Mamusie styczeń 2017

Witam,
Czy są już jakieś mamusie z terminem na styczeń 2017?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczeń 2017

Hej dziewczyny :) co tam u Was? Jak samopoczucie?

Hej Olka:) dobrze ze wszystko ok:) na tym etapie juz chba dzieci rosna w swoim tempie, a co do wagi to moje dzieci zawsze na usg wychodzily wieksze niz zakladaja normy... ktos mi powiedzial zebym sie nie przejmowala bo jak jestesmy z mezem wysocy to dzieci tez duze i to sie sprawdzilo. Corka miala 3840 i 58 cm dlugosci. Teraz wg Preisa synek rosnie jeszcze wiekszy, a wg mojego lekarza nieco mniejszy. Co lekarz to opinia, zalezy jak kto zbada i stad tez moga byc roznice.

Ja mam polowkowe za tydzien u mojego gin a 3 dni pozniej w szpitalu na klinicznej bo chyba potrzebuja danych do badan po amniopunkcji - innego powodu nie widze. Lekarz po wydaniu mi prawidlowych wynikow amnio kazal przyjsc na polowkowe a na moj sprzeciw nalegal ze mam przyjsc i juz. Dla nas to cala wyprawa do Gdanska na ta kliniczna, sama nie dojade na 7:50 wiec maz musi sie spoznic do pracy no ale skoro nalegaja...

Hej, hej.

Ja też już po usg polowkowym u prof. Preisa i też będzie kolejna dziewczynka, najważniejsze że zdrowa, tylko jak to lekarz powiedział powinna ważyć 100 gram więcej, co mnie martwi...ale z drugiej strony pierwsza córka też była malutka, więc może taka moja natura.

To pisalam ja, MartaB;)

Hehe dobre:) kobitki górą:) moj maz zdebial jak mu powiedzialam ze corke odchowalam, a teraz synka oddam pod jego skrzydla hehe ale mial mine;) ale po fakcie to mam nadzieje ze bardziej sie wlaczy w wychowanie drugiego dziecka (niezaleznie od plci). W swoich 4 katach mysle ze bedzie lepiej niz przy corce.

Tak wiem, trzecią córeczkę :D

Mąż będzie niczym szejk ;) w haremie ;) Zdominowany przez swoje kobity ;)
U nas nawet kot to baba :D

To chyba tez sie zabiore za male malowanko:)

Dobrze ze serduszko jest cacy:) A wiesz juz co urodzisz?

MartaB cieszę się, że wyniki badań są prawidłowe i gratuluję synka :)
Moja starsza córka też mnie "pilnuje" ;)
Czasem mam ochotę na pepsi i jak Nati widzi, że ją piję to mówi, że nie mogę za dużo żeby dzidzi nie zaszkodziło ;)

Echo serca w porządku :) bije jak dzwon :) żadnych nieprawidłowości nie ma :)
Jakiś czas temu byłam też na połówkowym i też wszystko dobrze :)

Marta, ja w pierwszej ciąży malowałam i pomagałam w remoncie u babci :)

Hej dziewczyny, cieszę się że u was wszystko dobrze:) Margaretka jak tam echo?

W piątek odebraliśmy wyniki amniopunkcji po prawie 4 tygodniach czekania. Będzie synek, zdrowy:) Jesteśmy przeszczęśliwi, teraz wybieranie imienia, chyba będzie Borysek, bo mężowi od zawsze się to imię podoba:) A niech ma;) Córka cieszy się niesamowicie, a pytana czy cieszy się z braciszka odpowiada jak prawdziwa kobietka, że oczywiście że się cieszy, a najbardziej że będzie zdrowy:) Bardzo przeżyła moje poronienie w zeszłym roku z powodu wad genetycznych. Teraz tylko od czasu do czasu dopytuje czy na pewno zdrowy i czy czuję że mogę zjeść np. sos słodko pikantny, czy dziecku to nie zaszkodzi;) Słodka jest, kochana. Już się nie mogę doczekać jak się będzie opiekować Małym:)

Dziewczyny czy malujecie np. ściany w ciąży? Mam do malowania pokój Zuzi, ściany pomalowałby mąż, ale ja chciałam przerobić szafy. Mam farbę lateksową, przed ciążą nią malowałam i nie czuć żadnego zapachu, ale teraz się boję. Najpierw mówiłam że poczekam do 4 miesiąca, ale teraz już leci piąty a ja nadal nie chwyciłam pędzla. Wiem że moja kuzynka malowała, nawet sufity, i to sama, co prawda urodziła obu synków 4 i 5 tygodni za wcześnie ale ponoć taka uroda kobiet w jej rodzinie. Malujecie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

MartaB, Pappa robi się chyba do 12-13 tyg a test potrójny jest wykonywany gdy ciąża jest już starsza.

Jak tam się czujesz po amino? Jak dzidzia?

Trochę mnie tu nie było bo się u mnie działo ;) wczasy, wyprawianie córek do szkoły i przedszkola i dużo badań.
Ale już mogę odetchnąć ;)
Miałam zlecony test potrójny z krwi o czym wcześniej pisałam. Na szczęście wszystko dobrze :) Nie ma zwiększonego ryzyka wystąpienia wad.
Miałam też echo serduszka dziecka bo po usg prenatalnym było podejrzenie, że córeczka ma dziurkę w serduszku i niedomykalność zastawki trójdzielnej. Poszłam na wizytę to lekarka od echa zdążyła tylko zobaczyć, ze dziurki żadnej już nie ma ;) młoda od razu odwróciła się tyłkiem i zadowolona z życia nie dała się przebadać ;) więc muszę ponowić badanie. 12 września idę na powtórne echo ;)
W piątek idę na kolejne usg prenatalne, ale już się tak nie stresuje bo 3 dni temu byłam na wizycie u mojego gina i wszystko jest ok :)

A co tam u Was?

super, cieszę się z wyników Twojego usg!

ja mam termin na 6.01, będzie Bolek i jestem po połówkowym i wszystko dobrze. Oprócz nastrojów, w które mnie wpędza przyszły tata, ale to już inna sprawa.

Muszę się wziąć za szkołę rodzenia (to pierwsze dziecię). Słyszałam, że w szpitalu na Zaspie jest darmowa. Wiecie może coś? W necie nic nie mogę znaleźć, chyba się tam przejadę.

Czesc Malenka! Racja z tym tyciem. Od kilku tygodni uwazam jeszcze bardziej, ale tez nie odchudzam sie. Przez oststnie 3tygodnie wg lekarza przybylo mi 1,5kg i lekarz mowi ze jest calkiem ok i nie ma za co na mnie krzyczec;) byl zbulwersowany zachowaniem lekarki ktora robila amniopunkcje. Dzis na usg wyszlo ze z dzieciaczkiem wszystko ok:) serduszko pieknie bije, dzidzia rusza wszystkimi nogami i rekami:) nozki ma dluuuuugie;) po tatusiu, jak starsza corka:) stopki tez ponadwymiarowe, ale mozna bylo sie spodziewac, mąż ma nr buta 48,5;) och Boze, tak sie ciesze ze malenstwo zyje i ma sie dobrze!:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej dziewczyny!
Dołączam do forum.
Termin 9.01. i będzie chłopczyk ;)

Co do wagi to każdy tyje i chudnie w swoim tempie (co w sumie jest czasem mega niesprawiedliwe). Ja staram się zdrowo jeść ale ciągnie mnie cały czas do kebabów :P

MartaB trzymam kciuki za pomyślne wyniki :)

Marta okropne te lekarki. Trzymam kciuki żeby wszystko było ok. Ja mam termin na 31.12 wg usg a wg om na 01.01 więc będzie wesoło.

Ja tez bardzo się obawiam Żeby nie przytyć za dużo w ciąży ( poprzednia +30 z czego 10 zostało), na razie (już 20 tydzień) jest +5/+8. W sumie nie wiem jak liczyć bo tuż przed zajściem mocno zaczęłam się odchudzać i w 1 mc spadło mi 3 kg i wtedy się dowiedziałam o ciąży. tak więc od wagi sprzed odchudzania - tak jakby od OM jestem tylko +5.... I niestety mój organizm wybrał totalnie sieciową dietę - jeszcze do niedawna mdlilo mnie na widok warzyw, a marzyłam tylko o bigmacu... Albo kromce chleba z grubą warstwą majonezu :) gdybym normalnie tak jadła to pewnie w drzwiach bym się nie zamieściła ;)

Miłej nocy!

Dzięki, dziś jak na razie czuję się jakby nigdy nic. Wczoraj za to do wieczora bolało mnie miejsce nakłucia przy ruszaniu (mimo że praktycznie cały dzień przeleżałam, tylko do przygotowania posiłków wstawałam) i miałam uczucie że cały czas ten brzuszek był taki "inny", jakby spięty? Nie wiem jak to określić - macicę inaczej czułam. Za to teraz czuję delikatnie chyba ruchy, więc troszkę mnie to uspokoiło. Za 5 dni mam wizytę u swojego lekarza, mam nadzieję że wytrzymam psychicznie do tego czasu. Wyniki mają być na trzeci piątek od badania, czyli chyba 2 września najwcześniej.

Margaretka a czym się różni test potrójny od testu Pappa? Czy może to to samo?

Nie znam jeszcze wyniku, moze do końca tego tygodnia będzie.

Jeju, ale przeszłaś. Współczuję Ci bardzo, a ta lekarka niepoważna. Jak mogła Ci powiedzieć co$ takiego...
Jak dziś Twoje samopoczucie? Nic si nie dzieje?
Wierzę, że wszystko będzie dobrze... Musi byc.
A kiedy ma być wynik?

Margaretka znasz już wyniki testu potrójnego?

Ja już dziś po amniopunkcji. W skrócie Wam powiem że drugi raz bym tego nie zrobiła. Złapał mnie straszny skurcz macicy podczas nakłuwania, który spowodował że dziecko się przekręciło. Lekarki teksty bez komentarza. Na koniec wysłuchaliśmy jeszcze serduszka i powiedziała :No, bije, jeszcze". A jak pytałam czy udało się nie nakłuć dziecka powiedziała "Nie wiem, decydująca jest zawsze pierwsza doba". Zła jestem na siebie że zdecydowałam się na amnio:( Modlę się żeby nie było żadnych powikłań:(

Dominika wow, już połówkowe! na kiedy masz termin?:)

Margaretka ja też czuję takie delikatne smyranie, ale wiem że to to bo przy córce czułam to tak samo, potem tylko silniej:) Teraz jestem w 15 tygodniu.

We wtorek mam amniopunkcję i trochę się stresuję:( Wiem/czuję że dziecko jest zdrowe, ale 3 lekarzy każe iść na amniopunkcję, a i ja w ostatniej ciąż to sobie obiecałam, więc pójdę... ale czasem mam ochotę po prostu tego dnia nie przyjść na umówioną godzinę, zrobić sobie wagary...

Córka już wie, strasznie się cieszy, bardzo się o mnie troszczy hehe:) Fajne to takie, ona sama ma dopiero 4,5 roku a myśli tylko o tym by mi podłożyć poduszkę pod plecy, pomasować coś albo mówi "Mamo ty sobie odpocznij a ja się sama pobawię";) hehe ciekawe jak długo to potrwa;) Cieszy się że dostanie braciszka na urodziny (mniej więcej), bo termin jest dokładnie w dzień jej 5 urodzin;)

Do lekarza chodzę średnio co 2-3 tygodnie. Ostatnio lekarz mnie ostrzegł że nie powinnam w takim tempie tyć - przybyło mi 2kg w ciągu 3 tygodni. Teraz po następnych 2 tygodniach znowu 2kg:( Idzie to w zastraszającym tempie, ale naprawdę nie wiem z czego mogłabym zrezygnować, dietę mam bardzo zdrową, słodyczy nie jem, a jak mnie ssie to wcinam surowe ogórki albo pomidory. Mój mąż mówi że może już tak mam, przy córce przytyłam 29kg, potem schudłam 36kg w ciągu 7 miesięcy od porodu. No cóż, jedyne co mogę zrobić to po prostu dalej jeść zdrowo i nieduże porcje a co ma być to będzie i już.

Zamówiłam już jeansy ciążowe bo w obecne spodnie i legginsy prawie się nie mieszczę, wszystko ciśnie. Na szczęście oprócz wieczornych bólów kręgosłupa nie mogę na nic narzekać.

A jak Wasze samopoczucie?:)

Ja czuję takie lekkie smyranie od czasu do czasu.
Ale jeszcze słabiutko ;)

Inne tematy z forum

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...