Mamusie styczniowo-lutowe 2016 cz.2

Hej Dziewczyny, coś nam wątek umilkł ;)

Chyba czas na nowy bo tamten już jest przydługi.

Lista (jak któraś ma ochotę to zapraszam do dopisania płci ;)

Limonka 28.12.2015 (może styczen;) )

Styczeń

WinnieThePooh 05.01.2016
Aldona 09.01.2016
Gosiaro 9.01.2016
AniaHania - 10 .01.2015
Lacerta 17.01.2016
Desperadoska_13 22.01.2016
Agnieszka_Agnieszka 23.01.2016
Mufina 24.01.2016
Inka 26.01.2016
eliza824 29.01.216
-mTusia- 30.01.2016

Luty

Tanzania 2.02.2016
Maua_mama SYN 2.02.2016
Jadźka 9.02.2016
Marcy 19.02.2016
eni_a 26.02.2016

link do części 1:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=613563&c=1&k=160#post10927082
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2016 cz.2

o i ja w Wejherowie :) pierwszy poród poszedł całkiem sprawnie i położne bardzo miłe. tylko ordynatora nienawidzę całym sercem :)

chociaż zastanawiam się nad Gdynią, bo małż z gdańska nie dojedzie, jeśli poród potrwa tyle co ostatnio ;)

ja mam jedną torbę do szpitala (boczne kieszenie spakowane na porodówkę) i plecak na wyjście.

Ja też jadę do Wejherowa. Pierwszego syna też tam rodziłam i byłam zadowolona. Teraz dodatkowo chodzę przez całą ciąże do pani ginekolog, która tam pracuję, więc wiem że będę pod dobrą opieką.

Pauletta ja wybrałam Wejherowo głównie ze względu na opinie moich koleżanek które tam rodziły. Od wakacji już 3 tam urodziły swoje maleństwa, w poprzednich latach też. Mówią ze personel jest ok. Sympatyczne panie na położnictwie, pomocne. Na oddziale też podobno spoko. Zobaczymy jaką ja będę miała opinie po swoim porodzie tam bo ja to pierwsze dziecko będę miała i sama jestem lekko przerażona ;-)

MILCIA ....ja coprawda z mamusiek marcowych ale podczytuje Was, bo u mnie lekarz szacuje porod na przelom lutego/marca... Widze ze jedziesz rodzic do wejherowa. Ja tez;) masz jakies wiesci apropo szpitala, opieki, warunkow... Moja siostra dwa razy tam rodzila, bardzo zadowolona. Ale tak podpytuje z ciekawosci czy tylko ze wzgledu na odległsc wybralas ten szpital czy co tam pozytywnego slyszalas? :) powodzonka dla nas wszystkich:)

Wow to szacun dla siostry, ja bym się bała w domu rodzić. Dziewczyny może któraś z Was będzie mogła coś mi Doradzić. Ogólnie krótko przed ciąża zaczęłam mieć problemy z kregoslupem, mam ucisk na nerw w wyniku czego udo mi dretwieje i piecze a ostatnio ból jest nie do zniesienia. Czy któraś z Was miała coś takiego? Ja jutro idę do ortopedy bo zaczęłam się bać czy nic mi się nie stanie jak będę rodzić SN, czy nie dostanę paraliżu czy czegoś takiego no i czy jest na to jakiś sposób bo chciałabym po porodzie karmić a wiadomo że wielu leków wtedy brać nie można. jak możecie mi coś podpowiedzieć to będę wdzięczna :-)

No ja do Wejherowa mam w sumie najbliżej bo z Rumi. Więc do Gdańska nie będę taki kawał jechać bo po drodze urodze : -)

Ja dorobiłam się 25 grudnia siostrzeńca Filipa. Co do tego że kobiety są silne, moja siostra rodziła w domu, to jej pierwsze dziecko i trwało to może ze 6-7 godzin:) Mały zdrowy i 10 w skali:)

Aż do Wejherowa? Obyś dojechała :-) ja mam termin na walentynki i tez chce się już spakować będę wtedy chyba spokojniejsza :-) chce jechać na Zaspe, boję się tego jak już wszystko się zacznie ale my kobity silne jesteśmy damy radę. Powodzonka

Hej. Ja już też spakowałam torbę bo nigdy nic nie wiadomo ale nie dopuszczam do siebie myśli że mala wyjdzie jeszcze w tym roku:) po sylwestrze niech się pcha jak chce :P Ja spakowałam się w jedną torbę, mąż będzie dowoził podkłady, i inne rzeczy które dużo miejsca zabierają w torbie. Na wyjście ze szpitala też przywiezie później.
Szpital wybrany, będziemy jechać do Wejherowa. Więc teraz czekamy. Byle do nowego roku :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Maluszki czekają chyba na Nowy Rok ;-). Mi już tez ciezko.Jak dlugo stoję to mi się słabo robi.Musimy jeszcze łóżeczko skręcić w końcu :-)

hej dziewczyny ;-)

Ja już też mam wszystkie torby spakowane tzn aż 3 ;-D - jedna na porodówke (podręczne rzeczy dla mnie na przebranie i dla małej) i dwie na oddział- jedna dla mnie (same te podpaski zajmują pół torby) i jedna dla małej, którą mój mąż mi przyniesie już PO.

Jeżeli chodzi o samopoczucie- no czuje się jak mastodont, co tu dużo mówić. Skurczy brak za to mała szaleje jak diabli. No i niestety wyszło że mam paciorkowca więc jak tylko pojawią się skurcze to muszę pędem na porodówkę po antybiotyk. O to się najbardziej boję- czy nie przejdzie na małą, czy wszystko będzie ok itp.

Jeżeli chodzi o laktator to ja polecam elektryczny (mam przetetowany Medeli mini electric) bo fakt może ręczny jest cichy ale przy dużym nawale mleka i wściekłych cyckach na niewiele się przyda. Zresztą ściągnięcie ręcznym mi osobiście zajmowało 100 lat. Mam też ręcznego tommy tippee i użyłam go 2 razy.

Z kosmetyków: na początek nic innego jak emolienty typu oliatum, emolium itp- emulsja do kąpieli. Nie polecam zadnych płynów typu johnson's baby bo mogą uczulać i wysuszać.
A do pupy u nas najlepeiej się sprawdzał sudocrem, na pachwinki linomag zielony. Przez 3 lata pieluchowania zdarzyły nam się dwa malutkie odparzenia ale spowodowane nie złymi kosmetykami ale niestety za długim przebywaniem z kupą (nie było jak przebrać niestety.)
Oliwka po kąpieli też nam się nie przydała. Wystarczył sam emolient. No i krem na zime koniecznie.
To tak z grubsza.

A jeśli chodzi o święta to moja cukrzyca nie bardzo współpracuje z nimi. Chodzę ze średnia 140 i nie mogę zbić. Maakra jakaś. Dobrze że już niedługo termin ;-P

Hej.
Ja reż się trzymam, ale spakowałam torby do szpitala. Też wam wyszło tyle rzeczy? Jakbym na tydzień miała wyjechać:)

Haha, młody dał się namówić i póki co siedzi w ciepłym brzuszku ;) za to święta mama będzie czuła przez kilka najbliższych dni po zjedzeniu dosłownie 3 pierożków z kapustą :/

No waśnie? Nikt się nie rozpakował przez święta? :)

No i jak? Żadna nie objadła się na tyle, żeby urodzić? :>

Wszystkiego naj naj naj lepszego na Święta:)

Wesołych, zdrowych Świąt Bożego Narodzenia w gronie najbliższych, pełnych ciepła, magii:)ja mam dzisiaj jakieś nadprzyrodzone siły, bardzo dobrze się czuję nawet się wyspałam:D

Dziewczynki :) Życzę Wam w te Święta żebyście wypoczęły :) Żeby dzieci i te które już macie i te brzuszkowe dały Wam odsapnąć i najeść się do woli :) Spokoju, dobrej kondycji, pojemnego pęcherza :P I niech się spełnią wszystkie marzenia! :*

Kochane od nas też: zdrówka, spokoju, i radości w serduszku :) :*

Wesołych, Rodzinnych Świąt i spokojnego oczekiwania na maluszki.Już niedługo pierwsze z nich bedziemy witac na naszym wątku :-)

Inne tematy z forum

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...