Mamusie styczniowe i lutowe 2014 oraz Maluszki (10)

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowe-i-lutowe-2014-oraz-Maluszki-9-t5.html16577,1,130

MAMUSIE Z MALUSZKAMI:

GRUDZIEŃ:
24.12.2013 (06.01.2014) Bubelka;synek Maksiu,SN 3060g,55cm; Wojewódzki
28.12.2013 (02.01.2014) Kammcia;córeczka Maja,SN 4195g,60cm; Wejherowo

STYCZEŃ
03.01.2014 (14.01.2014) Aanulkaa; córeczka Iga, SN, 3435g, Kliniczna
04.01.2014 (02.01.2014) Lolkakarolka; córeczka Majka, CC, Kliniczna
04.01.2014 (09.01.2014) Rauma7; córeczka, Liliannka, SN, Redłowo,
05.01.2014 (02.01.2014) Jaagnes; córeczka Ania, CC, Kliniczna
07.01.2014 (19.01.2014) Antonina; synek Kajko, CC, Wojewódzki
08.01.2014 (05.01.2014) Dzula; córeczka Pola, SN, 3480g, 56 cm, Chojnice
11.01.2014 (22.01.2014) Aniaa2, córeczka Helenka, SN, Zaspa
13.01.2014 (17.01.2014) Karmelek; córeczka Natalia, SN, Kliniczna
16.01.1014 (22.01.2014) Nbk-zuzia; córeczka Zuzia,SN, 2370g,52cm, Wojewódzki
17.01.2014 (13.01.2014) Justi; synek Kamilek, SN, Kliniczna
19.01.2014 (27.01.2014) Aniaa; córeczka Helenka, CC,3500g, 55cm, Redłowo

DWUPAKI;)

STYCZEŃ:
13.01.2014 Nalla; córeczka Sara
17.01.2014 Jarzebina; synek
18.01.2014 Asikk; córeczka Maja, Wojewódzki
19.01.2014 Malgos.1985; córeczka Marika, Kliniczna
20.01.2014 Wilczyca246; córeczka Malina, Kliniczna
31.01.2014 Martyna.89; córeczka

LUTY:
01.02.2014 Caroca; synek Tomasz, Zaspa
04.02.2014 Małgosia85; córka Łucja, Zaspa
05.02.2014 Sylwia781122
07.02.2014 Madziemz; synek Emil; Zaspa
07.02.2014 Agasolid; synek, Kliniczna
07.02.2014 Kamczik; synek, Kliniczna/Zaspa
10.02.2014 Magda; córeczka
12.02.2014 Nitka; córeczka
13.02.2014 Zetka; córeczka Zosia
18.02.2014 Kobietka; córeczka, Wojewódzki
18.02.2014 Babelkowa; córeczka
19.02.2014 Patrycja89; córeczka Alicja, Zaspa
20.02.2014 Mamazosi, córeczka, Kliniczna
20.02.2014 Niezapominajka, synek
21.02.2014 Rdomi
22.02.2014 na_talia synek?, Redłowo/Wejherowo
24.02.2014 Aga M.; córeczka Maja, Swissmed
27.02.2014 MarchewkaEwka, córeczka, Wojewódzki/Kliniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowe i lutowe 2014 oraz Maluszki (10)

Gratulacje dla nowych mamuś i ich dzieciaczków.
Dzula trzymam kciuki,żeby szybko Ci przeszło to paskudztwo i życzę duuuużo siły.

gratulacje dla nowych mamuś;)
my już też w komplecie,Natalia urodzila sie 30.01 na Zaspie,mialam ciecie cesarskie,opieka podczas ciecia wspaniala,czulam sie jak w prywatnym szpitalu,mialam wspanialy zespol lekarzy i poloznych.Na poloznictwie wiekszosc sympatyczna i pomocna,jedna polozna wredna ale poza nia wszystko jak najbardziej super.
Od wczoraj jestesmy juz w domu,karmie tylko piersia,mam nadzieje ze pokarmu mam wystarczajaco bo boje sie zeby mala nie tracila na wadze.
Dziewczyny czy Wy chodzicie na wazenie dzieci?
Dzula zycze duzo zdrowia i sily,trzymaj sie.

Dziewczyny, dzięki za słowa otuchy. Mąż przywiózł laktator, więc jedno dobre, że chociaż już cycki mi nie ciążą. No i okazało się, że tym ręcznym udało mi się ściągnąć 80ml, a elektrycznym wyciągałam max. 20...., więc chociaż to mnie ucieszyło. Już chciałabym, aby przestaly mi wychodzić nowe krosty. Właśnie przed chwilą zobaczyłam, że mam nawet język po jednej stronie spuchnięty i trochę boli, a tam jakieś 3 krostki się pojawiły.... Mam nadzieję, że jutrzejszy dzień będzie lepszy.:(

Nitka gratuluję zdrowej córeczki;)

Dziewczyny trzymajcie się a a brak karmienia piersią to nie koniec świata, mi jeszcze jakoś udaję się podtrzymać laktację, piję herbatkę bocianek i ściągam kilka razy dziennie mleko, ale mam tylko do użycia na bieżąco nic więcej nie udaje mi się ściągnąć;((( więc pewnie jeszcze trochę i będzie koniec... a przystawianie nie wchodzi w grę bo Mała bardzo się denerwuje przy piersi i nie łapie dobrze sutka przez co ja też się denerwuję i nic z tego nie wychodzi... Ale nie przejmujmy się po mm też rosną zdrowe dzieci;)

Aniaa to mogą być już kolki, spróbuj kropelek "Delicol" u nas się sprawdziły, już po dwóch dniach była duża poprawa.

Dzula nie zazdroszcze, oby szybko zaczęło przechodzić.

Ja już nie wiem o co chodzi, ale mnie przystawianie Małej strasznie boli przez pierwsze 30s, potem już nie, a myślę, że dobrze przystawiam, już ma sutek i sporo brodawki w buzi, usta wywinięte, bródka i nosek przytknięte, brzuszek do brzuszka i dziwne też, że potem mnie nie boli, tylko przez pierwsze 30s, ale boli strasznie!
Wcześniejsze ranki już mi się goją, ale sutek i brodawke po karmieniu mam tak obolałą i wrażliwą, że nie mogę ubrać stanika czy koszulki;/ ciągle chodzę z cyckami na wierzchu;/ mają się niby zahartować?? narazie jakoś im nie idzie, smaruje nałogowo purelanem, hymm

Dzula trzymaj się ! współczuje bardzo, ale jedno dobre, że nie złapało Cię jak byłaś w ciąży, tak mi się wydaje. nie wiem czy to prawda, ale ja słyszałam, że dziecko raczej nie zaraża się od dorosłego.

nie załamuj się, bo laktację zatrzymasz, życzę duuużo siły teraz !

ja mam chyba kryzys laktacyjny.... w ogóle ja już chyba odchodzę od karmienia.... coraz rzadziej ściągałam i teraz już laktacja zanika....

Jestem załamana. Dzisiaj w nocy prawie w ogóle nie spałam, to swędzenie nie daje mi spokoju. A wysypuje mnie nadal, wyglądam tragicznie. Jestem cała fioletowa na ciele i twarzy, ale mam nadzieję, że to coś pomoże. Oby tylko Pola była zdrowa i nie podłapała ode mnie ospy. W sumie dobrze wyszło, że mąż wziął urlop od piątku, bo przez najgorszy okres będzie mógł być w domu i zająć się małą, a przy okazji będzie mógł pozałatwiać najważniejsze sprawy, właśnie pojechał po laktator i na zakupy, bo tak to nie wiem jakby to wyglądało.

U nas wczoraj ciezki wieczor, Mala plakala, brzuszek ja bolal chyba bo duzo gazow jej odchodzilo... nie wiem czy to ja cos zjadlam co jej nie podpasowalo czy kolki se zaczynaja...

Ja tez juz po cc, wojewodzki, malutkiej na ktg zaczelo spadac i od razu cieli z biegu, coreczka jest przeboska. Wojewodzki polecam bardzo ;) corka dostala 10/10,3kg, 56cm.

Laktacja bardziej mnie boli niz cc. Porod cc bardzo milo bede wspominac.

Ja też byłam w szpitalu na ktg w tym tygodniu, u mnie sie też nic nie dzieje i nic nie zapowiada wcześniejszego porodu. Ogólnie przez te afery teraz na porodówkach mam nadzieje, że personel jest bardziej wyczulony i może coś się zmieni na porodówkach, chociaż może naiwna jestem, ale jak byłam właśnie na IP w tym tygodniu to wszyscy mili i kompetentni.

Niezapominajka
Do jakiego lekarza chodzisz? Ja jestem umowiona we wtorek w szpitalu na usg i pewnie ktg. Byłam w ubiegłum tygodniu i na razie nic sie nie dzieje a juz bym chciala byc po...

Dzięki dziewczyny już jestem spokojniejsza, ale oczywiście jak zawsze w pierwszej chwili się zestresowałam i musiałam się wypłakać, teraz już mi lepiej i mam nadzieje, że w szpitalu zajmą się tym jak trzeba i wszystko będzie dobrze. Zresztą w środę mam wizytę u lekarza, więc pewnie mi wytłumaczy co i jak, no a do "doktora" google już nie zaglądam!
Justyna mamy tak blisko terminy, że rzeczywiście może spotkamy się na porodówce ;)

i ja też z pierwszą córą miałam wynik dodatni - córeczka super zdrowa, teraz podobnie znowu mam tego natręta, więc pewnie kroplówka przy porodzie i wszystko będzie w porządku

niezapominajka nie czytaj w necie i na forach o GBS+... bo zwariować można. ja też byłam (jestem +) i moja mała zdrowa jak rybka, dostałam kroplówkę, chyba nawet dwie. nie bardzo pamiętam, bo dużo kroplówek miałam i wszystko w porządku. też na początku zaczęłam czytać, ale odrzuciłam to, bo zwariować idzie... także głowa do góry :) będzie dobrze!!! to naprawdę nie jest koniec świata :)

niezapominajka

ja rodzilam (2,5 roku temu) siłami natury z paciorkowcem i tez w redłowie - tak jak Ty planujesz. Już na izbie zgłaszałam,ze mam paciorkowca - zreszta w karcie ciązy masz to odnotowane i dawali mi w czasie dlugiego porodu kilka razy ampicylinę. Mały był zdrowy, wiec nie martw sie na zapas. Teraz tez mam paciorkowca i to samo mnie czeka. Może sie spotkamy w Redłowie, bo mam termin na 18 lutego i raczej znowu tam bede rodzic, chociaz nadal mam watpliwosci...:/

ja kiedys tez sciagalam przez tydzien ręką, najpierw trzeba ręką rozmasować pierś, a pozniej tak jak ktoś wyzej pisal..mi szlo całkiem sprawnie..także głowa do góry :) dasz radę

Może któraś z mamuś chciałaby odkupić karton pieluch Dada 2 156 sztuk, nieotwarty?! Moja córcia już wyrosła. Cena 45zł, tj. niecałe 29gr za pieluszkę. Odbiór Gdańsk. Jeśli ktoś chętny to zapraszam na maila monikazab@gmail.com

całodobowa apteka jest przy kartuskiej. moze maja tam laktatory?

Kobietka dobrze, że już wszystko wporządku i Was wypuścili. Mamy podobny termin to razem z Tobą odliczam :)
Dzula ospa! Musiałaś mieć kontakt z zarażoną osobą, albo może w szpitalu podczas porodu załapałaś. Oby tylko malutka się nie zaraziła, ale karmisz piersią to powinna mieć przeciwciała. Co do ściągania ręcznie to nam położna na SR mówiła, że niektóre kobiety zamiast lakatorów używają rąk i sobie radzą. Ciężko mi to opisać, ale ręka powinna być ułożona na piersi w kształcie litery C, kciuk nad piersią a reszta palców pod piersią. Trzeba robić to delikatnie i najlepiej jakby mała była blisko, bo wtedy pokarm lepiej wypływa.
Ja dziś pół dnia przepłakałam, bo odebrałam wyniki i mam GBS dodatni i sie oczywiście naczytałam o możliwych skutkach jeśli dziecko się zarazi przy porodzie. Wiem, że podają antybiotyki, ale strach jest :( Któraś z Was rodziła SN z paciorkowcem?

Boję się, bo najprawdopodobniej mała już to złapała. W sumie okaże się w ciągu dwóch tygodni, więc naprawdę się boję. No mąż jutro po laktator popędzi, a do tej pory muszę sobie jakoś poradzić.

Inne tematy z forum

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...