Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 7*

Sierpień:
gianella - 02.08.
Eliska - 03.08 - dziewczynka
Sylwia- 04.08 - chłopak! :)
Sanszajn - 04.08
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08 - dziewczynka:)
karing - 07.08
agag_agag - 09.08
ania84 - 12.08.
Ania32 - 13.08.
asela - 15.08. - dziewczynka
Kasita - 17.08.
Ola81 - 17.08.
GosiaS - 18.08.
Paula - 19.08.
AgusiaB - 20.08.
Bimka - 21.08.
Martek - 25.08
łucja81-26.08
Mammamia - 28.08.
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08

Wrzesień:
ania85 - 02.09.
nanik - 03.09.
Asiunia81 - 05.09.
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09.
ivi83 - 09.09.
Fretka - 15.09.
agusp - 15.09.
Roli - 17.09.
Alana - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.
malutka22 - 22.09.
Okruszek - 22.09.
krasnal699 - 24.09.
Iskierka28 - 29.09

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-6-t314936,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 7*

wiem, że fotelik można zamontować, ale nie wiem czy maxi cosi, wyślij zapytanie do bobowózków albo tam na allegro, na pewno Ci powiedzą jakie foteliki pasują

Czy spacerówka się rozklada na płasko też możesz się zapytać (ale pewnie tak), nie wiem i powiem szczerze że mnie to nie interesuje, bo nigdy nie rozkładałam spacerówki na płasko ;) Na płasko dziecko leży w gondoli, a w spacerówce jak zaśnie wystarczy że sie obniży do połowy, główka i tak dobrze jak jest trochę wyżej.

Jak dla mnie lepsze są koła piankowe, bo z mojego doświadczenia z pompowanymi wynika, że chyba jednak są cięższe niż piankowe, zdarza się że schodzi powietrze, trzeba pilnować żeby wszystkie koła były tak samo napompowane, bo jak nie to wozek sam skręca. No i jak sie niechcący za mocno napompuje to wyłazi opona z felgi albo tą felgę rozkleja. I trzeba uważać żeby nie jeździć po szkłach.
A jeżeli chodzi o komfort jazdy to tak jakby na kołach piankowych wózek lżej jedzie. Tak mi sie wydaje przynajmniej.
W moim pierwszym wózku miałam piankowe i pompowane na zmianę i zdecydowanie wolałam jeździć na piankowych.

no właśnie Bimka, przeglądałam na necie i te ceny, masakra :D

dlatego pomyślałam, że na allegro może serio jakaś wyprzedaż ;)

tak czy siak, warty zastanowienia bo i tak miałam kupić jakiś używany, a niektóre ceny używek też mnie przerażają ;)

to mnie bimka zainteresowałas, ciekawe czy da sie zamontowac jakimis adapterami fotelik maxi cosi i czy ta spacerówka rozkłada sie na płasko.. on ma koła piankowe.. które są lepsze piankowe czy pompowane ?

ja ide na warsztaty nanik:P

obserwuję ten wózek od dawna tak jak Wam pisałam i był w cenie 660 zł, od niedawna podrożał do 680 zł

ale zobaczcie na Bobowózki, taki sam jest za prawie 2000 zł (!!!):

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1070

witam poweekendowo:)

ja mam stresa, bo mam dzisiaj wizytę u gin. no i jak przed każdą wizytą się boję

co do wózków to mi się podoba x-lander, ale 4-kołowy, na początku chcieliśmy nowy, ale jak zobaczyłam ceny to się przeraziłam, więc chyba kupię używany

Agag współczuje ci ale najważniejsze jest że mała się dobrze czuje i jest dzielna. BĘDZIE DOBRZE :)

Jeśli chodzi o ten wózek to cena jest kusząca ale ja sobie poczekam z większymi rzeczami, zacznę kupować miesiąc przed:). ty kochana kup i zdaj relacje :D

Dziewczyny jutro są te warsztaty kto w końcu idzie???

Czeeeść dziewczyny!

agag_agag - booże co za historia, współczuję przeżyć, ale dobrze, że z córeczką już lepiej ...
skąd ta salmonella?

poczytywałam Was, ale jakoś nie miałam weny pisać, męczyłam się z tym zębem do piątku, w czwartek byłam wyrwać, i mi go nie wyrwali :/
ale od piątku mogę jeść normalnie, także nie jest najgorzej.
Dzisiaj mam wizytę u dentysty i mam nadzieję, że mi coś mądrego wymyśli i nie zejdę na zawał na tym fotelu, od wejścia będe krzyczeć, że chcę znieczulenie ;)

Bimka, zainspirowałaś mnie ;). Fajny ten wózek no i cena baaardzo zachęcająca ;)
co prawda nie chciałam jeszcze wózka kupować, myślałam o nim jako o ostatniej rzeczy w lipcu, żeby nie stał niepotrzebnie w domu. Ale ta cena to rzeczywiście wyprzedaż czy on w takiej cenie jest zawsze??

muszę poczytać opinie na necie ;)

pozdrawiam!

mojej koleżanki córka tez pół roku temu załapała salmonelle, ma 7 lat i chodzi do 2 klasy i w klasie pare dziewczynek tez miało w tym czasie rewolucje żołądkowe ale żadna nie miała salmonelli, 2 tyg w szpitalu, sanepid zawędrował do szkoły i u mojej koleżanki w domu tez był i przychodził co miesiąc, ogólnie 4 wizyty sanepidu miała..

Bimka fajnie wygląda ten wózek, czerwony mi sie podoba, ciekawe jak w rzeczywistości.. kup i zdaj relacje i wtedy ja moze tez sie na taki pokusze hehe bo nie chce wydawac majatku na wozek :)

Salmonella masakra, pewnie z jajek, albo może coś ze słoika jadła, ciekawe od czego.

Co do wózka to kusi mnie ten:
http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyjny-bertini-x4-okazja-wyprzedaz-i2186465480.html

ma dobre opinie, jestem go ciekawa. Już sie wcześniej na niego czaiłam dla Madzi, ale zawsze coś wyszło że w końcu nie kupiłam.
680 zł za wózek 2w1 to nie majątek, można zaryzykować, albo używany kupić, też są na allegro jeszcze na gwarancji

o matko co za dzielne dziecko:)

Co do tego ile tej salmonelli to nei wiem, bo nie widziałam wyników, tylko lekarka do mnie dzwoniła. Z szoku nawet nie pytałam. Wiem tylko że materiał do badania był brany w dzień wypisu ze szpitala, czyli w środę pod koniec 7 doby całej choroby, kiedy wszystkie objawy ustały na tyle, że nas ze szpitala wypisano (w sensie nie było już gorączki ani wymiotów, nie było już w kale krwi a kup było mało i już nie sama woda) Więc myślę, że duży wskaźnik to już nie był

ja najbardziej jestem zła, że 4 lekarzy nas odesłało z kwitkiem z 3 szpitali... Dziecko 10 dni samo się męczyło i w końcu samodzielnie organizm zwalczył tą salmonelle... Dopiero w 10 dobie włączony został antybiotyk, a do tego czasu jedynie lacidofil a wcześniej smecta nurofen i paracetamol
10 dni! gorączka 40 stopni, wymioty, biegunka, bez jedzenia i prawie bez picia! Mam bardzo silne i dzielne dziecko... nawet sie nie skarżyła że ją coś boli :)

Co do przebadania to ja oczywiście będę chciała być przebadana chociażby ze względu na ciążę ale też na charakter pracy (a pracuję w przedszkolu) Jutro idę poodwiedzać wszystkich lekarzy... Ja generalnie jestem aktywna zawodowo i byłam tylko na urlopie który został przerwany chorobą więc teraz jestem na zwolnieniu do przyszłego wtorku. Do tego czasu będę wiedziała co dalej. przynajmniej mam taką nadzieję..

ech agag_agag :(
A duże miano tej salmonelli? Moja starsza córka złapała ją jak miała 2 lata i na szcżęscie po antybiotyku posiew był już jałowy. Słyszałam, że sanepid czasem w to wkracza i trzeba badac wszytskich domowników ale u nas nic takiego nie miało miejsca.

bbbbbbbbrrrrrrrrrrrrrrrrr salmonella ;/
trzymajcie sie zdrowo i nie złap bakcyla kochana.

Kurcze, szczerze wspolczuje :( dzieci nie powinny chorowac to takie niesprawiedliwe :(

uuu :( biedna Emilka :( kurcze ciekawe gdzie złapała:(

Rano dzwoniłam do szpitala dowiedzieć się o wyniki powiewu kału. Podobno było wszystko ok (w sensie że ujemne)
Po południu dzwoniła do mnie osobiście lekarka prowadząca Emilkę i poinformowała mnie, że z laboratorium dosłano jeszcze jeden wynik stwierdzający obecność salmonelli...

Krasnal ja jak przegladam w necie te wozki to wariuje już bo tego jest tyle i kazdy ma 100 róznych opcji..

ja tez bede musiała sie zacząć rozglądać za wózkiem bo nie mam pojecia jaki powinien być:(

Inne tematy z forum

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?