Mamusie styczniowo-lutowe 2016 :)

Pierwsza :)
Wstępnie 2 luty 2016 :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2016 :)

Agnieszka_Agnieszka biedna, współczuję :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No mnie niestety już drugi raz to spotyka, i drugi raz tak późno. Dopiero teraz się dowiedziałam że mam niewydolną szyjkę i przy następnej ciąży muszę mieć założony szew ok 14-15 tygodnia żeby wogóle mieć szansę donosić.
Jest bardzo ciężko. Dzięki za słowa wsparcia.

Boże jak mi przykro:(. Łzy mi same lecą. Trzymaj się mocno, wiem jak jest Tobie teraz trudno, sama kilka lat temu stracilam córeczkę w 20tygodniu. Teraz każdej wizyty się boje.
Mam nadzieję ze dowiesz sie jaki byl tego powod i lekarze zareagują żeby przy kolejnej ciąży niesteacilas dzidziusia. Jeszcze raz tezymaj sie (*)(*)(*)

Bardzooo mi przykro :( Trzymaj się ciepło Kochana! Głęboko wierzę, że za kilka miesięcy dołączysz do innej grupy i szczęśliwie doczekasz rozwiązania. A tymczasem wycisz się i zbieraj siły.

Cześć.
Ja niestety muszę wypisać się z wątku bo już nie będę mamusią i możecie mnie z listy wykreślić.
Wczoraj poroniłam, nie zdążyłam na połówkowe.
Mam nadzieję, że Wy wszystkie doczekacie szczęśliwego rozwiązania.
Zdrówka i szczęścia życzę.

Cześć dziewczyny. Byłam wczoraj na połówkowym, wszystko w najlepszym porządku. Wzięłam ze sobą córcię bo bardzo chciała dzidziusia pooglądać. Maja na początku liczyła na siostrę, ale teraz już się oswoiła z myślą, że będzie braciszek i jak się bawi np. kucykami to zawsze jest siostrzyczka i braciszek ;-).
Mój maluch waży już ok. 470 gramów i jest 2 dni do przodu z wymiarami. Wolałabym dotrzymać do stycznia, ale i tak wiem, że nie mam na to wpływu i maluch może przyjść równie dobrze na świat w grudniu. Oby nie na same Święta ;-).
Glukoza jeszcze przede mną. Tak za tydzień powinnam ja zrobić. Jakos mi się nie spieszy...

Dziewczyny, czy są tu takie dla których to pierwsza ciąża? Zastanawiam się czy macie już coś dla dziecka? Jakiś remoncik pokoju itp? Ja mam tylko plany... poza tym nic :( Wiem już jakie chcę mebelki, wiem jaki wózek, ale nic się w tej materii nie dzieje. O wyprawce nawet nie wspominam. Trochę mnie stopuje ten brak remontu bo nie mam gdzie trzymać rzeczy, więc nic nie kupuje na razie. I tak się zastanawiam czy już powinnam ruszyć z kopyta i załatwić fachowca czy świruje i jeszcze za wcześnie??

desperadoska_13 - spoko, ponudzisz się tydzień, a później zacznie się kupowanie, meblowanie, pranie i prasowanie :P

w nas w pierwszej ciąży był roan marita - fajna duża gondola, duży kosz i duże koła - zimą świetnie dawały radę, ale niestety nie były skrętne. Roan poszedł w 1,5 roku temu, ale za to dostaliśmy Xlandera. Wszysstko fajnie, tylko jakiś taki mały się wydaje...

Ja dzisiaj po glukozie, zapomniałam, że to takie świństwo. I jeszcze ten upał - prawie nie padłam na koniec. Masakra...

Hej Dziewczyny
U mnie będzie jednak drugi chłopak. Myślałam, że będę rozczarowana, ale generalnie jest ok. Tylko jakoś mi nieswojo bo teraz jakoś to drugie dziecko nabrało innego znaczenia. Sama nie wiem jak to określić ;) Chyba dopiero teraz "uczłowieczyłam" swoją ciążę. Do dziś byłam w ciąży i był tam sobie ktoś ;)
Mam przodujące łożysko i dlatego nie czuję za bardzo ruchów dziecka. Dobrze, że mam ten detektor tętna bo mogłabym lekko sfiksować ;)

desperadoska_13, ja już nie mogę się doczekać zwolnienia, ale pewnie po dwóch dniach będę sobie szukać zajęcia ;)
Mam plan zacząć chodzić na jogę. Dziś wzięłam zaświadczenie od lekarza.

U mnie wózek z głowy - kupuję ten sam co za pierwszym razem - joolz. Nie zamieniłabym go na żaden inny :)

Daj znać co wybraliście :)

Dzięki.
Jutro jedziemy obejrzeć.
Fajnie, że nie tylko mi się te wózki podobają:)

Nadszedł dzień zwolnienia. Pierwszy dzień, a ja już szukam zajęcia, aby wypełnić wolne dni. Planowałam zapisać się na fitness dla ciężarnych i owszem kilka ofert w internecie znalazłam. Chciałam jeszcze was dopytać czy miałyście okazje korzystać z podobnych rzeczy i mogłybyście coś polecić?

eliza624 - bobo wózki (Gdynia Karwiny) i Mama i ja
http://www.bobowozki.com.pl/

Eliza, zadzwoń do Bobo Wózki. Na pewno mają w Gdańsku Riko Nano i Riko Brano ecco. Wiem, bo byłam w piątek i zdecydowałam się na Riko Nano :)

Hej dziewczyny,
Mam pytanko, czy wiecie gdzie w trójmieście jest największy wybór wózków? Zależy mi żeby zobaczyć Riko Brano ale tez inne. Wiem że to trochę wcześnie, ale póżniej nie będziemy miali z mężem czasu, żeby na spokojnie to ogarnąć.

I to chyba prawda ze chlopcy sa troszke wieksi, przynajmniej u mnie sie sprawdzilo. Pierwszy chlopak byl wiekszy i data porodu mi sie przesunela do przodu. Druga dziewczynka, byla duzo mniejsza i az 5 dni z 13 na 18 lipca data porodu. Teraz baby jest wieksze wiec zobaczymy? ;)

Powiedzcie mi bo nie bardzo orientuje sie gdzie zrobic usg w gdyni? Takie zeby bylo 4D z nagraniem na plytke? W pazdzierniku bede w Trojmiescie i chcialabym zrobic tutaj bo sa o wiele tansze niz w uk. I jakiego lekarza byscie polecily?
W poprzedniej ciazy bylam na usg w evimed na wzg. sw. maksymiliana. Bardzo sympatyczny lekarz tam byl ale nieiwem czy tam nagraja mi na cd tez?

Juz kiedys na poczatku pisalam tutaj ale nie dopisalam sie do listy. No wiec:
Limonka 28.12.2015 (może styczen;) )

Styczeń

WinnieThePooh 05.01.2016
Aldona 09.01.2016
Gosiaro 9.01.2016
AniaHania - 10 .01.2015
Lacerta 17.01.2016
Desperadoska_13 22.01.2016
Agnieszka_Agnieszka 23.01.2016
Mufina 24.01.2016
Inka 26.01.2016
eliza824 29.01.216
-mTusia- 30.01.2016

Luty

Tanzania 2.02.2016
Maua_mama 5.02.2016
Jadźka 9.02.2016
Marcy 19.02.2016
eni_a 26.02.2016

To trzecia ciaza.

a ja nie pamiętam hasła do tamtego nicku i nie mogłam zresetować :)
mój mąż nabijał się wczoraj, że na 100% się zmówiłyśmy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

wiem, wiem - od razu poznałam ;)

Inne tematy z forum

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?