Mamusie styczniowo-lutowe 2015 cz. 4

Rozpakowane:

-Grudzień-

Dorota - Wiktor 09.12 (24.01) - Szpital Wojewódzki CC (1900g, 48cm)

W dwupaku:

-Styczeń-

02.01 Slythia - synek
10.01 Kiki - synek
10.01 keszczuk - córka
13.01 Imatra - córka
13.01 dagi87 - córka
15-22.01 Małgosia - córka
16.01 Do_rota - synek
17.01 Emka - córka
18.01 lisiczka_ - synek
19.01 kastinka - synek
20.01 debra.m - córka
20.01 Misia - córka
24.01 Tinaa7 - synek
27.01 Nika531 - synek
27.01 kamcia01 - córka
27.01 Kamakam - synek
23/31.01 Lilith. - synek

-Luty-

03.02 Velcia
07.02 goya181 - synek
10.02 Malinka321 - synek
13.02 monika:-)
14.02 Karolajna_3m - córka
14.02 paragrafka - syn
15.02 deklinacja - córka
16.02 olala82 - córka
16.02 ja_sama - córka
20.02 kasha
21.02 luelle - synek
21.02 MamaDawidka - synek

-Marzec-

05.03 Vika - córka

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowo-lutowe-2015-t545263,1,131.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowo-lutowe-2015-cz-2-t564969,1,131.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowo-lutowe-2015-cz-3-t576047,1,16.html#npu1

Ho, ho, ho nowy wątek pod choinkę ;)
Jeszcze troszkę i ruszymy z rozpakowywaniem się.

Zmieniłam troszkę moje terminy, o jeszcze bardziej mi się rozjechały.
Wymyśliłam sobie, że jeśli uda mi się wrócić ze świąt w dwupaku, to pojedziemy rodzić do Kamienia Pomorskiego. Dużo dobrych opinii i nie trzeba pływać promem.
Jak się czujecie w święta? Macie trochę spokoju?
Ja im dłużej leże, tym więcej muszę leżeć, bo ciągle gdzieś boli, ciągnie i napina się ten nieposłuszny brzuch.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2015 cz. 4

imatra gratulacje!!! Witamy Zuzie na świecie. Dobrze, że jesteście już w domku. Rodziłaś naturalnie? Jakieś objawy zbliżającego się porodu miałaś? Daj znać jak już odpoczniecie w domku :-)

Witamy nową mamusie również :-)

U mnie ciśnienie cały czas podwyższone, ale stwierdzam że to chyba tak już jest, że pod koniec ciąży lekko się podnosi. W końcu malutka nie jest już taka mała i rozpycha się coraz bardziej-nadal nie wiem jak Ona się mieści w tym brzuchu heh ;-) we wtorek mam ktg i wizyte u lekarza, a za tydzień w czwartek termin z USG. Ciekawe kiedy mała zdecyduje się wyjść. My już z chęcią byśmy ją przywitali :-)

Imatra gratulacje!!!! Witamy kolejnego maluszka:-)

A mi tez wczoraj tak macica się napinala i brzuch twardnial ze az zaczelam liczyć czas i odstępy miedzy skurczami.Były nieregularne ale mocne i się trochę przerazilam. Na szczęście po północy przeszlo .

No i drugi dzień odstawiam starszaka do zlobka i zadziwiająco szybko się aklimatyzuje. Mam nadzieje ze do porodu zakonczymy ten etap :-)

O to ja bym prosiła na namiary jakiegoś fajnego dentysty z Gdyni to bym z młodym też się wybrała.

Już jestem po wizycie u ginekologa-szyjka wydłużyła się trochę i ma 25 mm czyli 10 mm więcej niż miała. Skurcze jednak mam jak zapomnę wziąć nospę. Ogólnie brzuch też mam twardy ale już jakoś do tego przywykłam i mnie ten fakt nie stresuje.

Hej dziewczyny, ja juz rozpakowana. Zuza przyszla na swiat 04.01.2015 w Wejherowie. 56cm 3360g i jest oczywiscie sliczna i zdrowa :) dzis dopiero wyszlysmy ze szpitala bo malutka za duzo stracila na wadze ale juz powoli dochodzimy do ladu. Jezeli ktoras ma watpliwosci jeszcze gdzie rodzic to ja bardzo polecam Wejherowo - pod kazdym wzgledem. Porod odbieral Pan Jakub :) i moze dlatego bylam tak dobrze obsluzona - bo facet :) wiecej napisze jak sie ogarne :) trzymajcie sie :)

dzieki dziewczyny za slowa otuchy. zadzwonilam i umowilam sie dzis na 19 na wizyte wole byc spokojniejsza.oby nic sie jeszcze nie dzialo bo wizja przedwczesnego porodu mnie przeraza.
jesli chodzi o dentyste to my poszlismy troche za pozno jak zobaczylam na zabkach tylnych takie niteczki czarne Zosia miala wtedy jakies 3 latka wiec lpiej pojsc szybciej na kontrole.

Najlepiej Gdansk ale do Gdyni ewentualnie tez moglabym podjechac jakby nie bylo gdzies daleko.

A w jakiej okolicy szukasz?

Witamy :-) ja akurat (chyba jako jedyna) bede rodzic w wojewodzkim.

Z ta ksiazka to dobry pomysl :). Ja wlasnie chce sie wybrac z synkiem bo ma wszystkie zabki i chcialabym zeby dentysta obejrzal. A znacie jakiegos fajnego dentyste dla dzieci?

olala82, ja też miałam na Twoim etapie ciąży 2 takie noce, że mi się macica napinała i nie mogłam spać, ale zawsze dość szybko przechodziło. Macica sobie ćwiczy i będzie to robiła coraz częściej im bliżej będzie porodu :)

Znalazłam Wasz wątek i postanawiam sie zapisac:) Tylko nie wiem jaki termin wpisac, bo z OM mam na 28 lutego, z USG na 16 lutego i w sumie od początku ciąży lekarz prowadzacy patrzy na ten z USG bo Mała jest ponad 2 tyg wieksza:) W 32 tyg (czyli wg OM to byl 30 tydz) ważyła 2200... jutro mam wizyte u lekarza, zobaczymy co powie, wiec chyba dopisze sie jednak na ten z 16 lutego:) Fajnie Was poczytac Kochane, lepiej sie robi człowiekowi ze ktos go rozumie i ma podobnie:) Majo Malutka tylko była nieodwrócona, zobaczymy czy teraz cos sie zmienilo, ale wydaje mi sie ze przy takiej wadze to moze juz sie nie odwrócic. Tylko ja mam inaczej niz większosc Mam tutaj, bo ja baardzo bym chciałam cc... Mam córke rodziłam ją w 2008 r w wojewódzkim...40 godz porodu, skurcze z kręgosłupa okropne, pęcherz płodowy przebijany, oksytocyna podawana 4 razy i 4300 waga (miałam 21 lat, byłam przerażona, znieczulenia nie chcieli dac), chociaz ponoc pozmienialo sie w wojewódzkim teraz, a Wy gdzie teraz rodzicie? Pozdrawiam wszystkie Mamy przyszłe i te co są juz rozpakowane:)

hehe Nas właśnie zainspirowała wizyta Peppy u dentysty i synek sam się upomniał :)

My próbowaliśmy dużo wcześniej, kiedy miałam okazję, to zabieralam małą ze sobą. I tak była pierwszy raz w gabinecie ok. 1 roczku, poogladala sprzęt i nie otworzyła buzi, to samo przy 1,5 i 2 latkach. Dopiero jak miała 2,5 otworzyła buzię i dała sobie posmarować ząbki pastą wzmacniającą. A wcześniej czytałyśmy książeczkę 'Zęby Pana Dinozaura' o pierwszej wizycie Peppy i to ja chyba przekonało :)

My poszliśmy jak miał 2,5 i tak co 3-4 miesiące zaglądamy na chwilkę żeby się obył ze wszystkimi urządzeniami. Pani doktor twierdzi że nie ma co czekać i warto żeby dziecko traktowało wizytę u dentysty jak standard.

Tez mi sie wydaje ze moze tak byc. Mi duzo wczesniej twardnial brzuch. Odpoczywaj wiecej i lez.

Ja mam pytanie do mam starszych dzieci :) kiedy isc z dzieckiem na pierwsza wizyte do dentysty?

Olala Macica już się może napinać. Może trochę też maleństwo zeszło niżej i stąd twardy brzuch. Jak nie ma innych dolegliwości to raczej nie ma co się martwić.

dziewczyny od wczoraj po poludnia stawia mi sie macica mam caly czas twardy brzuch bralam nospe i srednio mi pomogla, ruchy czuje. pol nocy nie spalam.dzis rano dalej brzuch twardy. czy powinnam dzis isc do lekarza?mam wizyte dopiero 16 stycznia.

Do_rota 3maj się ciepło jutro. To podpajęczynówkowe nie jest takie straszne, jak je malują-miałam je niedawno przy rekonstrukcji więzadła-dasz radę i już jutro przytulisz swojego chłopaczka-SUPER!
Powodzenia i głowa do góry (-:

Do_rota - powodzenia i trzymam kciuki za jutrzejszy dzień! Daj znać jak już będziesz po i będziesz mieć siłę na spotkanie z nami :)

Dzięki dziewczynki...mroczków nie mam ani bólów głowy. Czuję się normalnie. Mała się rusza, więc raczej nie panikuje. Dodzwoniłam się do położnych na oddział i tam kazali mi dzwonić bezpośrednio do lekarzy, ale tam w ogóle nikt nie odbiera. Na razie się nie stresuję. Zobaczę do rana, jeśli nic się nie zmieni, to pójdę do lekarza, chyba że dodzwonię się do lekarzy w Redłowie. Generlanie ta położna z Redłowa powiedziała, żeby skonsultować się z lekarzem, ale wg niej to ciśnienie nie jest takie straszne.

Dzięki dziewczyny za rady odnośnie cc, musze zatem faktycznie najpierw podejść do mojego lekarza i poprosić o to skierowanie. Mogłam to zrobić przy ostatniej wizycie, ale zwyczajnie nie pomyślałam.

Inne tematy z forum

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (38 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...