Mamusie styczniowo-lutowe 2016 :)

Pierwsza :)
Wstępnie 2 luty 2016 :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2016 :)

Ja połówkowe robię u Preisa

Agnieszka, Karoliny to spoko dziewczyny ;) Ja mam tak na imię ;)

My mamy w domu Borysa i jeśli będzie drugi synek to będzie Bruno, a dziewczynka Natasza albo Zoja

U mnie kilo na plusie, ale w pierwszej ciązy tez się długo rozkręcałam z wagą. Startową miałam 44kg i do 16tc waga stała i lekarz kazał mi się tuczyć - no i poszło 16kg ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

My wstępnie ustaliliśmy Karolina i Mateusz ( nie znamy jeszcze płci ) ale coś czuję, że to jeszcze może się zmienić :)

Ha, wiem o co miałam Was zapytać :) Macie jakieś swoje pomysł na imiona? Ja wiem, że to jeszcze wcześnie, ale tyle lat na to czekałam, że już nie mogę się doczekać aż poznam płeć :)

Hej :) No ja póki co 14 tydzień i pół kilo na +. Myślę, że tylko tyle bo muszę pilnować diety ze względu na cukrzycę a poza tym jestem grubasem, więc może to też dlatego :P Nie ukrywam, że boję się, że przytyję strasznie... Przed ciążą schudłam 10kg i planowałam więcej, ale cóż teraz są inne priorytety. Na usg połówkowe wybiorę się chyba do dr Ewy Mężyk bo ona robiła mi 2 tygodnie temu prenatalne i jestem zadowolona.

Hej dziewczyny.
Jak samopoczucie? Mnie często ciągnie i kłuje w brzuchu, ciekawe jak długo będę się tak rozciągać.
Niedługo USG połówkowe. Idziecie do innego lekarza czy u swojego robicie?
A jak apetyty? Ile przytyłyście? Ja w 17 tygodniu jestem już 3kg na plusie i się zastanawiam na ilu stanę...

Ja się budze co chwile, bo chce mi się siusiu. Co do spanie dużo ułatwia poducha rogal, ma niej można się w miare wygodnie ułożyć.
Ja śpię na brzuchu i ostatnio jak tylko się ułoże wygodnie to dostaję kopniaka, więc cgyba to przeszkadza maluchawi i wogóle nie mogę się w nocy ułożyć:(

Bóle głowy też mi czasem dokuczały, a bóle brzucha się zdarzają bo macica się rozciąga. Ja mialam takie kłucia i brałam wtedy nospę.
Co do spania to u mnie też ciężko. Najwygodniej mi na prawym boku, często też się budzę na siusiu.Przez te upały to zasnąć nie mogę.

obudziłam się po raz pierwszy w nocy, przerażona że coś złego się dzieje. było mi duszno, ale podejrzewam, że to ze względu na upały. No i byłam strasznie głodna... ;)
wy też czujecie czasami ucisk w brzuchu? od wczoraj w pozycji stojącej mam takie uczucie po lewej stronie. Nie wiem czy się tym martwić czy nie... i coś głowa mnie boli... myślicie, że to normalne?

Ja też w zasadzie codziennie budzę się koło 4-5, ale od razu wstaję bo nienawidzę się tak przewalać z boku na bok. Jak czuję potrzebę to idę spać w ciągu dnia. A z pozycjami nie mam na szczęście jeszcze problemu bo nawet zdarza mi się spać na brzuchu :P

Dziewczyny jak u was jest ze snem. Ja oatatnio budze sie kolo 4 i godzinę się męczę żeby ponownie zasnąć. No i mam problemy z ulozeniem się do snu, zawsze wygodnie mi było spać na lewym boku, a teraz szybko mi wszystko dretwieje. Czytałam jakiś artykuł, że na prawym boku i na płasko jest niewskazane ale ile w tym prawdy to nie wiem. Tylko jak tak nie można to jak ja mam spać i jeszcze te upały:(

Ja nie mam detektora, ale już mi nie jest potrzebny bo czuję codziennie coraz mocniejsze kopniaczki.Dzięki temu jestem spokojniejsza.Wy też już za chwilę poczujecie jak wasze dzidzie szaleją w brzuchu.

Chciałam się tylko pochwalić, że mi się udało :) W zasadzie od razu :) Ależ się cieszę :D

Ja ostatnio szukałam pół godziny i w końcu się udało, ale słychać było bardzo cicho. Ułożył się maluch jakoś dziwnie. Na szczęście coraz bardziej czuje jak się rusza, więc caraz mniej używam detektora.
A co do upałów, to dziś cały dzień w Rewie na plaży, dryfowałam na materacu:)
Pozdrawiam

Her Dziewczyny, troche mnie tu nie bylo;) musze nadrobic wczesniejsze posty:) znam juz od jakiegos czasu plec, bedzie drugi chlopiec;) Za tydzien polowkowe. Jak sobie radzi ile w te upaly?

Aha I tez jestem z Ujesciska.

Pozdrawiam

Musi być żel na wodzie - żel do usg jest większy i tańszy. U mnie w aptece chwilowo nie było i wzięłam lubrykant na wodzie.
Nie szukaj serducha po jedzeniu bo wtedy maluch szaleje i Twoje jelita też ;)
z czasem nabierzesz wprawy w szukaniu. Ne poddawaj się ;)

Chwilowo używam żelu aloesowego, ale jutro kupię taki do usg... Nie wiem, mam wrażenie że słyszałam dziś jak się rusza i pływa, ale serducha nie :(

Są pory dnia kiedy łatwiej złapać bicie serca, ale czasem tez musze próbować w rożnych miejscach żeby znaleźć tętno

No i żel do usg, jak nie będzie w aptece to lubrykant :)

A masz do niego kupiony żel do usg? Bez tego nie da rady. Na początku trzeba też bardzo głośno go włączać.

Kurczę dziewczyny, tak się napaliłam na ten detektor a tu lipa :( Nic nie słychać tylko szum :( Może źle go używam? Macie jakieś pomysły?

Maua_mama a ile bierzesz syropu ? Bo ja brałam 3 razy dziennie po łyżce, dodatkowo piję na czczo szklankę letniej wody z cytryną i miodem a teraz wsuwam śliwki ;)
Ja mam ruchliwą 2-latkę, wieczorem nie wiem jak się nazywam :(
Ja jestem z Wiszących Ogrodów obok Auchan w Gdańsku.
Jutro mam wizytę ale ostatnio wyglądał ludek na chłopca :)

Inne tematy z forum

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...