Mamusie styczeń 2017

Witam,
Czy są już jakieś mamusie z terminem na styczeń 2017?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie córa przed porodem była już mniej ruchliwa

Bylismy w czwartek na wizycie u lekarza. Lila nie przybiera na wadze :/ czyli powtarza sie problem ze szpitala :/
Az sie zdziwiłam bo ładnie je a ja pokarmu mam dużo...
W poniedziałek znów jedziemy na ważenie.
Zaczęłam zapisywac kiedy je
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

U mnie nie było wyciszenia przed porodem bo przeniosłem 6 dni i miałam wywolywany ze względu.na wysokie ciśnienie. Ale te ostatnie dni są mega stresujące,też każdego dnia doszukiwalam się czy to już :)

Tak, bede rodzic w Pucku - tam pracuje moj lekarz i w razie czego zrobia mi cc. Chociaz wydaje mi sie ze od wczorajszego popoludnia Igor jest juz ulozony prawidlowo!:) Nawet zaczelam sie martwic bo wczesniej ruszal sie tak ze az bolało, a od wczorajszego popoludnia ledwo co, czuje rozpieranie w dole brzucha, lekkie skurcze, do tego pobolewa mnie glowa i wciaz chce mi sie spac - ogarnela mnie taka niemoc ze wiekszosc dnia przelezalam. Mialam tak samo tuz przed porodem córki. Ale dzis juz nie jestem taka senna, mlody sie przeciąga, skurczow brak;) Te jego ruchy sa o wieeeele spokojniejsze - wlasnie dlatego podejrzewam ze sie przekrecil i nie ma juz rączek i nóżek przy moim brzuchu tylko od strony moich pleców.

A moze uspokoił sie be zebrac sily przed porodem? Kiedy obserwowalyscie takie uspokojenie dziecka przed porodem?

My też planujemy pierwszy spacer w niedzielę :)zobaczymy jaką będzie pogoda. 38 tydzień to już niedługo szczęśliwy finał :) masz też wariowal jak szalony cała ciąże,czkawki itp miewał. Szpital wybrany?

Kurczę, to trochę się pozmieniało - jak rodziłam córkę 5 lat temu to kazali jak najszybciej wychodzic i hartowac, werandowac nie kazali jesli bylo max -10. Pamietam ze na pierwszy 15minutowy spacer wyszlismy jak mała miala 6 dni i było -5 stopni.

Młody w brzuchu wariuje, fika koziołki - sama nie wiem jakim cudem na tyle miejsca na tym etapie, w 38tc. W poniedzialek lezal skosnie, glowką w dół, wczoraj lezal poprzecznie, dzisiaj chyba posladkowo. Więc chyba u niego wszystko mozliwe;) Mam nadzieje ze na koniec odwroci sie pieknie główką w dół, pleckami do mojego brzucha:)

To całkiem fajnie położna podeszła. Nam pediatra powiedziała żeby rozpocząć werandowanie od 14 dnia - 5 minut i każdego dnia dokładać 5 minut. A na spacer dopiero w lutym.... niezależnie od tych zaleceń już się werandujemy i jeśli pogoda się utrzyma, w weekend planujemy pierwszy spacer.

Mój synek ma 8 dni i też jutro wizyta pediatry ale położna też przychodzi kolejny raz. Nasz Synek to zarlok straszny i ciągle cycucha szuka i najchętniej by z nim spał :)A później ulewa bo ma nadmiar chyba. Co do wyładowania to nam położna mówiła o spacerze po 14 dniach a od 11 werandowanie 15min,12 dnia pół godzinki i 13 dnia 45 min. Spacer mówiła że po 14 dniach godzinny jeśli będzie cieplej niż -10.

Dziewczyny jak tam? Sama nie wierzę że nasza córeczka ma już 10 dni, przecież dopiero co zaszłam w ciążę. Na razie odpukac jest grzeczniutka....

Była u nas już położna, w poniedziałek wizyta u pediatry. Myślałam o werandowaniu już, ale jest taki mróz.... Chyba jeszcze poczekamy aż do wizyty u pediatry.

Z tego co wiem to Kowalski jest z-ca ordynatora na Zaspie.

Grążawski Jan

Margaretka, można wiedzieć kto teraz zastępcą ordynatora na Zaspie?

Gratuluję! My z żoną nadal oczekujemy parzystych czerwonych kreseczek :-)

To gratulacje dziewczyny :)
Przygotowują moją córeczkę do wyjscia jutro :) jeżeli rano będzie miała dobre wyniki to idziemy do domku :)

Dominika, nie odpuściłam i caly czas ściągam mleko laktatorem. Tak rozbudziłam laktacje, że chyba niedługo będę tryskać mlekiem po ścianach ;) pół Gdyni bym wyżywiła ;)
I cieszę się niezmiernie z tego bo córka widać że tylko cyckowa. Butli nie chce.

Jestem akurat w szpitalu w Redłowie u córki i porodówki puste, nikt nie krzyczy ;)
Ale patologia pełna

Pozdrawiam i życzę zdrówka dla małych pociech :)

Dziewczyny ja wczoraj pojechałam na zaspe ze skierowaniem, ponieważ już duże rozdarcie miałam bez żadnych Skurczy, i lekarz się bał że w razie akcji nie zdążę do szpitala. Na ip na dole bardzo mało kobiet, przyjęli mnie na porodowke, wszystkie sale wolne były. Urodzilam w 40 minut niecałe.

Margaretka gratulacje! Wiem jak ciężko jest być bez malucha, już niedługo będziecie razem w domku. Walczysz o laktacje czy odpusvilas?

Ja urodziłam w czwartek, w sobotę po południu już nas puścili do domku. Córeczka Martusia 3800 i 57, 5 dni po terminie. Niestety było cc:( rodzilam na klinicznej i też mega ścisk i co chwile prxyjezdzaly dziewczyny odsylane z Zaspy albo wojewódzkiego.

Malutka cudowna, ja niestety nie jesten w stanie jej karmic piersią, więc odciagam i podaję z butli. Od razu zalapala (tzn z butli to bez problemu, z aventu za żadne skarby - dobrze ze miałam różne kupione), noce też całkiem spoko;)

Trzymam za Was kciuki!

Ja chodzilam do ginekologa ktory pracuje na Zaspie i jest zastępcą ordynatora. Co prawda nie mam numeru prywatnego do niego ale gdynys chciala to podam ci gdzie przyjmuje na nfz i może położna pokieruje cię na jego prywatną praktykę

Margaretka gratulacje!!!:) Wyglada na to ze otworzylas liste, teraz my wszystkie kolejno sie rozpakujemy:)
Faktycznie drobniutka kruszynka z Twojej Lilianki:) sliczne imie wybraliscie:) a gdyby ją wypuscili to moglabys ją karmic piersią w domu i moze by przybierala na wadze?

Ja nie moge spac z nerwow i mam biegunke:-/ dzwonilam do poloznej, kazala mi przyjechac jutro do ordynatora,opisac sytuacje i prosic o cesarke a jak nie to psychiatra:(

Ja leżałam w Redłowie po nowym roku

ja jak bylam przed swietami, to dziewczyny czekały na ip na zwolnienie sal porodowych, nikogo nie odesłali hmmm dzisiaj podjadę zobaczymy co tam .

W każdym szpitalu teraz tłok. Jak leżałam w Redłowie to co chwila dzwonili z Zaspy czy jest w Redłowie miejsce

Inne tematy z forum

co robicie w takie upały? :/ (122 odpowiedzi)

wyszlam na chwile z dzieckiem bylo po 10- siatej i za kilkanascie minut wrocilam do domu bo nie...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...