Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 7*

Sierpień:
gianella - 02.08.
Eliska - 03.08 - dziewczynka
Sylwia- 04.08 - chłopak! :)
Sanszajn - 04.08
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08 - dziewczynka:)
karing - 07.08
agag_agag - 09.08
ania84 - 12.08.
Ania32 - 13.08.
asela - 15.08. - dziewczynka
Kasita - 17.08.
Ola81 - 17.08.
GosiaS - 18.08.
Paula - 19.08.
AgusiaB - 20.08.
Bimka - 21.08.
Martek - 25.08
łucja81-26.08
Mammamia - 28.08.
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08

Wrzesień:
ania85 - 02.09.
nanik - 03.09.
Asiunia81 - 05.09.
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09.
ivi83 - 09.09.
Fretka - 15.09.
agusp - 15.09.
Roli - 17.09.
Alana - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.
malutka22 - 22.09.
Okruszek - 22.09.
krasnal699 - 24.09.
Iskierka28 - 29.09

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-6-t314936,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 7*

dziewczyny gdzie jestescieeee :>
Od godziny mam dziwne skurcze, na początku lekkie jak przed okresem a teraz coraz mocniej boli.. nie wiem co robic :(

Łucja dorwałam te spodnie w Rumi dzisiaj, ale rozmiar 40 ;/ bede za małe za 3 miesiace pewnie , moze pojade jakos niedługo do matarni albo bałtyckiej wymienic je na wieksze :)

Nat napisz jutro jak po wizycie :) jak wrażenia i jak dzidziol sie ma :)

Spoko :)

Malutka:
Upsik :))) Grunt to czytanie ze zrozumieniem :))) hihi

Iskierka ja pisałam o 1 ciąży :)

na 16.20 :D mam nadzieje, że będzie dobrze nie wiem czemu mnie to tak stresuje, nowy lekarz, nowy adres, nieznany mi autobus ;p

nie ma zadnej położnej , przychodzisz pytasz kto ostatni i czekasz , on Cie zawoła :) na ktorą masz wizyte ? przygotuj sie na spoznienie tak 10-20 min.a tak poza tym bedzie wszystko dobrze :) miły, rozgadany facet :)

dzięki dziewcyzny :D już się denerwuję :D a tam u niego jest jakaś położna (kobieta jakaś) do której trzeba iść żeby zważyła i zmierzyła? Czy grzecznie czekać w kolejce? I czy on woła czy jak?

nat, bardzo prosto tam trafić. Jedziesz 194. Wysiadasz na Sikorskiego. Przechodzisz przez ulicę. Widzisz Biedronkę. A za Biedronką jest taki jakby nowy blok mieszkalny (no w miarę nowy 10 letni może a może i starszy trochę). I w tym bloku mieszkalnym od frontu (czyli od tej strony co bedziesz szła) bedzie optyk. Wchodzisz do tego ino optyka. A tam będą 2 gabinety: 1 do lekarza medycyny pracy i 2 do Żółtowskiego.
Trafić prosto, bo tego optyka zobaczysz z przystanku.

no i jak wysiadziesz jest biedronka obok biedronki jest blok w którym w jest Optyk i wchodzisz do tego optyka i tam przyjmuje :)

do dziewczyn, który były u Żółtowskiego, proszę wytłumaczcie mi gdzie on przyjmuje, jutro jadę tam sama autobusami i to prosto z pracy, dlatego nie mam dużo czasu na błądzenie. Narazie wiem tylko tyle (albo aż), że mam wyjść na przystanku Sikorskiego i już nie wiem co dalej :/

Zmachana wróciłam... Księgowa powiedziała, że wylicza się z 12nastu miesięcy jak się pracuję u tego samego pracodawcy. Jeszcze Rmua pokazałam i powiedziała, że dyby zliczyć wszystkie z 12 miesiecy i podzielić to wyjdzie mniej więcej tyle ile powinnam dostawać brutto. Ja co miesiąc na Rmua mam inne wynagrodzenie.

Czyli Malutka u Ciebie się liczy tylko to co masz na papierze jak miesiąc dopiero u tego pracodawcy pracujesz...

jeżeli zakład pracy zatrudnia pow. 20 osób, po 33 dniach wypłaca pensje zus ale poprzez pracodawce, i ja tak właśnie mam:)

a mnie dzis na wiosenne porzadki wzieło, jedna częśc sprzatania juz za mna jutro druga, musze wszystkie szafki przetrzepać i powyrzucać co nie potrzebne puki męzusia nie ma bo on cierpi na zbieractwo i nic nie pozwoli mi wyrzucic :D

ja masc cynkowa stosuje na pryszcze, ona po prostu wysusza :) nigdy nie miałam oprychy ale zajady czasem mam i tez paskudne to jest a wizyta u dentysty z czyms przy ustach okropne, wspolczuje sylwia..

tak tak malutka, jak nie pracujesz roku to liczy się to co na papierze, dzwoniłam do ZUSu w tej sprawie i tak mi powiedzieli

już sama nie wiem jak to jest z tą pensją ale w 1 ciąży pracowałam miesiąc dostałam umowę i poszłam na zwolnienie, i dostawałam co miesiąc tyle ile miałam w papierach a nie średnią z 12 miesięcy. może jak u jednego się pracuje rok to wtedy wylicza Średnią.

Ja miałam premie ale niestety słowną, nidzie nie zapisaną i niestety nie została uwzględniona w wypłacie.

jak jesteś na zwolnieniu od 4 stycznia to teraz płaci Ci już zus. Pracodawca tylko 33 dni.

Hej, ja rano byłam w lumpku i kupiłam znowu parę ciuszków dla dzidzi- wszystko typowo dziewczęce, jak się okaże, że jednak chłopak będzie to chyba komuś oddam bo już sporo tego mam. Ale jakoś nie mogę się oprzeć, bo koło mnie otworzyli takiego mega lumpka, gdzie są prawie same firmowe ciuszki dla dzieci (głównie Next) naprawdę za małe pieniądze i zawsze jak w środę idę po chleb rano, to niby tylko wchodzę popatrzeć, a wychodzę z siatą.
Co do pensji, to ja na l4 wyszłam na plusie, bo ostatnią pensję dostałam o 300zł więcej niż normalnie, bo chyba wliczyli do średniej 13-tkę i jakieś nagrody, tak więc jestem zadowolona.

u mnie było lajtowo z przygotowaniami do ślubu ale nie miałam takiego ciśnienia że wszystko musi być tak jak sobie wymarzyłam, kolor kokardy przy sukni świadkowej identyczny jak kolor obrusu, itp... Mam koleżankę co miała takie jazdy, ta to rzeczywiście sie nastresowała.

Wkurzyła mnie w sumie tylko jedna rzecz. Jak babka od sali się pytała ile bedzie gości to powiedziałam że 40 osób + para młoda. Zapisała 40+2. A potem się okazało, ze brakuje 2 miejsc. Babcia jeszcze scenę zrobiła że chce siedzieć przy świeczniku i już focha strzeliła i uciekła, ale ją złapałam przy wyjściu i dałam jej ten świecznik :P

Potem wkurzałam się na kamerzystę bo zrobił jakiś beznadziejny film na o******** i na dodatek trwało to 4 miesiece a nie 4 tygodnie jak obiecywał. Ale w końcu zrobił to porządnie, a na koniec wstawił fajny filmik, robiliśmy zdjecia w plenerze, on to nagrywał bez naszej wiedzy a potem śmieszny film z tego zmontował.

I jeszcze wkurzałam się na świadków ze nie ogarniali. I były takie sytuacje że nie było wiadomo co teraz. Np. wychodzimy z kościoła a tu pusto. Nie było nikogo kto by na nas sypnął ryżem, nikt przed kościół nie wyszedł. I żeśmy stali jak te p*zdy i czekali na nie wiadomo co i to widać na filmie :/

I nie było wiadomo kiedy dawać prezenty, co chwilę kolejka się ustawiała, to przed kościołem, to po kościele, to przed autokarem a myśmy chcieli na sali.

I z tego wszystkiego nie zrobiliśmy sobie zdjecia grupowego.

Jakbym teraz robiła ślub drugi raz to już bym wiedziała na co zwrócić uwagę.

Ale ogólnie gościom się podobało, wszyscy tańczyli, świetnie się bawili, dużo jedli, dużo pili. Żarcie w ogóle było fantastyczne!

Ja tam przygotowania do ślubu dobrze wspominam (chociaż stres straszny) :D więc Krasnal gratulecje :D
Ja też dostałam opryszczkę, naprawdę nie można jej smarować w ciąży tymi maściami? Bo ja oczywiścnie nie świadomo się od wczoraj smaruję ;/ ehh, nienawidzę opryszczki a już w ogóle jak się właśnie przenosi po całej twarzy

Jeszcze sprawdziłam jakie miałam kwoty na Rmua, i miałam z premiami liczone :) Wiec powinno być z 12 miesięcy średnia :))

Inne tematy z forum

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...