Mamusie styczniowo-lutowe 2016 :)

Pierwsza :)
Wstępnie 2 luty 2016 :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2016 :)

Hej. Jutro idę na wizytę. Mam nadzieję, że poznamy płeć. Denarwuję się i zabieram męża ze sobą, będzie mnie wspierał jak usłysze że to kolejny chłopak:)
Strasznie chcę żeby była to dziewczynka, boję się że będę rozczarowana chłopcem.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny (bardziej styczniowe) czy wy wszystkie czujecie juz ruchy? Bo ja nic a nic, nawet tych motylkow. Lekarka ostatnio mowila ze moge czuć później bo mam łożysko na przedniej sciane. Ale jest juz prawie koniec 18tyg a ja nic nie czuje:(. Nawet tetna nie umiem wylapac przez ten detektor wiec go sobie póki co odpuscilam. Za tydzien polowkowe, bardzo sie boje, że kolejny raz stracę dziecko. Ogarnia mnie panika:(

Witam,

Mam termin na 21.01:)) jestem z wrzeszcza.

Czuję się dobrze ale upały podobnie jak Wam dają się poznać od nie najlepszej strony...

to moja pierwsza ciąża i wszytko jest dla mnie nowe i nieznane

najbardziej się martwię faktem, iż w 12 tyg. powinnam zrobić usg genetyczne. moja dr w ostatniej chwili odwołała wizytę wiec następnego dnia umówiłam się do dr. Marciniaka i okazało się, że nie robi usg genetycznego - zrobił mi normalne usg i 3D ale bez opisu.... teraz jest już za późno i nie wiem co robić? doradźcie proszę..............

Pani dr. Ewa Paszkiewicz jest moim lekarzem prowadzącym ? słyszeliście na jej temat jakieś opinie?

Dziewczyny proszę o polecenie ginekologa na usg 3d w Gdańsku, mój dr poleca kolegę dr. Augustyniaka ale po opiniach wolałabym iść do kogoś innego. Jestem w 9 tyg. a szukam już kogoś do usg po 12 tyg.

Hej Dziewczyny co tam u was ? ja czekam z niecierpliwością na przyszły poniedziałek na kolejną wizytę, jak trzeci raz będzie chłopak to chyba już tak zostanie ;)
Upały na szczęście minęły bo myślałam, że umrę jak było tak gorąco.
Brzuszek mi rośnie, ale chyba mam za dużo spraw na głowie i jakoś tak na pewno to jeszcze ruchów nie czułam, ale to 18 tydzień więc się nie denerwuję ;)
I ciągle mam problemy z zaparciami, piję syrop, ciepłą wodę z cytryną na czczo i w ogóle mnóstwo wody, ale i tak raz na jakiś czas muszę się ratować czopkami glicerynowymi :(
A jak tam u Was ? Jak sie czujecie ? Myślałyście już o tym gdzie chcecie rodzić ? i z kim ? Pozdrawiam

Dziewczyny, dzwoniłam w sprawie usg 4D HD. Pani dr robi je tylko od 24tc.... czyli moja nadzieja na szybsze poznanie płci upadła

Mnie się bardzo cera poprawiła w ciąży, więc nie podam ci sprawdzonego sposobu przeze mnie, ale na stronie czytałam kiedyś o cudach jakie działa na trądzikowej cerze kozieradka. Tutaj link http://agowepetitki.blogspot.com/2012/11/kozieradka-dziaa-cuda.html
Myślę, że warto spróbować, bo jest tania, a to zawsze naturalny sposób i zewnętrznie kobiety w ciąży tez mogą kozieradkę stosować.

Odliczam nawet godziny!
Jedziemy na Majorkę - ostatni raz w 3osobowym składzie :)

Dziewczyny, czy któraś ma problemy z trądzikiem? Co na to dziadostwo stosujecie? Wyglądam jak nastolatka...

Pewnie odliczasz dni do wakacji.A dokąd jedziecie?
Ja też nastawialam się na drugą córę, ale po cichu liczyłam na chłopca i na razie na usg doktor dopatrzyla się siusiaka :-).Zobaczymy czy na polowkowym się potwierdzi.

Dzięki :)
Ale powiem Ci, że chętnie odpocznę od Klientów i pracy po 12h na dobę... ;)

Nastawiam się na chłopaka bo chciałabym dziewuszkę ;) tak przewrotnie żeby się nie rozczarować.
Z synem wiedziałam od początku, że to chłopak. Wszyscy mi wróżyli i zgadywali, a ja im mówiłam, że to będzie Borys :)
Teraz od początku myślę, że dziewczynka, ale to chyba bardziej chęć niż przeczucie

Maua_mama a masz jakieś przeczucia co do płci? Polubilam twoją stronę na fb.Piękne robisz zdjęcia. Też mi się zamarzyla taka sesja:-).

Ja brałam w poprzedniej ciąży z polecenia znajomej pediatry.
Pomaga uniknąć w przyszłości AZS, alergii i kolek itd.

U nas się sprawdziło i u wszystkich koleżanek, którym "kazałam" brać :)

Zazdroszczę, że już wiecie kto mieszka w Waszych brzuchach! Ja muszę czekać do 1.09!! ;/

WinnieThepooh będziesz jedyną ksiezniczką w domu ;-).Starszy synek ile ma lat? Pewnie cieszy się z brata.Będą razem broić :-).

Ja biorę probiotyki i globulki zakwaszajace, bo bralam antybiotyk ok.miesiąca temu i chodzę na basen.

Ja jakoś wyjątkowo dobrze znoszę upały. We wrześniu lecimy na wakacje i mam nadzieję, że tam tez wytrzymam ;)

Dziewczyny bierzecie probiotyki?

hej dziewczyny!
ale z Was chudziaki :) ja mam 20 TC -dziś skończony i 6 kg do przodu. No, ale w poprzedniej ciąży też tak szło, więc się nie dziwię :)

dzisiaj miałam połówkowe - wszystko dobrze :D no i dowiedziałam się, że "dziewczyny z tego chłopaka to na 100% nie będzie" - tak więc drugi chłopiec. troszkę się zawiodłam, bo jak nie było nic widać, to nastawiliśmy się na dziewczynkę, no ale ważne, żeby dzidzia był zdrowy!
a jak poszłam do sklepu i kupiłam nowe śpioszki, to jakoś mi humor wrócił!

trzymacie się w te upały?! bo u mnie ciężko

Hej.
U mnie 16 tydzień i 3 kg do przodu, ale mój brzuch wygląda jak w 6 miesiącu!!! Nie wiem dlaczego tak jest, jestem niska i bardzo szybko było już widać.
Co do imienia to jescze nie wiem, pierwsze to Dorian i chcę żeby pasowało. Dla dziewczynek mam sporo propozycji, gorzej dla chłopca.

Tanzania, dzwoniłam i nie mogłam się dodzwonić. Mam blisko więc podjechałam tam żeby zobaczyć w jakich godz. dzwonić bo nigdzie w necie nie mogłam znaleźć. Dopiero w czwartek wieczorem jest dyżur

dzień dobry kobitki, ja jestem z wątku mamy marcowo-kwietniowe2016
postanowiłam tu napisać u was, gdyż jest tu więcej gdańszczanek.
Chodze na nfz do dr z Chełmu. Zastanawiam się nad usg, mój dr. jak dziewczyny pisza poleca wizyty u dr. Augustyniaka który nie cieszy się dobrą opinią.
Jedna z was znalazła na grouponie ofertę usg 3i4d w dobrej cenie. Weszlam na link i patrzę a tam także wykonuje je nie polecany doktor.
Do kogo w takim razie warto iść. Jestem dopiero w 8 tyg.
Pozdrawiam

Maua_mama, dzwoniłaś może do dr Tomczyk-Małyjasiak w sprawie tego usg hd? :)

U mnie 20 tydzień i plus 3 kg.W poprzedniej ciąży prztylam 17 kg, ale przed ciążą mialam lekką niedowagę a w ciąży ogromną ochotę na słodycze :-).Tetaz o dziwo nie mam takich slodkich zachcianek.
Co do imion to my się z mężem nie mozemy zgodzić, ale za pierwszym razem wybralismy imię na krótko przed porodem więc może i tym razem będzie na ostatnią chwilę jakas decyzja

Inne tematy z forum

Jak mieszka się w Wejherowie? (35 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...