Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (3)

Witam w kolejnym wątku;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (3)

Slyszalam od znajomej ktora ma 2 miesecznego synka ze wiaderko jest super. Ja kupuje komode kapielowa tak jak z coreczka, u nas dluuugo byla uzywana, wanienka z pol roku ale sama komoda z przewijaiem jakies 1,5 roku, faje to jest bo ta komoda jest na dobrej wysokosci, jak przewijasz dziecko to nie musisz sie garbic, wiec dla mnie to wygodne.

jednak u mnie już wanienka z hamakiem odpadła, za mała (wystarcz tylko na 3 mies) i teraz zastanawiam się nad wiaderkiem i dodatkowo komodą kąpielową, mam małą łazienkę z prysznicem, więc taka komoda na kółkach by się u mnie sprawdziła.

Ania super wynik!
Jaagnes ja właśnie też przeglądam od rana allegro i chciałam włączyć się do licytacji kosza, jeszcze będziemy nieświadomie między sobą rywalizować :P Ja i tak mam zamiar, żeby dzidziuś spał w dzień w swoim pokoiku i swoim łóżeczku. Kosz/kołyska jest mi potrzebna wyłącznie na noc, żeby mieć dziecko przy sobie w sypialni przez pierwsze miesiące. Dlatego chyba jak się trafi okazja to zdecyduje się na używany, bo szkoda mi kasy na tak krótko, a te kosze nowe nie są tanie niestety.
Wanienka z hamakiem? Ciekawe, zaraz muszę się temu przyjrzeć ;) Ja miałam w planach kupić tą małą wanienkę z ikei.

ooo o wiaderku też myślałam, Antonino a masz jakieś doświadczenie czy się sprawdza? To dość odmienne od typowych wanienek;)

Też zastanawiałam się nad tą wanienką z hamakiem, ale opinie w Internecie były podzielone. Ostatecznie kupiliśmy wiaderko. Przekonała mnie drąca się córka siostry - jak usłyszałam, co się dzieje podczas pierwszych kąpieli, to wybrałam wiaderko.

aniaa świetny wynik, gratuluję;) ja to od kłucia już opuszków nie czuję;)

Mam wynik glukozy i jestem zaskoczona, bo na czczo mam 82, a 2h po 75glukozy mam 100. To nie za nisko? Kurcze, w pierwszej ciazy mialam 135 wiec bylam blisko wyniku cykrzycowego a teraz tak malo.

zazdroszczę wam tych zajęć, mi z Wejherowa to trochę za daleko;( a szkoda.

Do lidla też się wybieram, mam nadzieję że coś ciekawego wypatrzę.

Te kosze są super, licytuję jeden na allegro zobaczymy czy mi się uda;)

A co z wanienkami? ostatnio zastanawiałam się nad taką komodą kąpielową razem z przewijakiem, choć znalazłam też taką z fisher price z hamaczkiem i sama nie wiem na co się zdecydować, pewnie będzie tak że kupię taką najzwyklejszą;)

Kupiłam kosz dokładnie taki, jak kosze Mojżesza, ale różni się właśnie materacem (nie jest taki cienki i wiotki, jak w koszach z trawy) i materiałem (nie jest z trawy, a z wikliny). Ma skórzane uchwyty do przenoszenia i stojak dokładnie taki, jak kosze z trawy.
Zależało mi na wiklinie, bo czytałam, że te z trawy mają tendencję do wybrzuszania się i w rezultacie dziecko nie ma prosto pod plecami. Ktoś opisywał na blogu, że głowa dziecka jest niżej od nóg (bo jest cięższa i w tym miejscu się wygiął kosz).
Wklejam link, pod którym znajdziesz kosz podobny do naszego (tyle, że nasz jest cały biały i nie ma takich obszyć, tylko tasiemki między wikliną): http://ushiilandia.blogspot.com/2012/12/zdobycze-ktore-wyjasniaja-wszystko.html

Ja dzisiaj bylam na glukozie, normalnie masakra, bleeeee. Myslalam ze nie wypije tego swinstwa, az mnie wzdryga jak sobie przypomne. Czekam na wynik, mam nadzieje ze bedzie ok, w popredniej ciazy mi sie upieklo:)
Kosz mojzesza jest fajny z firmy obaby, ale nie wiem czy jeszcze sa na allegro.

Witam przy poniedziałku :)
Fajnie, że zajęcia Wam się podobają, oby tak dalej było ;) Mi brakuje ruchu tym bardziej, że przed ciążą chodziłam systematycznie na fitness, a teraz sama nie mogę się zmobilizować do ćwiczeń, a takie grupowe zajęcia by mi się przydały.
Pogoda super, ale ja nie bardzo się czuje niestety i nadal siedze w domu. Sama już nie wiem czy iść do lekarza z przeziębieniem, boję się, że w poczekalni załapie jeszcze gorsze choróbsko. Najgorsze, że cały czas trzyma mnie stan podgorączkowy :/
Antonina a jaki kosz kupiłaś? Ja się cały czas zastanawiam co kupić dla maleństwa do naszej sypialni i nie mogę się zdecydować.

Ja też byłam w Lidlu. Kupiłam sweterek na polarze. Super cieplutki, sama bym taki chciała. Podobna akcja była w sierpniu, wtedy kupiłam dwa dresy i spodnie.

Ja już dużo rzeczy kupiłam, co tydzień przychodzi do domu jakaś paczka dla Małego, ale ciągle czegoś jeszcze brakuje i mam wrażenie, że lista zamiast się skracać, to się wydłuża:) Trochę rzeczy dostałam, ale mi się nie podobają i traktuję je tylko awaryjnie - na zapas.
Kupiliśmy kosz wiklinowy i ma całkiem niezły materacyk (w mojej opinii ten kosz i materac są bardziej stabilne niż typowe kosze Mojżesza, bardziej z trawy niż z wikliny).
Na wyposażeniu była malutka i cieniutka kołderka i to mi wystarczy. Jak będzie zimno, to mamy jeszcze rożek. Dokupię tylko poduszkę, taką płaską z IKEA, ale nie wiem, czy ją włożę do kosza, czy nie.
Łóżeczka nie kupiliśmy. Kupimy później, jak już poznamy Małego i jego upodobania. Na początku będzie spał w koszu.

Aaaaaaaaaaaaaaaaa.. uchyliłam balkon i mam w domu inwazję biedronek chyba ze 30-40szt Ratujcie! Idę po odkurzacz, bo nie mam innego pomysłu na nie.

Ja również jestem zadowolona po zajęciach. :)
Przy okazji, skorzystałam z informacji jednej z mam z forum i odwiedziłam też Lidl: kupiłam pościel, dres niemowlęcy i rajstopki. :) Po prostu nie mogłam się oprzeć. :)

Ja też już zaliczyłam te zajęcia na AWFie. Bardzo mi się podobały. 30 ciężarówek idących korytarzem wzbudzało spore zainteresowanie wśród studentów czekających na zajęcia ;P Teraz leżę do góry brzuchem. Dziewczyny, które dziś nie wychodziły jeszcze z domu - SIO na spacer, jest piękna pogoda.

Dziewczyny, dziś pierwsze zajęcia na AWF. Wg mnie są naprawdę przyjemne i przydatne. Uczą odpowiednio oddychać i rozciągać ciało. Jestem bardzo zadowolona:)
Jutro wybieram się z przyjaciółką po łóżeczko, materacyk i wszelkie akcesoria na dobry sen dziecka:)
Dzis piekny dzień na spacer!Miłego dnia!

mnie dopadło katarzysko i kaszel. mikstura z cebuli wlasnie nabiera mocy:(

To będę w takim razie wypatrywać. :)

Dziula, ja się wybieram z przyjaciółką:). Poznamy się:D. JA będę miała na sobie legginsy czarne, i szara bluzę za pupę z kapturem, czarną dłuższą kurtkę z kapturem;)

Inne tematy z forum

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...