Mamusie styczniowo-lutowe 2016 :)

Pierwsza :)
Wstępnie 2 luty 2016 :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2016 :)

Hej. Jutro idę na wizytę. Mam nadzieję, że poznamy płeć. Denarwuję się i zabieram męża ze sobą, będzie mnie wspierał jak usłysze że to kolejny chłopak:)
Strasznie chcę żeby była to dziewczynka, boję się że będę rozczarowana chłopcem.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny (bardziej styczniowe) czy wy wszystkie czujecie juz ruchy? Bo ja nic a nic, nawet tych motylkow. Lekarka ostatnio mowila ze moge czuć później bo mam łożysko na przedniej sciane. Ale jest juz prawie koniec 18tyg a ja nic nie czuje:(. Nawet tetna nie umiem wylapac przez ten detektor wiec go sobie póki co odpuscilam. Za tydzien polowkowe, bardzo sie boje, że kolejny raz stracę dziecko. Ogarnia mnie panika:(

Witam,

Mam termin na 21.01:)) jestem z wrzeszcza.

Czuję się dobrze ale upały podobnie jak Wam dają się poznać od nie najlepszej strony...

to moja pierwsza ciąża i wszytko jest dla mnie nowe i nieznane

najbardziej się martwię faktem, iż w 12 tyg. powinnam zrobić usg genetyczne. moja dr w ostatniej chwili odwołała wizytę wiec następnego dnia umówiłam się do dr. Marciniaka i okazało się, że nie robi usg genetycznego - zrobił mi normalne usg i 3D ale bez opisu.... teraz jest już za późno i nie wiem co robić? doradźcie proszę..............

Pani dr. Ewa Paszkiewicz jest moim lekarzem prowadzącym ? słyszeliście na jej temat jakieś opinie?

Dziewczyny proszę o polecenie ginekologa na usg 3d w Gdańsku, mój dr poleca kolegę dr. Augustyniaka ale po opiniach wolałabym iść do kogoś innego. Jestem w 9 tyg. a szukam już kogoś do usg po 12 tyg.

Hej Dziewczyny co tam u was ? ja czekam z niecierpliwością na przyszły poniedziałek na kolejną wizytę, jak trzeci raz będzie chłopak to chyba już tak zostanie ;)
Upały na szczęście minęły bo myślałam, że umrę jak było tak gorąco.
Brzuszek mi rośnie, ale chyba mam za dużo spraw na głowie i jakoś tak na pewno to jeszcze ruchów nie czułam, ale to 18 tydzień więc się nie denerwuję ;)
I ciągle mam problemy z zaparciami, piję syrop, ciepłą wodę z cytryną na czczo i w ogóle mnóstwo wody, ale i tak raz na jakiś czas muszę się ratować czopkami glicerynowymi :(
A jak tam u Was ? Jak sie czujecie ? Myślałyście już o tym gdzie chcecie rodzić ? i z kim ? Pozdrawiam

Dziewczyny, dzwoniłam w sprawie usg 4D HD. Pani dr robi je tylko od 24tc.... czyli moja nadzieja na szybsze poznanie płci upadła

Mnie się bardzo cera poprawiła w ciąży, więc nie podam ci sprawdzonego sposobu przeze mnie, ale na stronie czytałam kiedyś o cudach jakie działa na trądzikowej cerze kozieradka. Tutaj link http://agowepetitki.blogspot.com/2012/11/kozieradka-dziaa-cuda.html
Myślę, że warto spróbować, bo jest tania, a to zawsze naturalny sposób i zewnętrznie kobiety w ciąży tez mogą kozieradkę stosować.

Odliczam nawet godziny!
Jedziemy na Majorkę - ostatni raz w 3osobowym składzie :)

Dziewczyny, czy któraś ma problemy z trądzikiem? Co na to dziadostwo stosujecie? Wyglądam jak nastolatka...

Pewnie odliczasz dni do wakacji.A dokąd jedziecie?
Ja też nastawialam się na drugą córę, ale po cichu liczyłam na chłopca i na razie na usg doktor dopatrzyla się siusiaka :-).Zobaczymy czy na polowkowym się potwierdzi.

Dzięki :)
Ale powiem Ci, że chętnie odpocznę od Klientów i pracy po 12h na dobę... ;)

Nastawiam się na chłopaka bo chciałabym dziewuszkę ;) tak przewrotnie żeby się nie rozczarować.
Z synem wiedziałam od początku, że to chłopak. Wszyscy mi wróżyli i zgadywali, a ja im mówiłam, że to będzie Borys :)
Teraz od początku myślę, że dziewczynka, ale to chyba bardziej chęć niż przeczucie

Maua_mama a masz jakieś przeczucia co do płci? Polubilam twoją stronę na fb.Piękne robisz zdjęcia. Też mi się zamarzyla taka sesja:-).

Ja brałam w poprzedniej ciąży z polecenia znajomej pediatry.
Pomaga uniknąć w przyszłości AZS, alergii i kolek itd.

U nas się sprawdziło i u wszystkich koleżanek, którym "kazałam" brać :)

Zazdroszczę, że już wiecie kto mieszka w Waszych brzuchach! Ja muszę czekać do 1.09!! ;/

WinnieThepooh będziesz jedyną ksiezniczką w domu ;-).Starszy synek ile ma lat? Pewnie cieszy się z brata.Będą razem broić :-).

Ja biorę probiotyki i globulki zakwaszajace, bo bralam antybiotyk ok.miesiąca temu i chodzę na basen.

Ja jakoś wyjątkowo dobrze znoszę upały. We wrześniu lecimy na wakacje i mam nadzieję, że tam tez wytrzymam ;)

Dziewczyny bierzecie probiotyki?

hej dziewczyny!
ale z Was chudziaki :) ja mam 20 TC -dziś skończony i 6 kg do przodu. No, ale w poprzedniej ciąży też tak szło, więc się nie dziwię :)

dzisiaj miałam połówkowe - wszystko dobrze :D no i dowiedziałam się, że "dziewczyny z tego chłopaka to na 100% nie będzie" - tak więc drugi chłopiec. troszkę się zawiodłam, bo jak nie było nic widać, to nastawiliśmy się na dziewczynkę, no ale ważne, żeby dzidzia był zdrowy!
a jak poszłam do sklepu i kupiłam nowe śpioszki, to jakoś mi humor wrócił!

trzymacie się w te upały?! bo u mnie ciężko

Hej.
U mnie 16 tydzień i 3 kg do przodu, ale mój brzuch wygląda jak w 6 miesiącu!!! Nie wiem dlaczego tak jest, jestem niska i bardzo szybko było już widać.
Co do imienia to jescze nie wiem, pierwsze to Dorian i chcę żeby pasowało. Dla dziewczynek mam sporo propozycji, gorzej dla chłopca.

Tanzania, dzwoniłam i nie mogłam się dodzwonić. Mam blisko więc podjechałam tam żeby zobaczyć w jakich godz. dzwonić bo nigdzie w necie nie mogłam znaleźć. Dopiero w czwartek wieczorem jest dyżur

dzień dobry kobitki, ja jestem z wątku mamy marcowo-kwietniowe2016
postanowiłam tu napisać u was, gdyż jest tu więcej gdańszczanek.
Chodze na nfz do dr z Chełmu. Zastanawiam się nad usg, mój dr. jak dziewczyny pisza poleca wizyty u dr. Augustyniaka który nie cieszy się dobrą opinią.
Jedna z was znalazła na grouponie ofertę usg 3i4d w dobrej cenie. Weszlam na link i patrzę a tam także wykonuje je nie polecany doktor.
Do kogo w takim razie warto iść. Jestem dopiero w 8 tyg.
Pozdrawiam

Maua_mama, dzwoniłaś może do dr Tomczyk-Małyjasiak w sprawie tego usg hd? :)

U mnie 20 tydzień i plus 3 kg.W poprzedniej ciąży prztylam 17 kg, ale przed ciążą mialam lekką niedowagę a w ciąży ogromną ochotę na słodycze :-).Tetaz o dziwo nie mam takich slodkich zachcianek.
Co do imion to my się z mężem nie mozemy zgodzić, ale za pierwszym razem wybralismy imię na krótko przed porodem więc może i tym razem będzie na ostatnią chwilę jakas decyzja

Inne tematy z forum

Pomysły na tegoroczne prezenty : (46 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

Permanentny ból głowy.. :( (44 odpowiedzi)

Od jakiś 2-3 tygodni permanentnie boli mnie głowa. Dzień w dzień, przez większość czasu. Zawsze...

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?