Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2016 :)
Witam, chciałabym do Was dołączyć mój termin 10 luty. Jestem z Gdańska. Mam też pytanie. Czy miałyście może usg genetyczne z pomiarem przezierności karkowej?Bo nerwy mam. Robiłam prseziernosc karkowa i wyszło średnio 2, a pomiary wszystkie tak: 2,03; 2,04; 2,10; 2,20, 2,5. Górna granica normy to 2,5. No i normalne ryzyko zespołu downa 1:575, a po usg 1:617, wiec nie zmalalo wiele i zrobiłam test pappa i czekam. Ale wyczytalam ze ten pappa często daje źle wyniki a dziecko zdrowe i nie wiem po co robilam... Moja gin mówiła, że 1:617 to małe ryzyko i nie muszę pappa ale jak ma mnie uspokoić to robic (usg genetyczne ktoś inny robił). Tylko mętlik mam w głowie a czytałam, że 93% dzieci co miały NT 2,5 rodzi się zdrowych. A ja tylko jeden na pięć pomiarów miałam taki. Ja robilam u doktor Augustyniaka którego Inka nie poleca - czemu Inka? Dla mnie cham z niego, oschły. a jak poczytałam o tym pappa to wiecej stresu robi kobietom niz warte bo 1 z 50 złych wyników pappa jest faktycznie zła. mi poprostu usg nie zmniejszyło ryzyka zd dlatego ten od genetycznego mówił,że pappa mi wiecej da. moze na kase naciągał, bo zostawiłam 200zł u niego w przychodni za to. Pozdrawiam Was! Dodam,że to moje drugie dziecko, pierwsze zdrowe a ja mam 31 lat w tym roku stąd wyższe ryzyko.
0
0