Mamusie styczniowo-lutowe 2015 cz. 3

-Styczeń-

02.01 Slythia - synek
10.01 Kiki - synek
13.01 Imatra - córka
13.01 dagi87 - córka
15-22.01 Małgosia - córka
16.01 Do_rota - synek
17.01 Emka - córka
18.01 lisiczka_ - synek
19.01 kastinka - synek
20.01 debra.m - córka
24.01 Dorota - synek
27.01 Nika531 - synek
27.01 kamcia01 - córka
27.01 Kamakam - synek
25/29.01 Lilith. - synek

-Luty-

03.02 Velcia
07.02 goya181 - synek
10.02 Malinka321 - synek
13.02 monika:-)
15.02 deklinacja - synek
16.02 olala82 - córka
16.02 ja_sama - córka
18.02 Karo_lajna - córka
20.02 kasha
21.02 luelle - synek
21.02 MamaDawidka - synek

-Marzec-

05.03 Vika - córka

Poprzednie wątki:

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowo-lutowe-2015-cz-2-t564969,1,131.html

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowo-lutowe-2015-t545263,1,131.html

Zaczynam nowy wątek, bo poprzedni zrobił się przydługi i ciężko się przewija tyle postów w telefonie:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2015 cz. 3

Hej:)
Ja przed ciążą sporadycznie piłam kawę także teraz tym bardziej nie muszę:) Tylko herbatki, woda, kompoty:) Odczuwam ostatnio takie sporadyczne kłucia na dole, a dzisiaj tak zakuło mnie mocno, aż za brzuszek złapałam się mam nadzieje, że to nic takiego. Ale chyba zacznę już torbę przygotowywać do szpitala. Butelkę warto mieć też bym chciała karmić, ale w razie czego butelki lepiej mieć :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

to chyba wszystkie mamy tak samo z tymi r******i :) moja mała szaleje na okrągło a jak Zosia kładzie rączke albo mój mąż to się uspokaja.

ja też mam niskie ciśnienie pije raz lub 2 razy dziennie rozpuszczalna kawe z mlekiem.pytalam gina i wiem ze taka ilosc mozna pic.

jestem juz troche spokojniesza bo w czwartek bylam z mezem w Akpolu i kupilismy pare brakujących rzeczy: przewijak jest teraz promocja 39 zl, materac, koldre z poduszka, kosmetyki, dla mnie wklady poporodowe, wkladki laktacyjne a wlasnie mam do Was pytanie jakie macie lub planujecie kupic butelki, wiadomo ze bede karmic o ile bede miala pokarm ale butelke warto miec chocby do wody. w Akpolu pokazywali nam tyle ze zglupialam, Aventa, Tommy Tippie i inne

Inke piłam do 6 m-ca, ale zawsze było mi po niej słabo i musiałam się położyć na pół godziny. Potem zaczęłam pić zwykłą kawę z mlekiem i mogę dzięki temu normalnie funkcjonować. Też mam niskie ciśnienie i z używek tylko na kawę pozwalam sobie ;) A magnez dostarczam jedząc sezam, bo ogromnie mi smakuje.

Ręce mojego męża też uspokajają. Tylko może popatrzeć, kiedy faluje brzuszek. Oby po urodzeniu też tak działała ojcowska moc spokoju:)

ręce, które leczą:)

ja też mam niskie ciśnienie, co rano piję Inkę, chyba że mam ochotę na rozpuszczalną. I sporadycznie wypijam albo to albo to popołudniu, jeśli mam ochotę lub potrzebę.

U mnie to samo, mówię mężowi połóż teraz rękę bo się wypina dzidzia a on że przecież wcale się nie rusza :) a akurat wtedy przestaje przeważnie.

Ja pije jedną kawę dziennie z jednej łyżeczki, chyba że mam gorszy dzień i zasypiam na stojąco to z dwóch, ale to rzadko. A tak oprócz tego to inke z magnezem.

~deklinacja u mnie dokładnie tak samo ;-) mała jest cały czas na obrotach, ale jak tylko zbliży się tata to cisza jak makiem zasiał :-P wiesz - córeczki tatusiów :-D

Ja piję codziennie rano Mama Cafe - ale tak dla smaku (ona jest jak zbożówka), a raz na jakiś czas normalną kawę. Też mam dość niskie ciśnienie, więc sobie pozwalam, ale nie za często bo wypłukuje magnez.

Dziewczyny mam pytanie czy wy pijecie kawę?
Ja mam bardzo niskie cisnienie 90/50 i mniej nawet i codziennie piję kawę z ekspresu. Ale wczoraj wyczytałam, ze to źle...
Czy wy pijeie tylko zobożową?

moja córa strasznie się wierci, mam wrażenie, że non stop mnie kopie, ale tylko gdy mąż położy rękę na brzuchu- przestaje. Też tak macie, że Tatusiowie mają jakieś uspokoajacze w dłoniach? :)

Ja na Klinicznej rodziłam w połowie 2013, niedawno byłam u dr z tego szpitala, i powiedziała, że nadal mają mega obłożenie, i że potrafią odesłać rodzącą nawet do Wejherowa ;/

Mam pytanie czy może ktoś chodzi do szkoły rodzenia na klinicznej? Synka właśnie tam rodziłam ale to było w 2011 roku. Czy ktoś ma jakieś aktualne informację jak tam teraz z atmosferą ?:)

no i zmieniam mojego synka na córkę:)

-Styczeń-

02.01 Slythia - synek
10.01 Kiki - synek
13.01 Imatra - córka
13.01 dagi87 - córka
15-22.01 Małgosia - córka
16.01 Do_rota - synek
17.01 Emka - córka
18.01 lisiczka_ - synek
19.01 kastinka - synek
20.01 debra.m - córka
24.01 Dorota - synek
24.01 Tinaa7 - synek
27.01 Nika531 - synek
27.01 kamcia01 - córka
27.01 Kamakam - synek
25/29.01 Lilith. - synek

-Luty-

03.02 Velcia
07.02 goya181 - synek
10.02 Malinka321 - synek
13.02 monika:-)
15.02 deklinacja - córka
16.02 olala82 - córka
16.02 ja_sama - córka
18.02 Karo_lajna - córka
20.02 kasha
21.02 luelle - synek
21.02 MamaDawidka - synek

-Marzec-

05.03 Vika - córka

jeśli chodzi o czapkę to lepiej kupić cieplejszą.
Nocne wstawanie i mnie dotyczy Córa siedzi mi ciągle na pęcherzu... mogłabym chyba non stop nosic ze sobą kaczkę albo nocnik.
Waśnie wróciłam z wizyty: jestem w 30 tc, a Mała waży już 1500g! Na dodatek wyszła mi anemia, mam włączone żelazo aż do porodu. Kurczę, jak będzie tak przyrastać to nie wiem jak ją wypchnę, Starsza ważyła 3245g i miałam wrażenie, że rodzę słonia:) Pozdrowienia dla wszystkich Mamusiek w ten mroźny dzien :)

Ja jak wychodzilam z synkiemz szpitala to mialam czapke z takiego grubszego polaru i na to kaptur od kombinezona, a to bylo koniec lutego. Ale potem na spacery tak samo.
Teraz tez kupie cieplejsza czapke.

Dziewczyny mam pytanie z innej beczki. Zaopatrzyłam się w kombinezonik zimowy i chciała bym kupić czapeczkę. Tu powstaje problem. Czy owa czapeczka powinna być cienka (nie tak jak te podomowe, tylko taka zwykła) i na nią będę ubierała kapturek czy lepiej kupić taką cieplutką? Jak Wy robicie i jak robiły obecne już mamy?

Jestem po wizycie.
Według przewidywań mojego męża wszystko jest w najlepszym porządku. Mała waży 1998g, ma odpowiednią wagę do wieku ciąży, wszystko się prawidłowo rozwija, główka jest faktycznie nisko, ale nie zagrażająco. Przepływy odpowiednie, serduszko bije, wsio perfect. Lekarz stwierdził, że w ogóle niepotrzebnie lekarka mnie nastraszyła. No i potwierdzone na 100%, że dziewczyna, dokładnie było wszystko widać.
Podejrzeliśmy również w 4d, jak mała bawi się rączkami i pępowiną, fajne uczucie.
Czyli w sumie niepotrzebnie wydaliśmy 250zł na wizytę, jedyny plus, że się uspokoiłam i wrócił dobry humor. Tylko wkurzam się teraz na tą lekarkę, mtóra prowadzi ciąże...jak jej tu teraz zufać...

Dr Szczypek pracuje w Szpitalu w Redłowie.
Mam nadzieje, ze juz jestes po wizycie i jestes spokojniejsza :)

Dzięki dziewczynki!
Umówiłam się wczoraj na wiztę już na dzisisj do dr Augustyniaka. Jadę na 13nastą. Wolę skonsultować się jeszcze z kimś do kogo miałabym zaufanie, a do niego trafiłam w 20tyg ciąży przypadkiem w ramach NFZ i byłam zadowolona. Mąż też stwierdził, że jeśli ma mnie to uspokoić to lepiej, żebym się umówiła.

Ten dr Szczypek pracuje w którym szpitalu?

A odnośnie zakupów, to ja zaopatrzyłam się w wyprawkę dla sie ie i małej w Akpolu. Mają tam wszystko, więc nie trzeba kombinować, polecam. Do tego można dostać kartę stałego klienta i na początek 5% zniżki.

Dam znać po wizycie jak malutka się rozwija...oby przewidywania mojej lekarki nie były prawdziwe ;-)

Bardzo gorąco polecam dr Szczypka, ob podjął decyzję, że będę rodzić moją córkę, a wcześniej często miał dyżury na patologii. Bardzo sympatyczny i kompetentny lekarz, choć od strony wizyt w gabinecie nie mogę się wypowiedzieć.

Małgosia ja wszystkim polecam mojego lekarza, z tym ze on prywatnie przyjmuje. Bierze za wizytę 150 zl (w tym konsultacja, badanie i usg). To dr Dariusz Szczypek, na necie znajdziesz tel.do niego jakbyś chciała :) on prowadził moja pierwszą ciążę i teraz tą obecną. Nigdy mnie nie zawiódł, jest cierpliwy i rzeczowy i wg mnie zna się bdb na rzeczy :) on przyjmuje w Gdyni Chwarzno.

Zakupy zrobiłam właśnie w Gemini. Koszt przesyłki zwrócił mi się po zakupie jednych witamin i kawy dla karmiących.
Tylko Balneum kupię na allegro, bo za dwa po 500 ml płace 62 zł, a jeden w DOZ kosztuje 72 zł. Tylko termin przydatności ma do lipca, ale szybko się zużywa.
Teraz pora na poszukiwania cienkiego szlafroka, koszuli na ramiączkach i pościeli dla maluszka.

Inne tematy z forum

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...