Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 52* 3*

20.06. (02.08) gianella - Rozalka, 2,03 kg, 44 cm / Kliniczna CC
24.06. (11.08) Mamafipcia - Weronika, 1480 gr., 40 cm/ Zaspa

06.07 ( ) Natalia - Borys 3250gr, 55 cm Zaspa
27.07 (09.08) agag_agag - Szymek 3600 gr, 55 cm / Zaspa SN
27.07 (o3.08) sanszajn - Antony Adam 3400gr, 56cm / Redlowo SN
31.07 (03.08) Eliska - Zuzanna 3420 gr, 54cm / Zaspa SN

02.08 (20.08) AgusiaB - Wojtuś 3780 gr, 56 cm / Kliniczna SN
05.08 (04.08) Sylwia- Janek 3700 gr, 56 cm / Kliniczna SN
06.08 (19.08) Paula - Antoś 3200 gr, 53 cm/ Redłowo SN
10.08 (18.08) Zetka - Wojtuś 3310 gr, 53 cm/ Zaspa SN
11.08 (17.08) Kasita- Tymoteusz 3830 gr, 62 cm/ Kliniczna CC
12.08 (05.08) Mariols- Wiktoria 3470 gr, 55 cm/ Kliniczna SN
14.08 (25.08) Martek - Maciej Franciszek, 4150 gr, 56 cm / Swiss Med CC
17.08 (04.09) Jokerkowo Maja / Zaspa
18.08 (30.08) kaska2308 - Zuzanna, 3075gr, 53 cm / Kliniczna SN
18.08 (15.08) Asela - Gaja Daniela, 3700 gr, 56 cm / Redłowo SN
19.08 (17.08) Ola81 - Emilka, 3280 gr, 55cm / Wejherowo, SN
20.08 (18.09) Alana - Laura, 3100gr, 53 cm / Redłowo CC
20.08 (05.09) Asiunia81 -Jaś, 3758, 58 cm/ Swissmed CC
25.08 (20.08) KArolina -Tomasz, Redłowo SN
26.08 (12.08) ania84 - Liwia, 4125, 59 cm/Kliniczna
28.08 (21.08) Bimka - Adaś, 4000g, 60 cm/ Redłowo SN
29.08 (29.08) Olcia- Nicole,3550 gr, 55 cm/Redłowo/SN

01.09.(23.08) Aga81gd-Nikodem 3760g,56cm/kliniczna
03.09 (28.08) Mammamia - Maciuś, 3400g ,57cm/ Redłowo
06.09 (17.09) miskab - Jasiek, 3470 gr,55 cm/ Wejherowo
06.09 (13.09) asik-74-Emilka,3760gr, 57 cm/Swissmed
07.09 (06.09) nat - synek, 3400 gr, 56 cm / Redłowo
08.09 (03.09) nanik- Wiktoria, 2945 gr, 53 cm
09.09 (15.09) agusp-Agatka, 3540gr, 55 cm/Swissmed
10.09 (27.08) Łucja81 - Maciej , 3960 gr, 56 cm/ Wejherowo/SN
10.09 (05.09) kattie - Patryk 3370g, 56cm / Kliniczna CC
11.09 (01.09) ania85 - Weronika, 4100 gr, 57 cm / Far Far Away ;)
13.09 (16.09) LADY_D - Jaś, 3790 gr, 57 cm / Wejherowo
17.09 (22.09) okruszek_ - Marcin, 3295 gr, 55cm / Kliniczna
17.09 (14.09) DaMa - Lilianka, 2960 gr, 55cm/Kliniczna/CC
17.09 (29.09) Olka Fasolka-Lilka, 2720 gr, 51 cm,Redłowo
18.09 (02.09) Galuszka- Nina,3250g 57cm /Wejherowo/SN
19.09 (29.09) Iskierka28-Kornelka, 2950gr,53cm/Zaspa /SN
19.09 (17.09) Roli-synek/Kliniczna/CC
20.09 (20.09) Aguseek- Amelia, 3520gr, 56cm/Kliniczna
22.09 (19.09) ivi83- Olaf, 3490 gr, 55cm/Zaspa/SN
27.09 (22.09) malutka22, Fabian, 3990g, 59 cm, Redłowo
30.09. (24.09)krasnal699,Konradek, 2880 gr, 54 cm/Kliniczna/CC

Poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-52-2-t418529,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 52* 3*

asela ja mieszkam kolo forda :] a niektórzy wolą jak mówię że koło McDonald's
My już po wizycie u pediatry wszystko ok chociaż niestety musimy poszukać kogoś innego bo zmieniła godz przyjęć i nie ma jej popołudniami, trochę niewykonalne jak się pracuje :/
U nas tak jak już pisałam kupki były całkowicie płynne aż ciężko było zebrać z pieluszki do badania. Taki nawet śluz no i co jakiś czas krew takie jak by naczynka. Najlepiej zrobić badanie i będzie jasne.

hej,
ja tez podejrzewam jakąś nietolerancję. Wojtuś ma jakąś wysypkę / tarkę na łydkach. Od dziś odstawiam nabiał. Po jakim czasie mogę zobaczyć poprawę? jeśli oczywiście to przez nabiał. Nie wiem jak to przeżyję bo ja sery i twarożki, jogurty moglabym jeść non stop. :(

No i jesteśmy po chrzcie. Ufff. wszystko przebiegło pomyślnie. Wojtuś nie płakał i ogólnie był boski , pięknie uśmiechał się do księdza a podczas obiadu do wszystkich gości.

Aha jakby któraś chciała to mam na zbyciu biiały kombinezonik polarkowy mothercare rozmiar 3-6 mcy i białą czapeczkę z aniołkiem :)
Wszystko unisex.

Łucja - flipsy mają podobno dużo kalorii :P

co tu tak cicho ????

U nas nie ma wodnistych kupek, są rzadko ale takie maziste.

no jakoś się da:) chociaż osobie takiej jak ja kochajace wszystko co słodkie to ciezko, no ale postanowiłam,że odstawiam słodycze,żeby grzyba z mojego organizmu wytepić:)
no i jakby co to kakao jest jednym z największych alergenów
zamiast słodyczy jem chrupki kukurydziane i wafle ryzowe z samorobnym musem z jabłek oczywiscie bez cukru

a co do nabiału to marzę o żołtym serze, jutro kontrola u pediatry,zobaczymy co powie i jakby co zaczne wprowadzac coś z nabiału

dziewczyny, ktorych maluszki nie mają nietolerancji laktozy,zdarzaja się u was takie bardzo wodniste kupki???

mammamia - da się żyć bez słodyczy :) do niedawna myślałam, że to nie wykonalne ale myliłam się :)

ale bez nabiału to sobie życia nie wyobrażam.

Jutro mamy neurologa. Ciekawe co na tą główkę Fabisia powie.

Da się Mammamia - potwierdzam...ewentualnie można coś samemu zrobić z produktów nie białkowych - np naleśniki ale bez mleka itp:) są przepisy w necie:)
co do uśmiechów...to moja też się fantastycznie uśmiecha, zwłaszcza po nocnym śnie jak wyciągam cyca:) na macie uwielbia wiszące zabawki i wierzga czym się da:) na leżaczku uśmiecha się do zabawek i wydaje z siebie śmieszne odgłosy a to aguuu a to zapiszczy:) różne dźwięki...aa i mąż kazał dopisać że jak jest z nim i jest głodna to woła maammaa:) i faktycznie coś w tym jest:)

jesu a co ja mam jeść tedy? :/ patyk ze mnie zostanie
łucja a jak Ty żyjesz bez słodyczy?? Tak się w ogóle da? :>

ja od 2 tygodni nie jem w ogóle produktów,które zawierają mleko i jego pochodne,chleb tylko razowy,wędliny sama piekę:),słodyczy wcale no i widzę zdecydowaną poprawę skóry małego
tylko,że kupki sa raz normalne a raz wodniste,juz sama nie wiem co jest normalne a co nie

a mój potrafi ... spać :)

Alana, powodzenia !!

mój Maciuś najczęściej "mówi" a guu:) najbardziej lubi karuzelke nad łóżeczkiem i sobie rozmawia z zabawkami nad nim latajacymi:)
główke pieknie podnosi, z brzuszka na plecy się jeszcze nie przewraca
w bujaczku zaczepia zabawki
no i się pieknie usmiecha,a najładniej do mamusi:)))

oczka ma póki co granatowe,a zarówna ja i mąż mamy szaro-zielone

Witam Witam :)))
Alanko trzymam kciukasy za brak torbieli :)

Co do umiejętności Córci: raz na 2-3dni wyda z siebie odgłos przypominający jakies słowo. a co wieczór piszczy "nie, nie nie" heh :)

moja lezy na brzuszku ale nie lubi i trzyma ladnie główke. przewraca sie z plecków na boczki, bo tylko w takiej pozychi sypia :)

moja zaczyna mieć ciemieniuchę na brwiach;/i będzie szło wyżej;/
Co do oczu, z małzem mamy piwne, ogólnie to wszyscy w rodzinie mają piwne a Kornela ma NIEBIESKIE ;/ trzymam kciuki zeby zmieniły sie choc na zielone :D

Ja już nie wiem co gorsze. Teraz już nie karmie wcale piersią 3 miesiące walczyłam i karmiłam, nie jadłam nic związanego z mlekiem nawet sera żółtego ciastek i takich tam. Nie pomagało za bardzo uczulenie ciągle było. Wkurza mnie jak ktoś mówi już nie karmisz przecież to najzdrowsze dla dziecka - nie zawsze u nas zabójcze.
Będzie dobrze najlepiej pogadać z pediatrą zrobić badania i próbować pomóc maleństwu. Jeśli to będzie to, na pewno zauważysz różnicę :D
Janek coś dzisiaj nadal marudzi dobrze że dzisiaj idziemy to zobaczy czy to nie zęby.

własnie się dokształcam... więc to u nas to nie jest nietolerancja laktozy jednak - http://www.mamazone.pl/tv/film,5414,nietolerancja-laktozy.aspx ten lekarz mówi, że przy tym nie ma objawów skórnych - czyli jednak skaza białkowa :/ A to gorsze g... z punktu widzenia (a raczej jedzenia) matki

mammamia tak sobie mysle ze chyba nie, ale ksiazkowo na przykład to przy nietolerancji powinno sie miec rozwolnienie a moja nie robiła kupy po 3/4 dni wiec te ksiazkowe objawy to czasem mozna o kant d*upy rozbic, a moze sprobuj odciagac pierwszy pokarm przez dwa trzy dni i wtedy dawac cycka i zobaczysz czy mu sie buzia poprawi?

moja potrafi jeszcze głośno WYĆ! :D

niom co do pieluch to mala bedzie miec z 6 kilo i juz 2-ki sa tylko tylko a brzusio tez ma spory wiec dzis juz 3-ki pampy kupimy...

co do oczek to ja mam niebieskie (niom takie granatowe) a moj maz ma zielono - niebieskie, mala ma niby moje i sie modle by juz tak zostalo bo narazie to jedyny widoczny odziedziczony po mnie szczegol :)

a u nas nasza jak jest glodna to wola jakos "il " i ja sie smieje ze to z ang "meal" :)
a poza tym sie nie turla, na plecach lezac glowki nie podnosi, za to nauczyla sie dziwnie mlaskac jezykiem i takie odglosy wydaje smieszne :), no i jak placze dala bym glowe uciac ze wola mama (duzo jej razy pokazywalam kto mama kto wiktoria :P), jak cos w łapke wezmie to raczej nie che jej sie tego trzymac i szybko wypuszcza, a jak "gada" do mnie to tak cichutko wolno i ze smiechem na twarzy:P

Bimka, a może on powiedział "berek"- może w berka się bawili:)
Gaja też ma oczy niebieskie, a właściwie niebiesko- szare. Ja mam zielone, a Sławek brązowe, chciałabym, żeby po nim miała kolor, pewnie jeszcze się zmienią, chociaż moja siostra ma takie szare, jak ona, więc może w ciocię się wdała:)
A grzechotką to moja też się naparza po łebku, a jak nie ma grzechotki to pięścią:)

my ciągle chrzestnej nie mamy, także nie wiem kiedy chrzest :P

Co Adas potrafi?
Powiedzieć ogon i beret :P
"Mówi" w ogóle mało, raz dziennie mu sie coś "powie" w stylu agu, ostatnio powiedział "beret" do Madzi, myślałam że padne ;)
Jak leży na plecach to podnosi główkę. Na brzuszku leżeć nie lubi. No i umie sie przewrócić z plecow na bok i z boku na plecy (ale to łatwe).
Jak mu sie coś wsadzi w lapę to trzyma, ale nie umie puścić, hehe i ostatnio grzechotką sie bił po głowie ;) (ale taką miękką materiałową wiec spoko)

no Maciuś do małych nie należy ;)
pyza z niego straszna ;)

ja mam oczy brązowe, małżu takie szaro-niebieskie a Madzia ma dziwne ;) Teściowa, ciocia i męża kuzyn mają zielone i chyba Madzia coś po nich też ma. Wszystkie rodzinne kolory jej sie wymieszały ;)
Tzn. długo miała niebieskie, potem zaczeły sie zmieniać na szaro-zielone, w środku zielone, obwódki szare. A teraz ma tam w środku pojedyncze brązowawe promyczki. I przez to jej kolor oczu sie zmienia w zalezności od tego jakie jest światło ;) W słońcu bardziej brązowe, w świetle mieszkaniowym szare, a jak ryczy to ma zielone ;) Fajnie jakby jej tak zostało, ale chyba coraz wiecej tego brązowego się robi.
Ciekawe co by wpisała w dowód, bo ja naprawde nie wiem jaki ona ma teraz kolor ;)

mnie sie zdaje że u nas 2-ki też małe, a 3-ki jakby jeszcze za duże. Kupiłam jeszcze jedno opakowanie 2, a potem na 3 się przerzucimy.

Hej, u nas noc w miarę, dwie pobudki- o 2 i 5, ale ta druga to na 3 minuty dosłownie, bo dałam jej cycka i odleciała znowu. Teraz Gajka śpi w leżaczku, jak się obudzi to śmigamy na spacer.
Gaja też nie umie się sama przekręcać, z lekką pomocą tylko jej się udaje, główkę umie podnosić i tułów odrywa, ale nie lubi tego chyba za bardzo;) Poza tym, dłuższy czas sama się sobą zajmie- np. na leżaczku bawi się tymi zawieszkami, albo jak jej się da zabawkę to w rączkach ją obraca, wkłada do buzi i ogląda. Dużo się śmieje, do każdego się uśmiecha, głuży i wydaje dużo dźwięków, głośno się śmieje:)
Edginia, ja jestem z Gdyni Chyloni, ale przy granicy z Cisową, więc może niedaleko mieszkamy:)
Alana, powodzenia, żeby bo tej wstrętnej torbieli nie było ani śladu:) Następnym razem jak do nas przyjedziecie, to powiem Gajce, żeby podglądała Laurę, jak się przekręca, może też coś zgapi od niej :)

hej heloł

laski z problemem laktozowym - czy to możliwe, żeby mieć nietolerancję (twarz cała w wysypce, głównie okolice nosa) a kupki robić normalne?
Moja Tosia miała ale w ogóle nie pamiętam jak to było:/
Jutro idę do lekarza, ale zaczełam się w weekend martwić tym bo zamiast znikac to się robi gorzej. Wcześniej myślałam, że może Maciuś tak zareagował na sok z cytryny w cieście, ale teraz to juz raczej odpada bo to było ponad tydzień temu :/

Maciusia ważymy na naszej wadze i wczoraj miał 6500... a jeszcze 2 miesięcy nie ma - no a ciuchy nosi na 74 i 68. Wydaje mi się, że nie jest taki długi ale w brzuchu jest gruby i tam mu się ciuchy rozciągają wszerz.
Z tego tez powodu mam problem bo kupiłam mu pieluchy pampers 2 a sa za małe, wszytsko mu wycieka plecami. Koleżanka dała mi do spróbowania 3 i ani razu nic nie przeszło więc musimy kupić większe. A zostało mi z 60 pieluch w rozmiarze 2 :/

A tak poza tym, moja najstarsza się rozchorowała...

Alana trzymam kciuki za Twoją malutką!!!

Inne tematy z forum

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

od którego tygodnia ciąży brałyście kwas foliowy (60 odpowiedzi)

Wszędzie mówią i piszą, jak ważny jest kwas foliowy w rozwoju maleństwa i aby brać go już...