Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (5)

STYCZEŃ:
02.01.2014 kammcia, córeczka, Wejherowo
02.01.2014 Jaagnes, córeczka, Wejherowo
05.01.2014 Dzula, Córeczka
06.01.2014 bubelka, synek, Zaspa
12.01.2014 Nalla, Córeczka
13.01.2014 justi, chłopak, kliniczna
14.01.2014 aanulkaa, córka, kliniczna
17.01.2014 Karmelek, córeczka
19.01.2014 malgos.1985, córka Marika, kliniczna
19.01.2014 Antonina. chłopiec
20.01.2014 Wilczyca246, Dziewczynka, Kliniczna
27.01.2014 Aniaa, CÓRECZKA, Zaspa
31.01.2014 Martyna.89 Córeczka

LUTY:
02.02.2014 Caroca
05.02.2014 sylwia781122
07.02.2014 Małgosia85; Dziewczynka; Szpital: Zaspa
07.02.2014 madziemz; Chłopiec (Emil) na 80% :); Zaspa
07.02.2014 agasolid; chłopiec, Kliniczna
10.02.2014 magda, dziewczynka,
12.02.2014 Nitka, dziewczynka
13.02.2014 zetka
18.02.2014 Kobietka
18.02.2014 babelkowa; Dziewczynka
19.02.2014 Patrycja89, Dziewczynka, Zaspa
20.02.2014 mamazosi, Córeczka, Kliniczna
21.02.2014 niezapominajka
21.02.2014 rdomi
21.02.2014 Aga M. dziewczynka, Kliniczna/Swissmed
27.02.2014 MarchewkaEwka, córeczka, Wojewódzki/Kliniczna

poprzedni wątek :

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowe-i-lutowe-2014-4-t500633,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (5)

Ja lubie, ale na jakas fajna wycieczke. Jednak raczej ciezko z makym dzieckiem cos zwiedzac dlatego sobie darujemy

a propo tych wyjazdów- to już chyba kwestia indywidualna- jedni lubią inni nie specjalnie.... ja też tak niezbyt - drażni mnie pakowanie całej sterty rzeczy, które przy maluchu trzeba ze sobą zabierać :/

Ja mam znajomych maja 9 miesieczne dziecko i raz tylko z nim byli u rodzicow. A tak to nigdzie nie jezdza. Bo jest malutka. My pewnie tez czesciej jezdzic nue bedziemy bo do rodzicow jest bardzo daleko, wlasciwie nie mamy gdzie jechac
Nie wiem czy wycieszki z polrocznym dzieckiem sa swietne

Martyna jak to z dzieckiem sie nie jezdzi:) No prosze Cie, w pierwszym roku tylko do lekarza? Hehehe. To ja nie wiem jak Ty masz zamiar zyc:) Bez przesady, my duzo jezdzimy samochodem z dzieckiem i duzo jezdzilismy jak byla mala. No chyba ze masz zamiar zamknac sie z dzieckiem w domu na pierwszy rok:) Zreszta, i tak najwiecej wypadkow zdarza sie blisko domu a nie na jakichs dlugich trasach. Dla mnie bezpieczenstwo w samochodzie jest bardzo wazne, dlatego jesli fotelik uzywany to tylko ze znajomego zrodla.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja właśnie dostałam fotelik od znajomego, używany, ale w bardzo dobrym stanie

Najlepiej to chyba od kogos znajomego odkupic. Taki po wypadku to raczej malo spotykany. A z dzieckiem tez sie duzo nie jezdzi. No moze jak ktos planuje 3 dzieci to jeszcze rozumiem zaplacic 1000 czy nawet ponad zeby byl trwaly, ale przez pierwszy rok poza wyjazdem do lekarza raczej za wiele sie z dzieckiem nie jezdzi.
Ja rozumiem bezpieczenstwo ale popieram Jaagnes ze moze bez szalenstw cenowych

My jesteśmy zdecydowani na nowy fotelik, ale jeszcze nie wiem jaki, musze przejrzeć testy bezpieczeństwa i poczytać. My dużo będziemy jeździć, więc na foteliku nie zamierzamy oszczędzać oczywiście też w miare możliwości naszego budżetu :) bo jak byliśmy ostatnio w Mama i ja to widziałam foteliki za 2000,a na taki to akurat mnie nie stać.

Hej Dziewczyny, u mnie z nastrojem też ostatnio nie bardzo, krzyczę często bez powodu na swojego faceta, za chwilę przychodzi otrzeźwienie i myślę o sobie że zachowuję się jak wariatka:), coraz częściej myślę też o porodzie, no i boję się, jak to wszystko będzie, jestem teraz w 32 tygodniu i 4 dniu ciąży i w przyszłym tygodniu zamierzam spakować już torbę do szpitala

My początkowo chcieliśmy kupić nowy fotelik firmy Cybex. Ostatecznie kupiliśmy używany, po prostu trafił się fotelik przy zakupie wózka i mamy maxi cosi cabriofix. Chcemy dokupić do niego bazę Familyfix. Też obawiałam się tego, że fotelik może być powypadkowy, jednak wcześniej mogliśmy go obejrzeć, gdybym miała kupować w ciemno z allegro pewnie bym się zastanawiała.

Jaagnes z tym sie nie zgodze, ja bym sie bala ze fotelik moze byc powypadkowy. Jesli masz ze sprawdzonego zrodla, od znajomego to ok, ale na allegro bym nie kupila. Tyle ze ja jestem terrorystka fotelikowa, nie akceptuje wozenia dziecka bez fotelika nawet jak ryczy i sie wije, czy "tylko" 200 metrow do sklepu. Z roznych rzeczy moge zrezyzgnowac ale fotelik musi byc porzadny.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja już kupiłam, używany 0-13 kg nosidełko chicco z bazą isofix za 250zł więc za 1/4 ceny nowego... następny będę miała od znajomych też używany. Szkoda mi wydać 1000 zł na nowy, przecież to jest sprzęt który raczej się nie niszczy...

Dziewczyny czy kupowałyście juz foteliki samochodowe? Co sądzicie o używanych?

http://supermama.edu.pl/szkola-rodzenia

Wystarczy napisać lub zadzwonić;)))

A na KTG skierowała mnie moja gin, od 35 tyg mam przychodzić co tydzień, aby sprawdzili tętno dziecka, skurcze macicy itp...

ja już żelazo (w dawce 80 mg) biorę dobre 2 a nawet chyba 3 m-ce...., magnez też już to samo-chyba z 3 m-ce...też dość duża dawka-bo już wlasnie dawno skurcze łydek noc w noc mnie łapały...

Nalla szkoła rodzenia super mama prowadzi kursy w Gdyni, wpisowe 25zł. Ja chodze od 2 tygodni i u mnie na kursie jest dziewczyna w bodajże 32 czy 33 tygodniu ciąży, tylko, że kurs trwa 10 tygodni to ona pewnie już nie zdąży go skończyć.
Ja właśnie muszę chyba zacząć brać magnez, bo od tygodnia łapią mnie w nocy skurcze, a do tego lata mi powieka.

Ja biorę pod uwagę Kliniczną albo Wojewódzki. Też słyszałam, że Kliniczna ma duże obłożenie. W poniedziałek w ramach zajęć SR wybieramy się tam na oddział, żeby zobaczyć jak wszystko wygląda.

Co do snów, to ja w ogóle bardzo dużo ich mam od kiedy jestem w ciąży. :)

Moje wyniki też ostatnio trochę spadły. Lekarz przypisał mi żelazo, biorę też trzy razy dziennie magnez, bo prawie codziennie w nocy bądź nad ranem łapią mnie skurcze łydek. Mam nadzieję, że te tabletki coś pomogą.

Dziewczyny wiem ze juz bylo mowione o tym ale nie moge tegoznalezc mowilyscie ze w Gdyni jest bezplatna szkola rodzenia. Mozecie podac namiary. I czy mozna teraz sie zapusac w sensie 32 tc

Czyli tylko z Zaspy nie odsyłają?

Hej, powiem Wam ze przeraza mnie perspektywa tego odsyłania z Klinicznej, aż mi sie w nocy śnił poród ;)

Moja gin oraz położna mi mówiła że powinno się chodzić w 9 miesiącu bo czasem może dziecku tętno spać a ono się na świat nie spieszy i trzeba wywołać poród.

Inne tematy z forum

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...