Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 7*

Sierpień:
gianella - 02.08.
Eliska - 03.08 - dziewczynka
Sylwia- 04.08 - chłopak! :)
Sanszajn - 04.08
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08 - dziewczynka:)
karing - 07.08
agag_agag - 09.08
ania84 - 12.08.
Ania32 - 13.08.
asela - 15.08. - dziewczynka
Kasita - 17.08.
Ola81 - 17.08.
GosiaS - 18.08.
Paula - 19.08.
AgusiaB - 20.08.
Bimka - 21.08.
Martek - 25.08
łucja81-26.08
Mammamia - 28.08.
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08

Wrzesień:
ania85 - 02.09.
nanik - 03.09.
Asiunia81 - 05.09.
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09.
ivi83 - 09.09.
Fretka - 15.09.
agusp - 15.09.
Roli - 17.09.
Alana - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.
malutka22 - 22.09.
Okruszek - 22.09.
krasnal699 - 24.09.
Iskierka28 - 29.09

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-6-t314936,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 7*

Alana hahahah :D
choć wcale Ci się nie dziwię, przecież te kapsułki lactovaginal są tak malutkie jak kazde inne do łykania, ja musiałam przeczytać instrukcję obsługi, bo w pierwszej chwili nie byłam pewna gdzie to wsadzić ;>

TSH w ciąży endokrynolodzy nie zalecają robić bo szaleje i jest mało miarodajne a poza tym nawet jeśli miałabyś miec nadczynność (bo podejrzewam, że to przez brak przyrotu wagi to badanie) to w ciązy diagnozuje się ją dzięki poziomowi fT4, nie samego TSH. Ale ginekolodzy zauważyłam, rzadko to wiedzą i podnoszą larum.

ja nie wiem co Wy macie z tymi żyłami...

Tak Altacet w żelu, polecam :) Po szpitalu 2 tygodnie smarowałam namiętnie, bo miałam zrosty aż :)

Byliśmy wczoraj oglądać nasze maleństwo, jak zwykle ja oglądałam chwilkę mój mąż miał za to długi pokaz;)
Pani dr powiedziała że siusiaka nie widzi ale się pod tym nie podpisuje jeszcze. Maluszek ma 260g. Na ciążowych stronach są mniejsze wagi ale gin mówiła, że ok w normie.
Czyli są duże szanse że będziemy mieć dwie córcie w domku ;)
No i jeszcze dziwna sprawa zamiast przybierać na wadze tracę niewiele ale ważę mniej niż na początku ciąży. (jem duuużo i myślałam że będzie z 4 kg do przodu a tu nic).

Dostałam skierowanie na TSH, trochę się martwię...
Dzś robiłam badania koszmar!! 50min pobierano mi krew, 3 panie, wkłuć ok 6 z "ryciem", i ledwo się udało zebrać małą fioleczkę. Mam 2 przebite żyły z siniakami bolą okropnie . Myślicie że Altacet pomoże?

Powodzenia na wizycie Alana :) Ale nabroiłaś z tymi globulkami ;)

Ja jutro na usg połówkowe idę. Mam nadzieję, że dziewczynce nic nie wyrosło między nogami ;)

A mój synek znów chory :( Ja się wykończę.. Pochodzi 3-4 tygodnie do przedszkola i choroba. Chyba muszę mu dać szczepionki uodparniające - typu Ribomunyl i Broncho Vaxom czy jak im tam...

ej, czy to jest możliwe żeby bolały mnie już "tamte" kości?
kurcze, wieczorem bolą mnie kosci między nogami.. już by sie rozszerzało?

jak ktoś nie ma w głowie ten musi sie wstydu najeść :D powiem bo faktycznie lepiej powiedzieć :D Żegnam was dziewczyny i transportuje sie na obłuże, wiec zawitam tutaj po wizycie u doktorka ;) MIŁEGO DNIA :))

Koniecznie zdajcie relacje jak było na tych warsztatach :)

I pochwalcie się jak Wasze Dzidzie w brzuszku po USG.
Ja za 2 dni idę... Już nie mogę się doczekać żebyśmy z Małżem zobaczyli wspólnie maleństwo mieszkające w moim brzuszku.

no ale nawet jak się wchłonęło przez łożysko to już chyba za późno żeby coś zrobić

hahaha Alana padłam!!!
nie wyspałam się, ale humor mi od rana poprawiłaś :D

powiedz lekarzowi, być może nic się złego nie stało, ale lepiej powiedz ;)

z tym kanałowym to oczywiście, że na NFZ, prywatnie to można pomarzyć o czymkolwiek ;). Ale mnie nie stać na prywatne wizyty więc normalnie do przychodni poszłam ..
i czytałam już o tym, że kanałówka za darmo, ale jeszcze nie zdążyłam nic powiedzieć, a stomatolog do mnie sama, że w ciąży jest za darmo, ewentualnie za lepszą plombę będę musiała doplacić, ale mi nie potrzebna bo to 7 więc nic nie będzie widać i wezmę darmową ..

co do reszty leczenia nic nie mówiła, mam przyjść za 2 tygodnie to się dowiem, póki co mam zatruty kanał jeden ..

i jasne, że nie polecam, bo po co cierpieć ( chociaż ja bez problemu dostałam znieczulenie), ale w razie tfu tfu gdyby którejś się zdarzyło to warto pamiętać i kasę zaoszczędzić ;)

hehehe Alana dobre :) Ja już jednak bez żartów bym powiedziała jednak lekarzowi, lepiej dmuchać na zimne, bo te lekarstwo w pochwie pewnie dalej się nie wchłania tylko działa na powierzchni a nie wiadomo jak to jest jak jest połknięte żeby przez łożysko nie przechodziło...

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze usg :) Koniecznie dajcie znać co i jak :)

oł dżizys Alana, dobra jesteś :P
moja babcia też kiedyś zjadła globulki, ale ona nie czyta, nie widzi i nie rozumie :P

cześć dziewczynki w ten słoneczny dzionek :)
zauważyłam,że lekarze których przyjmują na nfz przed 20 tygodniem w ogólnie nie chca nawet próbować podejrzeć płci,ja u mojego teraz będę właśnie w 20 to powiedział,że może się uda (a ja już przecież płeć znam :P )
ja też czuje ruchy dzieciaczka,czuje jak mi się tak napina brzuch,a dzisiaj rano się najadłam czekolady to nawet dwa kopniaki dostałam,lekkie,bo lekkie,ale były :)

no to dziś śmigamy na warsztaty :) ciekawa jestem co to takiego będzie :)

powiedz :) a co tam :) humor mu poprawisz do końca dnia a on Cię przynajmniej zapamięta do końca ciąży i juz zawsze wszystko będzie ci baaardzo dokładnie tłumaczył :P

haha :D
Alena ty jesteś niezastąpiona :)

własnie czytam w necie czy przezyje i tam takie cos przeczytałam "chyba nikt przez pomyłke nie zje całego opakowania a jenda tabletka nie zaszkodzi" a ja zjadlam prawie cale opakowanie przez pomylke i sie zastanawiam czy sie pochwalic lekarzowi bo aż mi głupio że jem globulki dopochwowe :D nic mi nie jest, biegunki nie miałam wiec chyba przeżyje :D

hehehehehe.... Ciekawe czy po połknięciu podobny efekt :) i jakie skutki uboczne :)

Alana, hahaha popłakałam się :) Humor mi poprawiłaś :) Ale nic Tobie nie dolega? biegunka ?
Nie martw sie, wszystko dobrze będzie i maleństwo jest zdrowiutkie :)

:)) dobre alana:))

wiecie co ja zrobiłam, lekarz kazał mi jesc lacibios femina, a ja kupiłam lactovaginal to jest dopochwowe i to jadłam i zjadłam 8 juz i sie dopiero przed chwilą skumałam ze to do pipy sie wkłada, co za bezmozg ze mnie :|

Inne tematy z forum

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni