Mamusie styczniowo-lutowe 2016 cz.2

Hej Dziewczyny, coś nam wątek umilkł ;)

Chyba czas na nowy bo tamten już jest przydługi.

Lista (jak któraś ma ochotę to zapraszam do dopisania płci ;)

Limonka 28.12.2015 (może styczen;) )

Styczeń

WinnieThePooh 05.01.2016
Aldona 09.01.2016
Gosiaro 9.01.2016
AniaHania - 10 .01.2015
Lacerta 17.01.2016
Desperadoska_13 22.01.2016
Agnieszka_Agnieszka 23.01.2016
Mufina 24.01.2016
Inka 26.01.2016
eliza824 29.01.216
-mTusia- 30.01.2016

Luty

Tanzania 2.02.2016
Maua_mama SYN 2.02.2016
Jadźka 9.02.2016
Marcy 19.02.2016
eni_a 26.02.2016

link do części 1:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=613563&c=1&k=160#post10927082
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2016 cz.2

Wiesz co, jak umawialam się to mówiłam że chce 4d. To jest zdjęcie które mi wydrukowala. A nie mam niestety jeszcze filmiku bo mam w złym formacie i w poniedziałek będzie mi jeszcze raz nagrywać na płytkę. I nie wiem w sumie jak ten filmik będzie wyglądał. Dziś jak z Panią dr rozmawiałam przez tel to mówiła że ona nagrywa w hd live. Jak w poniedziałek zobaczę filmik to będę wiedzieć.
Dzięki za info o materacyku

Ten awatar to z tego 4d? Bo to które ona u siebie oferuje (4D HD live) powinno chyba inaczej wyglądać https://www.google.pl/search?q=usg+4d+live+hd&client=safari&hl=pl&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAgQ_AUoAWoVChMI9LWBl5akyAIVyoksCh18IAGU&biw=1024&bih=671

Co do materaca. Np. Lateksowy. Żadnych gryka koks i czy innych żyjących. Moi teściowie przez wiele lat "siedzieli" w materacach i przy pierwszym dziecku zakazali mi kupowania "żyjącego" materaca

A mam jeszcze jedno pytanko.... Będę kupować materacyk do łóżeczka. Możecie mi poradzić jaki najlepiej kupić ??

I jedyne co mi się na razie udało zrobić to wstawić zdjęcie z USG jako mój awatar bo w końcu założyłam tu konto :)

Nie wiem czemu ale screen nie chce mi się wrzucić :/ A badanie trwało ok 15 minut. Byłam z mężem i Pani dr wszystko ładnie tłumaczyła i pokazywała :)

A odnośnie jedzenia to ja mam takie dni że jakaś zachcianka mnie nachodzi ale ogólnie nie jest źle. Ja na początku schudłam ok 4-5 kg przez mdłości i brak apetytu a teraz równe tyle przybyło więc na razie jestem na zero :)

Ja dziś się zapisałam do dr Małgorzaty Tomczyk-Małyjasiak, na środe 7.10.
Koszt to 210zł. Mam nadzieję, że wszystko będzie fajnie widać:)

u mnie 4,5kg do przodu. Nie pracuję od dwóch tyg i przez to mniej się ruszam i poszły dwa więc połowa tego co od początku ;)
Specjalnych napadów głodu nie mam :)

Wogole jestem w szoku, ze technika tak idzie do przodu. Moge sie zalozyc ze za jakis czas beda dostepne male maszynki USG , ktore bedzie mozna miec sobie w domu i podgladac malucha:P

Odchodzac od tematu USG jak tam u Was dziewczyny z zachciankami i napadami glodu? U mnie poki co nie wystepuja takowe i staram sie dosc zdrowo jesc i sporo ruszac, ale mimo to rosne w oczach:(:( moim zdaniem za szybko... Tak sie zastanawiam czy cos robie zle czy to moze byc troche wina hormonow? Jak tam u Was z tym?

NOOO koniecznie wrzuc screena jak bedziesz miala mozliwosc

Koniecznie musisz nam wrzucić jakiś screen z filmu :) :)
Długo trwało badanie? Jaki jest koszt?

Wrażenia super!!! Mała pozowała pięknie, pokazała buzię, śmieszne minki robiła i potwierdzone na 100% że to dziewczynka. Zdjęcia super!!! Tylko w poniedziałek muszę jeszcze raz jechać żeby nagrać płytę po raz drugi bo chyba przypadkiem zły format filmu mam, który żaden program nie otwiera. No i okazało się że mała nie waży 754g tak jak mówiła w środę moja pani doktor tylko 900g :) i termin według tego usg to 6 styczeń a nie 13 styczeń. A że ja miałam długie cykle to po nich nie jestem w stanie wyliczyć kiedy nam się udało :) Więc ciekawe kiedy mała się urodzi:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja tez ide za 3 tygodnie do tej Pani:) Tez jestem ciekawa jak wrazenia po takim USG:)

Ja planuję iść. To było to 4D HD live? Jak wrażenia?

http://www.reviversoft.com/pl/file-extensions/4dv tu masz kilka informacji o takim formacie zapisu

Hej dziewczyny. Mam pytanie. Czy któraś z Was była na usg 4d u dr Małgorzaty Tomczyk-Małyjasiak ?? Ja byłam wczoraj i nie mogę otworzyć nagrania z płyty bo w jakimś dziwnym formacie 4dv jest. Któraś miała też taki problem czy poprostu może Pani dr mi źle nagrała?

Ja tym razem mialam idealne wyniki moczu.Ostatnio mialam nieliczne bakterie, bralam urinal i teraz juz jest super.
Podczas pierwszego porodu bylam z mamą i nie chcialam meza przy sobie.Moja mama byla dla mnie idealnym wsparciem.Jaki mi cudny masaz robila :-).Fajnie by bylo gdyby tym razem tez mogla byc ze mną.

ale żeście się rozpisały :)
ja w pierwszej ciąży wybrałam środowiskową od gina - prowadziła też SR i okazało się, że jest moją sąsiadką i złotą kobietą - jak w pierwszej ciąży powiedziałam jej, że mam skurcze co 5 min, to przyleciała sprawdzić rozwarcie i wysłała mnie do szpitala :) tak więc teraz na 100% ją biorę :)

Młody waży 1080 g i dostał imię - Przemek ^ ^
Starszy coraz częściej przytula się do brzucha - jest strasznie słodki jak np. zagląda przez pępek i mówi, że dzidzia jest w brzuszku.

a mi przypałętały się jakieś bakterie w moczu. Generalnie bym się nie przejmowała, ale dostałam antybiotyk, po którym młody zrobił się strasznie aktywny. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze...

tanzania dokładnie tak ale jesli wiesz że ktoś ma fajną położną godna polecenia możesz poprostu zdobyć kontakt do takiej pani, zadzwonic do niej i powiedzieć że chcesz ja wybrać. Jak do ciebie przyjdzie to przyniesie ci dokumenty do podpisania apropo wyboru połoznej. nIe musi być to koniecznie pani z twojej przychodni

Położna z zasady jest przydzielona w przychodni ale musicie ją wybrać, dają to od razu do podpisu jak wybierasz po raz pierwszy lekarza i pielęgniarkę, ale nie musi być z przychodni. Moją poznałam na szkole rodzenia, prowadziła z nami zajecia, była u mnie z 5-6 razy po porodzie, zawsze mogłam zadzwonić i spytać o co chciałam, była nawet przy partych moich bo była w pracy z tym że ona pracuje na patologii ale zeszła do mnie, odwiedziła mnie też po porodzie :) teraz wiem ze przysługuje mi znowu wiele spotkań ale chce sie z nią spotkać z raz by sie dowiedzieć co sie zmieniło jesli chodzi o szpitale i opiekę nad noworodkiem.
Rodzic chce z Doula w domu i w szpitalu do partych, a na parte i 2 godz po porodzie wejdzie moj maz, moze w trakcie tez sie jakos wymienia, niestety nie ma opcji dwóch osób :( przy pierwszym porodzie był moj maz ktory poza obecnością za wiele nje umiał mi pomoc wiec teraz chce sie zdać w profesjonalne ręce moze bedzie lepiej ;)

No ja też dziś wizytę miałam. Moja mała waży 754g Zobaczymy jak jutro będzie się pokazywać na 4d.

Jestem po wizycie.Cukrzycy nie mam, a mały waży już 918 g.
Mnie też się zdarza takie twardnienie brzucha.

Te takie uczucie, że twardnieje brzuch. To nie boli, raczej powoduje dyskomfort. Nie wiem jak to dokładnie opisać mi dodatkowo jakby tchu brakowało, tak jakby mnie zatykało.
Dziś lekarka kazała mi prowadzić oszczędny tryb życia, dużo odpoczywać i jakby były często były to brać no-spe albo dwie. To brałam już wcześnie, bo wiedziałam o tym z pierwszej ciąży gdzie nawet nie potrafię zliczyć ile paczek tego zjadłam.
Powiedziała też że jeśli pierwszy poród był szybciej u mnie udało się wytrzymać do 37 tygodnia, to prawdopodobnie drugi może być jeszcze szybciej, więc mnie nie uspokoiła.
A i to na pewno CHŁOPAK:)

Inne tematy z forum

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...