Mamusie styczniowo-lutowe 2015 cz. 5

-Grudzień-
Dorota - Wiktor 09.12 (24.01) - Szpital Wojewódzki CC (1900g, 48cm)
debra.m - Magda 29.12 (20.01) - Wejherowo CC (2350g, 50cm)

-Styczeń-
imatra- Zuzia 04.01 (13.01) Wejherowo (3360g, 56cm)
Do_rota - 08.01 (16.01) Swissmed CC (3430g)
Keszczuk - Hania 09.01 (10.01) Kliniczna CC (3200g)
Slythia - synek 13.01 (02.01) CC (3470g, 52cm)
Tinaa7 - synek 16.01 (24.01) Redłowo SN (3000g, 54cm)

W dwupaku:

-Styczeń-
10.01 Kiki - synek
13.01 dagi87 - córka
15/19.01 Małgosia - córka
16.01 Do_rota - synek
17.01 Emka - córka
4/17.01 megiii - synek
18.01 lisiczka_ - synek
19.01 kastinka - synek
20.01 Misia - córka
27.01 Nika531 - synek
27.01 kamcia01 - córka
27.01 Kamakam - synek
23/31.01 Lilith. - synek

-Luty-
03.02 Velcia
07.02 goya181 - synek
10.02 Malinka321 - synek
13.02 monika:-)
14.02 Karolajna_3m - córka
14.02 paragrafka - syn
15.02 deklinacja - córka
15.02 ktosnaprzyczepkę -córka
16.02 olala82 - córka
16/28.02 praca201497 - córka
16.02 ja_sama - córka
18.02 anetka3010 - córka
20.02 kasha
21.02 luelle - synek
21.02 MamaDawidka - synek
05.03 Vika - córka

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowo-lutowe-2015-t545263,1,131.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowo-lutowe-2015-cz-2-t564969,1,131.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowo-lutowe-2015-cz-3-t576047,1,16.html#npu1
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowo-lutowe-2015-cz-4-t583515,1,16.html

Jak samopoczucie w niedzielę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2015 cz. 5

No ja też zerkam co chwilkę i patrzę czy dziewczyny coś piszą ;-) Juto ja zjawiam się na Zaspie ze skierowaniem. Jestem więc ciekawa opinii dziewczyn.

Praca, pewnie njuz masz córcię przy sobie. Czekam z niecierpliwoscią na wieści jaka duza:) Kto robił CC bo chyba dzis dr Branicki miał dyzur? :)

Lilith- ciekawe jka u Ciebie? Pewnie tez juz we dwójeczke jestescie :)

keszczuk, dostaliśmy w prezencie Baby Gear - Sunny days z fisher price. Niby mozna uzywac od narodzin, my go uzywamy od skończonych 3tyg. Nie jest calkiem plaski, ale ta pozycja najbardziej lezaca + malutka podusia pod d*pkę sprawia, ze maly prawie leży i nie obciąża pleców. Z resztą też długo go tam nie pozostawiam...

praca na pewno juz po cesarce, czekamy na pierwsze wieści. Lilith juz zaraz będzie następna. A kto potem? ;)

Dzięki dziewczyny za wszystkie odp.w sprawie lewatywy.w szpitalu pewnie wszystko wyjdzie w praniu.
Praca,Lilith trzymam kciuki pewnie dziś będziecie mieć swoje malenstwa u boku :)

Balonik wyleciał, rozwarcie na piątkę, tylko czekamy, żeby maluszek się obniżył i porodówka już na nas czeka.
Mam nadzieję, że zdążę urodzić jeszcze dziś ;)

Slythia jaki macie bujaczek? Taki, że maluszek leży zupełnie na płasko? Mam właśnie dylemat czy już swój uruchomić, żeby chociaż po jedzeniu chwilkę poleżała to może zmniejszy jej to ulewnie. Wszędzie piszą żeby poczekać do 3 miesiąca i nie wiem co robić.

Praca, powodzenia! juz zaraz będziecie razem :))

Lilith Tobie tez powodzenia. Dobrze ze mimo weekendu cos robia i ze masz dobra opieke. Niech sie teraz tylko rozkręci :))

U nas maluszek tez nie chce tylko jesc i spac. Miedzy karmieniami i spaniem jest jeszcze czas na matę, bujaczek czy po prostu lezakuje, obserwuje i próbuje "gagusiac".

Lilith
Praca

Trzymam kciuki za was, pewnie dziś będziecie wasze Kruszynki przytulać :-)

Praca powodzenia. Trzymam kciuki za Ciebie. Już niedługo będziesz miała maleństwo przy sobie.

Praca myślami jestem z tobą :)
A mnie dziś zainstalowano balonik w szyjkę. Trochę późno, bo rozwarcie ma 3 cm i w każdej chwili może mi to wypaść. Z drugiej strony może też zadziałać. I tak sobie leżę i zbieram siły. Położne tu to anioły, uśmiechniete i chętne do pomocy. Oby tak dalej.
W nocy nie mogłam spać, chyba bałam się, że spadnę z łóżka. A wysoko są te łóżka, że hej :) I tęskno mi do męża o córki.
No cóż, trzeba brać się za rodzenie i wracać do domu.

Leżę na porodówce, niedługo cięcie, trzymajcie kciuki...

Co do szczepień to szczepię wg kalendarza i tylko jedną z tych bezpłatnych zapłacę i kupię szczepionkę oczyszczoną dodatkowo rotawirus pneumokoki dopiero po skończonym pół roku i meningokoki po roczku ospa

życzę zdrówka wszystkim chorującym mamom

Filipek w nocy nawt ladnie spi co 3 czasami 2 godz sie budzi dzisiaj raz prawie 4 godz spal:) W dzien to roznie wczoraj to z 2 razy po karmieniu to z godzinke nie spal i patrzyl sie przed siebie oczka jak 5 zloty:) i ani myli spac:) ale po takim nie spaniu spi z 3 godzinki.Duzo kup robi:) Tez sie jeszcze zastanawiamy jak z szczepieniami zrobic, wiec czytam Wasze opinie:)

Witam
U nas też problem z ulewaniem, ale zauważyłam, że jak jem miej nabiału to i ulewania jest mniej. No i teraz zaczełam wybudzać młodego w dzień co trzy godziny to tez mniej ulewa.Tak jak by w myśl zasady częściej a mniej jeść. Zobaczymy jak będzie z wagą po tych zabiegach naprawczych. Mam nadzieję,że lepiej

Kamcia01 pytalas sie pare dni temu jakie badania byly robione w szpitalu maluszkom. Na Klinicznej tez mi sie wydaje, ze robia duzo, maly codziennie byl kluty ma male zylki panie mowily i trudno bylo sie wkluc im biedaczek. Usg glowki i brzuszka, badanie sluchu i jeszcze inne.

Mi już lepiej po ostatnich rewolucjach żołądkowych,wczoraj caly dzien przelezalam,dzis juz ok tylko katar doszedl buuu,wiecznie smarkata jestem ;-)

Ja z tych podstawowych szczepień to synka szczepiłam normalnie. Z płatnych to tylko rotawirusy, pneumokoki i meningokoki.

Ja też zamierzam szczepić 6 w 1 zresztą synka też tak szczepiliśmy i było ok.
Kamcia identycznie z tą fontanną, ale ja wtedy zabieram małej i czekam kilka sekund aż minie największa "fala' hehe w dodatku zmieniłam smoczek na inny i dziś jest dużo lepiej.
Z synkiem też miałam to samo i właśnie trwało to dość długo dlatego staram się teraz coś działać bo wymiękam jak ulewa ja ją przebieram a ona w trakcie przebierania jak ja troszkę wyszarpię to znowu ulewa i takie mam w dzień błędne koło w trakcie jej przerw w spaniu.

Ja lewatywę za kazdym razem próbowałam robic sama w domu. Ciezko szło, nigdy nie mogłam wlac całego płynu bo w bólach to cieżko. No ale trochę pomagało. Do tego czopki glizerynowe 2 razy i juz się nie przejmowałam. teraz plan taki sam.
__

Lilith odpoczywaj :) bo za chwilkę nie pośpisz.

__
Ja synów szczepiłam 6w1. Teraz też tak zaszczepię. Za bardzo boję chorób, bardziej niż powikłań. Z synkami nie miałam żadnych odczynów poszczepiennych. W szpitalu szcepiłam Euvaxem bo nie widziałam, ze mozna inaczej. A teraz mam Engerix w lodówce i tym zaszczepię córkę w szpitalu.

Dziewczyny a na jakie szczepienia sie zdecydowalyscie? U nas powoli zblizaj sie pierwsze szczepienie a dalej nie wiemy czy sie zdecydowac na refundowane czy platne... moze cos doradzicie?

Inne tematy z forum

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...