Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2016 :)
Cześć Dziewczyny
My też po prenatalnych, pod tym względem wszystko ok, robiłam tylko usg tak samo jak w poprzedniej ciąży. Miałam niestety jedno plamienie, po którym okazało się, że mam nisko łożysko i dopóki się nie przesunie to muszę trochę na siebie uważać i brać luteinę dopochwowo dwa razy dziennie. Ogólnie to jestem zmęczona i śpiąca wiecznie, a dom i Mila nie dają odpocząć :(
Do szkoły rodzenia się nie wybieram, bo chodziłam poprzednio, chodzę na spotkania pozytywnie o porodzie raz w miesiącu w Akpolu, ale tam rozmawiamy tylko o porodzie właściwie. Chcę się też spotkać z moją położną środowiskową jakoś przed porodem by popytać co się zmieniło.
Co do staników, to tak naprawdę dopiero w 8-9 miesiącu powinno się kupować te do karmienia bo dopiero wtedy można określić jaki rozmiar będzie potrzebny na czas karmienia, teraz mogą być normalne, ale wygodne nie uciskające i dobrze dopasowane, i to wcale nie oznacza, że muszą być bez fiszbin :) można też przerabiać na karmniki zwykłe staniki, jeśli nie możecie znalźć karmnika w odpowiednim rozmiarze. wiem, że są te niby elastyczne co się dopasowują do biustu ale ja ich nie polecam, inna sprawa że mam w biuście 60FF/65F i mam fisia na punkcie dobrze dopasowanych staników :)
0
0