Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (6)

STYCZEŃ:
02.01.2014 kammcia, córeczka Maja, Wejherowo
02.01.2014 Jaagnes, córeczka Agatka / Alicja, Wejherowo
05.01.2014 Dzula, Córeczka Pola
06.01.2014 bubelka, synek, Zaspa
12.01.2014 Nalla, Córeczka Sara, Maja/ Justyna/Edyta/ Hania
13.01.2014 justi, chłopak, kliniczna
14.01.2014 aanulkaa, córka, kliniczna
17.01.2014 Karmelek, córeczka
17.01.2014 Jarzebina, synek
19.01.2014 malgos.1985, córka Marika, kliniczna
19.01.2014 Antonina. Chłopiec Kajko
20.01.2014 Wilczyca246, córeczka Malina, Kliniczna
27.01.2014 Aniaa, CÓRECZKA Helenka, Zaspa
31.01.2014 Martyna.89 Córeczka

LUTY:
01.02.2014 Caroca, synek Tomasz, Zaspa
04.02.2014 Małgosia85;córka Łucja,Zaspa
05.02.2014 sylwia781122
07.02.2014 madziemz; Chłopiec (Emil) na 80% :); Zaspa
07.02.2014 agasolid; chłopiec, Kliniczna
10.02.2014 magda, dziewczynka,
12.02.2014 Nitka, dziewczynka
13.02.2014 zetka
18.02.2014 Kobietka
18.02.2014 babelkowa; Dziewczynka
19.02.2014 Patrycja89, Córeczka Alicja, Zaspa
20.02.2014 mamazosi, Córeczka, Kliniczna
20.02.2014 niezapominajka, Synek
21.02.2014 rdomi
27.02.2014 MarchewkaEwka, córeczka, Wojewódzki/Kliniczna
28.02.2014 Aga M. , Maja, Swissmed
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (6)

Na Zaspie i strzykawki i rurki byly, nie trzeba bylo brac ze soba. Ale ja teraz po to chce wziac calme, zeby sie nie bawic strzykawka. Dla mnie nie ma potrzeby miec kilku smoczkow do jednej butelki, jak sie zuzyje to kupuje nowy, no i pozniej sa tez takie z coraz wiekszym przeplywem. Wiec jak juz chyba lepiej 2 butelki kupic.

Kup jedną, a jak Ci będzie brakować to dokupisz, już nie ma PRLu :)

Zyga piszesz o tym karmieniu strzykawką. Może to głupio zabrzmi, ale jakiej wielkości strzykawki polecacie? 10 ml czy mniejsze? Dla mnie to czarna magia, może to głupie ale szczerze nie wiem :(

Nalla może to moje subiektywne odczucie, ale wydawał mi się mniejszy. ;)

Aniu, ja myślałam, żeby czasem w nocy też tego używać, np jakbym chciała się lepiej wyspać a żeby ojciec mógł jej podać nie zaburzając odruchu ssania. Dlatego się zastanawiałam czy nie kupić więcej, smoczków butelek, ale też nie lubię wyrzucać pieniędzy w błoto ani robić z domu graciarni

dziewczyny, na poprzednim wątku naprodukowałam się o tej Klinicznej zanim zauważyłam, że już jest nowy, także jeśli któraś zainteresowana to niech tam zajrzy. Pozdrawiam

Bylam dzisiaj u lekarza. Na plucach czysto ale ten kaszel jest tak mocny ze moze wywolac wczesniejsza akcje porodowa lub moge jeszcze bardziej sie rozchorowac wiec przepisala mi antybiotyk. Najgorsze te kolejki do lekarza czekalam na swoja wizyte godzine takie bylo opoznienie. Jestem tak oslabiona ze chyba dobrze ze dostalam ten antybiotyk. Nie mam na nic sily. Co do wojewodzkiego nie polecam tego szpitala do rodzenia. To prawda cc robia gdy maja noz na gardle. A co wielkosci szpitala Martyna to szpital na zaspie jest taki sam jak wejherowie

Ja decyduję się na Zaspę bo po pierwsze już miałam do czynienia z tym szpitalem i byłam bardzo zadowolona z opieki. Drugi argument to moja Pani doktor pracuje w tym szpitalu:)

Ja tez slyszalam takie opinie ze w wojewodzkim dlugo zwlekaja z cesarka. Zreszta, moja mama mnie rodzila w Wojewodzkim i tez meczyli ja ponad 24h w bolesnych skurczach zanim zrobili cc.
Ja jestem zdecydowana na Zaspe, chyba ze cos sie zacznie dziac wczesniej to jade do Redlowa bo mam 2 minuty.
Martyna jeden smok, ja mam zamiar uzywac tej butelki tylko w szpitalu a pozniej to jak bede gdzies wychodzic bez malucha, wiec nie bedzie czesto uzywana. Generalnie dla mnie jedna butelka i kilka smoczkow mija sie z celem, pozniej jak przerzuce sie na mm to kupie kilka butelek ze smoczkami i tyle:) Co 3 miesiace wymiana silikonowych.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja jeszcze nie jestem ostatecznie zdecydowana. W pierwszej kolejności biorę pod uwagę Kliniczną, jednak nie wykluczam Wojewódzkiego.

ja poszłam w srode rano do szpitala a w czwartek rano dostałam na wywołanie i po ok 2godz urodziłam ale tez miałam zielone wody ale ja byłam juz 10dni po terminie

ja poszłam w srode rano do szpitala a w czwartek rano dostałam na wywołanie i po ok 2godz urodziłam ale tez miałam zielone wody ale ja byłam juz 10dni po terminie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja swoje pierwsze dziecko rodziłam w Wojewódzkim i byłam bardzo zadowolona z opieki.z tym ze moj maluszek urodził sie z wrodzonym zapaleniem płuc i lezał 10dni w szpitalu.Ale mial swietną opieke wszystkie panie i lekarze rewelacja.Ja rodziłam i byłam zadowolona i teraz tez tam w lutym chce rodzic ale juz z mężem ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

w wojewodzkim kolezanke meczyli 26 h i koncu stwierdzili o dobra niech juz bedzie ta cesarka, dziecko wyszlo juz w zielonych wodach..... ale ok

Opinie ma nie za dobre, i z tego co ja rozmawiałam z pielęgniarką, jak się wypytywała gdzie planuję rodzić, że tam bardzo długo zwlekają z cc gdyby była taka potrzeba. Pewnie jakby ktoś mieszkał obok tego szpitala to sprawa wygląda inaczej.

Aniu, a ile smoczków do tej calmy kupujesz? Też się zdecydowałam, tylko właśnie zastanawiam się czy kupić od razu dwa czy więcej.

Czyli co dziewczyny wszystkie jestescie zdecydowane na Zaspe albo Kliniczną,żadna nie chce Wojewódzkiego???

uśmiałam się z tych fok, normalnie niektórzy mają świetne poczucie humoru. Miłe porównanie, foczka to takie dość przyjazne zwierze :)
No np krowy rodzą na stojąco, to wiecie świat zna wiele możliwości
Rodzenie w wodzie zmniejsza ból, fajnie, ale rozumiem opinie, że to nie jest dobre, bo z jednej strony bycie w wodzie z tymi wszystkimi odchodami, krwią, płynami, to chyba bym jeszcze zwymiotowała do tego.

Patrycja89 na szkole rodzenia na Zaspie rozmawialiśmy z lekarzem o pozycjach porodowych w szpitalu na Zaspie. Więc można sobie siedzieć na piłce,pójść pod prysznic, połazić po korytarzu-jasna sprawa. Natomiast jeśli chodzi o poród wymienił tylko pozycję na boku oraz na plecach. Wspomniał też, że ostatnia faza porody tylko i wyłącznie na plecach bo to są takie specjalne łóżka, które rozkładają się na fotel ginekologiczny. Mówił też, że na Zaspie był jeden poród w wodzie, ale nie było zainteresowania takimi udogodnieniami:). Jak to żartobliwie określił"nawet foki wychodzą na ląd żeby urodzić.". Wg niego to głupi pomysł.

Dzula1 powiem ci tam, że ja 3 lata temu bylam z synkiem w ciąży i miałam lekki wypadek samochodowy. Ja w sumie nic nie poczułam nic mi sie nie stało ale widocznie cos sie naruszyło albo stres i dwa tygodnie później urodziłam syneczka w 36 tygodniu. Zycze ci zeby Tobie się to nie przytrafiło i abyś donosiła do końca:) Pozdrawiam

Rauma, ja biore medele calme, licze sie z tym ze jak bede miala cc to od razi pokarmu nie bede miala, wiec najpierw bede przystawiac dziecko zeby pobudzalo laktacje, a poniej i tak trzeba dac mm. Wiec bede dawala w calmie, ponoc nie zaburza odruchu ssania u dziecka.

Hej dziewczyny:) Ja mam termin na 9 stycznia, więc nie wiele zostało a jeszcze nic nie przygotowane:) Z pierwszym synkiem w połowie ciąży już wszystko miałam teraz jakoś nie mam na nic czasu i nie myślę aż tak o tym ale najwyższy czas. Dzisiaj poprałam pieluchy tetrowe i pościel jutro zabieram się za ciuszki.
Mam pytanie. Czy bierzecie do szpitala butelkę na mleko? W razie niemożności karmienia piersią?

Inne tematy z forum

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...