Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (6)

STYCZEŃ:
02.01.2014 kammcia, córeczka Maja, Wejherowo
02.01.2014 Jaagnes, córeczka Agatka / Alicja, Wejherowo
05.01.2014 Dzula, Córeczka Pola
06.01.2014 bubelka, synek, Zaspa
12.01.2014 Nalla, Córeczka Sara, Maja/ Justyna/Edyta/ Hania
13.01.2014 justi, chłopak, kliniczna
14.01.2014 aanulkaa, córka, kliniczna
17.01.2014 Karmelek, córeczka
17.01.2014 Jarzebina, synek
19.01.2014 malgos.1985, córka Marika, kliniczna
19.01.2014 Antonina. Chłopiec Kajko
20.01.2014 Wilczyca246, córeczka Malina, Kliniczna
27.01.2014 Aniaa, CÓRECZKA Helenka, Zaspa
31.01.2014 Martyna.89 Córeczka

LUTY:
01.02.2014 Caroca, synek Tomasz, Zaspa
04.02.2014 Małgosia85;córka Łucja,Zaspa
05.02.2014 sylwia781122
07.02.2014 madziemz; Chłopiec (Emil) na 80% :); Zaspa
07.02.2014 agasolid; chłopiec, Kliniczna
10.02.2014 magda, dziewczynka,
12.02.2014 Nitka, dziewczynka
13.02.2014 zetka
18.02.2014 Kobietka
18.02.2014 babelkowa; Dziewczynka
19.02.2014 Patrycja89, Córeczka Alicja, Zaspa
20.02.2014 mamazosi, Córeczka, Kliniczna
20.02.2014 niezapominajka, Synek
21.02.2014 rdomi
27.02.2014 MarchewkaEwka, córeczka, Wojewódzki/Kliniczna
28.02.2014 Aga M. , Maja, Swissmed
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (6)

ja mam nadzieje, że u nas zostanie ta dziewuszka ;) choć od jakiegoś czasu lekarz już nie sprawdza płci, wiec można jedynie mieć nadzieję, że nic się nie zmieniło ;) o losie, co ja zrobiłabym z tymi sukieneczkami ;) no i z tymi różowymi, czerwonymi ubrankami ;) tyle ich dostałam od koleżanki :D sama bym kupiła różne kolory, ale darowanemu koniowi... ;)

co do płci - pomyłki-ok-ale 4 lekarzy ? no bez przesady...poza tym, ja myślę,. ze zależy czy lekarz mówi na 100% czy na 80 :D u mnie w 1-szej ciaży było bez pomyłki, teraz też już 3 razy słyszałam ze chłopak-więc...przygotowania na chłopaka...i wolałabym bez niespodzianki :D

Dzień Dobry :)
Co do pomyłek w temacie płci to ja jestem zdania, żę pewnym na 100% można być dopiero po porodzie jak sami będziemy mogli zobaczyć :) Chociaż u nas synek potwierdzony przez dwóch lekarzy, do tego jak byliśmy na 4d to Pani doktor powiedziałą, że na 110% chłopak i wydrukowała nam zdjęcie z dowodem na to ;)
Jeśli chodzi o święta to my troche u rodziców jednych i drugich, ale też będziemy mieli gości, więc napewno będę troche potraw przygotowywać. Ja uwielbiam pichcić na święta i mam nadzieje, że w tym roku w ciąży również spędzę przyjemnie czas w kuchni :)

Witam nową mamę:)
Fajnie mają te z was, które spodziewają się dzidzi jeszcze nawet w grudniu:) Nam też lekarz zapowiedział ostatnio wcześniejszy poród, ale raczej już w styczniu.
Chcemy spędzić święta we dwójkę, bo to pewnie ostatnie takie święta:) A my lubimy zarówno bardzo rodzinnie, jak i we dwójkę - intymnie:) Wszystko ma swój urok, bo lubimy zmiany i różnorodność. Ale jedzenia to u nas zawsze masa idzie, bo potrawy wigilijne uwielbiamy i jemy 3 dni, a jeszcze czasem ktoś znajomy wpadnie... także spokojnie mogę kupować na kilogramy:)

a i witam nową mamuśkę :) widzę, że również szykuję się Maja :)

My święta planujemy u teściów ;) choć jeszcze nic nie mówili, by przyjść ;) hehe. do swojego rodzinnego domu mam daleko, bo 500 km i raczej boję się jechać taki kawał, tym bardziej, że lekarz mówi, żeby szykować się na wcześniejszy poród. Choć to nigdy nie wiadomo, kiedy mała zapragnie się wykluć :) już i tak mam termin przesunięty na 29 grudnia, ale może będzie wcześniej ;) Sylwka może uda się nam spędzić już z małą :) aaaaahhhh :)

Ja tez bym jechala, zwlaszcza jak pierwsza ciaza, bez komplikacji to malo prawdopodobne zeby urodzic wczesniej:) Ja co roku w swieta nie robie za duzo, bo wigilie mamy dwie, jedna u moich rodzicow i jedna u rodzicow meza, obie w licznym towarzystwie wiec nie wyobrazam sobie spedzic swieta tylko w trojke w domu. W pierwszy dzien swiat jedziemy do mojej babci, tam tez duzo rodziny, wiec jest wesolo, i dla mnie to najwieksza radocha ze swiat:) A w drugi dzien odpoczywamy w domu. Tyle ze my mamy blisko i do rodzicow i tesciow i jestesmy w stanie jednego dnia dwie wigilie ogarnac:) Moja mama super gotuje, zawsze robi mi wiecej do domu pierogow, kutii, rybki, a ja ogarniam ciasta i jakas salatke robie.
Co do pomylek to mi sie wydaje ze jak najbardziej jest mozliwe ze lekarz moze sie pomylic, nawet na super sprzecie. Czasem tez dziewczynka ma np napuchniete wargi sromowe i nie widac dokladnie. Ja bym sie nie zarzekala ze to niemozliwe:)

STYCZEŃ:
02.01.2014 kammcia, córeczka Maja, Wejherowo
02.01.2014 Jaagnes, córeczka Agatka / Alicja, Wejherowo
05.01.2014 Dzula, Córeczka Pola
06.01.2014 bubelka, synek, Zaspa
12.01.2014 Nalla, Córeczka Sara, Maja/ Justyna/Edyta/ Hania
13.01.2014 justi, chłopak, kliniczna
14.01.2014 aanulkaa, córka, kliniczna
17.01.2014 Karmelek, córeczka
17.01.2014 Jarzebina, synek
18.01.2014 Asikk, córeczka, Maja, Wojewódzki
19.01.2014 malgos.1985, córka Marika, kliniczna
19.01.2014 Antonina. Chłopiec Kajko
20.01.2014 Wilczyca246, córeczka Malina, Kliniczna
27.01.2014 Aniaa, CÓRECZKA Helenka, Zaspa
31.01.2014 Martyna.89 Córeczka

LUTY:
01.02.2014 Caroca, synek Tomasz, Zaspa
04.02.2014 Małgosia85;córka Łucja,Zaspa
05.02.2014 sylwia781122
07.02.2014 madziemz; Chłopiec (Emil) na 80% :); Zaspa
07.02.2014 agasolid; chłopiec, Kliniczna
10.02.2014 magda, dziewczynka,
12.02.2014 Nitka, dziewczynka
13.02.2014 zetka
18.02.2014 Kobietka
18.02.2014 babelkowa; Dziewczynka
19.02.2014 Patrycja89, Córeczka Alicja, Zaspa
20.02.2014 mamazosi, Córeczka, Kliniczna
20.02.2014 niezapominajka, Synek
21.02.2014 rdomi
27.02.2014 MarchewkaEwka, córeczka, Wojewódzki/Kliniczna
28.02.2014 Aga M. , Maja, Swissmed

ooo zapomniałam, że mam suwaczek, tylko trochę zdjęcie nieaktualne :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć dziewczyny, podczytuję Was od początku, to moja druga ciąża (mam 4letnią córeczkę), poprzednio byłam bardziej aktywna, bo 4 lata temu udzielałam się trochę w wątku mamusie listopadowe i grudniowe (2009), teraz w końcu postanowiłam napisać parę słów od siebie i tutaj.
Przede wszystkim witam Wszystkie i życzę dużo zdrowia w ten chorobowy czas :)

Antonina, słyszałam w radiu, że katering świąteczny już od 50 zł od osoby. Bo jak was ma być dwoje na tą wigilię to chyba lepiej Ci się taki od osoby opłaca niż brać na wagę. Jednak termin masz na 19 to 4 tyg. od świąt więc nie jest tak źle ;) Chociaż Cię dobrze rozumiem, bo sama codziennie się martwię, co będzie jak urodzę, z tym, że ja na południu zostanę do ok 10 stycznia, bo wiele spraw mi się tam nazbierało, więc Cię doskonale rozumiem :)
Jednak święta bez rodzinki to nie święta

My święta spędzimy z rodziną. Pójdę w gości ale napewno coś przygotuje żeby z pustą ręką nie chodzić. Może drugi dzień swiąt w domu razem z mężem sami spędzimy. Ja tez nie mam sił długo stac w kuchni bo kręgosłup boli i to bardzo ale Ogólnie uwielbiam gotowac. Na sylwka albo idziemy do znajomych ale znajomi do nas przyjda ale maz w razie czego pomoze mi w kuchni cos upichicic byle jak najkrócej siedziec w kuchni.

Co do płci myślę, że mało jest prawdopodobna pomyłka. Mi tez 3 lekarzy mówi że bedzie córa. W pierwszej ciazy do 7 miesiaca mówił mi lekarz że bedzie syn. a potem okazalo sie ze dziewczynka co naszemu wielkiemu zdzwieniu ale on miał słabe usg i jako jedyny lekarz mnie badal wtedy

Sama podróż nie byłaby taka straszna, choć to ja prowadzę:)
Ale boję się urodzić, będąc u mojej rodziny. Nie ma tam za bardzo warunków na dłuższy pobyt, a z takim maleństwem nie chciałabym od razu w tak długą podróż jechać (ok. 400km).
Poza tym, już ostatnio jak tam byłam, czułam się strasznie zmęczona. Jak będziemy nocować w hotelu, to rodzina się obrazi, że nie u nich. A u rodziny cały czas są goście, siedzenie przy stole itp., bo to oczywiście wielkie święto, jak przyjeżdżamy i każdy przychodzi dotrzymać nam towarzystwa:)
A święta w Trójmieście nie będą samotne - będzie mąż i kot, a może nawet ktoś znajomy wpadnie. Tę opcję mamy już wypróbowaną, tylko ja do tej pory uwielbiałam gotować na święta, a teraz czuję, że nie mam siły.

Antonina, ale chyba lepiej jechać na święta, pobyć trochę z bliskimi, nie wiem jak masz daleko, ale ja jadę na drugi koniec Polski i jakoś nie wydaje mi sie to taki straszne. W dobie kiedy nie musisz tułać się pociągiem to jazda samochodem, gdzie nikt nad Tobą nie sapie jest do przeżycia. :)
A samotne święta to chyba coś najgorszego.
Katering świąteczny oferuje większość restauracji, więc chyba najlepiej skorzystać z tej w której jedzenie Ci smakowało :)

My spędzimy sylwester w domu. Może będzie już z nami nasza malutka. :)
Co do świąt, to my w Wigilię jedziemy do rodziców (120 km od Trójmiasta) i mamy w planach zostać do 6 stycznia, więc pewnie tam będę rodzić. :)

Witam grudniowo:) Cieszę się, że skończył się listopad - coraz bliżej do spotkania z maleństwem, a po drodze jeszcze święta i sylwester:) Jakie macie plany? My w sylwestra pójdziemy do teatru, a później będziemy w domku.
Zaczęłam zastanawiać się co ze świętami. Do rodziny nie pojadę, bo trochę daleko jak na podróże z takim brzuchem...
Z drugiej strony, jak pomyślę o gotowaniu, to od razu tracę siły...
Chciałabym chyba skorzystać z pomocy jakiejś restauracji. Możecie coś polecić? Zależy mi na tradycyjnych daniach, niewymyślnych (głównie karp, pierogi, może zupka grzybowa - resztę sama zrobię). Tylko raz korzystałam w Trójmieście z takich usług, ale było zbyt wymyślnie jak dla mnie. Szukam czegoś tradycyjnego i będę wam bardzo wdzięczna za wszelkie podpowiedzi.

A co do płci - jasne, że pomyłki się zdarzają, choć coraz rzadziej. Nam każdy lekarz powtarzał, że pewność można mieć po porodzie:)

ja do 30 tygodnia byłam przekonana ze będzie chłopak, a jednak okazało się że dziewczynka, potwierdziłam u innego lekarza jeszcze przy okazji konsultacji. Więc wszystko możliwe, dopóki nie urodzę nie będę miała 100 % pewności, mimo tych wszystkich cudownych sprzętów... to jednak tylko ludzie je obsługują

moja znajoma do konca miala miec dziewczynke, dopiero w trakcie porodu ujrzala chlopca, maz powiedzial ze to niemozliwe, to nie jego dziecko, tak byli nastawieni na coreczke ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też z dwóch różnych źródeł dowiedziałam się, że to dziewczynka i w 32 tyg. lekarz jeszcze raz to potwierdził. Możliwość pewnie taka istnieje i każda z nas dowie się dopiero po porodzie, ale myślę, że w takim przypadku, że nie jest to jedno źródło, istnieje male prawdopodobieństwo, że lekarze się pomylili. :)

możliwość istnieje zawsze, ale jak tylu lekarzy potwierdziło płeć to raczej bym się nie nastawiała na chłopca... Pewna będziesz dopiero po porodzie;)))))))))

Inne tematy z forum

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...