Mamusie styczniowo-lutowe 2015 cz. 4

Rozpakowane:

-Grudzień-

Dorota - Wiktor 09.12 (24.01) - Szpital Wojewódzki CC (1900g, 48cm)

W dwupaku:

-Styczeń-

02.01 Slythia - synek
10.01 Kiki - synek
10.01 keszczuk - córka
13.01 Imatra - córka
13.01 dagi87 - córka
15-22.01 Małgosia - córka
16.01 Do_rota - synek
17.01 Emka - córka
18.01 lisiczka_ - synek
19.01 kastinka - synek
20.01 debra.m - córka
20.01 Misia - córka
24.01 Tinaa7 - synek
27.01 Nika531 - synek
27.01 kamcia01 - córka
27.01 Kamakam - synek
23/31.01 Lilith. - synek

-Luty-

03.02 Velcia
07.02 goya181 - synek
10.02 Malinka321 - synek
13.02 monika:-)
14.02 Karolajna_3m - córka
14.02 paragrafka - syn
15.02 deklinacja - córka
16.02 olala82 - córka
16.02 ja_sama - córka
20.02 kasha
21.02 luelle - synek
21.02 MamaDawidka - synek

-Marzec-

05.03 Vika - córka

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowo-lutowe-2015-t545263,1,131.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowo-lutowe-2015-cz-2-t564969,1,131.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowo-lutowe-2015-cz-3-t576047,1,16.html#npu1

Ho, ho, ho nowy wątek pod choinkę ;)
Jeszcze troszkę i ruszymy z rozpakowywaniem się.

Zmieniłam troszkę moje terminy, o jeszcze bardziej mi się rozjechały.
Wymyśliłam sobie, że jeśli uda mi się wrócić ze świąt w dwupaku, to pojedziemy rodzić do Kamienia Pomorskiego. Dużo dobrych opinii i nie trzeba pływać promem.
Jak się czujecie w święta? Macie trochę spokoju?
Ja im dłużej leże, tym więcej muszę leżeć, bo ciągle gdzieś boli, ciągnie i napina się ten nieposłuszny brzuch.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2015 cz. 4

Dzieki dziewczyny. Teraz wiem gdzie w razie co udac sie po ten biustonosz. Tylko jeszcze trzeba urodzic najpierw i pokarmic :) mam nadzieje ze bedzie bezproblemowo jak z synkiem.

Z tego, co wiem, to CC planowaną robią ok. 2 tyg. przed terminem, tak jak piszesz. Najprawdopodobniej powinnaś się umówić na termin w szpitalu, w którym planujesz rodzić. Przynajmniej kojarzę, że tak robiły dziewczyny, z którymi byłam na szkole rodzenia. Podejrzewam, że przyda się skierowanie na CC od Twojego lekarza prowadzącego...

Ja bym nie czekała do terminu tylko dowiedziała się jaka jest procedura w szpitalu, w którym planujesz rodzić. Różni lekarze, różne zasady. Może tez cos doradzi Ci lekarz prowadzący.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A czy są tu mamy które mają zaplanowane cc? Ile przed terminem robią cesarkę? Bo słyszałam, że jak jest planowana to robią nawet te 2 tygodnie przed. Mnie czeka niestety cc, ale boję się że jeśli będziemy czekać do terminu to szybciej zacznie się akcja. Niestety ze względu na łożysko przodujące zasłaniające ujście nie mogę rodzić naturalnie.

Staniki z Alles mają też w Gdyni na Świętojańskiej w Galerii Christelle. Dziewczyny fajnie tam dobierają staniki i nie ma skrępowania nawet przy 'aktywnie karmiących' piersiach ;)

Izka -próbowałaś pić pokrzywę?

No to kamcia01 sprawdź w tym Mama i ja w Gdańsku na Grunwaldzkiej, może tam będziesz miała bliżej, skoro dziewczyny pisały, że tam też mają ;-)

A odnośnie cierpnięcia rąk, to ja też tak mam każdego ranka, troszkę ulżyło mi jak zdjęłam biżuterie całą, ale aż tak mocno jak Ty chyba nie mam. Skoro dziewczyny piszą, że to mija po porodzie to już niebawem ;-) Ale tak czy siak najlepiej chyba kontrolować takie rzeczy i na najbliższej wizycie powiedzieć lekarzowi prowadzącemu ;-)

W Gdańsku w UCK można zrobić, budynek chyba 32, 50zł i wynik przez internet.

W akpolu napewno nie ma takich stanikow a w tym boboraju nigdy nie bylam. Poczytam w internecie moze jeszcze cos znajde a jak nie to podzwonie.

Ja oddalam do labolatorium Diagnostyka, ale moja przychodnia ma z nimi umowe podpisana i mi bylo na reke bo sasiaduja ze soba i od razu po wizycie jak ginekolog pobrala probke zanioslam tam a wyniki odbieram w przychodni.

Gdzie robicie badanie na paciorkowca?

Mi na zgagę pomaga mleko 2%

Na zgagę polecam migdały, zjedz garstkę i popij mlekiem 0,5% mi pomaga za każdym razem;-)

Może w Akpolu na Jaśkowej dolinie albo w Boboraju mają tez. Najlepiej zadzwonić i zapytać i może bliżej.

To jak sie unormuje laktacja to moze podjade to tej gdyni, chociaz bedzie to wyprawa dla mnie z gdanska :-)

A zgage tez mam czasem straszna, nie moge sie nawet polozyc. Wtedy zjadam garsc migdalow i po chwili jest ok.

no mam nadzieje ze przejdzie ale bol niesamowity. zastanawiam sie moze mozna czegos wiecej jesc zeby to trohe ustapilo.

Izka przejdzie po porodzie:-) podejrzewam, że cierpna Ci ręce. Odczucie jak przy cieśni nadgarstka. Miałam tak w pierwszej ciąży. Po porodzie jak ręką odjął:-)

Dziewczyny mam mega straszny problem. Codziennie w nocy rwą mnie ręce. Na opuszkach palców mam brak czucia i do tego rwą juz nie wiem co mam zrobic zeby ten ból ustał

Pomocy.

Dziewczyny, czy męczy Was zgaga? Od wczoraj normalnie nie mogę leżeć, ani się zginać. Tak piekielnie pali mnie gardło, że nie sądziłam, że to może być aż tak uciążliwe. To też przyczyna mojej bezsenności chyba. Już stosuję wszystko o czym piszą w int. ale normalnie z godziny na godzine coraz gorzej.

Odnośnie biustonoszy alles, to w tej szkole rodzenia w Gdyni też wystarczy zadzwonić i zapytać w jakich godzinach danego dnia można przyjechać. Tam też doradzą odnośnie rozmiaru-tak przynajmniej mówią. Ja pewnie tam pojadę jak już będę wiedziała jak idzie z karmieniem, na razie ten jeden powinien wystarczyc, w zanadrzu sportowy też mam ;-)

Ja wlasnie w mama i ja kupowalam poprzednim razem ladny stanik do karmienia i wydawalo mi sie ze dobry ale przy uzytkowaniu okazal sie za maly a tez dalam cos ok 70zl. Dlatego teraz chcialabym zeby ktos mi dobral i doradzil.

Ja psychicznie staram sie nastawic na dluzszy pobyt tak jak ostatnio, o ile to mozliwe :\, niestety paciorkowiec lubi wracac i nawet jak wylecze przed porodem to nikt mi nie zagwarantuje ze nie wroci, chyba ze w szpitalu antybiotyk by zdazyl zadzialac. Ale w glebi mam nadzieje ze tym razem zadnej infekcji nie bedzie...biedne dziecko od narodzenia faszerowane antybiotykami.

Dziewczyny staniki Alles są w sklepie mama i ja. Można przymierzyć, więc warto się wybrać. Jak ja kupowałam to nawet wybór był spory.

To powazniejsza rzecz, niż myślałam.
Oby teraz udało nam się uniknąć takich sytuacji.

Cześć dziewczyny:)
Kilka dni temu kupiłam sobie 2 staniki w sklepie w Gdańsku "Mama i ja", mają tam też firmy Alles i można sobie przymierzyć czy pasuje. Właśnie firmy Alles kupiłam taki ładniejszy (za 71 zł) i jeszcze innej firmy taki bezszwowy biały za 75 zł. Mają też inną bieliznę do wyboru, tj. majteczki czy koszulki i piżamy, choć wg mnie dość drogie, widziałam tańsze piżamy (ale może jakość lepsza, ciężko mi powiedzieć).
Spanie to też dla mnie katorga, niby leżę a nad ranem bolą mnie kości i mięśnie, jakbym całą noc węgiel przerzucała ;) lewy bok- nienawidzę już tej pozycji ;)
3majcie się dziewczyny, już mamy z górki ;)

Inne tematy z forum

płyta indukcyjna czy gazowa? (22 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...