Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (7)

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowe-i-lutowe-2014-6-t508718,1,130.html

STYCZEŃ:
02.01.2014 Kammcia; córeczka Maja, Wejherowo
02.01.2014 Jaagnes; córeczka, Wejherowo/Kliniczna
02.01.2014 Lolkakarolka; córeczka, Kliniczna
05.01.2014 Dzula; córeczka Pola
06.01.2014 Bubelka; synek, Zaspa
09.01.2014 Rauma7; córeczka, Liliannka
13.01.2014 Nalla; córeczka Sara
13.01.2014 Justi; synek, kliniczna
14.01.2014 Aanulkaa; córeczka, Kliniczna
17.01.2014 Karmelek; córeczka
17.01.2014 Jarzebina; synek
18.01.2014 Asikk; córeczka Maja, Wojewódzki
19.01.2014 Malgos.1985; córeczka Marika, Kliniczna
19.01.2014 Antonina; synek Kajko
20.01.2014 Wilczyca246; córeczka Malina, Kliniczna
22.01.2014 Nbk-zuzia; córeczka Zuzia, Wojewódzki
27.01.2014 Aniaa; córeczka Helenka, Zaspa
31.01.2014 Martyna.89; córeczka

LUTY:
01.02.2014 Caroca; synek Tomasz, Zaspa
04.02.2014 Małgosia85; córka Łucja, Zaspa
05.02.2014 Sylwia781122
07.02.2014 Madziemz; synek Emil; Zaspa
07.02.2014 Agasolid; synek, Kliniczna
07.02.2014 Kamczik; synek, Kliniczna/Zaspa
10.02.2014 Magda; córeczka
12.02.2014 Nitka; córeczka
13.02.2014 Zetka
18.02.2014 Kobietka; córeczka, Wojewódzki
18.02.2014 Babelkowa; córeczka
19.02.2014 Patrycja89; córeczka Alicja, Zaspa
20.02.2014 Mamazosi, córeczka, Kliniczna
20.02.2014 Niezapominajka, synek
21.02.2014 Rdomi
24.02.2014 Aga M.; córeczka Maja, Swissmed
27.02.2014 MarchewkaEwka, córeczka, Wojewódzki/Kliniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (7)

Kammcia - ja miałam regularne skurcze w drugim porodzie, pojechałam do szpitala i im większy skurcz czułam, tym "spokojniejsze" było ktg. Polozne chciały mnie odeslac do domu, ale na szczęście lekarz podjal decyzje, ze nie ma mnie co odsylac, bo i tak za 2 godz. wroce. To była 17:00 a o 21:50 Kuba już był na swiecie.

Kamcia dasz rade juz prawie masz dzieciatko na wyciągnięcie ręki ;-)
dziewczyny niema co sie bać mnie czeka drugi poród i już sie nie moge doczekać kiedy moja córcia bedzie w domku

Ja też się boję porodu, chociaż staram się za wiele o nim nie myśleć. O znieczuleniu wogóle nie myśle, bo w moim szpitalu nie ma takiej możliwości. Staram się nastawiać pozytywnie, że nie będzie tak źle :P, no cóż najwyżej nieprzyjemnie się rozczaruje.

Kammciu trzymaj się dasz radę, teraz już porodu nie zatrzymają na święta będziecie we troje;)

Ciekawe czy ja będę następna;) wszystko mam spakowane i przygotowane, tylko czekam na skurcze;) co do znieczulenia to się nad nim nie zastanawiam, gdyż jak będę rodzić sn w Wejherowie to i tak nie dostanę, a jak na Kliniczną trafię to jednak na cc a nie sn więc i tak mnie znieczulą;))) A już w swoim życiu miałam zzo przy kilku zabiegach i nie było aż tak źle;)

Nalla a ty się spakuj, nigdy nic nie wiadomo może mnie wyprzedzisz;) 36 tydz to już prawie donoszone dziecko i poród może zacząć się w każdej chwili;))))))))))))))

Udanej niedzieli jeszcze wszystkie przyszłe mamusie;)

Witam niedzielnie :)
Patrycja, ja nastawiam się na poród bez zzo. Jeżeli urodzę w okresie świątecznym to i tak nie będzie mnie w Trójmieście, gdzie tak właściwie największe prawdopodobieństwo otrzymania znieczulenia jest na Klinicznej. Mega boję się porodu, ale jakoś o znieczuleniu nie myślę. :)

Kammcia życzę, żeby się wszystko rozkręciło, aby malutka była jak najszybciej z Wami :) Trzymaj się ciepło!

Dzisiejsza nic była dla mnie hm... Bolesna... Wczoraj miałam skurcze nawet regularne wg mnie , trwały po 1'5 min i były już co 3 min. Podłączyli mnie po ktg a tam, ze skurczy nie ma.... Więc zglupialam, jak to nie było to ;) przez noc co jakieś 5 minut bóle podbrzusza jak na okres... Więc sen słaby. Nie wiem co będzie ze mną ;) z jednej strony staram się być silna i nie pokazywać mężowi ze się boję... Żeby jego dodatkowo nie stresowac. Z drugiej ten ból ... Aaaaaaaaa. No nic poczekamy na obchod może dowiem się jakie mają plany wobec nas ;) miłej niedzieli. Dzięki za słowa otuchy. :)

Patrycja to znieczulenie nic nie boli, wyluzuj:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nalla nie martw się, ja też się nie spakowałam jeszcze :P
Po świętach to zrobię, albo po nowym roku.
Nie chce nabrać za dużo, żeby iść do szpitala jak cyganka, ale też nie chciałabym być bez połowy rzeczy, zresztą większość zawsze można dowieźć

Kammcia trzymam mocno kciuki.

Widzę, że zaczynamy już rodzenie, ciekawe która następna. Jaagnes przygotowana? :)

Dziewczyny, z tego co słyszę to wszystkie rodzące właściwie chcą zzo. Czy ja jestem dziwna, że bardziej boję się znieczulenia niż bólu porodowego? Nie wyobrażam sobie żeby mi wbijali igłę w kręgosłup.. Was to nie rusza?

Kammcia, trzymam kciuki, na święta będziesz już miała mały prezent w domku :)

Wow nie było mnie chwilę a tu już pierwszy poród się rozkręca:).

kammciu trzymam kciuki napewno dasz rade i wszytsko bedzie super. Nawet już Ci trochę zazdroszczę, że bedziesz to miała już za sobą i dzidzia juz bedzie przy Tobie. Ja zapewne jeszcze jakis czas się pokulam.

Wróciłam do domu dziewczynki ale mam masę sprzątania i na nic czasu już. Do tego dalej nie spakowana torba jeszcze...

Aniaa ja zaczynam się bać porodu sn. Boję się komplikacji, żeby macica nie pękneła. Mam dużo obaw tak jak ty.

Kammcia - oby jak najszybciej malutka była z Toba!
Trzymam kciuki!

super,trzymam kciuki za szybki porod;)

kammcia zapewne w Wejherowie;)

A w jakim szpitalu jestes?

Ale fajnie!:) Już za chwilę będziesz mieć córkę przy sobie:) Powodzenia!

fajną datę urodzenia będzie miała 14.12.13 ;)))))

Ja też chcę już urodzić!!!!!!!! mam dość tego brzucha;) i zgagi;)

Dzięki za wsparcie :) przyda sie ! Zmiana planów. Już dziś rano zaaplikowali mi żel na wywołanie porodu. Póki co nic się nie dzieje. Pobolewa mnie brzuch jak na okres. Jak zel nie podziała to będą inne sposoby ... Chcą żebym urodziła w weekend. Aaaaaaaaa :) masakra jakas ;) byłam dziś już na porodowce.... Położne spoko ;)

Kammcia powodzenia! Napewno bedzie ok:) Ten zel ponoc jest bardzo skuteczny:) A jesli masz juz rozwarcie to pewnie szybko pojdzie:)
MI gin powiedzial ze w sumie nie jest pewne czy bede miala druga cc, wiec narazie zadnego wskazania nie mam. Blizna ponoc wyglada lepiej niz wczesniej, wiec wielka niewiadoma...

Kammcia, mocno trzymam kciuki - oby wszystko poszło sprawnie i z jak najlepszym skutkiem:)
Czytając Twoją relację, poczułam jak z całego mojego ciała odpływają siły... na własnej skórze poczułam, że poród zbliża się wielkimi krokami:)
Czekam na kolejną relację!

Inne tematy z forum

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?