Mamusie styczniowo-lutowe 2015

Czy są tu już jakieś mamy, które mają termin na przyszły rok?
U mnie termin na przełomie stycznia i lutego, jestem po przedwcześnie zakończonej ciąży, wiec ogromna u nas radość i niepokój jednocześnie:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2015

Ja się waham między wejherowem a redlowem, a im więcej o tym myśleć tym bardziej sama nie wiem i stwierdzam że byle urodzić i wrócić do domu. To w końcu nie wczasy a na ludzi fajnych lub niefajnych można trafić wszędzie. Może jak będzie bliżej terminu to coś się wyklaruje. Albo pojawi się niepowtarzalny argument. Trzy lata temu byłam na porodzie rodzinnym z koleżanką i bylo mnóstwo rodzących. Całą pierwszą fazę przełaziła po korytarzu patologii (żenada trochę, bo to czas na prysznice piłki i inne drabinki) ale sama 2 i 3 faza cudnie mimo małych zagrożeń bo trafiłyśmy na świetną położną. Ale pani dr miała minę jakby za karę tam jej kazali siedzieć bo nawet szyć nie musiała to sobie chociaż wyłyżeczkowała choć łożysko było całe. A położnictwo koleżanka wspomina ok mimo odwiedzin na wspólnej sali. A druga koleżanka w czerwcu rodziła w redlowie 36 godzin a i tak wzięli ja w końcu na cc. I opowiada o terrorze laktacyjnym. Sama nie wiem, każdy ma swoją opinię, nie wiem jeszcze co będzie dla mnie najważniejsze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej hej:)
Ja nie pomoge mieszkam w Gdansku, ale nie jestem jeszcze zdecydowana na konkretny szpital.

Witajcie.
Dopisuję się do grupy styczniowej :-)
Termin z miesiączki to 22styczeń, jednak wg USG termin przypada na 15stycznia, nie wiem który termin uznajecie wpisując na listę :-)
Będziemy mieli córeczkę :-) (wbrew moim przeczuciom haha)
Mam pytanie, ponieważ jestem z Gdyni, czy macie wybrany już szpital? Ja bylam nastawiona na Wejherowo, ale ostatnio słyszałam kilka dobrych 'świeżych' opinii na temat Redłowa. Jakie są Wasze plany?
Pozdrawiam!

-Styczeń-

02.01 Slythia - synek
10.01 Kiki - synek
13.01 Imatra - córka
17.01 Emka - córka
19.01 kastinka - synek
20.01 debra.m - córka
25.01 lisiczka_
24.01 Dorota - synek
27.01 Nika531 - synek
27.01 kamcia01
27.01 Kamakam - synek
25/29.01 Lilith. - synek

-Luty-

03.02 Velcia
07.02 goya181 - synek
10.02 Malinka321 - synek
13.02 monika:-)
15.02 deklinacja - synek
16.02 olala82
16.02 ja_sama
20.02 kasha
23/25.02 MamaDawidka

-Marzec-

03.03 Ewelina

u mnie jak pisałam wcześniej - dziewczynka :) dziś ide na USG polowkowe - mam nadzieje ze będzie wszystko OK - napisze po wizycie :)

-Styczeń-

02.01 Slythia - synek
10.01 Kiki - synek
13.01 Imatra
17.01 Emka - córka
19.01 kastinka
20.01 debra.m - córka
25.01 lisiczka_
24.01 Dorota - synek
27.01 Nika531 - synek
27.01 kamcia01
27.01 Kamakam - synek
25/29.01 Lilith. - synek

-Luty-

03.02 Velcia
07.02 goya181 - synek
10.02 Malinka321 - synek
13.02 monika:-)
15.02 deklinacja - synek
16.02 olala82
16.02 ja_sama
20.02 kasha
23/25.02 MamaDawidka

-Marzec-

03.03 Ewelina

Widać że większość chłopców - czekamy na dziewczynki;-)

My też jesteśmy zapisani od połowy października:) Większość mam chyba z drugim dzidziusiem, to już maja to za sobą;) My idziemy do Magmed.

A zapisałyście się lub planujecie do szkoły rodzenia?:) My planujemy w drugiej połowie października. Właśnie przeglądam link ze szkołami:
http://www.ciezarowki-gda.pl/ci%C4%85%C5%BCa-i-por%C3%B3d/szko%C5%82y-rodzenia/gda%C5%84sk-bezp%C5%82atne/

Hej hej:)
Ja miałam nisko łożysko w 13 tyg to było , którejś nocy krwawiłam w nocy bardzo się przestraszyliśmy i pojechaliśmy do szpitala lekarz mnie zbadał powiedział, że z dzidziusiem wszystko ok i kazał leżeć i wróciliśmy do domu. Następnego dnia już popołudniu nie było żadnej krwi, więc pojechalismy do lekarza na badania prenatarne byłam w 13 tyg. kazał przez 2 tyg. więcej leżeć niż chodzić teraz w 20 tyg. łożysko się podniosło i już jest dobrze ułożone:) Może Tobie też się jeszcze podniesie 3 mam kciuki:)

wczoraj bylam na wizycie. moje dziecie jest niesforne i ustawia sie pupa i ciezko bylo okreslic plec nozki tez sciska prawdopodobnie chlopiec ale wyjasni sie na kolejnej wizycie. troche sie zmartwilam bo lekarz pow. mi ze bardzo nisko lozysko, prawie przy szyjce czy ktoras tez tak miala.kazal tylko uwazac zeby krwawienia z tego nie bylo.

Polip mam na ujściu szyjki, ale ta jest długa i zamknięta. Mam go od początku, nawet cytologię z niego robiłam. Ja się oszczędzać mam od początku, dr kazał ten stan utrzymać ale nie stwierdził żeby miał to być powód jakichś większych kłopotów. Oprócz pokrwawiania teraz i okołoporodowo.

Debra.m a Ty ten polip masz na szyjce? Na ostatniej wizycie okazało się, że pojawił się u mnie polip. Lekarka powiedziała, że on może rozszerzyć szyjkę macicy. Trochę się martwię. Mam leżeć do następnej wizyty czyli do wtorku.

Ja wreszcie już po połówkowym i wizycie, pokrwawia polip i dr kazał uważnie się obserwować żeby to nam niczego nie przysłoniło i odpoczywać. A co najważniejsze dzieć rozwija się terminowo, ma 480 gram, 24 cm i jest stuprocentową zdeklarowaną dziewuchą :)

kamcia01 urinal można brać w ciąży, właśnie dzisiaj lekarz mi go zapisał, 2x1tab.

Ja również po kolejnej wizycie, płeć się potwierdziła jest synek tak jak podejrzewano w 13tc. Także jak widać jest możliwe tak wczesne określenie płci. Oj widzę, że na razie mężczyźni górą, chyba już pora aby dziewczynki się ujawniły...

To super że dzieciaczki zdrowe :) ja sie dowiem dopiero 22. Ja juz sie nie moge doczekac żeby usłyszeć że wszystko z moim dzieciątkiem jest ok...
Ale dziewczynki to beda mialy wybor bo sami chlopcy :)

U nas też chłopczyk:)
Wszystko prawidłowo, mały strasznie ruchliwy i lekarz długo musiał czekać, żeby wszystko pomierzyć. Ruchy też już czuję, jeszcze delikatnie,ale już wiem co mnie czeka z takim wiercipiętkiem;-)
Jeśli chodzi o urinal to wydaj mi się, że można, ale dla pewności zapytaj w aptece.

Cześć dziewczyny:)
Wczoraj mieliśmy badania prenatarne dzidziuś rozwija się prawidłowo:) Ma byś chłopczyk:) Wcześniej pisałam, że miałam nisko łożysko teraz jest już dobrze ułożone za to lekarz spytał czy mam skurcze (nie mam na szczęście skurczy) ponieważ "dolny odcinek macicy wykształcony, grubości 4 mm" :( ten lekarz nie wyjaśnił szczegółowo - jutro idę do swojego lekarza prowadzącego. Czy, któraś z Was też tak ma?
Ruchy tylko czuję dzidziusia:)

Dzieki dziewczyny. Ja pogadalam z moja położną i też mówiła że pani dr da zwolnienie raczej bez problemów.
Bóle brzucha mam mniejsze ale za to migrena mnie trzyma od 3 dni, a odpoczywałam cały weekend bo babcia się synkiem zajmowała a i tak nie przeszło, zawsze coś...

Ja od piątku czuje regularne ruchy dziciątka, mąż nawet już zdążył poczuć kopnięcie :). Od razu spokojniejsza jestem jak wiem że dzidzia ruchliwa.

Wie któraś z Was može z doświadczenia czy można brać urinal w ciąży?

Hey, ja jestem na zwolnieniu od 7 t, wtedy pojawiły się problemy i niedawno się skończyły. Teraz czuję się dobrze i teoretycznie mogłabym wrócić do pracy, ale już mają osobę za zastępstwo. Ale to lepiej bo ja mogę odpoczywać a w pracy byłabym zmęczona no i zestresowana, a jeśli więcej pochodzę to boli mnie podbrzusze. Nie mam nigdy problemu ze zwolnieniem.
Jeśli chodzi o ruchy, to na razie bardzo delikatnie. We wtorek zobaczymy kto w brzuszku siedzi ;-)