Kliniczna SN
05.08 (04.08) Sylwia- Janek 3700 gr, 56 cm / Kliniczna SN
06.08 (19.08) Paula - Antoś 3200 gr, 53 cm/ Redłowo SN
10.08 (18.08) Zetka - Wojtuś 3310 gr, 53 cm/ Zaspa SN
11.08 (17.08) Kasita- Tymoteusz 3830 gr, 62 cm/ Kliniczna CC
12.08 (05.08) Mariols- Wiktoria 3470 gr, 55 cm/ Kliniczna SN
14.08 (25.08) Martek - Maciej Franciszek, 4150 gr, 56 cm / Swiss Med CC
17.08 (04.09) Jokerkowo Maja / Zaspa
18.08 (30.08) kaska2308 - Zuzanna, 3075gr, 53 cm / Kliniczna SN
18.08 (15.08) Asela - Gaja Daniela, 3700 gr, 56 cm / Redłowo SN
19.08 (17.08) Ola81 - Emilka, 3280 gr, 55cm / Wejherowo, SN
20.08 (18.09) Alana - Laura, 3100gr, 53 cm / Redłowo CC
20.08 (05.09) Asiunia81 -Jaś, 3758, 58 cm/ Swissmed CC
25.08 (20.08) KArolina -Tomasz, Redłowo SN
26.08 (12.08) ania84 - Liwia, 4125, 59 cm/Kliniczna
28.08 (21.08) Bimka - Adaś, 4000g, 60 cm/ Redłowo SN
29.08 (29.08) Olcia- Nicole,3550 gr, 55 cm/Redłowo/SN

01.09.(23.08) Aga81gd-Nikodem 3760g,56cm/kliniczna
03.09 (28.08) Mammamia - Maciuś, 3400g ,57cm/ Redłowo
06.09 (17.09) miskab - Jasiek, 3470 gr,55 cm/ Wejherowo
06.09 (13.09) asik-74-Emilka,3760gr, 57 cm/Swissmed
07.09 (06.09) nat - synek, 3400 gr, 56 cm / Redłowo
08.09 (03.09) nanik- Wiktoria, 2945 gr, 53 cm
09.09 (15.09) agusp-Agatka, 3540gr, 55 cm/Swissmed
10.09 (27.08) Łucja81 - Maciej , 3960 gr, 56 cm/ Wejherowo/SN
10.09 (05.09) kattie - Patryk 3370g, 56cm / Kliniczna CC
11.09 (01.09) ania85 - Weronika, 4100 gr, 57 cm / Far Far Away ;)
13.09 (16.09) LADY_D - Jaś, 3790 gr, 57 cm / Wejherowo
17.09 (22.09) okruszek_ - Marcin, 3295 gr, 55cm / Kliniczna
17.09 (14.09) DaMa - Lilianka, 2960 gr, 55cm/Kliniczna/CC
17.09 (29.09) Olka Fasolka-Lilka, 2720 gr, 51 cm,Redłowo
18.09 (02.09) Galuszka- Nina,3250g 57cm /Wejherowo/SN
19.09 (29.09) Iskierka28-Kornelka, 2950gr,53cm/Zaspa /SN
19.09 (17.09) Roli-synek/Kliniczna/CC
20.09 (20.09) Aguseek- Amelia, 3520gr, 56cm/Kliniczna
22.09 (19.09) ivi83- Olaf, 3490 gr, 55cm/Zaspa/SN
27.09 (22.09) malutka22, Fabian, 3990g, 59 cm, Redłowo
30.09. (24.09)krasnal699,Konradek, 2880 gr, 54 cm/Kliniczna/CC

Poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-52-1-t416283,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 52* 2*

Krasnal, tylko żeby się dostać do owi to na skierowaniu musi być konkretnie napisane że konkretnie do owi, a ja mam tylko do poradni rehabilitacyjnej...
A jeżeli sama chcesz owi przyspieszyć a mówisz że masz blisko, to codziennie rano tam podchodź z maluszkiem i pytaj czy zwolniło się miejsce, albo dzwoń się pytać, bo jak się coś zwalnia to oni dzwonią do "listy rezerwowej" ale jak będzie sz upierdliwie się pytać kilka razy w tygodniu to zobaczą że ci zalezy i wciągną cię szybciej na tą rezerwową. Tym bardziej że u was jest sprawa bardziej jasna niż u mnie, bo u was wiadomo o co chodzi a u mnie tylko kwestia potwierdzenia nieznacznego opóźnienia, które może się samo nadrobić...
Wiem co piszę, bo kiedyś współpracowałam z owi i pracowałam w przedszkolu integracyjnym na tysiąclecia w budynku na przeciw.
Teraz właśnie ciągnę za sznurki żeby się dostać

Olcia ten pakiet w Medicoverze to prywatnie wykupiłaś czy z zakładu pracy? Jak prywatnie możesz zdradzić jakie to koszta i czy warto? Czy wizyty u lekarzy są jeszcze jakoś odpłatne?

no to ja mam jakiś wyjątek... złego słowa nie mogę na męża powiedziec.
Ostatnio jak ja mialam kryzys i mały dawał popalić i wrócił z pracy a tu w domu burdel, ja z cycami na wierzchu i na ostatnich nogach. to zamiast usiasc do obiadu, ktorego i tak nie bylo zaczal sprzatac, zmywac, wieszac pranie, a jak ogarnal wszystko łacznie z dziecmi to ja rozłozylam łóżko, a on deske do prasowania...

ja mam chyba kryzys laktacyjny czy jakoś tak:P do tej pory co 3h ściągałam 150-180ml mleka a od wczoraj tylko 70ml to nawet nie jedno karmienie ... po nocy zawsze było 250ml dzisiaj tylko 120ml. A może mi się kończy?

20.00 i mały fisiuje ... :/

agag ja dziś w OWI na 31 styczeń sie zapisałam;/
to zaraz koło mnie na szcześćie
dziś od rana fiziel
rano do periatry od pediatry do neurologa potem po starszego i do dentysty potem teście i dopiero teraz od 7 rano mam chwile
mój młody wczoraj wieczorem puścił 3 lużniejsze kupy i przez to wysrutał całą swoją wage bo sie do tego lekko odwodnił i nie przybrał przez tydzień ani grama ;(
wiec teraz karmimy sie nutramigenem (matko jak to śmierdzi)
i całe moje karmienie szlag trafi :(
20-30ml co 2 godz i dopijamy glukozą
i latamy ważyć sie co dzięń ;/

agag a spróbój zadzwonić do OWI i spytaj o prywatną wizyte może od tej strony coś szybciej sie da zrobić?

sanszajn a nie wybier sie ktoś ze znajomych krewnych czasem w kierunku gdańska?

Olcia - mój mąz niestety tak samo ma, nic sam z siebie nie zrobi, muszę powiedziec, pokazać palcem... Wszystko na mojej głowie..

Agag - ja chodzę z Zuza do Centrum Terapii Rozwojowej Wyspa na Zaspie. Po 1 mam kilka kroków bo to w moim bloku, po 2 czytałam dobre opinie. Niestety koszty wysokie.
Tu jest ich strona i cennik:
http://www.fizjoterapiadzieci.pl/

a ja mam juz dosc!!!
dzisiejszy dzien zalioczam do mega masakrycznych. mala ciagle na rekach plakala w niebo glosy spac nie chciala, rekord drzemki 40 mninut. i Maks ktoremu wychodza naraz 4 trojki maruda straszny ciagle mama mama mama.
mama nadzieje ze beda dlugo spali bo juz spia.

i powiedzcie dziewczyny jak wasi mezowie? pomagaja wam? ja mam wrazenie ze moj M jak mu nie powiem nie pokarze palcem to sie nie domysli ze ma cos zrobic, albo ze mala ma wziac na rece bo mi kregoslup siada. normalnie w d*pe bym go najchetniej kopnela. cwaniak wykapie Maksa i idzie na silownie i ma wszytsko w d.... czy zasna czy nie czy zjadlam kolacje czy nie!! kurde musialam sie wyzalic:(
mam nadzieje ze jutrzejszy dzien bedzie lepszy:)

my na szczescie mamy abonament w medicoverze i wszytskich lekarzy praktycznie od reki, i pediatre fantastycznego i specjalistow. gdyby nie to to bym nerwy na nfz zjadla tym bardziej ze moja przychodnia w rumi to jedna wielka pomylka.

moje bajtle jeszcze w pełni aktywne, takze nasz wieczór jeszcze przed nami ;)

i wiecie co, widze, ze to badanie słuchu dosc często nie wychodzi wiec juz w ogóle przestaje się martwic :)))

u nas tez dzis dwa spacerki.
Jeden w poludnie, a drugi po południu z Mateuszem plac zabaw. Tzn. on plac zabaw, a ja w kółko bo mały nie dal posiedziec na ławce. Chyba skonczyło sie siedzenie i zaczelo chodzenie. Teraz z wózkiem, a zaraz za malym bieganie ;/
no i tym sposobem wrócilismy o 18, chlopaki po kolei do wanny i najmłodszy juz zasnął, a starszy je kolacje i zaraz tez idzie spac :) takie wieczory lubie

Powiem Wam, że jak macie problem żeby się dostać na NFZ do specjalisty to warto iść do niego prywatnie, zapłacić za tą pierwszą wizytę i powiedzieć że na kolejne chcecie chodzić do niego tylko że na NFZ i wtedy jakoś się miejsce nagle znajduje. Warto tak spróbować.

Dzisiaj ekstra pogoda była. Byłam dzisiaj 2 razy na spacerku. Trzeba korzystać! Nie ma co w domu zamulać, bo zaraz bedzie tak paskudnie że bedziemy tęsknić za tym słoneczkiem

kurcze terminy do poradni rehabilitacyjnej i do OWI są na 2 połowę stycznia! Gdzie można skonsultować prywatnie?

ale jestem dzisiaj nie do życia. Nic mi się nie chce :/

Kasita, rezerwacja przyjęta, tylko ucz Tyminka sprzątać i gotować, żeby Gajka miała pociechę z męża:)

ja dziś spacer odpuściłam, bo przez nerwy pokłóciłam się z mężem (który na dodatek ma dziś urodziny) i od ryczenia wyglądam jak bokser po walce :P jeden dzień jak sobie przesiedzę w domu to dzieciom nie zaszkodzę, a może trochę się uporam z rzeczami sprzedażowymi, bo miejsca coraz mniej się robi a kasa za chwilę będzie potrzebna, bo mąż ma pracę do końca roku a potem nie wiadomo, bo jego firmę sprzedają...

Nie wiem, czy młoda lekarka tego na wyrost nie stwierdziła, tylko po to, żeby nam dać skierowanie na tą rehabilitację, która jak wiadomo nie zaszkodzi, a może pomóc... Chyba chciała po prostu dodatkowej diagnozy. Zaniepokoiło ją w zasadzie tylko to że jest spory, bardzo dużo śpi, preferuje przekręcanie główki na lewą stronę, nie lubi leżeć na brzuchu i nie podnosi główki (tzn podnosi, ale tylko tyle, że obróci ją na drugą stronę, z żadka że uniesie na 2-3cm). Stwierdziła, że napięcie mięśniowe jest ok... Nie przejmuję się tym za bardzo, bo wiem, że każde dziecko ma swój rytm rozwojowy, ale mimo wszystko jak każda mama chciałabym żeby moje dziecko było "naj" :)

Aj wczoraj nerwy mi siadły przez męża... ciągle się o coś czepia, ma o coś pretensje.. a sam... grrrr

Moja Sandra miala asymetrie ulozeniowa do tego krecz szyjny i ograniczenie odwiedzenia lewej strony ( bioderka) teraz ma prawie 2 i pol roku i jest prosciutka i sliczna. chodzilismy na rehabilitacje to tak strasznie brzmi ale to w sumie sa cwiczenia na pobudzenie tej leniwej strony:)
Z mlodym jutro dopiero na pierwsze szczespienie bo byl ciagle przeziebiony. Wazy spokojnie juz 7kg ale jutro sie dowiem. Kolki nam juz przeszly i mam nadzieje, ze juz wszystko bedzie dobrze.
Dzis jedziemy na badanie sluchu bo w szpitalu nie przeszedl ale z sandra bylo tak samo wiec sie nie martwie. Poza tym chce mi sie ciagle spac ale wyspie sie za jakies 3 do 5 lat :)

Agag, ojej a czemu na rehabilitacje?

Czym to się objawia? Nie przejmuj się na zapas. Kiedys nie bylo rehabilitacji, badania bioderek itd a nasi rodzice mają się dobrze:)

A tak poza tym to jak masz ochotę też mogę Cię czasem nawiedzić, w końcu jak na morenie mieszkamy to nie może być daleko.:)

Bo np. Tymek jest bardzo ruchliwy jak sobie lezy na pleckach ale jak lezy na brzuchu to ni w chuchu nie chce podnosic glowy. A ma przeciez ponad 2 miechy. Jak sie go nosi w pionie to glowe trzyma ładnie.
Ja jakas wyrodna jestem chyba bo sie tym za bardzo nie przejmuje. Trochę ulewa, trochę się krztusi czasem, ale jakoś tak bardzo mnie to nie niepokoi...
Mój tesc powiada: Czy widziałeś dorosłego który nie trzyma głowy? W sensie, że się nauczy prędzej czy później:)

Ale dziś piękna pogoda! Włąsnie wróciliśmy ze spacerrru i było ekstra! No to która do mnie na spacer przyjedzie, co?:)

Asela -no trudno...To ja w takim razie rezerwuję Gaję na żonę dla Tyminka, bo się ładna dziewuszka szykuje:)

Hej,
Kasita, póki co Alana rezerwuje ten beżowy kombinezon, jakby co, to dam Ci znać.
Gajka właśnie kima na leżaczku, jak się obudzi, to na spacer śmigamy, bo takie ładne słoneczko dzisiaj.
Ja też mam tak, że wkręcam sobie, że małej coś się stanie, sprawdzam, czy oddycha ciągle, jak płacze- myślę, że chora, jak jest spokojna- wydaje mi się to podejrzane, że coś za grzeczna i tak w kółko, aż mąż mnie opieprza, żebym przestała schizować. Chcę w listopadzie iść z nią prywatnie do pediatry, żeby ją obejrzał dokładnie, bo ta nasza to jakaś olewcza jest. Ale w sumie nic niepokojącego u niej nie widzę, ładnie rośnie, głuży, uśmiecha się, więc chyba wsio ok. Tylko jak się naczytam tu na forum o dolegliwościach Waszych maluszków, to zaraz u Gajki szukam objawów... Ech, ciężko mają te mamuśki nadopiekuńcze;)

Hejka
czytam was i czytam ale czasu nei mam żeby coś napisać. My dzisiaj zaliczyłyśmy pierwszą wizytę u dr Sobiak - przemiła babeczka - dzięki za polecenie. Mała wazy 4600 gr teraz...z łosiowej waga coś musiało być nei tak:D a już myślałam że będzie dziecko gigant:D
Pochwaliła za dietę, bo mała ma super skórkę itp i umówiłyśmy się na szczepienia 07.11:)
Ogólnie mała super nadal...także nic nie piszę, bo nie ma nic nowego.
Ale współczuję CI Alanko, ma nadzieję że się to wchłonie raz dwa malutkiej i będzie dobrze. Krasnalku na zdjęciach widzę ślicznego chłopca i cieszę się że jesteście już razem.
Hemoroidy...temat do d*py jak to bimka pisała, mnie oszczędziło i jest ok z załatwianiem, zobaczymy jak dalej pójdzie:) aa ja piję mega dużo wody jakieś 4 litry:) to może dlatego póki co nie ma problemów.
a co do szycia...ja mam w środku szew...ale koleś jak mnie zszywał mówił że on się rozpuści...a mi tam nitka dynda:) sama nie wyciagnę,..poczekam jescze 2 tygodnie, bo mi to nie przeszkadza..jak się nie rozpuści to mi gin zdejmie:)
śliczna pogoda...dzisiaj chusta i pies i idizemy na spacer
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hej, nie nadążam za Wami :)
Byliśmy znów na kontroli, Zuzka właściwie zdrowa, Bart też o wiele lepiej, mam inhalować i podawać syropy do soboty.
Zuzia waży 5200, pediatra mówi że przybiera ładnie, ale skoro niepokoi mnie że mało je to mam zrobić badanie moczu. Podobno normą w jej wieku jest 20 g na dobę..
Chciałam też iść z nią do neurologa, żeby dokładnie zdiagnozował to napięcie mięśniowe, ale termin za pół roku!! Koszmar jakiś

Agag - właśnie, na jakiej podstawie stwierdzili u Was opóźnienie psychoruchowe? A na rehabilitację idziecie na NFZ? Terminy sa koszmarne, koniec grudnia, styczeń...

Inne tematy z forum

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?