Mamusie styczniowo-lutowe 2016 cz.2

Hej Dziewczyny, coś nam wątek umilkł ;)

Chyba czas na nowy bo tamten już jest przydługi.

Lista (jak któraś ma ochotę to zapraszam do dopisania płci ;)

Limonka 28.12.2015 (może styczen;) )

Styczeń

WinnieThePooh 05.01.2016
Aldona 09.01.2016
Gosiaro 9.01.2016
AniaHania - 10 .01.2015
Lacerta 17.01.2016
Desperadoska_13 22.01.2016
Agnieszka_Agnieszka 23.01.2016
Mufina 24.01.2016
Inka 26.01.2016
eliza824 29.01.216
-mTusia- 30.01.2016

Luty

Tanzania 2.02.2016
Maua_mama SYN 2.02.2016
Jadźka 9.02.2016
Marcy 19.02.2016
eni_a 26.02.2016

link do części 1:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=613563&c=1&k=160#post10927082
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2016 cz.2

slonko no niestety trzeba miec wszystko tzn. po porodzie prosza o ubrania dla maluszka takze musisz miec swoje spiochy, kaftaniki czy body...dla siebie tez ...wszystko co potrzeba o ile bedziesz tylko dwie doby bo tyle tam trzymaja to trzeba sie zaopatrzyć nawet we wklady poporodowe bo tez z tym jest slabo...dodatkowo kubek i swoje sztućce no i nejlepiej jak ktos dowiezie cos do jedzenia bo szpitalne obiady sa tam slabe...ale i tak mysle ze oprocz tego opieka w trakcie porodu i po jest tam super, pozdrawiam

Hej!
Podczytuję wasze posty, powoli szykuję się do porodu (33 tydzień) a szczególnie poszukuję info o szpitalu w Redłowie,
~Ola15 proszę napisz co faktycznie jest potrzebne dla dziecka w Redłowie. Poprzednio rodziłam na Zaspie i właściwie wszystko musiałam mieć swoje, ale teraz wybieram się do Gdyni.
Z góry dzięki za odpowiedź.

Ja polecam Redlowo...na porodowce personel super moglam rodzic jak mi bylo wygodnie nikt mi nic nie kazal po porodzie bylam na oddziale noworodkowym bo poporodowy byl w remoncie ale go chyba juz 4 lutego otwieraja wiec sie zalapiecie podobno jest super zrobiony sale dwuosobowe z lazienkami naprawde opieka super i nad malym i ja nie narzekalam pozdrawiam

Dzięki dzięki :) Bo my zaciskamy poślady i czytamy o tych szpitalach - a Wy macie info najnowsze :)

Ja urodziłam w Wejherowie. Najpierw lezalam 2 dni na patologi i za miło tego nie wspominam. Ogólnie poród mi strasznie długo przeciagali do tego stopnia ze małej spadło tętno i miałam nagłą cesarke. Pobyt na poporodowym z dzieckiem już był ok. Personel miły, pomocny. Ja trafiłam akurat na tłum na porodowce gdzie wszystkie sale były zajęte i każda musiała czekać w kolejce na swoją kolej. Ale ważne ze wszystko skończyło się dobrze.

Hej kobietki! Po pierwsze - gratuluję rozpakowanym :-) Po drugie - marcowo-kwietniowe podczytują żądne najnowszych szpitalnych wieści. Będziemy wdzięczne za informacje - choćby w telegraficznym skrócie, czy polecacie czy odradzacie dany szpital. Z góry wielkie dzięki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gratulacje dziewczyny:)

My też po porodzie :) Dnia 16.012016 - Jakub waga 3370, 55 cm. Rodziłam w Redłowie - poród super 2 godziny i po krzyku :) Położne rewelacyjne, po porodzie też nie mam na co narzekac - byliśmy w szpitalu tydzień bo maly zaraził się paciorkowcem ode mnie przy porodzie mimo podania antybiotyku ale już w domu i wszystko ok :) pozdrawiam

Gratulacje dziewczyny !!! Coraz więcej już rozpakowanych: -)

Nic tylko pozazdrościć takiego porodu Maua! Gratulacje! Dochodz szybko do siebie i zdrowka dla Was!

My już tez po. Turbo poród :) lekkie skórcze od 20 co 3-4min. Przyjęcie na oddział 24:00, znieczulenie 1:20, 3 parte i 1:30 po wszystkim. Znieczulenie zadziałało na małe szycie ;)
Kliniczna 1.02
Iwo 3400, 54
Położna Pani Kasia - kobieta o wielkim i cierpliwym sercu :)

mTusia gratulacje!!!Zastanawiam się czy nie warto byłoby zrobić nową część wątku z listą urodzonych maluchów i bedziemy uzupelniać na biezaco?

My już po :)
31.01 - Mikołaj Kliniczna
Mogę polecić w czystym suminiem jak na razie :)

Dzięki domyślałam się że taki będzie odzew :-) chociaż mi zdaje się że takie maleństwo mogłoby być na rękach i czuło by się bezpieczniej ale wiadomo że jest i zagrożenie wypadku. Pozdrowionka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tylko i wyłącznie w foteliku - od tego on jest. Rożek jest do szpitala i do domu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bez względu jak daleko jest ze szpitala do domu to i tak moim zdaniem trzeba dziecko przewieźć w foteliku! Nie miałabym odwagi trzymać dziecka na rękach w samochodzie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny mam do Was jeszcze takie pytanko. Jak przewoziłyście/macie zamiar przewozić maluszki ze szpitala do domu? Mam tu bardziej na myśli krótki dystans i zastanawiam się czy wybrać fotelik czy trzymać malucha na rękach. Wiem, że to mniej bezpieczne nawet czytałam tu na forum jakiś stary post na ten temat to dziewczyna oberwała równo jak się do tego przyznała. Jeśli chodzi o fotelik to wiadomo mam i tylko chodzi mi po głowie co wybrać. Wiadomo w foteliku bezpieczniej z tym że muszę zapinać go w pasy i zastanawiam się wtedy po co kupowałam rożek ? Zawsze kojarzyło mi się że maluch wracał do domu w rożku na rękach mamy, ale może to złudne skojarzenie. Jak do tego podchodzicie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

To ja w Wejherowie dobrze trafiłam, bo zarówno na porodówce jak i później na oddziale były wolne sale:)

My już też w domku od niedzieli. Mała zoltaczki dostała i dwa dni naświetlania ale pięknie jej zeszła i już jest dobrze. Powiem Wam dziewczyny ze w Wejherowie taki przemiał ludzi ze masakra. Ja musiałam czekać na swoją kolej na porodowce a i tak później mi cc na szybko robili. Jakiś wysyp dzieci jest : -)

Gratuluję:)
Nasze maluchy urodziły się tego samego dnia:)
Szybkiego powrotu do zdrowia po cc.
Trzymajcie się:)

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

rośliny na balkon - jakie? (18 odpowiedzi)

Może pomożecie... Chcę coś posadzić na balkonie, tylko w lato tak strasznie tam praży słońce...