Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (3)

Witam w kolejnym wątku;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (3)

Niezapominajka, ja dzisiaj idę pierwszy raz do szkoły rodzenia razem z mężem. Jedziemy na Majewskich, to jest obok szpitala na Zaspie. Z tego, co wiem nie trzeba za to płacić, bo koleżanka tam chodziła. Jedynie płaciła za męża 120 zł, ale mi położna nic przez tel. nic nie mówiła, więc nie wiem czy będziemy musieli coś płacić. Wieczorem się okaże.

Rdomi na 4d byłam u dr Augustyniaka w Gdyni. Dostaliśmy wydruki i płytkę. USG było bezpłatne, bo na zaproszenie, ale z tego, co widzialam cennik, mieli jakąś promocję i chyba kosztowało to 200 zł. W zeszłym tygodniu byliśmy jeszcze raz na 3d (bo nasze pierwsze 4d było w 18 tygodniu, więc dość wcześnie ) u dr Brzóski w Invicta i płacilismy 200 zł, 4d kosztowało chyba tyle samo, jednak to, co mi się nie podobało to to, że było godzinne opóźnienie i tak właściwie musiałam poprosić o zdjęcia 3d, bo w sumie nie wiem czy bym cokolwiek dostała. Pani doktor mówiła, że małą słabo widać, bo zakryła się nóżką i ostatecznie dostaliśmy dwa wydruki buźki, więc nie powaliła nas ta liczba. Jedno dobre, że potwierdziliśmy, jednak na lepszym sprzęcie, że wszystko ok.

Rdomi, dziś byłam umówiona na usg 4d do dr. Lęckowskiej, niestety Pani nie zadzwoniła, że jest zepsute!czekałam 3 tygodnie na wizytę i co takiego!Oczywiście przeprosiła, ale zgarniając kupę kasy za takie usg(250zł) chyba wypada zadzwonić do pacjenta, który przecież jest klientem. Od razu w necie znalazłam innego lekarza dr. Olszewski Gdańsk-Wrzeszcz, ta sama cena idę dziś na 19:15- bardzo miły przez telefon. dam znać jak było:)

Witam i ja :)

Mąż chce, żebyśmy poszli na USG 4D. Czy możecie mi coś polecić i podać cenę?

Pozdrawiam

Dziewczyny a macie w planach chodzić do szkoły rodzenia? Ja właśnie jestem w trakcie poszukiwań jakiejś na nfz, ale zastanawiam się czy osoba towarzysząca też może uczestniczyć w zajęciach?

zdecydowanie wygodne - wnetrze miekkie i łatwo dostosowuje sie do ciała. my od kilku lat mamy poduchy ortopedyczne od roku również materac memory, bo wygodny sen jest wazny. dla mnie poducha jest wystarczająco miękka.

a to wygodne jest??? :)

mam taką

http://allegro.pl/poduszka-firmy-motherhood-i3570425689.html

Ja mam też kojec Motherhood, ale jak pisałam narazie jestem z nim na etapie "poznawania się" ;) Czy się sprawdzi okaże się za jakiś czas, ale też kupiłam go, bo słyszałam/czytałam bardzo dobre opinie o nim.

Rogal Motherhood, najlepszy:)Polecam ze swojego doświadczenia i koleżanek oraz kilku zadowolonych dziewczyn z forum:)

dziewczyny a jakie rogale wkońcu kupiłyście? bo ja przeglądam na allegro i nie moge się zdecydować. Wiec proszę o coś sprawdzonego:)

Ja [postanowiłam dzisiaj też wpuścić do łóżka rogala, bo już nie wiem jak się ułożyć żeby było dobrze. Zobaczymy jak minie noc....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć dziewczyny:)
U mnie podobnie jak u Was, jestem leniwa na 150 fajerków, staram się codziennie na spacer pójść z przyjaciółka lub rodziną(mama, tata,brat, Mąż), a po spacerze padam na pyszczek i nie wiem kiedy odpływam i tak śpię do wieczora:).
Wiele faktów mi się myli, nie mówiąc już o terminach np: wizyt u lekarza. Wszystko muszę pisać, ale jednak to nie zdało egzaminu więc i mój Mąż pisze:D.
W niedzielę mamy pierwszą rocznicę ślubu, niestety mój Mąż rozpoczął kolejne studia i w weekend jestem sama:/.Poświetuję z Luśką- wciągniemy lody;)

hej;) ja tez mam mniej sil,czesto po odprowadzeniu corki do przedszkola robie sobie drzemke,widocznie organizm tego potrzebuje.Ja od zawsze spie na boku wiec problemow nie mam,spi mi sie jak narazie bardzo dobrze z przerwami na toalete.

ja nie potrafie spac na plecach a na brzuchu juz sie nie da, wiec mam do wyboru dwa boczki. zreszta zawsze spalam na poduszce memory, wiec rogal jest pod głową ok.

fajnie Caroca, ze Twoja przyjazn juz sie zaczela:) mnie juz kusi zeby zaczac kupowanie na allegro, ale jeszcze sie trzymam. wiekszosc ubranek niestety różowa....

Mi to sie zdarza obudzic w nocy spiac na brzuchu i zawsze sie boje czy czegos maluchowi nie zrobilam... zasypiam na boku, ale ciezko mi bylo sie przyzwyczaic bo na brzuchu uwielbiam, a w nocy sie czasem bezwiednie poloze na brzuchu, musze chyba tez zaczac z rogalem spac:)

A mnie od tygodnia zaczęły mocno boleć biodra od spania na bokach i nie mogę się "dogadać" z tym rogalem :P

Aga - dla mnie wczoraj przyjaciolka przywiozla poduche i potwierdzam, jest rewelacyjna, tak wygodnie mi sie dawno nie spalo, jak dzis z rogalem.

Widze, ze nie jestem sama w tym, ze miewam zadyszke, tez szybko sie mecze. No i lenia tez mam, niestety..... ;-)

pewnie, ze wolnie, za dwoje sie meczysz...

ja jeszcze musze dzielnie do pracy, a chetnie bym sobie troche polezała.

przyszla moja wygrana poducha i jest świetna, takze polecam motherhood C.

Dzień Dobry :)

Ja tez mam lenia ;) nic mi się nie chce, do tego ta pogoda mnie dobija.
Ja w ciąży też jestem bardziej roztargniona i wydaje mi się,że wszystko robię wolniej.

Ja to mam lenia okropnego ostatnio;) Maz kaze mi odpoczywac duzo i sie nie przemeczac i jakos mi tak leniwe dzien mija. Zaraz musze wyskoczyc po zakupy na obiad i cos upichcic, ogarne troche chate i pojde po coreczke:)

Inne tematy z forum

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?