Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 7*

Sierpień:
gianella - 02.08.
Eliska - 03.08 - dziewczynka
Sylwia- 04.08 - chłopak! :)
Sanszajn - 04.08
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08 - dziewczynka:)
karing - 07.08
agag_agag - 09.08
ania84 - 12.08.
Ania32 - 13.08.
asela - 15.08. - dziewczynka
Kasita - 17.08.
Ola81 - 17.08.
GosiaS - 18.08.
Paula - 19.08.
AgusiaB - 20.08.
Bimka - 21.08.
Martek - 25.08
łucja81-26.08
Mammamia - 28.08.
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08

Wrzesień:
ania85 - 02.09.
nanik - 03.09.
Asiunia81 - 05.09.
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09.
ivi83 - 09.09.
Fretka - 15.09.
agusp - 15.09.
Roli - 17.09.
Alana - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.
malutka22 - 22.09.
Okruszek - 22.09.
krasnal699 - 24.09.
Iskierka28 - 29.09

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-6-t314936,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 7*

Ja miałam pełen zestaw za free. Teraz poproszę jeszcze o stwierdzenie grupy krwi, bo ostatnio powiedziałam jemu jaką mam, ale jednak to chyba nie moja grupa.

Malutka takich malusich rozmiarów to nie ma :P

Dziewczyny, znalazłam w wątku mamuś październikowych ..
warto się przyjrzeć i powiedzieć swojemu lekarzowi, ja co prawda jestem po, ale że nie przeszłam toxo to pewnie jeszcze będę miała robione ..

"TOKSPOLAZMOZA WAŻNE!!!! - zgodnie z rozporządzeniem ministra zdrowia z 23 września 2010 roku (standarty postepowania oraz procedury medyczne przy udzielaniu świadczeń zdrowotnych z zakresu opieki okołoporodowej sprawowanej nad kobietą w okresie fizjologicznej ciąży, fizjologicznego porodu, połogu oraz opieki nad noworodkiem Dz. U. 2010.187.1259) oraz rozporządzeniem ministra zdrowia z 27 maja 2011 zał. nr 2 w sprawie świadczeń gwarantowanych z zakresu ambulatoryjnej opieki specjalistycznej Dz. u. 111 poz. 653 tokspolazmoza jest badaniem refundowanym przez NFZ. Dziewczyny, nie dawajcie sobie wcisnąć kitu lekarza, że to nie jest refundowane. Mam nawet pismo z NFZ potwierdzające te informacje"

a nie macie niczego w rozmiarze 34-36?

A może właśnie lubi i chce bym często przychodziła :P żart bo to taki d*pek był, że szok. Ciągle mówił, że nie może na więcej dać. Dobrze, że już zmieniłam lekarza.

Ja dzisiaj też średnio się czułam. Wczoraj 5 razy jechałam autobusem i 2 razy kolejką. Tak mnie wytrzęsło, że do dzisiaj boli mnie żołądek. Teraz już jest ok i zaraz idę zrobić sobie wielki talerz kanapek :D

Dziewczyny,
mam rybaczki ciążowe na sprzedaż, może któraś z Was będzie zainteresowana, albo kogoś znacie. Rozmiar 48, beżowe.

Ja dostałam jakoś na 26 chyba.

Co do znajdowania i wygrywania, to ja osobiście nie specjalnie, ale za to w zeszłym roku moja córka znalazła na placu zabaw 10 zł :) I przybiegła mi pokazać, mądre dziecko :)

W przedszkolu szaleje ospa, a dziś po kąpieli zobaczyłam je... czerwone kropki, łącznie z 5, u młodej na boku i plecach, więc jutro do pediatry. Kuźwa, a ja się tak paskudnie czuję, a mąż ma teraz popołudnia, przed 16 wracałam z młodą z przedszkola i był luz, a tak będziemy od 12 same siedzieć, chyba nie wyrobię.

Dzisiaj spałam do 12. Budziłam się tylko rano jak Misiak do nas przyszedł, jak się ubierali i łazili po domu przed wyjściem do przedszkola, a potem mnie mąż obudził jak wychodził do pracy. Masakra, brzuch jakby ktoś pięścią walnął, ból głowy to już stan permanentny, zawroty jak się tylko ruszę i uczucie w głowie jakbym cały czas była pijana. Długo tak można pociągnąć? Bp pięć miesięcy jeszcze nie dam rady.
Boszzz, a ja myślałam w pierwszej ciąży że się źle czuję...

Malutka, na 14 dni to strasznie krótko ;/ Spytaj lekarza czemu Ciebie tak nie lubi :)

A to dobrze wiedzieć bo ja cały czas dostawałam na 14dni :/

Ja dostałam L4 na 4 tygodnie, czyli do kolejnej wizyty.

Ja miałam L4 na 26 dni, a teraz mam na 28 dni :)

ale mam dzisiaj ciężki dzień, cały dzien mdli mnie i wymiotuje, teraz tez sie czuje jak niedorobiona i wyjęta :/ juz marzy mi sie dzień bez ani jednej mdłości :(

Wąsewicz mi daje na 30 dni

a co do jedzenia i picia-to ja mam ogólnie jadłowstręt a pić mi się chce non stop :/

heja dziewczęta, kurcze nie pamiętam która to wit B ale jak weźmiecie kompleks to na pewno Wam pomoże. To jest wit B odpowiedzialna za oddychanie komórkowe :)

Ja właśnie zaczynam wolne :D

ja dostawałam zawsze na 28 dni

zbieram się do lekarza - denerwuję się jak zwykle i brzuch mnie boli (w sensie żołądek z nerwów)

Dziewczyny na ile dostajecie zawsze zwolnienie??

Krasnal i jak Ci w końcu wyliczyli wypłatę?

nie no ja takiego łupu jeszcze nie miała czesto 100 150 200 zł

asela ja mieszkam w redzie, tak wiec głównie tutejsze lumpki odwiedzam, w ogóle dzisiaj bardzo dużo ciuchów ciążowych było, tylko że głównie w rozmiarach 42 i większe, ta bluzka była jedyna w moim rozmiarze
a z gdyńskich to polecam taki na starowiejskiej, tak w połowie tej ulicy, chyba na przeciwko jest pko, i drugi na władysłąwa iv, prawie na przeciwko salonu sukien marietta-tylko że w tym zawsze jest pełno ludzi i trzeba sie przepychać:)

No fajne, zwłaszcza dla nas studentów to była kupa kasy.

wow asela to już naprawdę fajne znaleźne :D

Inne tematy z forum

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...